Az összeomlott LDSP szabályai és lehetőségei

A laminált forgácslap (LDSP) ma a főszerkezeti anyag a bútorok tömeggyártásához. Ezt a famegmunkáló terméket nemcsak a bútorgyárakon, hanem a hazai mesterek is használják.

A bútorok gyártásához az LDSP lapokat oly módon kell vágni, hogy az anyagot nem fedik le a repedések vagy zsetonok hálózatával. Az ilyen dugványokat speciális ipari berendezésekkel vagy rendes otthoni eszközökkel végezheti el. A munka teljesítménye bizonyos készségeket és tapasztalatot igényel.

Alapszabályok

A laminált forgácslemez egyik jellemzője, hogy az anyag szilárd védőbevonattal rendelkezik, amely egy többrétegű papírfólia, amely a magas hőmérséklet és nyomás hatására gyantát tömöríthető. A laminált réteg vastagsága az LDSP-ben kicsi, de megbízhatóan megvédi az anyagot a nedvesség és a mechanikai károsodás hatásairól. Az LDSP fűrészáru az a komplexitás, amely azzal a ténnyel jár, hogy a vágószerszám hatása alatt a laminált réteg repedez, ezáltal romlik a lap esztétikai megjelenését. A zseton szélessége kicsi, de nem mindig lehetséges megszüntetni őket.

A laminált forgácslemez vágása elektroll-tétel, lemezfűrész vagy hagyományos kézfűrész segítségével történhet, ritka kis fogakkal.

Ahhoz, hogy az anyagot pontosan és hatékonyan vágja le, a következő szabályokat kell követnie:

 • A fűrészek fogakhoz nem károsítja az anyag laminált rétegét, a ragasztószerelőszalagot a vágási vonalra ragasztják;
 • Ahhoz, hogy megkönnyítse a fűrészelési folyamat, egy éles egy kés kell karcos egy réteg laminálás, amíg egy réteg chip elérte, míg az irányba a penge kell az oka, hogy az érintő felületéhez viszonyított az anyag;
 • A fűrészelés folyamatában a fűrészlap fontos, hogy a munkadarab felületéhez viszonyítva 30 fokos akut szögben maradjon;
 • Az elektromos kéziszerszámok használatakor a munka alacsony sebességgel történik;
 • A kész részen a laminált rész vékony rétegének szeletét kell készíteni 45 ° -os szögben;
 • A munkadarab szélének vágása után a periféria középpontjába tartozó fájlban van kezelve;
 • Miután a vágás szélét egy fájlban feldolgozzák, az öntapadó tapasz melaminszalag zárja le, vagy C vagy T betű formájában lehet Kant.

Mi lehet?

A bútorüzemeknél az LDSP fűrészelését speciális berendezéseken végezzük – általában ez egy CNC gép, amelyen a laplap elhelyezése. Az ilyen gép körkörös fűrésze tiszta vágás nélküli zseton nélkül. Az üresek formátuma a tömegmennyiségben előfordul, és a bútoralkatrészek feldolgozására szolgáló gyártási folyamaton kívül további eszközöket és anyagokat használ. A legtöbb kereskedelmi vállalat rendelkezik lakossággal a megszerzett bútorpajzsok fűrészelésére, de egyes mesterek inkább a munkát önállóan végzik. Látékos anyag LDSP saját kezével otthon sokkal nehezebb. A kézifegyver szükségessé teszi a figyelmeztető varázsló és egy adott eszköz jelenlétét.

Ez a legmegfelelőbb a laminált faforgácslemez vágásának elvégzése egy maróföldön vagy elektromos kerékpárral. A teljes vágást, mint a teljes vágás, körfűrész segítségével történik, de a tiszta vágás megfelelő lemezének megfelelő választéka meglehetősen bonyolult.

Ezenkívül az LDSP feldolgozására vonatkozó különleges asztali felületre van szükség,.

Amikor a munkát hagyományos elektromos bölényben végezzük, az anyag tapasztalatai hiányában a chipsets gyakran kialakulnak, mivel ez az eszköz teljesen problémás, hogy tökéletes szelet. A fűrészelési folyamat megkönnyíthető, ha a laminátum bimetál pilonja a jelzésre van rögzítve, amely fogai a belső irányban élesítik. Az elektromos kerékpár működését a fűrészlapok ellátásának kis forgalmán végzik, így a repedések nem jelennek meg, ha a laminált felületen dolgoznak.

A laminált lap forgácslapjának megosztására szolgáló másik módja egy havice ruhát használ. Mert a munka alkalmas fém fém, amely nagyon kis fogakkal rendelkezik. Hogy dolgozzon, hogy a ruhát fel kell készíteni, vagyis a fogak tenyésztését 0,5-re a vászon vastagságával. Maga a vászonot edzett acél márkából kell készíteni. Nem minden elektromos szerszám alkalmas laminált anyagokkal való munkavégzésre. Ez a bútorlap lehetetlen egy nagymirigyű eszközzel, amelyet csiszolónak neveznek. A forgási sebessége a lemezt ez az eszköz nagyon magas, és a chipek a LDSP elkerülhetetlen lesz, különösen, ha a kör alakú lemez, egy nagy méretű átmérőjű fogják használni működés.

Mód

A faforgácslemezen végzett szakaszok különböző módon végezhetők el.

Egyértelmű

Otthon, a Rectilineáris Sawmaking LDSP feladata bizonyos eszközök segítségével történhet.

 • Elektropolitanzik. Kéziszerszám, amely lehet ásott chipboard kis méretű. Az elektrolovka pillét a legkisebb ruhával kell bevenni. A Lobzik mozgásait nyomó nélkül kell elvégezni, és a kádáz takarmányozási aránya a legkisebb. Általában a bútorlap oldalán, ahol van egy peer, a fogak, a zsetonok nem történhetnek meg, a vászon ellenkező oldalán. De ha a fűrészelés szépen és lassan, akkor tiszta és kiváló minőségű vágást érhet el.

 • Kör alakú fűrész. Az elektromos szerszám használata nagyban megkönnyíti az egyenes vonal teljesítésének feladatát. A körfűrész munkájának teljesítménye lényegesen magasabb, mint az elektromos kerékpár. A munkához válasszon egy kis ruhával ellátott lemezt. Az asztal, ahol a kör alakú lemez van szerelve általában felszerelt útmutató bilincsek, amellyel sokkal könnyebb elvégezni egy sima és tiszta szelet.

A felsorolt ​​eszközök jól kezelik a fűrészanyag feladatait, de képesek csak egyenes vágást készíteni.

Görbe vonalú

Otthon, hogy egy figurált szelet meglehetősen nehéz. A feladat elvégzéséhez az otthoni mester speciális elektromos szerszámot igényel, amelyet vágónak neveznek. Ez az eszköz nemcsak segíti a görbületi szelet elérését, hanem védi az anyagot a csipek megjelenéséből a munka végrehajtása során.

A malom működési folyamata a következő:

 • Egy rendes chipsert vagy rétegelt lemezen felvázolja a szükséges kontúrokat;
 • Az elektrolit segítségével az adott áramkörnek megfelelően kivágjuk az adott áramkört, 1-2 mm-ről a propil végrehajtásának pontossága miatt visszavonul;
 • A kész mintát egy fájl- és emerypapírral tisztítják;
 • A rétegelt lemez mintát az LDSP levélre helyezik, amely minden oldalról rögzíti a bilincseket;
 • A csapágy, vágóanyaggal ellátott vágógép használata, a rétegelt lemez kontúrja mentén mozog.

Az elektrofony lehet 2 vagy 4 vágópengék. Minden pengéknek teljesen meg kell ragadnia a munkadarab működési vastagságának magasságát.

Vegyes

Bizonyos esetekben az exkluzív design bútorok gyártása során szükség van az egyenes és görbe vágás technikájára egymással kombinálva. A gyártás során ezt a feladatot formátumú vágóeszközök végzik. A Leaf LDSP az asztalra és zárakra kerül. A lapon a vágás és a gép végrehajtásának sorai elindulják a fűrészárut. A gép asztalánál automatikusan mozog és ellenőrzött. Az asztalon lévő lap a fűrészlemez irányába mozog, amely sima és tiszta szeletet végez.

Otthon, hogy végezzen sima, egyenletes vágást, elektrolovka vagy körfűrész. Az egyenes vágások után a marómalmot használjuk, és az üreset a megadott kontúrra vágjuk.

Technológiai vágás

Ahhoz, hogy a saját kezével az LDSP Rivne-t, otthon, fontos, hogy ne csak a szükséges elektromos szerszámok használata, hanem további eszközöket is alkalmazzon a minőségi fűrészáruták elvégzéséhez.

Vágja le a laminált forgácslemezt otthon, és jó eredményt kap, segít a 3 feltételnek való megfeleléshez.

 • Vágja le az anyagot az útmutató használatával. Ebből a célból 2 asztalos bilincset és építési szintet használhat.
 • Minél kisebb a fűrészlapok a fűrészben, a laminált anyag könnyebb és vágása.
 • A vágás végrehajtásának sebességének kicsi kell lennie. Ha növeli az elektromos kéziszerszámok számát, akkor a fűrészlap megkezdheti ívelt, így nem lesz sima.

Az LDSP egyenes szakaszait formátumú könyvek végzik. A fűrészelés előtt a munkához szükséges anyagokat kell készítenie. Ehhez egy késsel vagy akut colost segítségével egy anyaglapon egyenes vonal látható az uralkodó szerint, ami lehetővé teszi a laminálás rétegének előre csökkentését a forgácsolás minimális kockázatával. Ezután a fém vagy az elektrolovka kézikeréket vesznek, és a munkaanyagot oly módon helyezzük el, hogy az előző karcolásba kerüljön.

Miután az LDSP levél le van vágva, a vágásait nemcsak a file és a csiszolópapírral kell ellátni. A melamin öntapadó szalagot általában a vágás fölé helyezi. A vágás a sarkokban a nyersdarabok általában alatt 45 fok, míg a részei a szalagot kell vágni ugyanolyan sarokban, és közel engedelmes egymással.

Leggyakrabban a bútortermékeket az LDSP használja, amelynek vastagsága 16 mm vagy 18 mm. A részek kezelésére szolgáló szalagot a lapvastagság szerint választják ki.

A következő videóban arra vár, hogy egyszerű és hatékony módon vágja le az LDSP-t zseton nélkül.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: