Élvezetés: Előnyök és hátrányok

Az alap a szerkezet alapja és az első fa alapja, az épület kerete vagy az első tégla. Más szóval, ez a ház átmeneti alapja. Az ilyen hely fokozott terhelést okoz az alapegységen, ami erősebb, mint a megsemmisítésnek és korróziónak.

E tekintetben az alapnak megbízható védelemre van szüksége, amely nem fél a nedvesség és a közúti reagensek, a fagy és a mechanikai károk hatásától. Az ilyen befejező anyag az alapozás. Ez egy panel, amelynek felülete természetes anyagok: kő, tégla, fa és t. D.

Sajátosságok

Az alapú iparvágány polivinil-kloridon, fémen és néhány más anyagon alapuló panel, amelynek zárócsatlakozója van a földi épület burkolatára és alkalmazására. A panelek nagyobb vastagságúak, mint a homlokzati társaik, amely megnöveli a megnövekedett szilárdságot és a stabilitási ellenállást. Ugyanakkor az alapvidéki tömítés súlya jelentéktelen, ezért nincs túlzott terhelés az épület támogató struktúráira. Az anyag súlya 1 m2-n átlagosan 3-5 kg.

A telepítés könnyen és gyorsan történik: A panelek egymáshoz kapcsolódnak a speciális zárak jelenléte miatt, és a sarkok és kiálló elemek esetében kihívások vannak. Ha az alapfémről beszélünk, akkor a jóváhagyás az, hogy gazdaságos. Ez annak köszönhető, hogy az anyag könnyen hajlítható, így az anyagmaradványok mennyisége minimális. Sajnos nem szükséges ilyen vinil analóg beszélgetni, mert az anyag nem hajlított.

Az alaplemezek telepítése bármilyen típusú bázison lehet elvégezni. Az anyag azonnal fel van szerelve a fal vagy a fém felületére vagy rohanás ládára. Az utóbbi esetben nem tudunk gondoskodni az épület falainak gondos igazításáról: az iparvágó panelek lehetővé teszik, hogy elrejtse a falak szabálytalanságát, repedéseit és egyéb hiányosságait.

Annak a ténynek köszönhetően, hogy az alaplapok védik az épület alsó részét a táptalaj negatív hatásairól, lehet jelentősen kiterjeszteni a szerkezet élettartamát. A mellékvágány ellentétes a korrózióval (fémprofilok speciális polimer feldolgozással), nem félnek a fagytól (egy kis tágulási együttható miatt az anyag nem reped az alacsony hőmérsékleten, akár 60 fagyos ciklus ellen, a hőmérséklet-különbségekkel és a A squalid szél impulzusa (az anti-kastély jelenléte miatt). Hőmérséklet-tartomány – -50 és +60 között.

Végül a penész és gombák nem jelennek meg az iparvágány felületén, a rovarok nem tenyésztik. Ezenkívül nem fakulnak ki a napsütésben, és tartanak vonzó megjelenést és működési jellemzőket az egész élettartamban (30-50 év).

A textúrák és a színsoldatok elosztójának köszönhetően a ház és a külső stílus bármely stílusához veheti fel a földi paneleket. Ugyanakkor a modern profilok utánozzák a kő, a fa, a tégla, a csempék felületét, így a szerkezet elegáns, nemes. Fontos, hogy a tégla vagy kő burkolatának költségeivel összehasonlítva, az alapvállalás vásárlása és telepítése sokkal olcsóbb lesz.

Talán az anyag egyetlen “mínusz” az a gyúlékonyság, amely egy nyílt lánggal érintkezik. A vinil modellek tűzveszélye – G2 (mérsékelten éghető).

Az anyag alkalmazásának köre nagyon széles:

 • burkolatbázis;
 • a veranda díszítése, veranda;
 • a páratartalommal jellemzett helyiségek díszítése;
 • Fürdők, utcák, kerítések, kutak.

Nézetek

Az anyagtól függően, amely alapján az alapvidéket elvégzik, a faj többféle fajtája van.

Fém

A panelek horganyzott acélon alapulnak, amely védő polimer réteggel bevont. Az anyag jellemzője a megnövekedett szilárdság, a mechanikai károk ellenállása, a tűzbiztonság. A polimer réteg miatt az anyagfelület védett a korrózióból.

Fém: különböző textúrákat is utánozhat, de költségei nem hívhatók alacsonynak.

Vinil

Ezen anyag szívében – polivinil-klorid. A vinil iparvágányt az erő, az árak rendelkezésre állása és a különböző textúrák és színek jellemzi. Ezek a panelek, amelyeknek szokatlan pasztellanyaga és gazdag árnyalatok (piros, fényes kék) lehetnek. Ezenkívül utánozhatják a fából, a kőből, a tégla felületeket.

Ami a teljesítmény jellemzőit illeti, fagyállóság, nedvességállóság, szélállóság. Erősségjelzőikben a vinilprofilok alacsonyabbak a fém analógoknál.

A PVC-alapú panelek változata az akril iparvágány. A polimerek jelenléte miatt javított műszaki tulajdonságokkal jellemezhető. Ezek optimálisak a szabad időjárási körülmények között, szemben a hőmérsékleti különbségekkel és a kémiai reagensek hatásával szemben. Szolgáltatási élettartama hosszabb (legfeljebb 50 év) a vinilmodellek (legfeljebb 30 év) működési idejéhez képest azonban a költségek magasabbak.

Fibrocental

Ez a cement, a módosító és a cellulóz erősítő szálakon alapul. Az utóbbi az anyag szilárdságát és monolitját adja. A paneleknek ellenáll a nedvességnek és a tűznek. Azonban nem mindig alkalmas házak befejezésére, mert amikor észrevehető varratok és hiányosságok maradnak.

Vannak kerámia és betonok is. Az elsőt a környezetbarátság megkülönbözteti, mert az agyagban és más természeti összetevőkben. Erősségében a kerámia panelek összehasonlíthatóak a megnövekedett megbízhatóság hasonló csempével. A betonellátás előnye a napsugarak, a nedvesség, az alacsony hőmérséklet hatásainak ellenállása.

Azonban az anyagnak lenyűgöző súlya van, ezért gyakran szükség van az alapítás fokozására, és az alap magassága nem haladhatja meg a 2 métert. Végül, a panelek vágásához, bolgár szükséges egy gyémántlemezzel.

Az összes meghatározott panel típus használható a szigeteléssel együtt. Lemezes és expandált polisztirol alkalmasak erre a célra, és amikor szervezése vízszigetelés védelmét a falak, a falak, akkor megengedett az ásványgyapot szigetelőanyagok (jobb bazalt, de ha a gazdaság tekinthető, és üvegszálas is tekinthető). A falak felmelegedett felületén általában rögzítve van.

Beszélgetés az alapvidéki fajtákról, a következő anyagcsoportokat kell kiemelni.

Rugalmas panelek

Rendkívül vinil van, a gömb alakú felületek burkolatára vonatkoznak. Az a képesség, hogy törés nélkül görbüljenek, a kötő szálak szintetikus alapú jelenléte miatt, amelyek a panelforma faktor és a körömpanel között helyezkednek el. Az ilyen termékek hossza általában 3-3,8 m, szélesség – 17-24 cm. A panelek vastagsága kicsi az alapanyaghoz – 1.1-1,5 cm. Ez érthető, mert a túl kövér anyag nem képes gömb alakú alakot venni.

Moduláris panelek

Olyan ismerős profilok, amelyek hosszú (hossza 2-6 m) vagy négyszögletes profilok (átlagosan mérete 1150 * 450 mm).

A bázishoz való szorítás különböző felületeket mimikálhat.

 • természetes kövek elhelyezése;
 • Kőműves a versenyző kövekből (lehetővé teszi, hogy nemes, drága homlokzatok legyen, imitálja a burkolatot a természetes kövekkel, amelyek több mint 60 színváltozatban képviselnek);
 • Tégla (sima vagy krotazing) fehér vagy piros téglák fekése (kb. 11 színes megoldás áll rendelkezésre);

 • Fűrészáru, táblák, Dranki, Chips (rudely ivás táblák) utánzata.

A fém panelek a legoptimálisabb bázis-ipari célú. A bázis vágott területei könnyen kezelhetik a negatív környezeti feltételeket, és nem félnek a mechanikai károktól.

Ha azonban a homlokzati anyag fényes vagy szokatlan pasztell árnyalatokkal rendelkezik, hasonló színpaletta szükséges az alap számára. Ebben az esetben jobb megállítani a választás a vinilprofilok.

Dimenziók

Az oldalméreteket az állami szabványok nem szabályozzák, így a különböző gyártókból származó panelek mérete változhat.

Általános szabályként a vinilcsinálás hossza 2,5-4 m, szélesség – 20-30 cm. A Metalyding hossza 60 cm és 6 m között változik. És a legtöbb márkás fibro-cementpanelek méretei hasonlóak: hossza – 3-3,6 m, szélesség – 10-30 cm.

Az alaplapok vastagsága meghaladja a fali profilok vastagságát, és 2-4 mm tartományban van. A legigényesebb profilok 1 m hosszúságú, 0,5 m szélességűek.

Siding kiválasztása, azt kell viselni, hogy a gyártó meghatározza a panel teljes szélességét és hasznos. A profilok számának kiszámítását a közüzemi együttható alapján kell elvégezni. Például, a “Cheled Stone” profilokat a Nailite márka van egy teljes méretű (szélesség hosszúság) 116 x 49 cm-es, és hasznos – 102 x 46 cm.

A gyártó cégtől függetlenül az összes profil három csoportra osztható.

 • Vékony, amelynek szélessége legfeljebb 15 mm (alacsony súly és rugalmasság jellemzi);
 • Az átlagos, amelynek szélessége 15-25 mm (a legigényesebb anyag);
 • Vastag – körülbelül 25 mm-es szélességük (modellek esetében egy vastag rétegű poliuretán jelenlétét jellemezzük, ezért az anyagot magas hőszigetelő jelzők jellemzik, és szigetelés nélkül szerelhető össze).

Tervezés

A panelek tervezésének különböző lehetőségeinek köszönhetően az alapítvány kiálló része és az alapnak más felülete lehet. Nagy forgalmazás kapott paneleket a kő számára: az érdesség jelenléte miatt lehetséges a természetes kőfőfő hatásának elérése. Ha szükséges a külső anyag eredetiségének eléréséhez, akkor ajánlhatja a különböző méretű csípős kő utánzást.

Nem kevésbé népszerű a kőfőzet utánzása. Az eredeti anyagon kinyomtatott öntvény miatt a paneleknek minden jellemző érdessége és chipjei vannak. A “tégla” profilok egy másik előnye a vágás (téglákon) egyszerűsége, így gyakran használják az épületek nagyszámú kiemelkedő és fordulóképességét.

Bézs profil, az úgynevezett “égett tégla” értékelni fogja a remek luxus rajongóit. Kiváló nemességgel kiemelkedik a más irányítási lehetőségek hátterében.

A fa alatt a fa tökéletesen illeszkedik a “rusztikus” vidéki ház stílusába. Meg fogja teremteni az alapfajta illúzióját természetes fával. Az ország vagy gyarmati stílus stílusában lévő házak esetében ajánlott kiválasztani a fórumon lévő fehér és könnyű árnyalatú profilok, az Alpesi Chalet szellemében – Wenge, cseresznye vagy sötétbarna színű épületek számára.

Gyártók

A hazai márkák között a következő vállalatok.

 • “Dolomit”, termékeit 2008 óta gyártja. Az alapprofilok utánozza a vad kőből, kiválaszthatja a három gyűjtemény egyikét: egy kézi kő, exkluzív, kő festett varratokkal. Panel szélessége – 22 cm, hossza – 33 cm. Anyagvastagság – 1,6 mm.
 • Iparvágány Docck 3 változatban kapható: téglafal, kacsa kő, laminált homokkő. Az ügyfelek véleménye szerint az anyagot jó minőség jellemzi kellően megfizethető áron.
 • A márka gyűjteményében Finom Találhatsz egy különböző paneleket tégla utánzással: sárga és piros arcú tégla, gyűjtemény “Brick Britt” gyűjtemény (lehetséges paletta – sötétbarna, sötét rózsaszín, sötét rózsaszín, árnyalatú burgundia).

A nyugati gyártóktól a következő márkák élvezik a vásárlók bizalmát.

 • Elismert vezető – amerikai gyártó Körmök. A termékeket kiváló minőségű és különböző formatervező megoldások jellemzik. A legnépszerűbb a kő, a tégla, a fa alatti profilok. Az anyag élettartama 25 év, míg egy kemény orosz éghajlat körüli feltételek mellett alkalmazkodik. Nincs szükség további festésre a használat folyamatában.
 • Kollekció Novik a különböző árnyalatok téglaelemek utánzása. A panelek hossza és szélessége – 1219×470 mm.
 • Német márka Deke, És összhangban a német írással Döcke, gyártott 2 változatban: kő és tégla alatt. Töltse ki a szállított paneleket.

 • Profilgyártás HANG (Lengyelország) kétdimenziós változatban történik: 1110x460x2.5 (szilárd Mur) és 1110x477x2.5 mm (szilárd kő tégla alatt). Az utóbbi modell a kő alatt szélessége 466 mm-es panelek. A gyártó sikerült elérni elképesztő intimitás természetes kőből: felületét iparvágány még egy locsolás jellemző legkisebb töredékek.
 • Kanadai iparvágány Novik A javított technológiákon felszabadult, és ezért ellenáll a szélsőséges időjárási viszonyoktól is. Több mint 15 éves történelemmel az anyagot javított műszaki tulajdonságokkal jellemezheti, nem igényel festést és más manipulációkat működés közben. 5 változatban kapható: vad és teana kövek, cédrus tábla, tégla, fából készült druca.

Tippek és ajánlások

A panelek kiválasztásakor csatlakoztassa a 2-et. Könnyedén félénknek kell lenniük, és nem kell réseket alkotniuk. Az ízületek ízületeinek láthatatlannak kell lenniük.

A minőségi vinilprofilnak ugyanolyan színezékkel kell rendelkeznie a külső és belső oldalról. Olcsóbb modelljei a hátsó oldal általában könnyebbek. Általánosságban elmondható, hogy ez nem befolyásolja az épület végleges megjelenését, de egyes esetekben lehetővé teszi, hogy gyanítson egy rossz minőségű terméket felfújt áron. Mindenesetre a panelek színének egységesnek kell lenniük, hogy ne legyen váladékok és foltok.

A sötét színű panel mögött kissé nagy árat kell fizetnie, mint a könnyű árnyalatok analógjai. Ez annak köszönhető, hogy az első gyorsabb gyorsabb, ezért stabilizátorok, amelyek növelik a profil költségeit a szín megmentésére.

Megjegyzés: A fényes felület elnyeli a fényt, és ezért gyorsabb elhalványul. Ha otthona áll a napsütéses oldalon, vagy a déli régióban él, akkor jobb, ha előnyben részesíti a matt opciókat.

Nézd meg a panelt a végétől: Ugyanolyan magasságban kell lennie a profil során. Ne feledje, hogy a szögletes panelek magassága pontosan megegyezik a profilszélességgel.

Az öntapító csavar alatt lévő perforációknak azonosnak kell lenniük,. Ellenkező esetben a nedvesség túl nagy lyukakba behatol, és túl kicsi, ha megpróbálja csavarozni a csavarokat, a profil megrepedését okozhatja.

Fontos figyelmet fordítani a termékek csomagolására. Általában kartonból kell készülnie. Ha egy műanyag fóliát vásárol, akkor kockáztathatja a profilokat, amelyek deformálódtak a szállítási és tárolási színpadon.

A nem komplikált ajánlásokat követően lehetővé teszi az alaplapok telepítésének technológiai pontosságának elérését:

 • A fekvés az alulról felfelé, balról jobbra történik;
 • Rögzítse a paneleket a ládához, rozsdamentes körmökkel vagy csavarokkal kell elvégezni;

 • A körmöket és az öntapító csavarokat szigorúan merőlegesnek kell tekinteni a panelek felületére, míg a kalap nem fulladhat a panelen, különben az iparmaradás deformációja lehetséges;
 • A negatív hőmérsékleten történő telepítésekor a mellékgátló paneleket szobahőmérsékleten tartják.

Gyönyörű példák

A sokféle iparmaradás modellek miatt könnyen kiválaszthatjuk az adott szerkezet optimális lehetőségét. Fontos figyelembe venni a külső jellemzőit: a ház mérete, árnyalatok és más befejező anyagok textúrája.

Tehát a kőből származó ország házak esetében ajánlott kiválasztani az alapvidéket a Corallast bazalt alatt, a Brownstone. A faházak vágásához a bázis alkalmas egy cukornád, zseton, tölgy sáv után.

Az alaplapok sötét árnyalatának és a tetőnek a homlokzat homlokzata kombinációjával való használata népszerű lehetőségeknek nevezhető a befejezésekhez. Az alagsor hangjában elvégezheti az ajtó és az ablaknyílások keretét.

A szem kellemes a bázis, a homlokzat és a tetők egy színben, de különböző árnyalatokban. Előnyösen válassza ki az anyagok fényes meleg színeit.

Az alaplapok legszélesebb választéka azok, amelyek utánozza a kőfalat. Fontos azonban kiválasztani a “kő” a homlokzat számára. Tehát a rusztikus házak az ország stílusában jobb, ha egy fényes shada kő közül választhat, egy kővel vagy fából készült homlokzattal kombinálva.

A klasszikusok számára válasszon egy szürke vagy homokos árnyalatú kőfővirágot. Az alapanyag anyaga megismételhető, ha a homlokzat kis dekoratív elemeinek befejezését, amelyekről ismert, hogy egy klasszikus külső.

Tekintse meg az épületeket, amelyekben ugyanazt a homlokzatot és az alapbarátokat használják, csak a színben különbözik. Általános szabályként ez egy felület utánzó kő. A kő befejezése lehetővé teszi, hogy bemutassa az épület tulajdonosainak állapotát és jó ízét.

Ebben a videóban talál egy mesterosztályt az alapvidéki telepítéskor.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: