Bubble Épület szintje: fajták, márkák, választás, használat

Építési szint hozzárendelés – az építési struktúrák szigorú horizontális és verticalitásának ellenőrzésének képessége. Ez egy nélkülözhetetlen eszköz, ha beton alapítványt és padlóterméket önt, falak felállítása, ablakok és ajtók telepítése, pillérek a helyi területen, a leányvállalatok építése és a t. D. Még a mosógép és a hűtőszekrény helyes telepítése sem az építkezés használata nélkül.

A munkák kinevezése és elve

A legegyszerűbb buborékszint tartalmaz egy alumínium alapot (zárt profil), amely tökéletesen sima téglalap alakú tok, megfelelő megfelelő tömegközépponttal. Ez utóbbi szükséges ahhoz, hogy a szerszámot a lehető legkisebb, és a mért felületről leesik. Vízszintes, függőleges és átlós (45 fok) 3. szintű ampullák segítsége, Könnyű és nagyon folyékony (pl. Alkohol), amelyen a központi és két oldali jelek kerülnek alkalmazásra.

Legalább egy kis mikrokrack megjelenésével egy ampullában folyadékkal, az utóbbi elkezd eltűnni, és a szint használata lehetetlenné válik.

A folyadékkal végzett ampullák kitöltése körülbelül 95% -kal történik. Ez elég, A légbuborék egy kicsit több vízcsepp volt, vagy több ilyen csepp. Az ampulla felső falának belső felületén mozog, anélkül, hogy mindent lefedne. A szélsőséges címkék határai megfelelnek a buborék széleihez – az ampulla szigorú vízszintes helyzetével.

Az építési szintek elve a gravitáció erősségén alapul. A földi gravitáció hatása alatt súlyosabb és sűrűbb médiumot keres az alacsonyabb pozíció meghozatalára. További fény emelkedik. A légsűrűség több százszor kisebb, mint a víz sűrűsége – a buborék mindig tetején van, és nem az alsó vagy a közepén valahol a közepén.

Érvek és ellenérvek

Összehasonlítva a hidrot Az egyszerű buborékszintek előnyei nyilvánvalóak.

  1. Nincs szükség tömlőre, ami könnyen elviselhető vagy vágható.
  2. Nincs szükségem egy U alakú csövetre, amelynek jelenléte a nagy magasságú tárolás és szállítás miatt összetettebbé teszi a szintet. Hosszú és lapos szinten könnyebb szállítani egy bőröndben vagy esetekben más eszközökkel. A burkolat vagy büntetés ütésálló betétekkel van csomagolva, az általános rekeszbe kerül, hosszú, durva és csizmával, szerelésével, drótszegmensekkel, hosszú fogantyúval és t. D.

A lézerszintekhez képest a folyékony szintek is fölényesek.

  1. Nincs áramellátás és speciális elektronikus érzékelők.
  2. Nem kell kezelnie egy szalag lézer gerendát. A véletlenszerű szem elérése nem kívánatos.
  3. A por érzékenysége.
  4. A köd és a nappali (napos) fény nem zavarja a munkát.

A buborékszintek hátrányai vannak.

  1. A hidraulikus rendszerekhez képest, amelynek tömlõjében legalább a csapok alatt legalább a vizet öntsük, a technikai alkohol elvesztése a kapszula megszakításakor irreleváns.
  2. Buborékok, mint a lézerszint, nem tolerálják a rázás, rezgés, sokkok, nem tudják eldobni őket.

Minden szinten kötelező ellenőrzést végeznek a gyárban. Egy új szintű, bármilyen típusú, könnyen tanulható.

Nézetek

A funkcionalitástól függően a szintek a következők.

  1. Egy ampullával – Csak a sík levelezését ellenőrizzük. A szint tiszta függőleges lehet.
  2. Kettővel – A készülék lehetővé teszi a vízszintes és függőleges sík ellenőrzését és kiemelését.
  3. Három és több – főként a csövek és a 30, 45 és 60 fokos szögben alkalmazzák. Háromszintű szintek – a leggyakoribb nézet.

A fent bemutatott szintek bármelyikének fajtáit az alábbiak szerint véglegesíthetjük.

  1. Van egy vonalzó skála. Az ilyen szintmérők a leggyakoribbak.
  2. Kifinomult keretforma különbözik az egyszerű állványtól. A rake gyakrabban történik az alumíniumból, de vannak műanyag és fából készült szintek. Ez lehetővé teszi, hogy ne kínozza az eszközt. De maga a szint nem lehet nehezebb, mint több száz gramm teljes tömeg.
  3. Vannak spornyzott ütésálló (ampulla alatt) beillesztés.
  4. Az ablakok téglalap alakúak lehetnek, de gyakrabban vannak szintmérők.
  5. A sín alsó vonala konkáv lehet, ami kényelmessé teszi a csövek szintjét.
  6. Az alacsony világítással végzett mérésekhez szükséges folyadék.
  7. A mágnesek a sínbe vannak szerelve – ez kiküszöböli a cseppet a szintben függőleges és kerek vízszintes felületen, például acélcsövekből vagy profilból. A mágneses szint szó szerint megvédi magát a pusztítástól, amikor csökken.
  8. A szembe szerelt lencse az ampoulle-től néhány távolságra gyorsabbá teszi, és jobban meghatározza a légbuborék központi és oldalsó markerek levelezését.
  9. Van egy elektronikus érzékelő a kijelzőn. Giroszkópot használ, kiegészíti a buborék-folyadékszintszintet. Ez az eszköz egy hibrid eszköz, amely lehetővé teszi a lombik vagy ampulla elmozdulását a sínben.

A felsorolt ​​finomítás és fejlesztések lehetővé teszik, hogy gyorsan és egyértelműen dolgozzanak.

Tekintse át a gyártókat

Az építési szintek hazai gyártói között a következők jól bizonyítottak: Gránit, “Ermak”, “Zub”, “Cobalt”, “Resanta”, “Unió”, “acél”, “enek”. Túl tengerentúlon: 888, Bosch, Dewalt, Eurotex, Kapro, STABILA, Schneider. Mindezek a vállalatok rendszeresen részt vesznek a legjobb buborékszintek rangsorában, három mérő ampullával. A termékek megfelelnek a nemzetközi gtostasnak. Ezek a listák évente a legnagyobb online áruházak és híres mesterek, rendszeresen hangszórók a szállítószalagok az építkezésről és javításról.

A legjobb modellek értékelése

Az elmúlt évben az Oroszország legnagyobb igényében A következő termékeket használják:

  • Kapro Mini-246 Capro;
  • Kapro plumbsite Genesis 781-40-60RM;
  • Kapro plumbsite hercukes 986-44P-2500;
  • STABLA Pocket Electric-17775;
  • STABILA 96-2M 15854-80;
  • STABILA 80A-2 16062-200;
  • Stanley Torpedo Fatmax Pro doboz Xtht0-42495;
  • STANLEY STT1-43111-60;
  • Stanley Fatmax XL 0-43-681;
  • Ada Titan 40 plusz prolevel 100;
  • ADA A00393;
  • Ada Titan 2000 A00390.

Több tíz gyártó, a vállalatok mintegy fele átadta termelését Kínába. Nem mindegyikük olyan szintmérőket termel, amelyek megfelelnek a modern minőségű minőségi igényeknek.

Tippek a választáshoz

Ha egy kis hosszúsághoz tartozó szintmérőre van szüksége, az optimális termék 300 mm hosszú. A belső térhez kapcsolódó feladatok többségével megbirkózik. Az ilyen szint hasznos a háztartási készülékek és a bútorok Bútor felszerelése során. Tegyen egy sima hűtőszekrényt, mosógépet, lógjon a polcra, vagy átrendezze a szekrényt – ezek csak néhány terület használata egy kis építési vonal. Alternatíva a kis hosszúságú – lapos kör alakú, nem rack. De ez az ellenőrzés csak a vízszintes légbuborékot a körkörös (kétdimenziós) jelölés közepén kell lennie. Korábban egy ilyen “vízszintes” széles körben használták a hajókon.

Súlyosabb feladatok – a kád, a WC vagy az udvaron lévő csempék sima elrendezése, ablakok és ajtók felszerelése – legalább 600 mm-re megfelel az átlagos szintnek.

Az Armstrong típusának nagyméretű csempe és szekvenálási mennyezetének normál hossza 60 cm-es négyzet oldalán van. Az ajtó vagy ablak összehangolása, használatos és a szokásos vezeték. És mégis könnyebb és gyorsabb, hogy hozzanak egy függőleges ablak vagy ajtó egy vízmérték – nem igényel várta, hogy nyugodt a légbuborék, mert venne egy vízvezeték kötéllel vagy vízszint vízoszlop.

Végül, hogy a padló esztrichét és fából rögzítését a horizont mentén, az átlós csövek méretének függőleges és oldalirányú vakolatának nagyra van szüksége, a legpontosabbak a szintekből – 80 cm-től 2 m-ig. Itt egy alternatíva csak egy professzionális lézeres szintmérő vagy vízerőmű. A kis szobák és helyszínek díszítéséhez, amikor a lézeres szintek a legközelebbi üzletekben voltak megközelíthetetlenek, és az elvégzett munka sürgős és sürgős, majd egy nagy buborékszint – az optimális választás.

A szint vásárlásakor győződjön meg róla, hogy ellenőrizze a fő funkcióját – a vízszintes, függőleges vagy ferde pontosságát (egy bizonyos szögben) vonal alatt. Az eladó több különböző hosszúságú szintet fog beállítani. Ha a vevőnek kétsége van – az eladó bármilyen lézerrel vagy hidraulikusan hasonlítható össze a buborékszintek minőségével. A jelenleg megvásárolt bármilyen típusú buborék korábban megvásárolt szintjét módosíthatja. Ebben az esetben ellenőrizni kell, hogy az előző szintű nyomtáv pontosságát zavarta, amennyire még mindig van.

Működési szabályok

A végleges ellenőrzés után (és szükség esetén) használhatja ezt a terméket, t. E. Folytassa az előzetes méréseket. Anélkül, hogy az építési szint kalibrálása nélkül működik vele, a mérésekben jelentős hibákat okoz, és ez nem teszi lehetővé az építési vagy javítást. Milyen szinten használható – három buborék polírozóval, vagy inkább az egyik vagy kettő az aktuális feladatoktól függ.

A megfelelő horizont ellenőrzése

Az alacsonyabb árkategóriás építési szintje nem rendelkezik homorú alsó felületével. A mérések hibája miatt jelentősen növekszik. Az átlagos védjegy feletti árakkal szembeni szintek megfosztják ezt a hiányt – az alkalmazott oldal már teljes készen áll. A szintet az adott oldal mért felületére kell alkalmazni, és nem fordítva. Ha felső szerszámot alkalmaz, nem az alsó felület, akkor lehet, hogy az ICOS még a tökéletes vízszintes vagy azonos függőleges felületen is.

Ampoule rendelkezik két oldali jelekkel, amelyeken túl a buborék nem térhet el. A legdrágább szintek már négy ilyen jelzéssel rendelkeznek.

Az egymás ellenkezőjének egy párja egyértelmű megosztottság formájában kerül alkalmazásra, a második – már alig látható vonalak. Az utóbbi köteles kimutatni az értéket, amelyhez a mért vízszintes eltér a hibátlanul. Vízszintes finomításhoz, például egy felfüggesztett polc telepítésekor tegye a következőket.

  1. Jelölje meg a kívánt pontot a falon ceruzával vagy markerrel.
  2. Csatlakoztassa a szint egyik végét, hogy csak megjelölje.
  3. Kapcsolja be a szintet a jelhez, hogy a vízszintes kapszulában lévő buborék a horizont tökéletes mérkőzésére mutatott.
  4. Töltsön egy vonalat a kiállított vízszintes szinten.
  5. Beállíthatja a rögzítőelemeket, és lóghat a polcra. Tökéletesen simán fog lógni.

Függőleges kiállítás

Tegyük fel, hogy az új fal tökéletesen simán, vagy nem kevésbé keverje meg. A második az ampulla szókincsben, a szinten telepítve, függőleges. A föld felszínéhez képest vízszintes. Alkalmazza a szintet a függőleges felületre. Ha a buborék nem nyomja le magát az ampulla közepén, amelyen vannak jelek – vakolat vagy fal ebben a helyen nem tökéletes. Maga az ampulla a buborékkal, amely szerint a függőleges meghatározás szerint a függőleges, a tetején kell lennie, és nem az alábbiakban – ugyanúgy, mint a vízszintes ampulla a lehető legmagasabbnak kell lennie, de nem fordítva. A szintmérő úgy van kialakítva, hogy a forgatás jelentősen növeli a hibát – ne tegye felfelé “fejjel lefelé”.

Diagonal ampulla

Ha minden tiszta a vízszintes és a függőleges ampulul, akkor a “ferde” egyfajta botrányos blokk a kezdőknek. Itt nincs nehézség – ez egy átlós, 45 fokos szögben halad. Olyan helyeken van szükség, ahol két bizonyos pont között világos SCO-t kell végeznie. A szállítás helyettesítése – nincs szükség először megszakítani a közvetlen szög felét.

Az ilyen futárral felszerelt szint emlékműnek nevezhető.

Az olcsó “hármas” szintmérőknél a tilter mereven rögzítve van a közvetlen szög közepén, drágán van egy speciális léptékű fordulójel, amely lehetővé teszi az önkényes szög beállítását, például 57 fokot.

A kívánt szög felszereléséhez tegye a következőket.

  1. Forgassa el a forgó lombikot a kívánt jelre, gyengítse a készülék reteszelőcsavarjait.
  2. Szerelje be az ampullát a kívánt szögre a Ready Scale segítségével. Az ampulla forgatása, késleltesse azt minden fokozaton a mérés fokozott pontosságához.
  3. Alkalmazza a szinttömlőt a felületre, például egy adott szögben szerelt csövek. A légbuborék ugyanakkor az ampullák közepén kell lennie – az egyik, viszont vízszintesen helyezkedik el.

A jobb sarok beállítása után csúsztassa a vonalat. Ez lesz a cső vagy a tervezés, amelynek szöge már kiválasztott.

STABILA ÉS KAPRO Építési szintek áttekintése.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: