Az üvegvágók és a tippek jellemzői választottak

Az üvegvágó egy népszerű építőeszköz, amelyet széles körben alkalmaznak az emberi tevékenység különböző területeiben. Anyagunkban megnézzük az üvegvágók jellemzőit és fajtáit, és foglalkozunk a hasonló eszköz kiválasztásával is.

Ami?

Először is azt kell bejelenteni, hogy egy ilyen üvegvágó és mi az ő definíciója. Az üvegvágó egy kézi szerszám az üveg vágásához (ami nyilvánvaló a nevétől). Az üvegvágók segítségével a karcolás az anyag felületére kerül, majd az üveg erőfeszítéssel megszakad. Egy szakember, aki egy éles pohárral foglalkozik ezzel az eszközzel professzionális szinten, mázas.

Általában Kézi üvegvágó Azt alkalmazzák, ha egyszerűen egyszerű munkát kell végrehajtani kis méretben. Ipari célokra speciálisan tervezett eszközöket használnak további kiegészítőkkel. Ezenkívül szabványos kézi üvegvágó segítségével csak a szokásos üveget kezelheti.

A viharvert anyag nem lesz vágva egy ilyen eszközzel.

A fajok leírása

Annak köszönhetően, hogy a kézi üvegvágó olyan eszköz, amely meglehetősen széles körű felhasználást talál, és a felhasználók népszerűségét és igényeit is alkalmazza Számos hasonló készletfajta. Például vannak Elektromos, kör alakú, vágó, kerek üvegvágók, szerszámok szívócsészékkel, vonalzóval, keringéssel, aggregátumok lyukak kialakításához és sok más.

Ugyanakkor a fenti típusú üvegvágók mindegyike különbözik, és különböző részekből áll. Adunk részletes leírást az ilyen eszközökről, és összehasonlítjuk egymással.

Henger

Hagyományos forrásanyag hasonló üvegvágók gyártásához Wolfram Carbide (Egyes esetekben nagy sebességű acél is használható). A görgős eszköz kialakításában beléphet Pen típusú “ceruza” (egyenes) vagy pisztolytípus (ívelt). Idővel az eszköz felrobbant, de az élesítés nem megfelelő – jobb, ha ezt követően új eszközt vásárol. A piaci görgős üvegvágók 120 rubel áron értékesítettek.

gyémánt

A gyémánt eszközök nemcsak szerelmesek, hanem szakemberek is használhatók. Ez annak köszönhető, hogy Üvegvágó képes kezelni az üveg vastagságát. Hogyan lehet kitalálni a cím eszközét, készül a műszaki gyémánt morzsa, az üvegvágó nem igényel kenést. Ami a készülék megkülönböztető jellemzőit illeti, akkor azok tulajdoníthatók, hogy segítsen különösen vékony lehet, Ennek megfelelően a munka eredménye a lehető legpontosabb lesz.

Valamint a gyémánt üvegvágók érzékeny a sokk terhelésekre (Ezt a jellemzőt úgy határozzák meg, hogy az acéltartó gyémánt hegyének kialakulása ezüst forrasztók forrasztása esetén történik). Ha beszélünk az eszköz megjelenéséről, akkor lehet Piramis vagy kúp alakú. Ebben az esetben a kúpos gyémánt üvegvágók szignifikánsan olcsóbbak, mint a piramisok. És az egység több fajta létezik az üveg vastagságától függően, amelyre hatással lesz. A Diamond Glass Cutter minimális értéke – 250 rubel.

Olaj

Ez a fajta eszköz biztosítja az olajat a munkaterületbe. Az olaj szükséges a vágási lemezeszköz kenéséhez. Az olajüvegvágók nagysebességű acélokból készülnek. Ezenkívül gyakran A működőfej cseréjének lehetősége (Lehet szokásos vagy vastag üveg vágására). Ha a készülék kialakításáról beszélünk, meg kell jegyezni, hogy a görgő felett vagy a görgő alatt található golyó jelenléte. Az ilyen labda a görgő munkaterületén a kenés egyenletes eloszlására szolgál. Ennek megfelelően a közelmúltbeli erő jelentősen csökken, és az üvegvágó élettartama nő.

Mivel a kenőanyag általában közepes viszkozitású ásványi olajokat használ (például I-20A). Az olajat egy speciálisan tervezett rekeszbe helyezhetjük egy hagyományos eldobható fecskendőn keresztül. Az ilyen olajeszközök minimális ára 150 rubel.

Sugár (vagy körkörös)

RADIUS Üvegvágók Magas árral jellemezhető. Leggyakrabban ipari méretekben használják őket, és nem otthon. Ha beszélünk az eszköz kialakításáról, meg kell jegyezni, hogy a megjelenésben egy ilyen üvegvágó hasonlít egy zirkulra egy szopós. Valamint a tervezésben van egy fémvonal, amely egy vágójal van felszerelve.

A szilárd ötvözetekből készült üvegfokusz vágóeleme.

Szakmai

A megjelenésben a professzionális üvegvágók a kaparókhoz hasonlítanak a Windows mosásához. Ami a szerkezeti összetevőit illeti, Meg kell jegyezni, hogy az uralkodó, a vágóelem, az olaj- és vezető rudak jelenléte. Ezt a készüléket csak a termelési körülmények között használják. Meg kell jegyezni a magas szintű kényelmet és könnyű használata az ilyen típusú üvegcsökkentéseket.

kívül, A készülék garantálja a pontos és mély vágások végrehajtását. Az egység megfelelő használatához azonban tapasztalattal és megfelelő készségekkel kell rendelkeznie.

Így ma számosféle üvegvágó létezik. Mindegyikük különbözik az egyéni jellemzőiben és tulajdonságaiban, amelyeket figyelembe kell venni a választás és az akvizíció folyamatában.

A legjobb modellek

Ma a piacon számos üvegvágó modell található. Tekintsük a legjobbat.

Stanley 0-14-040

Ezt az eszközt az amerikai gyártó gyártja. Nagyszerű otthoni használatra. Ami a modell kialakítását illeti, akkor Meg kell jegyezni, hogy a volfrámötvözetekből készült tartós és megbízható hengerek jelenléte. Üvegvágó tartója van Nikkel kabát – Ennek következtében a korróziós folyamatok nem fejlődnek. A tartó fogantyúja fából készült, és lakkozott bevonattal rendelkezik.

Pozitív jellemzőkkel Stanley 0-14-040 Ön tulajdonítható, magas szintű megbízhatóság és megfizethető ár. Másrészt ez az üvegvágó csak kis vastagságú üveg vágására alkalmas (4 mm).

Fit 16921

Fit It 16921 egy kanadai eszköz, amelyet professzionális üvegvágáshoz használnak. Az üvegvágó feje tartós és megbízható az acél jellemzőiben, valamint speciális csavarral is ellátva, amelynek köszönhetően a felhasználó meg tudja oldani a szükséges és kényelmes tengely pozíciót. A fogantyú tartó műanyag. Ezenkívül a felhasználók kényelme érdekében a gyártó speciális mélyedést biztosított az ujjakhoz, valamint a rézbetétekhez – ezeknek az elemeknek köszönhetően az eszköz nem fog kifelé a kezekből.

A modell elvégezhet egy vágott üveget, amelynek vastagsága nem haladja meg a 8 mm-t. NAK NEK Előnyök Ez a modell (a versenytársakhoz képest) annak tulajdonítható, hogy a kialakítás egy átlátszó olaj-lombikot tartalmaz, így a felhasználó láthatja, hogy mennyi kenőanyag marad.

A hátrányok között csak egy görgő jelenlétét oszthatja meg.

Dandártábornok

Haladéktalanul meg kell jegyeznie, hogy az üvegvágó Dandártábornok Jellemzett szép Magas ár, Ennek megfelelően minden ember számára nem áll rendelkezésre. A modell az értékesítés vezetője Oroszországban a gyémánteszközök között. Az eszköz feje edzett acélból készül, és a fogantyú fából készült és lakkgal borított. Teljes eszközhossz – 18 cm. Még az újonnan érkezők is használhatják az ilyen üvegvágót, vannak olyan hornyok, amelyek a tokánál vannak olyanok, amelyeket kifejezetten a különböző szakaszok tisztán hengerelésére terveztek.

Emlékeztetni kell arra, hogy a Brigártier Extrema modell pontos tárolást igényel egy speciálisan tervezett esetben.

“Oroszország 87225”

Ahogy kitalálhatod a nevét, az üvegvágó modelljét a hazai vállalatok gyártják. Ugyanakkor ő Az áron meglehetősen költségvetés, Ennek megfelelően a fogyasztók széles köre elérhető. A készülék a gyémánt kategóriájára utal, nagy szilárdsággal rendelkezik. A fej acélból készült, és króm bevonattal rendelkezik, és a fogantyú műanyagból készül.

A felhasználók megjegyezték, hogy az üvegvágó nem nagyon kényelmes a használat során, mivel meglehetősen nagy súlya – körülbelül 300 gramm. kívül, Vágás egy üveg segítségével az “Oroszország 87225” modell egyenes vonalban.

Kraftool Silberschnitt 33677

Modell üveg vágás A Kraftool Silberschnitt 33677 az olaj kategóriájára utal. Ebben az esetben a kenőanyagellátás automatikus. Ennek a szerszámnak a vágóeleme volfrámkarbidból készül, amelyet magas szilárdsági margó jellemez. Az anyaggyártó anyag nikkelezett acél, és a gomb sárgaréz és csiszoló felülete van. Ezzel az eszközzel az üveg vágása, amely vastagsága 1,2 cm.

Truper CV-5 12953

Truper CV-5 12953 – Ez a mexikói termelés görgős üvegvágója, szilárd és fémből készült. Ebben a tekintetben az eszközt a maximális erő maximális szintje jellemzi. Ezzel vághatsz, a mélység eléri a 8 mm-t. Ami a használat kényelmét illeti, a felhasználók panaszkodnak, hogy a fogantyú túl vékony.

Így, A mai napig számos különböző gyártójú üvegvágó van (mind hazai, mind külföldi). Az ilyen nagy választéknak köszönhetően minden felhasználó képes lesz kiválasztani egy ilyen eszközt magának, amely megfelel az összes igényének.

Milyen üvegvágó választani?

Lambed Selection – Nem könnyű feladat. E tekintetben figyelembe kell venni az eszköz megszerzésének folyamatát, a szakemberek tippjeit és ajánlását figyelembe kell venni.

 • Célja. Először is, azt kell bejelenteni, hogy milyen célra használod az üvegvágót, vásárol egy eszközt palackokhoz vagy csövekhez, otthoni vagy vállalkozás számára, tapasztalatlan vágók vagy szakemberek számára.
 • Üvegvastagság. A különböző üvegvágók képesek kezelni az üveg különböző vastagságát. Ezt a pillanatot figyelembe kell venni annak érdekében, hogy később ne csalódjanak meg az akvizícióban.
 • Forma vágófej. Ez a paraméter nemcsak a vágás minőségét érinti, hanem az üvegvágó használatának kényelmét is.
 • Munkakörülmények. A glazer munkakörülményeitől függően a szükséges üvegvágó különböző változata változik. Például a vágási zónában lévő laboratóriumban nincs olaj.
 • További tartozékok elérhetősége. Néhány modell szabványos csomagjában a fő eszközzel együtt tartozék hozzá. Nyilvánvaló, hogy a további elemek jelenléte jelentősen növelheti az üvegvágó teljes költségét. Ennek megfelelően előre kell gondolnunk, hogy szükség van-e bizonyos tartozékokra.
 • Gyártási anyag. Az erősebb és megbízhatóbb, mint az üvegvágó gyártója, annál hosszabb ideig ez az eszköz tart.
 • Gyártó. Preferenciáját az üvegvágóknak kell megadni a bevált gyártókból, akik széles körben ismertek a felhasználók körében, és nagyon népszerűek és tiszteletben vannak. Tehát biztos benne, hogy a megvásárolt eszközök megfelelnek az összes nemzetközi és állami szabványnak.
 • Ár. Ma a piacon az üvegvágók költségvetési kategóriájú és luxusként találhatók. E tekintetben először az anyagi lehetőségeket először navigálni kell. Általánosságban elmondható, hogy az átlagos árkategóriából származó eszközöket kell választania, ahol az árérték és a minőség optimális lesz.
 • Felhasználói visszajelzések. Mielőtt megkapná kedvenc modelljét, gondosan vizsgálja meg az eszközről szóló véleményeket és megjegyzéseket. Így értékelheti, hogy a gyártó által bejelentett gyártó megfelel-e a valóságnak.

Ha figyelembe vesszük az összes ezeket a paramétereket, akkor képes lesz arra, hogy megvásárolja egy ilyen üveg vágó, amely megfelel az Ön igényeinek és preferenciáinak, minőségileg és teljes mértékben teljesíti a feladatokat, és azt is szolgálja, hogy hosszú időn keresztül.

Tippek a használathoz

Először is nagyon fontos az üvegvágó használatának folyamatában, hogy alaposan megfigyeljék az összeset biztonsági előírások. Ne feledje, hogy az egység helytelen használata súlyos sérülést okozhat. De mielőtt elkezdené használni az üveg vágó, meg kell, hogy gondosan vizsgálja használati utasítás, amely kötelezően tartalmazza a standard csomagot. Ebben a dokumentumban a megfelelő vágás minden elve részletesen íródott.

Számos egyszerű szabály van.

 1. Az üveg vágója alatt az üveg természete, a nyomás, a nyomás, a sebességnek állandónak kell lennie. A leállítás tilos, lehetetlen megszakítani a vonalat.
 2. A gyapjúüveget a sír után 2-3 másodpercen belül kell előállítani. Akkor még nem hűlni fog, de a kockázat nem húz egy üveges ruhával.
 3. Nem lehet második vagy harmadik mozgás. Ellenkező esetben nincs sima szél, és ez a házasság.
 4. Nos, természetesen csak egy kiváló minőségű eszközt kell használni.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: