Energomash lyukasztók: kiválasztás és működés

Shock Machine, amely megszakad a lyukon, egy perforatort hívtunk. Ez az eszköz ideális mind a professzionális használatra, mind az otthonra.

Miért van szükség?

Ezzel az eszközzel Végezze el a következő műveleteket:

 • Lyukak szilárd anyagokban: betonfal, tégla;
 • árok létrehozása a kábelezéshez;
 • A régi csempe vagy vakolat eltávolítása és koptatása.

Ha ilyen szükséglet nem fordul elő, akkor ez a probléma nem olyan gyakran jelenik meg, használhat egy egyszerű lengéscsillapítót.

Nézetek

Annak érdekében, hogy pontosan megválaszthassuk a szerszámot, amely sok éven át tart, kényelmes lesz, és több paramétert kell használni. Az egyik a perforátor típusa a sokkoló mechanizmus típusával.

A sokk mechanizmus lehet elektromechanikus és elektropneumatikus.

Az elektromechanikus mechanizmust egy magdrone fúvása hajtja, a hosszirányú mozgást két elektromágneses tekercs miatt végezzük.

Ez a fajta mechanizmus felfedezte a hiányosságokat, például nagyon durva visszatéréssel rendelkezik, van egy keret rezgés is, amely zavarja az eszközt.

Az új és a modern elektropneumatikus mechanizmusok két típusra vannak osztva:

 • gördülőcsapágyakkal;
 • Forgócsatlakozó mechanizmussal.

Itt, mint bármely pneumatikában, a mechanizmus a levegő nyomása miatt mozog, amelyet mozgatható dugattyúval hoznak létre.

Jellemzők

Egy másik fontos paraméter az eszköz tervezett felhasználása. Ha a mindennapi háztartási munkához szükséges, a szerszám jellemzői kicsiek lehetnek. Ha a szerszámot gyakran használják, és hosszú ideig használják, akkor a legjobban figyelni a jellemzőkre, és válasszon ki egy kiváló minőségű eszközt.

 • Fontos meghatározni a szerszámhasználati módok számát és típusát – a háztartási használatra, elegendő többféle mód. A leginkább szükséges és a fő üzemmód – fúrás. A perforátorban is leválasztható egy csapással, képes lesz összetörni, fúrni, vagy éppen ellenkezőleg, végrehajtja a Jackhammer funkcióját.
 • A hatalomtól először a munka sebessége és minősége függ. A háztartási munkákhoz a hatalom 0,8-ról 1,9 kW-ra van szükség.

 • A hatás energiája befolyásolja a munka minőségét és idejét. Például, 2-től 8-ig – otthoni használatra, 8-ról 27 J – szakemberekre.
 • A hatások összege vagy gyakorisága egy másik fontos jellemző, amelyet nem lehet elhanyagolni, ha a szerszám hosszú használatát tervezik. A perforátorok gyártói gyakran kompenzálják a hazai eszköz alacsony teljesítményét a sokkok számával. Például, könnyű modellekben, ez a mutató 7 ezer lehet. per percenként, nehéz változatokban – legfeljebb 3500.
 • A patron típusa az elektropneumatikus modellekben SDS-Plus (lyukak akár 2,5 cm, háztartási patron) vagy SDS-max.
 • A motor helye lehet közvetlen vagy L-alakú. A legújabb lehetőségek megkülönböztetik a súlyos súlyt és a tömegt, míg nagyobb teljesítményt nyújtanak.

Hogyan válasszuk ki?

A piacon számos márka és perforátor modell található. A kiváló minőségű perforátorok egyik cég gyártója – “Sturm!”. A német cég a múlt század 90-es évekből származik, és perforátorokat termel a védjegy Energomash alatt.

Az ilyen név népszerű az orosz nyelvű felhasználók számára, így a márka tökéletesen átadott Oroszországban. Az “Energomash” kiválasztása, a felhasználók előnyben részesítik a német minőséget egy megbízható gyártó.

Fajták

 • SDS Max perforátorok “Energomash PE-2520M”. Az ilyen modell súlya 19 kg, több hosszú és professzionális használatra tervezett. 2000 W-nak van, az ütközési energia – 27 j, a sokkok gyakorisága – 1900. / Min., Sebesség – 320. / Min. Ajándék, eset (tárolási eset).

A vásárlók úgy vélik, hogy ez az eszköz a legjobb ár és minőségi arány. A fejlett felhasználó olyan eszközt vásárolhat a háztartási célokra.

 • SDS plusz perforátorok. SDS Plus eszköz “Energomash PE-2591P” – jó és olcsó megoldás a háztartási használatra. POWER – 900 W, PERFORMÁCIÓ – 1100 Körülbelül. / Min., Strike Energy – 3 J, frekvencia – 4500 ütés percenként. Súlya csak 2 kg 650 g.

Amellett, hogy az esetben a komplex tartalmaz 3 SDS + fúrók, egy további beállítható kar a mélysége gréder, grafitkefék, véső és kenés.

Alapvetően az ilyen modellt alacsony árak, könnyű és elegendő berendezések miatt választják ki.

A hangszer fő hátrányai a lyukak hosszú teljesítménye, valamint a gyors túlmelegedés.

 • Perforátor SDS Plus “Energomash PE-2509B”. Power – 900 V, teljesítmény – 780 fordulat / perc, ütésenergia – 3 J, frekvencia – 4300 ütés percenként. Az eszköz súlya 5,4 kg. Teljes készlet: fogantyú, tok, 3 SDS-Plus Bura, SDS + csúcsfúvóka, véső.

Ennek a modellnek a előnyei a fúvókák gyors megváltoztatása, a zúzás és a jó konfiguráció sarkában.

A hiányosságok között érdemes megjegyezni, hogy a szerszám nem tartós – nem alkalmas aktív használatra. A vásárlók szerint ez annak a ténynek köszönhető, hogy a gyártásban nincs egy asztali műanyag, amelynek köszönhetően a tervezés gyorsan nem sikerül.

 • Perforátor SDS PLUS “ENERGOMASH PE-25500” – gyenge, de a legnépszerűbb modell a márka perforátorai között. POWER – 600 W, termelékenység – 850. / Min., Erős energia – 2,3 j, frekvencia – 3900 lövés percenként. A készülék súlya 3,2 kg. Teljesítsd a 3 SDS + fúrót, az oldalsó fogantyút, amely szabályozott és mélység, grafit kefék, véső és kenés.

  A vásárlók úgy vélik, hogy ez a legjobb lehetőség a háztartási szerszámok sorozatából. Alacsony költségű és jó minőségű. Az egyetlen mínusz modell a további konfiguráció és az eset hiánya.

  Általában a kereskedési jel igazolja az elvárásait. A legfontosabb dolog az, hogy meghatározzuk a perforátor receptjét, és ennek alapján válassza ki az optimális modellt. Így az Energomash lyukasztó tele lehet az otthoni elektromos szerszámok között.

  Arról, hogy milyen perforátor választhat, nézze meg a következő videót.

  Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: