Csiszoló kerekek a bolgár: típusok és tippek a használatban

A bolgár népszerű elektromos szerszám, és széles körben használják a javítás, az épület és a befejező munkák végrehajtása során. A különböző fúvókák telepítésének képessége miatt a műszer nélkülözhetetlen asszisztensként működik, ha fából, kőből, fémből és betonfelületekben csiszolná.

Célja

A szilárd alapok csiszolása lehetetlen lenne a piacon jelen lévő speciális cserélhető lemezek felhasználása sokféle méretben, formában és textúrákban. Segítségük polírozásával a bútorgyártásban, az ókori tárgyak helyreállítása, a fából készült naplófalak csiszolása, a naplófeldolgozás nagyítása és a maradék festékanyagok eltávolítása bármely felületről.

Ezenkívül a fapadló és a természetes parketta javítása során széles körben használják a csiszolási köröket, valamint a bélés, geepboard, ablakkeretek, ajtók és dobozok gyártásában. Lemezek gyakran használják locsolás, sztrippelő és polírozó különböző részek, eltávolítása rozsdás foltok a fém és beton felületek, valamint a pontos illesztése vegyületek szerelve egy „fésű-horony” rendszer, és mások számára igénylő sűrű szomszédos elemek.

A bolgárok mellett az őrlési köröket elektromos fúrókkal és orbitális excentrikus csiszolókkal kombinálva használják.

Fajták

A csiszolási körök besorolása számos olyan jelben fordul elő, amelyek meghatározzák a modellek specializációját. Ehhez a tulajdonsághoz ez a három termékkategóriát megkülönböztetik:

 • Univerzális modellek, amelyek képesek bármilyen felület feldolgozására;
 • faanyagok csiszolására és polírozására szánt lemezek;
 • Körök a konkrét, természetes kő és fém munkahelyi munkájához.

Az első típus 4 fajta csiszolási köröket tartalmaz, amelyek ugyanolyan felületeken használhatók bármely felületen.

 • Kirabol A régi festék vagy lakk rétegek eltávolítása bármilyen okból. Ez egy bevont fém sörte. A sörték gyártásához tartós rugalmas vezetéket használnak, stabil deformációt és gyorsan és hatékonyan megszakíthatják és eltávolíthatják a régi bevonatot. A lemez síkjához képest a sörték elrendezése, valamint a hossza és merevsége eltérő lehet, mert a modell méretétől és specializációjától függ.

 • Cordschka (csavart shag) Ez egy huzalfúvóka, és olyan esetekben alkalmazható, ahol az elsődleges szabálytalanságok durva csiszolása és eltávolítása szükséges. Ez a típus teljesen univerzális, és mindkettő lehet eltávolítani a festék fából készült felületekről, és kiküszöbölheti a rozsda fém- és betonbázisokból.

 • Ovroad Úgy tervezték, hogy az üres fűrészelés végrehajtása során igazítsa az üres lapok végét. Felületkezelési technika vele, távolról hasonlít a fájlhoz való munkához.
 • Kerekek tépőzáron A kő, a fém és a beton felületek kezelésére használják. Öt körökből állnak, amelyek ragasztóalap szerint működnek. A konfiguráció fő lemeze hasonlít egy lemezre, ragasztórészettel – tépőzárral. Ez rajta van, hogy a cserélhető lemezek be vannak állítva. A modellek 125 mm-es átmérőjűek. Különböző mértékű gabona van, ami nagymértékben megkönnyíti a kívánt lemez kiválasztását, és lehetővé teszi, hogy megvásárolja azt egy adott anyaghoz. A készlet, szabályként magában foglalja az őrlést, a polírozó és a feltűnő modelleket. A körök céljainak és szerkezeteinek jelenléte lehetővé teszi, hogy lefeküdjön és polírozza a felületet a glitter tükörre.

A következő csiszolási kategória keskeny specializációval rendelkezik. A fából készült felületek feldolgozására szolgál, és egy csiszolósziromos modell képviseli. A sziromkör a fából készült termékek primer csiszolására és befejező polírozására szolgál. Ez egy lapos fúvóka, trapéz alakú szirmokkal. A szirmok egy barátomon találják egymást, és vizuálisan hasonlítanak a halakra. Ennek a szerkezetnek köszönhetően a fúvókákat magas kopásállósággal megkülönböztetik, mivel egy lemez elegendő a 10 m² fafelület polírozásához.

A sziromkörök különböző mértékű gabonával rendelkeznek, amely lehetővé teszi a különböző keménység és fa szerkezetek őrlését. A modelleket nagyméretű méretben gyártják, átmérő 115-230 milliméter.

A bolgár csiszolók harmadik kategóriáját a feldolgozásra szánt modellek képviselik, különösen szilárd anyagok, beleértve a beton, a fém, a márvány és a gránit. Ez a kategória meglehetősen számos, és számos különböző modell képviseli, amelyek közül a legnépszerűbbek az alábbiakban tárgyalnak.

 • Lemez “kettős szegmens” Ajánlott: durva csiszoláshoz természetes kő, tégla és beton. A fúvóka hatékonyan kiküszöböli a különböző felületi hibákat, valamint vágja a vastag rétegeket egy konkrét nyakkendő.

 • Modell “Dolphin” Az előző eszköznél enyhén gyengéd hatással van, és lehetővé teszi, hogy több finom köszörülést végezzen. A termék alacsony súlyú, nagy teljesítményű és hosszú élettartamú.
 • Csiszolási kör “négyzet” A polimer bevonat későbbi alkalmazásához szükséges durva alapkezelés végrehajtásához. A polírozott felület eléggé durva lesz, és nagy ragasztó tulajdonságokat szerez.

 • Modell “Boomerang” Különbözik az alacsony súlyt és a multifunkcionalitást. Képes beton- és kőbázisokat feldolgozni, és a csiszolás minőségét összehasonlíthatjuk kétsoros gyémántmalmokkal.
 • Lemez “teknős” A márvány és a gránit felületek feldolgozására használják. A szerszám olyan kőbázisokat készít, amelyek abszolút sima, és tükör csillogást adnak nekik. Ezt a modellt különböző gabonaterekben állítják elő, amely lehetővé teszi a kő és a véges polírozás durva primer csiszolását.

 • Kör “Turbo” A magas kopásállóság jellemzi, és a vasbeton és fémbázisok csiszolására szolgál. Ezen túlmenően, az eszköz képes eltávolítani a letörés és élei a lemezeket a márvány, amely annak köszönhető, hogy a mastery-kő-kő létrehozásához készítmények természetes kőből.

 • Modell “Typhoon” A nagy teljesítményű és hosszú élettartamú gyémánt csiszoló csésze alakú szerkezet formájában jelenik meg. A terméket a természetes kő durva primer feldolgozására használják, és eltávolítják a régi dekoratív bevonatot a betonfalakból.

Formájával, csiszolás lehet lapos vagy csésze. Az első finoman csiszolóbemutató vagy polírozó lemezek, és lengyel fából és más lágy alapokon. A kupa modelleket komoly felületek őrlésére használják, és nagy teljesítményt igényelnek a darálónak. Ha egy ilyen modellt egy alacsony teljesítményű AVM-en telepítenek, az elektromos kéziszerszám motorja nem fogja áramolni a nagy terhelést és az égési sérülést. A polírozás mellett különösen a szilárd anyagok, a csésze fúvókák képesek hatékony feldolgozásra a nehezen elérhető helyeken, ahol a lapos lemez nem lesz képes.

A fémcsövek csiszolása és polírozása kissé eltérő. Ehhez használjon görgős (dob) típusú fúvókát, amely hatékonyan összekeveri a csövek felületét rozsda és festékmaradékokból. Ráadásul a görgő jól szintje a hegesztésből származó varratok, és a csiszolószalag cseréjekor polírozó eszközré válik.

Amellett, hogy érezhető, más elképzelhetetlen anyagokat gyakran használják a lengyel fém, például a hab gumi, szivacsos fúvókák és ruhák.

A rostlemezek tökéletesen kezelik a hegesztéstől, hatékonyan eltávolítják az oxidációs maradékokat, valamint az élesített csiszoló köröket. Az utóbbi 5 mm vastagságú, belső mélyedéssel rendelkezik, és a hegesztés összehangolása mellett használható vágószerszámok élesítéséhez.

Ajánlások a választáshoz

Mielőtt elkezdené venni a csiszolóanyagot egy darálóhoz, Számos fontos pontra kell figyelnie.

 • Meg kell vizsgálni a lemez és a daráló ülési átmérőjének levelezését.

Annak érdekében, hogy ne tévedjünk a választásban, át kell írnod ​​az USM technikai jellemzőit, és hasonlítsa össze őket a megvásárolt fúvókák méretével.

 • A lemez maximális külső átmérőjének kiválasztásakor figyelembe kell venni a bolgár elektromos motor teljesítményét. Minél erősebb a motor, annál nagyobb a kör, ami elforgathat. Az alacsony teljesítményű modellek nem képesek megbirkózni a nagy lemezekkel, mert az utóbbiak folyamatosan ragadnak a feldolgozott anyagban, kényszerítve a motort a túlmelegedésére.

 • Amint fentebb említettük, az őrlést univerzális és magasan szakosodottak. A fogyasztók gyakori hibája az univerzális modellek választása, amelynek megvásárlása jövedelmezőbbnek tűnik. Tény, hogy ez nem. A gyakorlatban azt mutatja, hogy minden egyes anyag esetében egy speciális lemezt vásárol, amely jelentősen növeli a feldolgozás hatékonyságát, és megtartja a motort a lehetséges túlterhelésből. Univerzális modell csak akkor választható, durva durva csiszolás, míg tisztítására érdemesebb vásárolni speciális modellt.
 • Figyelmet kell fordítanod a fúvóka vastagságára. A vastagabb egy kör, annál hosszabb ideig használható.
 • A csiszolómodellek gabona gabona szintén fontos kritérium. Mint magasabb, annál simább kijavítja a kezelt felületet.
 • A tépőzárral rendelkező kör kiválasztásakor jobb, ha egy perforált modellen állíthatja le a választását. Egy ilyen lemez nem fog túlmelegedni a magas revs-en, és nem fog figyelmen kívül hagyni.

A felhasználás finomságai

Mielőtt elkezdené dolgozni egy eszközzel, meg kell győződnie arról, hogy a lemez megfelelő leszállása és megbízható szerelése. Ha a készülék be van kapcsolva, az üzemi motor hangja egyenletesnek kell lennie, külső zaj és rezgés nélkül. Ellenkező esetben kikapcsolnia kell a készüléket, és telepítse újra az őrlési lemezt.

A csiszolás és polírozás során ellenőrizni kell a kör állapotát, amikor a legkisebb hibákat észleli, a munkát azonnal le kell állítani.

Ez annak köszönhető, hogy a nagy sebességgel forgó kör elérése 13.000 feszültségek egyes modellek, és a lemez ilyen fordulat sérüléshez vezethet.

Ha a csiszolópapírból készült felső kerekeket használ, akkor szükség van a kopás mértékére, különben a fő kör megsérülhet. Az ilyen helyzetek elkerülése érdekében a lemezeket annyi vastagsággal kell használni. Munka közben érdemes alkalmazni a személyi védőfelszerelést. Ezek közé tartoznak a különleges szemüveg, ponyva kesztyűk, légzőkészülék vagy géz kötés, valamint hosszú ujjú munkaruhák. Nem tudjuk felszerelni a munkahelyet por eltávolító rendszerrel és zsetonnal. Ezenkívül, amikor betonszerkezettel dolgozik, valamint a hegesztett oszcillák eltávolítása fémfelületekről, az üzemeltetőnek nem szabad a fragmensek zónájában lennie.

A csiszolás és polírozás folyamatában ajánlott speciális csiszolókészülékek vagy kis csiszoló részecskékkel telített oldatok alkalmazása.

A fém elsődleges feldolgozását kis szoptatott körök végzik, és a befejező polírozás érezhető vagy szövet fúvókákkal történik. Ami a gabonaosztályt illeti, a zavart felületek festékágyának és durva feldolgozásának eltávolítására szolgál nagy szemcsés címkézési lemezekkel 40-60. Ahhoz, hogy távolítsa el a felső réteget a régi, fából készült felületek, beszereléséhez élek és csatlakozások, valamint csiszoló a vágás vonala – az optimális megoldás az lesz a őrlése közepes szemű 60-80 egység. És végül, ha olyan munkát végez finom befejező csiszolás, valamint a készítmény bázisok alkalmazásának festékek és lakkok, finomszemcsés fúvókák által használt 100-120 egység.

Hogyan telepítsünk csiszolókereket a bolgáron, a következő videóból tanulsz.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: