Bolgár: Hol származott ez a név?

Általában erősen megszoktuk a körülöttünk lévő dolgok nevét, és különösen nem kérik a cím eredetét. De még mindig valószínűleg sok mestert érdekes lenne tudni, hogy miért az emberek bolgárak az emberekben.

Történelmi tények

Kiderül, hogy minden itt egyszerű. A legtöbb dolog anyanyelvünkben megkapta a nevet, hogy milyen állapotban, élek, területek jelennek meg velünk. Az államunkban ez a hasznos eszköz Bulgáriából származik. Itt van egy érdekes tény Az Oroszország és a korábbi Szovjetunió államai mellett a berendezés máshol sem szerzett hasonló terminológiát. A világ minden tájáról a szabadalmaztatott kifejezés – szögletes csiszológép. A berendezést a Szovjetunióba szállították az elmúlt század 70-es években. A helyi mesterek a gyártó államának nevétől függően.

A bolgárt az ELTOS szikrák gyártják, amely a mai napig működik. És könnyen megtalálható a hasonló termékek “szikrák” területén. De ma, ez a cég már elvesztette relevanciáját, mivel a piaci körülmények, arra utal, hogy a félprofi, és az ára is ugyanaz, mint a szakmai felszerelések népszerű világmárkák. Ugyanakkor a “szikra” olyan fogyasztói, akik szeretik és csak a szokásos berendezést csak ez a márka.

Van egy második magyarázat erre a névre. A Szovjetunió 70-es években a különböző áruk hiánya volt. Az üzletek csak a bolgár “szikrák” felszerelésével vásárolnának vásárlókat. Mivel nincs más szállító, majd az eszköz, és az úgynevezett csiszoló. Az évek tényeire támaszkodva egy másik tényezőt talál, amely befolyásolta a szerszám nevét. Az építési telkeken a Szovjetunió nagyszámú bolgárul dolgozott, és a legtöbb a szerszámukkal volt. Ezért bolgár neve. És most a mi és a külföldi termelésünk berendezéseit is hívják.

Az eszköz másik neve – Fortune. Az egyik első csiszológép, amely megjelent a Szovjetunióban, ilyen név volt. Gyorsan népszerű volt, mert nagyon kényelmes volt és sok funkciót végzett. Következő név – Turbine. Amikor dolgozik, csiszológépek megjelentek éles hangokat, emlékeztették a repülőgép-turbina hangjait, és bár ez a név nem túl gyakori, és most hallhatsz.

Egy másik név – FLEX. De hazánkban nem használják, de Európában mindenki megérti, hogy milyen eszközt jelent. A múlt század elején az MS-6-Flexen gép Németországban jelent meg, így a Flexi és a rögzített neve. Évek mennek, egy ilyen modellgép már nincs ott, és a név továbbra is fennáll. Van egy másik szerszámnév, kevés, de még mindig alkalmazzák. Ez egy beszélt név – egy majom.

Hivatalos név

Helyes szerszámszerszám – sarokcsiszológép. Nehéz érzékelni, de a bolgár szó jobban emlékszik. Ezt az eszközt szögletes csiszológépnek nevezik, mivel sok különféle csiszoló fúvóka van. Ezt az eszközt a legtöbb esetben használják, ha meg kell vágnod néhány anyagot, elfelejtve a többi pozitív tulajdonságot. A legtöbb esetben a kőből vagy fém vágási körét használjuk, mint a csiszolási fúvókák többi része. És a sarok, mert a készülék, ahol a fúvókák szögletes szögben vannak.

A bolgár tulajdonságai

A készülék egy elektromos kéziszerszám, amely a csiszológép alfajja. Főként a csiszolófeldolgozáshoz használják. Mit csinál a fém, a kő és más összetételű csiszolás, vágás, kivágott termékek. A szerszámot széles körben használják fa és fémmegmunkálás, Építőipari gépek. Henger a készülékben henger formájában. Néha van egy fogantyú az oldalon. Az elemek szerkezete a következő.

  • Többfunkciós kollektormotor.
  • Sarokvitel.
  • A kikapcsolási és kikapcsolási kar.
  • Kör rögzítő eszköz.
  • A fordulatszámok gyakoriságát szabályozó mechanizmus. Rendelkezésre áll néhány eszközön.
  • A fúvókák speciális csiszoló lemezek és ecsetek.

A gép típusa két részre osztható: elektromos és mechanikus. A csiszolóeszköz elektromos részének alapja az elektromos AC motor. A rotor több olyan szeletet tartalmaz, amelyek olyan tekercsekkel vannak, amelyek következtetései vannak a rotoros horgonylemezen. Alacsony a költség- és erőgépek állandó forgássebességgel rendelkeznek. Az erőteljes modellek speciális szabályozóval rendelkeznek, amely a fogantyún van, megváltoztathatja a motor fordulatszámát.

A forgórész tengely mindkét vége között csapágyak vannak, erősödnek a keretben. Ez lehetővé teszi, hogy biztosítsa a tengely megszakítás nélküli működését a folyamatban. Az elektromos motor forgalma olyan sebességváltóba költözik, amely megváltoztathatja a fordulatszámok irányát, és forgathatja a forgácsolási kereket. A redukáló két Ososophy Gears-ot tartalmaz. Kevés az elektromos motor tengelyén, és nagy a hajtómű tengelyén. A tengely szegmensén kívül a kör csatlakozik.

Ha a modell professzionális, akkor is fel van szerelve egy hasító tengelykapcsolóval, amely kikapcsolja az eszköz működési körét abban az esetben, ha az anyag feldolgozásakor tartalmazza az anyagot. Ha nincs ilyen tengelykapcsoló, azaz a valószínűség, hogy a kör megszakad, szétszórva. A kör egy része védelmet fedez, hogy megvédje a kis részecskékből származó személy testének nyitott területeit.

A munka körét a tengely anyacsavar külső szegmensére rögzítik, egy speciális kulcskal. A tengelyszegmens immobilitását az eszköz keretén található kart. A szerszám műanyag felületén hosszanti rések vannak. Az őket meg kell nyitni, mert a motor hűtésére használják.

Csiszológépek típusai

Az iparban a bolgár használata az osztályához kapcsolódik. Megkülönbözteti az alábbi típusokat.

Turistaosztály

Viszonylag olcsó eszköz hiányos részekkel és eszközökkel. Néhány ilyen modell megbízhatatlan és veszélyes. Ezt az eszközt kis esetekben ritkán használják. A bolgár keret csak kis terhelésekre szolgál. A rögzítés erős, azonban nem garantálja a kényelmes tevékenységet. A háztartási munkához jól megy, de a motornak nincs védelme a por ellen, a működés során a legkisebb részecskék belsejében csökkennek, és növeli a forgó részek kopási sebességét. A szerszámot meg kell javítani. A belső részecskék megkeresése feszültségugráshoz vezethet. A javítások érdekében erősebb bolgár és magasabb minőségűek szükségesek a súlyos építési munkákhoz.

Középosztály

A fajok felszerelése nagyon kényelmes és megbízható az alkalmazásban. Sűrű betétekkel rendelkezik, és a motor festékkel borított, amely védelmet nyújt a por behatolásával szemben az ügybe. A háztartási munkákhoz egy sarokvédő gépet használnak, olyan szorítómechanizmussal rendelkezik, amely lehetővé teszi a védőburkolat helyzetének gyors összehangolását. A készüléknek kényelmes befogadási karjai vannak, amelyek működtethetők, még a gumi kesztyű eltávolítása sem. Lehetőség van arra, hogy a fogantyút jobbra és balra rögzítse, és ez lehetővé teszi a termék és a jobbkezelések használatát, valamint a balkezeseket. Egyes modelleknek van egy fogantyúja, amely tetején található, a termék kényelmesebb felhasználását teszi lehetővé.

Szakmai osztály

Az ilyen osztály termékei ritka esetekben javítást igényelnek. Az elektromos motor és a forgó részek védettek a por behatolásától, és a bolgár maga is rendelkezik egy olyan tulajdonsággal, amely sima indulást biztosít. Ez lehetővé teszi, hogy fokozatosan növeljék a forgás és a lemez működését. Lehetőség van egy termék csatlakoztatására alacsony áramellátáshoz.

A termék kiválasztásának tényezők

A csiszoló kiválasztása, néhány jelre kell koncentrálni:

  • Használati terjedelem;
  • a fogantyúk nagysága;
  • A szerszám kompozit részeinek guminak kell lenniük;
  • A munkakör tömegessége.

A cellás gépek különböző nagyságrendűek az ügy és a körök. Nagy átmérője 2,5 centiméter. Egy ilyen kör vágja az anyagot téglából, kályhákból, csövekből és másból. Az otthoni tevékenységek körének leginkább elfogadható mérete 1,3 cm lesz. A javítás elvégzése során 1,8 cm-t kell vinnie. A hatalom félig 2,5 kW-ig terjed.

A kiválasztása a működési időszaktól függ, és a motor cseréjétől függ. A lemez forgatásához szükség van a motor megfelelő teljesítményére. Az additív funkciókat, amelyekre szükség van egy sima indításra. A rendszer éles vagy éles nélkül indítja el a motort, a hálózati feszültség beállítása. Fontos lehetőség az automatikus kiegyenlítő lemez. Szükség van, ha a lemezek egyenlőtlenül aktiválódnak, a beállítást és a rezgéscsökkentést.

Elővigyázatossági intézkedések

A kesztyűben egy grumkkával kell dolgoznia, és az arc a maszk lefedésére. A nagy átmérőjű körök használatakor semmilyen esetben nem távolítsa el a védőburkolatot. A legjobbat az anti-festék légzőkészülék használja, különösen, ha kőanyaggal dolgozik. A ruhák nem lehetnek túlságosan szabad, hogy ne menjenek a forgó kör alá. A munka megkezdése előtt meg kell vizsgálnia az eszközt a sérüléshez. A bolgár nem fával foglalkozik.

Hogyan kell használni a bolgár helyesen, nézd meg a következő videót.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: