Elektromos fúrók: eszköz, típusok, kiválasztás és minősítés

Valószínűleg minden gazdálkodás elektromos fúróval rendelkezik. Ez az egyik legalapvetőbb eszközöket, hogy szükség van időről időre, hogy lefagy a kép, polc, javítás a bútorokat, vagy hogy valamilyen más házimunkát munkák. Ma megnézzük a fúróeszközt, fő fajtáit, valamint képzeljük el a legnépszerűbb modelleket.

Eszköz

Minden jó tulajdonosnak van egy olyan otthoni eszköze, amelyet a házban javításra és építési munkára volt szüksége, valamint az országban és a helyi területen. Valaki csak a leginkább szükséges eszközöket szerez. és valaki mindent megrémít egy építkezésen. Mindenesetre a fúró mindig az otthoni mester arzenálában van, mert ez az eszköz nélkül sok műnek nem tűnik lehetségesnek.

Műszaki szempontból az elektromos fúró egy hordozható eszköz, amelyet a lyukak fúrására használnak falakban és más vízszintes és függőleges felületeken. Alapvető funkciója mellett a fúrót gyakran csavarhúzóként vagy épületkeverőként használják. A fúrók báziscsomója az elektromos motornak tekinthető, amely a fúró forgását eredményezi a munkahelyen. Nem található egy műanyag házban, és a szerszám általában található a kezében a felhasználó, így egy személy kell megbízhatóan védve áramütés. Ezért vannak olyan elektromos szigetelési követelmények, amelyekből az ügyet elvégzik.

Bármely elektródában van egy sebességváltó, ez egy speciális eszköz, amelyen keresztül a forgási mozgást az elektromos motorról a fúróról továbbítják. Feladata magában foglalja a fordulatszám csökkenését, ami a fúró forgásának sebességét lassítja, valamint növeli az elektromos kéziszerszám nyomatékát. Egy speciális patron található egy ilyen eszköz tengelyén, amelyre szükség van a fúró és más munkafúvóka rögzítéséhez. Ha a sebességváltó az eset belsejében található, akkor a patron, éppen ellenkezőleg, kívül van.

Nézetek

A legkülönbözőbb működési jellemzőkkel rendelkező fúrók széles választéka van: kicsi és nagy, kézi, elektromos, újratölthető és sok más. A szerszám céljától függően megkülönböztetik a háztartást és a szakmai fúrókat. Az utolsó munkadarab sokkal magasabb, mint a hazai, mivel a professzionális fúrót általában elég hosszú ideig használják, míg a háztartást csak időről időre eltávolítják a szekrényből. Ennek megfelelően a szakmai eszköz ára sokkal magasabb, mint a háztartásnál.

A működés elvétől függően megkülönbözteti a sokkot és a hangtalan modelleket.

Egy hangsúlytalan eszközben az elektromos motor mozgása a sebességváltóval továbbítódik, hogy a szögletes forgási sebesség csökkenjen, és a forgó pillanat, éppen ellenkezőleg, növekszik. Ezek a fúrók optimálisak a nagy pontosságú lyukak fúrásához, optimálisak a fémekkel, műanyaggal és fával való munkavégzéshez, de a beton fúrásához, a tégla vagy a kő számára ez az eszköz nem alkalmas, mivel a mechanizmus terhelése növekszik, és a hatékonyság növekszik szinte nulla.

A sokkmodellek híresek azért, hogy a betonfelületek lyukai nagyon könnyen, Általában kombinálják a szabványos fúró és perforátor feladatait, amelyeknek 2 fő működési módja van – sokk és standard fúrás. Szükséges, hogy figyelmet kell fordítani arra a tényre, hogy az ütközési mód bármely fúróban nem vezet, mivel a gyakori felhasználás a műszer meglehetősen gyors kopását eredményezi, ezért a működés teljes időtartama, a hatás számának száma mód nem haladhatja meg a 25% -ot. Nyilvánvaló, hogy az ilyen fúrógépet nem szabad megerősített betontermékekben lyukak kialakítására, mivel fokozott megtérülést okoz a működő fogaskerekek, valamint a szerszám racsnis, amely bizonyított hibaként szolgálhat.

Fúrócsavarhúzó – egyfajta hibrid, amely ötvözi a fúró és a csavarhúzó lehetőségeit, Általában azok kiegészítik az ütőhangszerek végrehajtására szolgáló mechanizmusokat. Az ilyen modell előnyei magukban foglalják az elektromos áram-hálózathoz való csatlakozás lehetőségeit, valamint a rotációs elemek mozgásának hátrányainak lehetőségét.

A sarokfúrók olyan elektromos szerszámok fajtái, amelyeket a sarkokban lévő lyukak fúrására használnak Azokban a webhelyeken, ahol egy egyszerű fúróval nem lehet elérni. Ezek a tulajdonságok miatt speciális szerkezet a váltó, bár a körét hasonló fúrók meglehetősen korlátozott – ez nem vonatkozik a dolgozó felületek, továbbá a mód sokk fúrás működhet benne.

Fúrókeverők – Az építési munkák során a száraz keverékek megsemmisítései. Ezek közé tartozik egy meglehetősen erőteljes elektromos motor, amely jelentős nyomatékot teremt, ezért további fogantyúkkal van felszerelve, amelyek szükségesek ahhoz, hogy a készüléket dolgozzák. Általában 2 fő forgássebességgel rendelkezik, és számos típusú fúvókával van felszerelve, amelyeket különböző épületkeverékek dagasztására használnak. A keverők segítségével még a festékek, ragasztók, a gitt, valamint a cement és a mészoldatok keverednek. Ami az alapfúrófunkciót illeti, ez az eszköz DV-k, forgácslemez, fa, gipszkarton és vékony vas.

Gyémántfúrás mechanizmusa – Ez a módosítás nagy teherbírású motorral van felszerelve, Mivel lehetővé teszi, hogy lyukakat hozzon létre a legerősebb és szilárd anyagokból gyémánt fényt használva. Általában az ilyen rendszerek túlmelegedési védelmet biztosítanak, és a vasbeton és a szilárd kövekkel való kölcsönhatásba kerülnek. A tápfeszültségtől függően a fúró vezetékes és vezeték nélküli. Az első csak akkor működik, ha csatlakozik az AC hálózathoz, és a második az akkumulátoron működik.

Szakemberek különbségei a nem szakemberektől

A professzionális eszközök meglehetősen jelentősek a hazaionnan, intenzív munkamódszerekben használják őket, így nagyobb keménységgel, erővel és megbízhatósággal különböznek. A szakmai eszközök megkülönböztető jellemzői a következők:

  • a kétsebességű munkamódszer jelenléte;
  • Ergonómikus fogantyú, kényelmes fogással – lehetővé teszi, hogy hosszú ideig dolgozzon egy fúróval, fáradtság és fáradtság nélkül;
  • Cél – mint általában, a szakmai gyakorlatokat korlátozott funkcionalitással, mindegyik modell célja, hogy egy adott kör javítási feladatok és dekoráció;
  • Használati képesség magas páratartalomban, porolási és hőmérsékleti ingadozásokban.

A háztartási fúrók jellemzi az optimális egyensúlyt ár / minőség, mint általában, ők töltik a nagyszámú sokféle fúvókák használatra több irányba, míg az ilyen modellek nem hosszú távú használatra, azok Ajánlott 15-20 percet használni, majd a szünet időtartama alatt ugyanolyannak kell lennie. Az ilyen korlátozások magyarázható az alacsony a motor teljesítménye, valamint a gyenge protectedness túlmelegedését, mechanikai terhelés, a víz és a por részecskéket.

Kiválasztási kritérium

Mielőtt először választaná az elektromos ajtót, meg kell határozni magának a munkájuk mennyiségét, amellyel az eszköznek szembe kell néznie. Ha intenzíven szeretné használni, akkor előnyben kell adnia a professzionális modelleket, mert hosszú ideig a gyakori műveletek háztartási készülékei. De egy rendszeres lakáshoz vagy egy magánházhoz, ahol a szerszám ritkán és fokozatosan használja, a háztartási lehetőségek több mint elég.

Külön figyelmet kell fordítani a termék műszaki paramétereire. A funkcionalitás egyik alapvető jellemzője az erő, a fúrás átmérője és a forradalmak száma. A forradalmak számát üresjáratban mérjük. Ez a paraméter jelzi a fúró karbantartását a különböző típusú felületekkel. Minél magasabb ez az érték, annál jobb. Ez a mutató különösen releváns értékkel rendelkezik abban az esetben, ha csiszolási fúvókákkal kell dolgoznia, a felszínre és polírozásra szolgáló szerelvények, mivel a fúró terhelése növekszik.

Az elektromos fúró teljesítménye általában 300 és 1500 W között változik, akkor ez a jelző lehetővé teszi, hogy meghatározza, hogy milyen gyorsan és könnyen elvégezhet bizonyos építési munkát. Szabályként egy megnövekedett teljesítményű eszköz nagy funkcionalitással rendelkezik, például nagyméretű átmérőjű fúrás lyukakat teszi lehetővé. A háztartások használatához azonban elég elég teljesítménye 500 W-ban – ez az eszköz egy fával és más puha felületekkel dolgozik.

A sebesség beállításának képessége a fúró másik mutatója, bár nem a legfontosabb. A speciális szabályozó munkájának köszönhetően, és jelentősen növeli a szerszám egyszerű használatának mértékét. Tehát, hogy csavarja a csavarokat, lehetséges, hogy csökkenti a munka sebességét, de ha egy lyukat a tartós anyagokba fúr, akkor jobb, ha a maximális fordulókat telepítjük.

Ügyeljen arra, hogy figyeljen a maximális lyuk átmérőjére, különben gyorsan éghet szerszámot. Ha a technikai feltételeknek és a GTalesnek megfelelően dolgozik, az eszköz hűségesen fog szolgálni sokáig.

A legjobb modellek értékelése

A professzionális eszközök széles választékának legmagasabb népszerűségét az elektromos fúró használja Makita. A márka termékeit megkülönbözteti a megnövekedett összeszerelési minőség, a házuk kiváló minőségű műanyagból készül, és a fúvóka biztonságosan kapcsolódik a pontozó patron miatt. A hasonló eszköz ereje 500 W-ról és annál idősebb, a modelltől függően a fúrt lyukak legfeljebb 4 mm átmérőjűek lehetnek.

A hétköznapi fogyasztók között az orosz termelés nagy igényű eszközei “Bölény”, amelyek betonmal és téglával dolgoznak. Ez a lehetőség a sokk és a forgási módok kombinációjának köszönhető, és a “Bison” fúrók gyorsmintázott patronokkal vannak felszerelve, így könnyen megváltoztathatók. Ennek a gyártónak a választékában van egy sor kiváló minőségű keverők, amelyek nem működtetett üzemmódban működnek, és a folyékony habarcsok keverésére szolgálnak. A nyomaték meglehetősen magas, így az eszköz lehetővé teszi, hogy meglehetősen nagy átmérőjű lyukakat képezzen.

Érdemes megjegyezni, hogy a “bölény” fel van szerelve az elforgatás mértékének elektronikus beállításával, amelynek következtében a keverő az épületkeverékek szétszóródása nélkül működik, és a fém testnek köszönhetően az átviteli méreteket valódi geometriai pontossággal különbözteti meg. A sorozat eszközeit gyorsan lehűtjük, ezért természetes üzemmódban használható. A kétségtelen előnyök jelenlétét a versenytársak modelljeinek “bölése” megkülönbözteti, a szerszám a háztartási használatra összpontosít, szakaszos munkamóddal.

Működési szabályok

A fúróval való munka során nagyon fontos, hogy megfeleljen a biztonsági követelményeknek, ha elhanyagolhatja a munkaszükséget, meglehetősen súlyos sérülést kaphat. Használat előtt meg kell vizsgálni a használati útmutatót, és megismerkedhet a munka alapvető szabályaival. Nagyon fontos, hogy folyamatosan figyelemmel kísérjék a kábel típusát és állapotát, valamint ellenőrizzék az aljzatok és villák. Ezek nem teszik lehetővé semmilyen kárt a integritását a szigetelő bevonat, a villák és aljzatok kell lennie hiányzik chipek és repedések, és a vezetéket nem kell nyomokban kopás.

Fontos elkerülni a vizet és más folyadékokat egy működő eszközön, valamint egy csatlakozóaljzattal és kábellel – gyakran súlyos sérülést okoz az áramhoz. Ha szilárd betonfelületekkel dolgoznak az ütközési módban, kívánatos, hogy fejhallgatót viseljen a hallókészülékek terhelésének csökkentése érdekében. Ha nagyfokú veszélyes porfelszabadítással fúrja az alapot, akkor ajánlatos biztonsági üvegeket és légzőkészüléket használni. A nagy lyukak szorzásakor, valamint fúvókákkal való együttműködés esetén további ergonomikus fogantyút kell alkalmazni. A fúró cseréje során kapcsolja ki az elektromos áram hozzáférését – azaz távolítsa el a villát a konnektorból.

Nagyon fontos, hogy megfeleljen a fúró biztonságos használatának szabályainak, mivel megsértése elég súlyos sérüléseket okozhat.

Lehetséges problémák

Függetlenül attól, hogy megvásárolt-e valamilyen funkcionalitást és gyártót, egy ideig előfordulhat. A leggyakoribbak a következők:

  • Állórész lebontás vagy horgonyok, amelyek egy elektromos motor meghibásodásához vezetnek;
  • magas fokú kopott kefék;
  • problémák a csapágyak munkájával;
  • A sebességvezérlő gombok bontása;
  • A Start gomb elég gyakran oxidált vagy égett munkahelyi kapcsolatok;
  • Időszakosan megszakítja a fúróval rendelkező patront – ennek oka általában a szivacsok kopása van.

Ha saját elektromos eszköz javítását kívánja készíteni, akkor kezdje el a teljes diagnosztikát, a legtöbb esetben a problémát az új részének szokásos helyettesítése megoldja. Ha nem tudja megállapítani a hiba okát – érdemes felvenni a szervizközpontot.

A fúró a saját kezével, nézd meg a következő videót.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: