Fa tömítőanyagok fajtái

Fa tömítőanyagok fajtái

Sok több ezer év fából épül, és ez a természetes anyag megérdemelten népszerű az építőkkel a kiváló tulajdonságaikért. Azonban vannak olyan összetett pillanatok is, ahol a fa. Meglehetősen nagy tágulási és tömörítési együtthatóval rendelkezik, ha a hőmérséklet és a páratartalom csökken. Ebben az esetben azt mondják, hogy a fa “lélegzik”. Otthon számára az ilyen légzés tele van a fából készült részek és repedések közötti résidők megjelenésével. Működés közben a házigazdák különböző módon zárják be ezeket a hiányosságokat.

Fa tömítőanyagok fajtái

Korábban a réseket és a felületi varratokat csomagolják, FLANE, JUDE, MOSS, egyéb kézműves anyagok. Ezeknek a természetes pecséteknek számos hiányossága volt, például felszívódott víz, átadott hő, amelyet hamarosan szolgált. Az építési technológiák fejlesztésével az innovatív anyagok megjelentek, amelyek képesek megoldani az ízületek és repedések lezárásának problémáját a fából készült szerkezetekbe.

Fa tömítőanyagok fajtái

Sajátosságok

A kőházak, sok fa alkatrészek és csomópontok vannak kitéve a szárítás és a törzs, például egy szarufa rendszer, késleltetett hatású, ajtók, így tömítőanyagok használják minden típusú építmények típusok. A tömítőanyag célja, hogy szigetelje a réseket és repedést a nedvesség és a hőveszteség behatolásából.

Ez az anyag számos összetevőt tartalmaz, Amely megadja a szükséges tulajdonságokat: kötőanyagok, lágyítószerek, antiszeptikumok, festékek, polimerek. A konzisztencia tömítőanyagok közé tartoznak a vastag ragasztáshoz hasonlóan. Függetlenül attól, hogy milyen típusú fából készült lezáró készítmények rendelkeznek a következő előnyökkel:

Fa tömítőanyagok fajtái

Fa tömítőanyagok fajtái

 • Plaszteritás – Az összes kiürítés, az ízületek kitöltésének képessége, az ízületek behatolnak a repedés mélységébe;
 • Rugalmasság – a terhelés ellenállásának képessége, amikor a faalkatrészek deformáció nélkül szatároltak;
 • Adhézió – erős, fával;
 • A hőmérsékleti ugrások ellenállása a munkamódszerek megváltoztatása nélkül, fagyállóság;
 • nedvességállóság a varratok és ízületek vízszigetelésének biztosítására;

Fa tömítőanyagok fajtái

 • Antiszeptikus tulajdonságok, amelyek megakadályozzák a rothadás, baktériumok, káros mikroflórák, rovarok kialakulását;
 • hosszú élettartam;
 • Alacsony hővezető képesség a ház hőmegőrzésére;
 • A dekoratív fából készült felületek javításához fontos közvetlenség.

Fa tömítőanyagok fajtái

A gyártók alkalmazásának kényelme érdekében egy lezáró pasztát csomagolt egy speciális építőipari fecskendőbe, vékony kiöntővel. A készítmény magában foglalja a különböző fafajták árnyalatát, amely lehetővé teszi a varratok láthatatlanná tételét. Az oldószer elpárologtatása során a polimerizáció és a tömítőanyag folyamatát fagyasztjuk a becsült szilárdság megvásárlásával.

Fa tömítőanyagok fajtái

Fa tömítőanyagok fajtái

Nézetek

A faanyagok több fajtái vannak, amelyeket az alkalmazási terület elválasztanak, és belső vagy külső munkákra vonatkoznak. A széles körű használatú univerzális paszták is rendelkezésre állnak, kifejezetten az ablakokhoz, a tetőkhez, a vágókhoz is keverednek. A speciális tulajdonságok szerint a vízszigetelés, a hőszigetelő és egészségügyi tömítések megkülönböztethetők. A készítményben számos alapcsoport is megkülönböztethető.

Fa tömítőanyagok fajtái

Akril tömítőanyag Az akrilgyanták alapján nagy szilárdságú indikátorokkal rendelkezik, amelyek ellenállnak a hőmérsékletcseppeknek. A padlón, a falakon, a mennyezetekben, a partíciókban, a tengeri tömítésekben, az ajtókon lévő varratok tömítésére használják. A készítmény kiváló nedvességállósággal rendelkezik, amely lehetővé teszi a felületek nedves tisztítását és egy nem Desarpot. Környezetbarát és tűzbiztonsági, megfizethető.

Az akril tömítés bármilyen színben permetezhető, festékkel vagy lakkokkal borítva, ennek a színű padlónak köszönhetően a falak sima hanggal rendelkeznek csíkok és foltok nélkül. Ennek az anyagnak a hátránya alacsony rugalmasságban és deformációinak expozíciója, ha jelentős terhelésnek van kitéve.

A külső munkához az akril kompozíció nem illeszkedik.

Fa tömítőanyagok fajtái

Fa tömítőanyagok fajtái

Szilikon tömítő Nem fél az ultraibolya, a fagy és a hőfűtés, a hőmérséklet -50 és +140 fok között működik. Ellenáll a deformációs terhelésekkel és tökéletesen kompenzálja őket, nem hagyja a nedvességet és a hőt. Ez az anyag univerzális, mind belső, mind külső munkához használatos. A Silicone Suture Seal a leghosszabb élettartam – legfeljebb 40 év. A magas rugalmasság és a körülmények változásainak ellenállása miatt ezt az anyagot beavatkozási tömítésként használják.

Fa tömítőanyagok fajtái

Különböző színű szilikon tömítőanyagot állítanak elő, de lehetetlen festeni. Ismétlődő réteg vagy pont-korrekciós adalék a fagyasztott után nem ragaszkodik az első réteghez. Ezért a szilikonkészítményt egyszer alkalmazzák.

Megkülönbözteti a három faj kompozícióit.

 • A savasság megnövekedett szilárdsággal rendelkezik, és éles savas szaga van, amely eltűnik az anyagi szárítás és a polimerizáció;
 • A semleges készítmények környezetbarátabbak, de kevésbé ellenállnak az időjárásnak;
 • Az egészségügyi tömítők speciális antiszeptikus adalékanyagokat tartalmaznak, amelyek megakadályozzák a fűrészárut, gomba és penész.

Fa tömítőanyagok fajtái

Fa tömítőanyagok fajtái

Fa tömítőanyagok fajtái

A bitumenes tömítőanyag bitumen és gumi alapján készült. A vízálló tulajdonságai lehetővé teszik ezt az anyagot a tetőfedés, a szennyvíz, a szennyvíz, a magas páratartalmú helyek tömítésére és javítására.

Csak fekete színű, nem festett.

Fa tömítőanyagok fajtái

Fa tömítőanyagok fajtái

Poliuretán kompozíció Gyorsan megkönnyíti és kiváló időjárási ellenállást, kiváló tömítési tulajdonságokat és tapadást biztosít. Fagyasztott varratok festhetők. Kiváló tapadást tartalmaz még nedves alapon is. A poliuretán tömítőanyag vízszigetelés, amely magas páratartalmú és száraz és szilárd felületek tömítésére szolgál. Az ilyen tömítéseket különböző keménységmutatókkal állítjuk elő.

A hátrányok magukban foglalják az éles szag jelenlétét, amelynek következtében a poliuretán kompozíció használható az utcán.

Fa tömítőanyagok fajtái

Fa tömítőanyagok fajtái

Szín paletta

A TINT SEALANT FONTOS, különösen a fa bevonatok javításakor, amikor meg szeretném javítani a javítási helyet. Ebben az esetben a főhöz legközelebb eső szín. Meg kell jegyezni, hogy a tömítés végső színe csak teljes fagy után szerez. A gyártók olyan színes gamutot fejlesztettek ki, amely különböző fák, például Wenge, vörösfenyő, borovi, tölgy, rózsafa, tick, dió utánzata után.

Fa tömítőanyagok fajtái

A díszfürdők, a fürdők, a gyermekházak és más fából készült szerkezetek esetében az eredeti megoldás a kontrasztos tömítőanyagok használata lesz. A színes varratok látványos és elegáns építését adják. Választhat egy semleges árnyalatot, majd a varratok láthatóak, de nem sok. Ha a késztermékek vonala nem találta meg a kívánt színt, szinte bármilyen kelt rendelhet.

Fa tömítőanyagok fajtái

A szilikon tömítőanyagok nem festhetők, a bitumenes készítmény csak fekete, és a faj többi része fedezhető a kívánt hangszínt vagy festék tetején.

Fa tömítőanyagok fajtái

Fa tömítőanyagok fajtái

Gyártók

Még a kőházakban is vannak fából készült ízületek, ezért a fa tömítőanyagokat kell használni. Ezért ezek a kompozíciók ismerik a magánház minden anyaság tulajdonosát. Az építési piac telített termékekkel a ház fából készült részei javítására és lezárására. Vannak olyan importált és hazai vállalatok is, amelyek a számlálókon tömítőanyagokat termelnek.

Spanyol Company Quilosa Ez már dolgozik az európai piacon több mint 70 éve, és ez idő alatt kifejlesztett és kiadott több mint 500 tétel a kiváló minőségű tömítőanyagok, ragasztók és poliuretán Pen felhasználásra különböző területeken az építés. Ez a gyártó világszerte nagy növényekkel rendelkezik – Koreában, Törökországban, Kínában, Brazíliában, Lengyelországban.

Fa tömítőanyagok fajtái

A vállalat termékei a következő versenyelőnyökkel rendelkeznek:

 • A termékminőséget hosszú távú felhasználással ellenőrzik a világ különböző régióiban;
 • speciális termékeket termel az északi régiók számára;
 • Vannak külön termékek szakemberek és háztartási használatra;
 • A készletek széles skálája és termékrendszere található, ideálisan kompatibilis egymással;
 • Ezek hőálló innovatív termékek;
 • Gazdag színpaletta.

Fa tömítőanyagok fajtái

Lovely vélemények egyre tömítőanyagot a fa számára, amely otthoni vendégeket használhat az építési készségek nélkül. Ez az úgynevezett Quilosa Sintelel Wood Madera. Ez a szilikonizált anyagnak csodálatos tengelykapcsolója van a legtöbb fő anyagból. A Suture Pecsét a parketta, a lábujjak javítására szolgál. A beavatkozási varratok lezárása fából készült tüzekben. A termékek nem sötétednek az idő múlásával és abszolút szaga.

Az orosz eladások megérdemelését érdemes egy univerzális akril tömítőanyag a fafeldolgozáshoz “Hangsúly”. Teljesen előkészítve van, és belsejében és kívül használható, valamint kedvezőtlen működési feltételek mellett. Univerzális és nem csak fa, hanem beton, fém, tégla is.

Egyedülálló rugalmasság és az orosz időjárási viszonyokhoz igazodik, szemben az ultraibolya és a tartós.

Fa tömítőanyagok fajtái

Fa tömítőanyagok fajtái

A tömítőanyag alkalmazása után megszárad, és rugalmas anyagot képez, amely hasonló a gumi tulajdonságai, amelyek csak mechanikus. Termékszolgálat Élet “Hangsúly” 25 éves. A fagyálló és hőálló tömítőanyag nem ajánlott hó és eső közben alkalmazni. A vásárlók megünnepelik a megfizethető árak csodálatos kombinációját és a termék kiváló minőségét.

Aktív és magabiztos résztvevő a festékanyagok és az építési kémia piacán – Orosz Társaság “Ropoged”. A 20 év gyors fejlődésénél ez a gyártó megbízható és stabilabb szállítónak bizonyult az éghajlatunkra szánt kiváló minőségű termékek számára.

Fa tömítőanyagok fajtái

Fa tömítőanyagok fajtái

A legmodernebb laboratóriumokban és a teszt poligonokban a termékek számos teszt, fokozatú minőségellenőrzés, új fejlesztések. A cég által gyártott márkák közül érdemes kiemelni egy híres márkát Eurotex, A választékban, amely szerint egy kétségtelen hit egy akril varrás tömítőanyag fa.

 • Tömítő ablak és ajtónyílások, padlók. Műanyag, gyönyörű sima varratot ad, szerelőpisztolyként és spatulákként alkalmazható.
 • Sealing Interventic Seams és repedések egy bárban, nem hámozott egy természetes zsugorodás egy faház. Az anyag megakadályozza a repedések további fejlesztését, tartós és rugalmas.
 • Javítás és tömítés károsodása fa struktúrákban. A pecsét megakadályozza a penész kialakulását, környezetbarát, nem bocsát ki éles szagokat. Különböző színekben, amely a fát, és a különleges pasztákkal való megbirkózásokat az ügyfelek kérésére bármilyen árnyékban.

Fa tömítőanyagok fajtái

Fa tömítőanyagok fajtái

Az ezzel a tömítőanyag lehetséges belül és kívül a helyiségeket, a magas páratartalom, beleértve a fürdők, szaunák (kivéve par). Alkalmazott tömítés Eurotex A faanyagon alapuló összes anyaggal ellátott munkák: rétegelt lemez, forgácslemez, farostlemez. Az anyag tartóssága 30 év, amikor az épületek belsejében és 20 év alatt a súlyosabb körülmények között működik.

Híres német jel Ramsauer 135 évvel ezelőtt kezdtem dolgozni, és ebben az időben felbecsülhetetlen értékű tapasztalatot gyűjtöttem a védőanyagok, a gitt és a ragasztó kompozíciók előállításában. Ma ez a vállalat abszolút mindenféle tömítőanyagot termel, beleértve a prémium termékeket is.

Fa tömítőanyagok fajtái

Fa tömítőanyagok fajtái

Egykomponensű akril surmamin tömítőanyag Ramsauer 160-akril Tökéletesen ellenáll a különböző terhelések és zsugorodás a fa ízületek és varratok. A fából készült alkatrészek ízületeit kőből vagy téglafalakkal, vakolattal, betonmal dolgoznak. Ez nagyon gyorsan megszárad, és rugalmas bevonatot képez, magas hőszigetelési sebességgel, az úgynevezett “meleg” varrattal.

Tömítőanyag ACRRYL-160 Univerzális és alkalmas kültéri és belső munkákra. A teljes fagy 1-2 hét után következik be, a hőmérséklet és a páratartalom körülményeitől függően. Alkalmazza manuálisan és pneumatikus építőipari fegyvert használva.

Ez a tömítőanyag fagyos és ellenáll a negatív hőmérséklet -45 fokra.

Fa tömítőanyagok fajtái

Hogyan válasszuk ki?

Az ilyen hatalmas tartomány a vevőt választja, mielőtt kiválasztaná az optimális opciót egy adott faházhoz vagy lakáshoz. Ma mind az egyetemes paszták állítanak elő, alkalmazási köre igen széles, és speciális anyagok feldolgozásához speciális csomópontok és megoldása szűkebb szakmai feladatokat.

Kezdje, hogy azonosítani kell több olyan tényezőt, amelyen az egyik vagy másik fajta választása a következőketől függ:

 • Olyan anyagok, amelyek ízületeit lezárni kell;
 • Munkatípusok, például tömítővarrások vagy repedések, alkatrészek ízületei;
 • Feladatok, amelyeket egy tömítés segítségével kell megoldani: szigetelés, rothadás megakadályozása, vízszigetelés;
 • Különleges vagy összetett működési feltételek, éghajlati terület.

Fa tömítőanyagok fajtái

A naplófülke beavatkozási varráihoz a legmegfelelőbb lesz akril tömítőanyag “Meleg varrás” Latex és cellulóz hozzáadásával. Ezt követően alkalmazzák és ellenállnak minden terhelést és időjárási nehézséget, a struktúra zsugorodását, védelmet nyújt a nedvesség és a tisztítás ellen, megmenti a vázlatokat és a hőveszteséget.

A bitumenes tömítés tökéletes a tetőn való munkához.

Ez képezi egy bevonatot hasonló tulajdonságokkal gumi és tökéletesen vízálló ízületek és repedések fa részeit a tető.

Fa tömítőanyagok fajtái

Fa tömítőanyagok fajtái

A lezáró parketta krémmel való belső munkához gyakran egy univerzális akril tömítőanyagot használnak, amely tetején festhető és mosószerrel mosható, amely lehetővé teszi, hogy nedves padló tisztítást és ízületeket készítsen.

A fürdő fa elemeinek feldolgozására a szilikon vagy a poliuretán tömítőanyag ajánlott, és belső – akril. Ha megvásárolod, alaposan meg kell vizsgálnia a csomagon megadott információkat, az alkalmazásra vonatkozó utasításokat, győződjön meg róla, hogy a tanúsítványok és a gyártó garanciái.

Fa tömítőanyagok fajtái

Fa tömítőanyagok fajtái

Hogyan kell használni?

A fa tömítőanyagok alkalmazása egyszerű és elérhető. A különleges készségek nélküli bárki saját kezével elvégezheti az összes munkát. A munka jobb, ha száraz meleg időben termel, akkor a varratok polimerizációja után minden szükséges tulajdonságot kap.

Egy új naplóház elég könnyű ahhoz, hogy tisztítsa meg a port, dörzsölje a tiszta rongyot. Ha a felületet olaj impregnálással impregnáltuk, vagy hosszú ideig kihasználva, javasoljuk, hogy eltávolítsa a felső réteget egy darálóval vagy hagyományos bőr tintasugaras-csiszoló módon. A gomba vagy a penész által érintett rönköt és parcellákat antiszeptikus és fungicid készítményekkel kezeljük, különben a fa díszítése a teljes megsemmisítéssel folytatódik.

Fa tömítőanyagok fajtái

Széles rések és beavatkozási rések vannak burkolva habosított polietilénnel. Ez az anyag a természetes anyagokból származó tömítőzsír helyettesítésére jött, és tökéletesen szigeteli a hiányosságokat, nem szívja el a nedvességet, a tömítőanyag fogyasztását takarja meg.

A tömítő kompozícióval ellátott tuba a pisztolyba kerül, és körülbelül 45 fokos szögben levágja az orrát, és 4-5 mm átmérőjű. Ha a kompozíció egy vödörbe van csomagolva, akkor egy fegyvert kap, függőlegesen tartva. Nyomja meg a tömítőanyagot a felmérés során, óvatosan töltse ki az ürességet és repedést. Ezután a spatula igazodik és fonott a varrattal.

A tésztát és a spatulát egy lekerekített orrával lehet alkalmazni, hogy sima és gyönyörű varratok legyenek.

Fa tömítőanyagok fajtái

Surplus tömítőanyag Szükséges eltávolítani a beállítás előtt, akár előre, hogy füstölje a szükséges parcellákat a festés scotch segítségével. A varratok a spatulákhoz, vagy a rongy rezutálásához. Így kell kezelni és függőleges ízületek.

A repedések tömítéséhez először meg kell tisztítania őket a szemétből, a szennyeződésből és a porból. Ehhez a legjobb, ha egy kést vagy keskeny csavarhúzót használ, sűrített levegőt használ a tisztításra. Ezután a repedés mindkét széle egy festett skótot ragad, és a tömítőzsír mélységbe kerül. Ezután tele van tömítőanyaggal és nedves spatulával igazítsa a varrat felületét. A kompozíció végső árnyéka néhány nappal a teljes öntés után csökken.

A festés láthatatlanná teszi a javítási helyet.

Fa tömítőanyagok fajtái

Tippek

A kő, a tégla vagy apróra vágott ház számos faalkatrészekkel rendelkezik, és különleges védelmet igényel a fa tömítőanyagokkal. Hogy a költött pénzeket és erőfeszítéseket ne pazarolták, és a varratok a lehető legtartad, Meg kell felelnie a tapasztalt építők és gyártók ajánlásainak a fa tömítőanyagok megfelelő használatáról:

 • Az új fordulóban, a zsugorodás és nagy deformáció lép fel, a parafa padló ugyanolyan jellemzőkkel, ezért rugalmasabb készítményeket kell választani;
 • Vásárláskor ellenőriznie kell a csomagon megadott keverék eltarthatóságát;
 • A ragasztott fűrészárutól származó létesítmények leülnek, és kevésbé deformálódnak, ami azt jelenti, hogy a tömítőanyag alkalmas az univerzális és olcsó;
 • Működik a hidegben, de jobb, ha meleg és száraz időjárást választhat.

Fa tömítőanyagok fajtái

Fa tömítőanyagok fajtái

Hogyan válasszuk ki a megfelelő tömítőanyagot a fa számára, az alábbi videóból tanulhatsz.

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása