Epoxi gyanta polírozó technológia

Sokan csodálkoznak az epoxi gyantából készült ékszerek szépségét. A gyártásuk összes technológiai szakaszának megfelelő és pontos betartása lehetővé teszi, hogy gyönyörű és szokatlanul látványos díszítéseket kapjon. De gyakran még a tapasztalt mesterek termékeket kapunk látható hibák, akkor lehet egyenetlen, csöpög vagy karcolás. Csiszolási modellek, majd további polírozás lehetővé teszi a legmagasabb minőségű vízi járművek megszerzését, a szépségével.

Sajátosságok

A mester lábai az ékszerek gyártása az epoxi gyantából. A kész baubles eltávolítása a molda-ból, a horony meglehetősen gyakran az epoxi méretének csökkenése miatt, amikor fagyasztott. A házasság válhatnak válások vagy fúrók formájában, valamint a növekedés formájában. Az ilyen hibák jelenléte az egyenetlen felület alapos kiegészítő feldolgozását igényli. Csiszolás, majd polírozás a következő hibák jelenlétében:

 • Ha van többlet a termékben;
 • karcolások jelenlétében;
 • A zsetonok megjelenésével;
 • az űrlapon kívül eső élek teljesítése során;
 • Ha vannak hegyes élek vagy mélyedések.

Még egy komoly házasság is, akkor kijavíthatja a helyzetet a termék csiszolásával, majd alkalmazzon további réteg epoxi gyantát. A végső szakaszban egy modell polírozást végeznek, lehetővé téve a kitöltött nézet díszítését.

Eszközök és anyagok

Folyamat díszítések epoxi kézi módszerrel vagy gépesített.

A kézi módszereknél a szokásos eszközöket egy körömlakk, szendvics és alkalmi szivacs formájában vegyenek be. Ez a módszer alkalmas finom ékszerekre, finom díszítések gyártására. Kívánatos, hogy nagyítóval vagy lencse legyen – a használatuk lehetővé teszi, hogy a munka helyettesítse a munkát.

A nagy cikkek esetében alkalmazandó:

 • durva emerypapír;
 • Dremel (forgó rúddal rendelkező szerszám);
 • A körömszolgáltatásban használt őrlési írógép.

Azok, akik otthoni ékszerek gyártásában részt vesznek, figyelmet kell fordítania a Dremelre. Ez a kis hordozható eszköz egy forgó rész. A Dremel fúvókái a gravírozási munkákban használják, különböző méretűek és átmérőjűek. Ez egy meglehetősen erőteljes eszköz, de dolgozik vele, fennáll annak a veszélye, hogy a kis részeket működés közben ki lehet fektetni. Igen, emellett a készüléknek nagy forradalmai vannak, amelyek gyakran sérülést okoznak. Használja a kötőelemekhez szolgáló lyukakat.

A marógépet is sikeresen alkalmazzák a munkára. A működés elvén az eszköz hasonló az előző opcióhoz, de kisebb számú forrás / perc, így kisebb elemek csiszolhatók.

A polírozáshoz használt másik rögzítőelem az elasztikus hab lemez, amely a forgó eszközön van rögzítve. A lemezek átmérője a legkülönbözőebb, 10 mm-ről kezdődően és 100 mm-es befejezéssel.

Lemezek a munka előtt dörzsölje a homoszexuális paszta. Ezt a kompozíciót a Szovjetunióban tervezték és szabadalmaztatták különböző lencsék, lencsék, tükrök polírozására. A világ minden táján használják.

Alkalmazzon meleg pasztát a lemezek felületének dörzsölésére. A szerszám a taposás mértékétől függően különbözhet. A legtöbb csiszoló paszta világos zöld árnyalattal rendelkezik. A sötét pasztát tükörre használják. A csiszolókészülékek zöld és szürke színű paszta.

Hogyan kell lenizálni?

Annak érdekében, hogy a termék befejeződött, az optimális állapotba kerüljön manuálisan. Fűrészmérőt használ permetezéssel, finom szemcsés csiszolópapírral, valamint a habmaggal és polirolollal.

A munka megkezdése előtt fontos a kezelt felület romlása, hogy ne legyen nyomok az ujjakból, beillesztési maradványokból. E szakasz nélkül nem lesz lehetséges az epoxi lengyel ragyogása.

Termékpolírozó termékek Romomfázisok.

 1. Távolítsa el a molda díszítését, és ellenőrizze az összes oldalról. A nagy hibákkal a termékfeldolgozás durva lesz. Az ilyen munka jobb, ha nagy sebességű polírozógép használata. Ez lehetővé teszi, hogy gyorsan megszüntesse a házasságot a növekedés és a hullámok formájában, a dekoráció sima.
 2. Ebben a szakaszban a termékek átláthatóságot adnak a kevésbé gabona csiszolóanyaggal való polírozással. Ehhez speciális finomszemcsés köröket és pasztákat használnak az autók polírozására. A tiszta, száraz körben alkalmazzák a pasztát – ez megszünteti a nyilvánvaló és a legkisebb hibákat.
 3. A poliroly alkalmazása lehetővé teszi a rész nagyon sima és átlátszó felületét.
 4. Miután átadta az összes lépést, a kekszet lakknak kell fednének, amely nemcsak az UV sugarak hatásaitól védi a terméket, hanem a yellowness megjelenését is.

Abban az esetben, ha nincs lehetőség a munkára speciális eszközök használatára, akkor rendszeres manikűrkészletet készíthet. Használja, meg kell vágnia az összes szabálytalanságot. Ezt követően a felület feltűnő, továbbra is a csiszolópapír és a víz kezelése.

Ezután egy kis poliroli kerül alkalmazásra a pamut spongra. A jogorvoslatot a termékbe dörzsöljük, amíg az alap átlátszó. A kitöltött nézet megszerzéséhez vízalapú parkettát használhat. A gél-lakkot is elkészítheti, és alkalmazása után a vízi járművet az UV lámpa alatt szárítjuk.

Biztonsági technika

Az epoxi gyantával való munka, győződjön meg róla, hogy megfelel a biztonsági berendezéseknek. Ez egy meglehetősen káros anyag, amely megtartja a toxicitást 8 órán keresztül – ez az ideje, hogy teljesen megszorítsa a készítményt. A termék feldolgozását vagy fúrását csak akkor kell elvégezni.

 • Elfogadják a feldolgozó termékeket, érdemes előkészíteni egy munkahelyet előre, ellenőrizni egy film.
 • Nagy mennyiségű munkával, meg kell helyezni egy védőruházat, valamint egy golk vagy hajfedél. Mivel sok por lesz az alkatrészek őrlésekor, ajánlott egy speciális légzőkészülékben elvégezni, porszűrővel.
 • A biztonsági szem esetében ajánlatos speciális biztonsági szemüveget használni. A távollétükben nem lehet alacsony az anyagnak, hogy az így kapott por ne essen be a szemébe.

Miután befejezte a munkát, szükség van az összes eszközt, tisztítsa meg a ruhákat. A helyiséget, ahol a munkát elvégezték, kell használni.

Ajánlások

A tapasztalt szakemberek ajánlásaihoz ragaszkodva csiszolást készíthet az epoxigyanta termékeinek további polírozásával bármilyen probléma nélkül. Hogy a munkafolyamat során nem kellett korrekciót készíteni a nyilvánvaló hibákról, szükség van az összes munka rendben, a technológiák megsértése nélkül.

 • Az epoxi gyantát öntött formákba öntjük, nem lehet éles, lassan. Az egyenletes öntésnek köszönhetően nem félhet a hornyok megjelenésének.
 • Annak érdekében, hogy a felület fényes legyen, kívánatos formázók használata fényes falak. A formák matt alapja a matt és a formában a munka során használható.
 • Az asztalt pontosan vízszintesen ki kell mutatni – ez lehetővé teszi, hogy az anyag flop nélkül terjesszen.
 • A 2 típusú paszta alkalmas polírozásra. Használhatja a csiszoló és elítélő pasztát. Az első lehetőség jobb a polírozáshoz. Ez az eszköz elkészíti a felületet egy bastard paszta alkalmazására. Ha egy Baboszi paszta dolgozik, a késztermék fényes lesz. Ha ezt az opciót választja, jobb használni a habfúvókákat. Az epoxi-modellek feldolgozására alkalmas paszták megvásárolhatók az automatákban.
 • Munka a DREMEL-vel, fontos, hogy a forradalmak összege percenként ne haladja meg az 1000 fordulatot. Ha nem tartja be ezt, akkor a termék elolvadhat olvadást.

Az újonc úgy tűnik, hogy az epoxi gyantával dolgozik, nem könnyű. De miután tanulmányozta a munka alapjait, valamint a szakemberek tanácsadását és ajánlásait, biztonságosan elkezdhet létrehozni, és nem csak az epoxiból származó eredeti díszeket, hanem több terjedelmes termékeket is.

A következő videóban az epoxigyanta polírozásáról van szó.

Értékelje a cikket
( 1 assessment, average 1 from 5 )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: