Egy panelet készítünk saját kezével

Szükség esetén nagy mennyiségű fa vagy táblákkal dolgozik, szükség van olyan eszköz létrehozására, mint házi fűrészek. Valaki azt hiszi, hogy jobb azonnal vásárolni egy gyári opciót, de ha hasonló adaptációt szeretne készíteni a saját kezével, akkor nem lesz otthon. A legfontosabb dolog az, hogy megértsük, hogy mennyit kell végrehajtani, hogy milyen fát kell feldolgozni, valamint válassza ki a legjobb SIFORAMA opciót a feladat elvégzéséhez.

Hogyan készítsünk szalagpanelt?

Ha beszélünk az övpanelről, akkor csak hegesztőberendezések jelenlétében lehet elvégezni, mert a csatlakozás nélkül lehetetlen építeni. Ahhoz, hogy hozzon létre, a következő elemekre van szükség:

 • Hegesztési készülékek;
 • betonkeverő;
 • Passatia;
 • csavarokkal ellátott csavarok;
 • elektromos fúró;
 • Bolgár;
 • csavarkulcsok;
 • fúrók fémekhez és betonhoz;
 • Stroyovin;
 • Padlóburkolatok.

Ezenkívül szükség lesz ilyen anyagokra:

 • profil- és acélcsövek;
 • pár sztring csavarokkal;
 • 50 mm fém sarok;
 • görgők vagy golyóscsapágyak;
 • benzinmotor vagy elektromos;
 • Kerekek és hubok egy személygépkocsiból;
 • lánc felszerelés;
 • cement;
 • zúzott kő, pattintott kő;
 • homok.

Szükség lesz egy eszközrajzra.

Elvileg annak érdekében, hogy az ilyen eszköz legegyszerűbb sémájának kezébe kerüljön, elegendő egy csökkentett másolatot rajzolni, és meghatározza az egyes alkotóelemek méretét.

A projekt létrehozásakor a készülék hossza nem lehet rövidebb, mint 600 centiméter, és szélessége – 300. Csak olyan méretekkel rendelkezzen, amely a szokásos méretű fűrészárut hozhat létre.

Ezt követően ki kell számolnia, hogy mennyit kell tennie a keret létrehozásához, valamint a vasúti útmutatók létrehozásához. Ha a panel az épületben működik, akkor a kapott rajz elegendő lesz – az alap létrehozásához mozoghat. Köszönet neki, hogy egy fűrészelő mechanizmusú keret mozoghat normálisan. A lemez, ahol a vezetői síneket szállítják, ugyanúgy kell elkészíteni, mint az öv típusának egyszerű alapja – a párna 15 centiméter vastagságára öntött, kavics és homok segítségével készült.

A beton öntése előtt hozzáadhat egy fém megerősítő hálót. Ezt követően 2 héttel kell rajzolni.

Most menj a fűrészárutól, amely a személygépkocsi, motor motorjainak és az övtípusának továbbításával történik. Az útmutatók szerepe sarok vagy kamra lesz. Az anyagot csak párhuzamosan kell elhelyezni a belső szélével, amely előre kalcált távolságban található. Ezt követően az alvók a sarkok között vannak felszerelve, amely a profilcsőből készült. Most megkezdheti a hegesztési keresztirányú erősítőket, amelyek semmiképpen sem lehet átfedni. Ezután a fémszerkezetet rögzítse a fémszerkezet alapján rögzítőcsavarokkal.

A vászon középső területén a következő szakaszban tegye az ágyat a fa rögzítésére. A kerek erdő tartásához szükség lesz arra, hogy üdvözölje az állványt az oldalakon lévő kiemelkedésekkel a levél alakjában. Ezután szükséges lesz a pilorális görgők golyóscsapágyakból. A keret tengelyek mindegyike 2 nagyobb átmérőjű és 4-6 kisebb. A különbség a sarokbord magasságától függ. Ha 5 cm-es terület 5 cm, akkor 10 centiméternek kell lennie az összetevők belső méretének egyenlőségével.

A keret létrehozása egy páros acélból készült csőből történő felszerelésétől kezdődik. Ők függőlegesen vannak felszerelve, aztán ott helyezték a feltérképeket. A belső átmérőnek minimálisra kell különböznie az irányú csövek külső típusának átmérőjének. Most egy kocsi dobozt készítünk egy csőprofil típusból. A négyszögletes típusú formaterületnek kell lennie, amelyhez szükség van arra, hogy az útmutatókat függőleges helyzetben lévő hegesztéssel kell felszerelni, és az alábbiakban – a csapágyakkal felszerelt tengely.

Ezt követően, a vezető típusú csövek 2 oldalával a csavaros mechanizmus van felszerelve, amely felelős a függőleges szállítószállításért. Az anyát a csúszkához hegeszteni kell, és a felső keretben nagy hosszúságú csapok vannak felszerelve.

Jobb lesz jobb a távolság a csapágyakra 2 oldalról.

Annak érdekében, hogy a csavaros mechanizmus szinkron módon forogjon, minden egyes sarokhoz szükséges, hogy a kis csillagokat az azonos átmérőjű kerékpárból adja meg. És köztük egy láncátvitelhez egy láncot használnak egy kerékpárból. Az állandó láncfeszültség biztosítása érdekében görgőt kell használni, tavaszi kartal felszerelve.

Az ilyen panelen tárolóhelyek helyett a kerekek és a hubok a hátsó kerék meghajtó autókból. A meghajtó elforgatásához a csapágyszerelvényt össze kell szerelni, amelyet 2 oldalról a patron kereszttartóra hegesztettek. A szíjtárcsa van felszerelve, ahol az elektro- vagy benzodmotháló nyomatékát továbbítják.

A FECERMA biztonsága javítása érdekében az egyes kerekek számára az alsó területén következik, hogy a fűrésztartó csomópont egy tengelyből áll, ahol egy bizonyos számú golyóscsapágy van jelen. A hub oldalán, ahol az elegáns, telepítse a motort. Ha az ICA telepítve van, akkor húzza meg a klinár-átvitelt, a rugós terhelésre van szükség.

Ha ez egy elektromos motor, a panelnek kissé alapul, ami vízszintesen mozoghat. Csak egy tartályt kell felszerelni a mosó-kenőfolyadékhoz, ahonnan a csövet a vágócsomóponthoz szállítjuk. A fém-szervből és ónból készült burkolatot szerelték fel. Elkezdheti a kapott eszköz használatát.

Lánc modellt készítünk

Ha a láncmodellről beszélünk, az ilyen panel összeszerelésének elve hasonló lesz a fent említett eszközhöz. A különbség csak akkor lesz, ha a lánc típus lesz a fő működési elem. A fűrészmalom ilyen modelljének kialakítása könnyebb lesz, és mérete kisebb a szalaghoz képest. És kiderül, hogy megkönnyíti. A lánc modellt egy lapos platformon kell felszerelni, hogy teljes hozzáférést biztosítson hozzá.

A panel ilyen modelljének összeszerelése a fém keretrendszer kialakításának szükségességével kezdődik. A fő rész összeszerelése után szükség van a technológiai típusú lyukakra a maximális pontosságnak megfelelően. Az összeg a lépéshossztól függ. Ezt követően az állványok összeszerelése és az ágy későbbi telepítése elindul. Akkor hozzon létre kiegészítő bordákat. Vagyis a lánc típusának kialakításának kerete.

Szükség lesz arra is, hogy mozgatható kocsi személyzetet hozzon létre. Itt kell elkészíteniük az alapot, és rögzítse a megállót, tömítéseket, valamint rögzítőelemeket és rögzítőelemeket, mert egy ilyen modell elektromos motorral lesz. Ezt követően a szekerek a hasított test kereteinél, a motor rögzítésével, láncfeszültséggel. Ezen a panel láncmodellének létrehozása befejeződik.

Egyéb opciók

Azt kell mondani, hogy vannak más típusú pilóták, amelyek önállóan hozhatók létre. A legnépszerűbbek közül lehetnek ilyen:

 • szögletes;
 • láncfűrészektől;
 • gumi;
 • keret;
 • Fűrészmunka logoszol.

Fedezzük fel figyelmét az első két modellre.

Szög

Ha egy személynek szüksége van egy nagyszámú táblára, akkor az egyik olyan megoldás, amely segíthet a tervezett, egy lemez vagy szöges fűrész. Multifunkcionális, és felhasználható egy meglehetősen nagy számú különböző munkák megvalósítására. Ezt a kialakítást kedvezően fogják önállóan végezni, mivel a gyári minta ára rendkívül magas. Összeszereléséhez használja a megfelelő rajzdokumentációt, és győződjön meg róla, hogy a szükséges eszközök és anyagok rendelkezésre állnak.

Először össze kell szerelnie a fémcsövek keretét, valamint összegyűjti az útmutatókat, hogy jó erőt mutatnak. Minden ízületet hegesztőgép segítségével kell rögzíteni. Mint útmutatók, a sínek helyesen használják a síneket, amely után össze kell szerelni a kocsit.

Ne feledje, hogy a létrehozási folyamatban nagy figyelmet kell fordítani a rajzdokumentációban megjelenő mutatók értékeinek pontosságára.

A lemezen vagy a sarok fűrészáruban általában erőteljes benzinmotorok vannak telepítve. Néha vannak olyan modellek, amelyek motoros motoblockból származnak. A motor telepítése Az ilyen kialakítás keretein és a munkagépekkel való kapcsolat speciális járművekkel történik. Leggyakrabban az ilyen eszközök lánc típusú sebességváltóval vannak felszerelve, de egyes esetekben az ilyen oldat túlmelegedhet. Ezenkívül az ilyen modell összeszerelésénél nem szabad megfeledkeznünk a biztonsági technikusról. Mindent fel kell emelni, mielőtt ilyen öngyilkos eszközt futtatna.

A láncfűrészektől

A mindennapi életben kiderül, hogy túl sok a Pailorama nem szükséges. Ez egy kis gép szükséges. Számos mini-palála van, amelyek közepes méretűek, és szükség esetén könnyen szállíthatók, ha szükséges. Ezeket az elektromos fűrészekből vagy körkörösből származó modelleknek nevezhetjük. De leggyakrabban a vizsgált eszköz a láncfűrészek segítségével jön létre, amely egy ilyen kialakítás központi eleme lesz.

A láncfűrészek panelének összeszereléséhez a következő elemekkel kell rendelkeznie:

 • sínek;
 • 2 csatorna;
 • Sarkok.

A Start Assembly Works egy olyan keret létrehozásával lesz, ahol több technikát kell tennie. Ezután a fémcsőből készült esztrichek telepítése. A rögzítésük rögzítőcsavarokkal van ellátva a korábban megelőző lyukakba.

A telepítés során a vezérlést úgy kell szabályozni, hogy az alkatrészek közötti szögek közvetlenül közvetlenek voltak.

A keret megerősítése érdekében több gyors bordát kell telepítenie. Most már mozgatható kocsit kell tennie az acéllemezből. Az alsó sarkok gőzhegesztésével van rögzítve, majd a csapágyakra vagy görgőkre helyezik. A rögzítőelemekhez szükséges sarkok a fentiekből hegesztésre kerülnek, amelyet a láncfűrész csatolja. A munka végső szakaszában egy speciális kialakítás telepítését kell telepíteni, ahol a naplókat feldolgozni kell.

Hasznos tanácsadás

Piloram a saját kezével készült – egy nagyszerű eszköz, amely igazán hasznos lehet mindenkinek. Figyelembe véve, hogy ez fokozott veszélyegység, nem lesz felesleges a teremtés előtt, hogy elemezze, hol található. Itt lesz szükség:

 • garázs;
 • istálló;
 • Bármely segédterem betonalapú.

Az a hely, ahol a fűrészárut elhelyez, szellőztetni és megvilágítani kell, sok helynek kell lennie. Elhelyezheti és a szabadban, de szükség lesz rá, hogy lombkorona legyen.

Ha a fűrészárnoknak van egy elektromos motorja, akkor ha sok figyelmet kell fordítani a kábelezés telepítéséhez, valamint a szükséges automata és kapcsolók. kívül, Figyelembe kell venni a vágási és mozgó elemek összeszerelését, amelyek fokozott veszélyek forrása. Természetesen, ha hasonló eszközt használ, minden biztonsági előírást be kell tartani.

Egy másik fontos pont – A fűrészáruták összeszerelése és a munka megkezdése előtt ellenőriznie kell az eszköz kompozit elemeit, annak rögzítőit, és mennyi építkezés stabil az alapon.

Az első eszköz kezdete csak az összes szükséges ajánlás befejezése után végezhető el. A következő pillanatokról beszélünk:

 • a kábelek és a vegyületek egészségének ellenőrzése;
 • A földi szilárdság ellenőrzése;
 • A készülék rövidzárlatos letiltása, vagy ha szükséges a fűrész cseréje;
 • Érdemes messze a csövektől, ahol a fűrészpor ki van zárva;
 • Kiváló naplójavítás a síneken, amikor az eszközzel dolgozik.

Hogyan győződjön meg róla, hogy a fűrészárlok létrehozása megtörténik – olyan folyamat, amely figyelmet és bizonyos ismereteket igényel. Ugyanakkor minden elvben minden ember elvégezheti a legegyszerűbb panelt. A fő dolog az, hogy a készülék szükséges eszközei, anyagai és rajzai, és egyértelműen megértsük, hogy mit kell kifejezetten megtenni és milyen célból.

Hogyan készítsünk egy szalagpanelt a saját kezével, nézd meg a videót.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: