Falak egy téglában

  A tégla nem az első századot a felelős építési munkának tekintik. A kőművesség módja 1 téglában rendelkezésre áll, nem profi. A tapasztalt kőművesek sebessége természetesen nem nyer, de a saját pontosságod ingyenes. Itt, mint más építési esetekben, a tényleges régi szabály “A mester ügy fél”.

  Téglafajok

  A minőségi tégla nagymértékben befolyásolja a szerkezet tulajdonságait. A klasszikus kerámia vörös téglát 800-1000 fokon állítják elő. A klinker különbözik a kerámiától csak magasabb termelési hőmérsékletet. Ez megnagyobbodott erőt ad. A szilikát tégla nagyobb súlyú, ami megnehezíti az elhelyezést, valamint a gyenge hőszigetelést és a páratartalommal szembeni ellenállást. Egy bizonyos előny alacsonyabb ár, de a nyersanyagok minősége miatt érhető el. A Chamotte tégla tűzálló agyag, amely nem a magas hőmérsékleten történő megsemmisítés alá esik. Tűzálló kemencék és kandallók, munkatulajdonságok – gyors fűtés és lassú hűtés.

  A gyártáshoz használt anyagok mellett a téglák különböznek a strukturális jellemzőkben. Teljes és üreges. Az első nem a fagyasztás alá tartozik, megakadályozza a nedvesség behatolását, jól illeszkedik a nagy terhelésű struktúrákhoz. Üreges téglát használ, ahol könnyedségre és jó hővezető képességre van szüksége.

  Az egysoros falazat jellemzői

  A téglaház sok szilárdan kapcsolódó kis alkatrész, amely monolitikus szerkezetet hoz létre. Bármely tégla három dimenzióval rendelkezik: hossz, szélesség és magasság. Amikor a fekélyezés egy sorban van megadva, úgy értendő, hogy a sorozat vastagsága megegyezik a legnagyobb dimenzióval. A standard tégla verzióban 25 centiméter. Húsz méter felett a téglákat nem teszik egy sorban a terhelés kritikus növekedése miatt. Ilyen esetekben többsoros falazatot használnak.

  Tégla egy termikusan feldolgozott agyag standard alakú darab. A termék mindkét oldala neve van. A pasztell a legnagyobb oldal, az átlagos oldal – ezek a kanalak, és a legkisebb végrész egy bot. A termelés jelenlegi minősége olyan, hogy kívánatos, hogy megbizonyosodjon róla, hogy pontosan biztosítsák, hogy a kapott termékek különböző tételeinek mérete legyen. A jövőbeli tervezés minősége attól függ.

  A kis épületek és válaszfalak építéséhez használt 1 tégla. Rendkívül fontos pont az építés jövőbeli minőségére – tégla geometria. A határoknak 90 fokos alá kell különböztetniük, különben a szerkezet hibái nem kerülhetők el. A falazatfüggő varratok erősségének növelése szükségszerűen elmozdulással történik. A varrat elmozdulás vételét öltözködésnek nevezik. A tégla következő kis felületének sorának megteremtése rúgásnak nevezik. Ha egy téglát a hosszabb oldalra helyezi el – ez egy kanálmegőrzés.

  Egysoros bérlési szabály: Az első és az utolsó sorok mindig rángatnak. Ezekben az esetekben a kopott vagy sérült téglt soha nem használják. A láncfalak olyan módja annak, hogy a Tiley és a Spoonful Sorok mindig alternatívak legyenek. A sarkok kőművességének helyessége biztosítja a részletek többi részét. Az épület építésénél két sarkot először készítenek, amelyek kötődnek a téglák sorához, akkor a harmadik szög sorában van, amely szintén kötődik. A negyedik szög teljes kerületet hoz létre. A falakat mindig a kerület körül kell állítani. Semmilyen esetben nem tud falakat alakítani.

  Az oszlop vagy az oszlopos szerkezet kialakításához 1,5-2 téglából álló kőműves. A ház egy sorban lévő falazat alkalmazható a ház alapjainak építésénél. Ebben az esetben ezek az országok szezonális használatra, fürdők, kis háztartási épületek. Mint már említettük, a falak egyetlen falazata csak alacsony épületek felállításakor alkalmazható.

  Számítás

  A standard tégla 25 cm hosszúságú termék, 12 centiméter széles és 6,5 centiméter magas. Az arányok elég harmonikusak. Az egyik tégla méretének ismerete érdekében könnyű meghatározni az alkalmazás mennyiségi szükségletét. Úgy vélik, hogy ha az oldat varrása 1,5 centiméter, akkor legalább 112 téglát töltenek minden négyzetméternyi falazáson. Azonban a tégla, amely a termelés és szállítás után áll rendelkezésre, nem ideális (chips és t. D. ), plusz nem túl jó készségek élvezhetik a rakodót. Ebben az esetben helyénvaló számított összeg a szükséges mennyiségű anyag 10-15% -át adni.

  112 tégla négyzetméterenként 123-129 darabra fordul. Mint egy alkalmazott tapasztalt, a további téglák kevésbé vannak. Így 112 tégla 1 méterenként elméleti minimum, és 129 darab – gyakorlati maximum. Tekintsük a számítás legegyszerűbb példáját. Falmagasság 3 méter és hosszúságú 5 méter hosszúságú 15 négyzetméter. Ismeretes, hogy az egysoros falazat 1 négyzetmétere 112 szabványos téglát igényel. Mivel a négyzetméter tizenöt, a 1680 téglák száma további 10-15% -kal kell növekednie. Ennek eredményeképpen legfeljebb 1932 tégla szükséges a megadott fal falazásához.

  Mi kell megoldani?

  Építési megoldás – alapvetően fontos termék, amely biztosítja a szerkezet megbízhatóságát. Csak három eleme van: cement, homok és víz, amely különböző arányokban keverhető. A homoknak száraznak és szitálandónak kell lennie. Miután a homokot cementel keverjük, és vízzel öntjük, a kapott elegyet alaposan összekeverjük. A víz kezdetben a térfogat 40-60% -át foglalja el. A kapott tömegnek meg kell felelnie a plaszticitás követelményeinek.

  Minél magasabb a cement márka, annál kisebb a mértéke szükséges. A cement márka is meghatározza erejét. M 200 ellenáll a 200 kilogramm, M 500-500 kilogramm, illetve t. D. Ha a márka M 200 alatt van, a beton és a homok megoldása szükséges egy-egy. Ha a beton erősebb, az oldat az elv szerint történik: a beton egy része a homok három részéhez, és néha kevesebb. A tégla nedvesedése, mielőtt a fektetés jobb tapadást okoz.

  Ne használjon túl likvid megoldást. Az alsó sorok esetében a homok négy részét a cement egy részéhez használják. Azonban, ha a fal 60% -át felállították, nagyobb szerkezeti szilárdság esetén a cementkoncentrációnak növelnie kell az arányt: 1 része a cementnek a homokkal 3 részre.

  Nem kell maximálisan időt arra, hogy túl sok építési keveréket készítsen, mivel a megoldás gyorsan elveszíti műanyag tulajdonságait. A vizet nem adják hozzá, mert nem fogja megváltoztatni a tulajdonságait. Azt szem előtt kell tartani, hogy az üreges tégla elhelyezésénél a keverék sokkal többre lesz szüksége, mert az alkalmazás folyamatában az ürességet foglalja el. Ezenkívül maga a megoldásnak keményebbnek kell lennie.

  A környezeti hőmérséklet befolyásolja a rakodót, mint a keverék tulajdonságait, de jobb, ha a levegőt nem hűtjük le +7 Celsius fok alatt. A küszöbérték alatti hőmérséklet csökkenésével a megoldás tulajdonságainak romlása kockázata növekszik. Kiválasztható, ami jelentősen csökkenti a falazat minőségét erejével. Ez az eset különleges adalékanyagokkal rendelkezik azonban, amelyek egyértelműen csökkentik az ügyfél hangulatát, mivel növelik a költségeket.

  A tégla halmozásának szabályai és technológiája saját kezével

  Mint minden komoly építési vállalkozásban, itt kell először készíteni az eszközöket. Ezek általában így vannak: KELMA kőműves, kalapács, élénk színű zsinór, szabály, szint, fém tűzőkapcsok, referencia, cornel. Tégla és habarcs az elejétől és a folyamat vége előtt kell készíteni használatra. Raktáron van egy tartálynak egy megoldás gyártásához, és még jobb – betonkeverő. Ne tegyen több vödör nélkül a kész megoldás és a lapátok keverése érdekében.

  Mielőtt a gyakorlati munka a téglával, meg kell jelölni a jövőbeli létesítmények kontúrjait. Természetesen az Alapítványnak készen kell állnia a tojásra. Az első sorban értelme meghatározni a munkafelület legmagasabb pontját, és jelölje meg téglával. A legmagasabb ponton elviselnie kell a fektetési síknak. A vezeték szabályozásához a jövőbeni tervek sarkai között húzódik. A világítótornyokat is használják (téglák közepes méretű jövőbeni sarkokban).

  Használat előtt az oldatot alaposan összekeverjük. Ezután a számban van rögzítve. A csempe módszer esetében a szalagszélesség 20-22 centiméter, a kanál általi elhelyezésére – körülbelül kétszer kevesebb (8-10 centiméter). A téglák telepítése előtt a megoldás a KELMA-val összehangolódik. A téglák felszerelése szöggel történik. Az első két téglát ugyanabban az időben a szög két oldalán kell meghajtani. Az oldatot általában a közepétől a széléig simították. Tégla, amely pontosan halmozott, miután egy fényes tapintás egy lapos felületen érhető el. Ezeket a műveleteket a sarok mindkét oldalán kell elvégezni.

  A vezetősín egy ilyen számítással feszül, hogy áthaladjon a téglák sarkaiban lefektetett felső felületeken a jövőben. A falazat a sarokból a közepétől a kábel helyzete szerint jön. Az első sor szükségszerűen a tégla végére kerül kifelé. Ezután a stílust felváltva végezzük, a rendszer szerint: merőleges – párhuzamosan. Egy bizonyos számú soron keresztül (általában nem több, mint hat), az erősítő hálózat halmozott.

  A szomszédos sorokban lévő függőleges varratok nem egyeznek meg, különben nemcsak repedésekhez vezetnek, hanem az összeomlás kockázata is. A sarkok építését különös figyelmet kell fordítani, mivel a fenntarthatóság alapját képezik. A sorozatok elhelyezésének vége után a vara, a varratok simítottak, amelyekben az oldatot belsejében megnyomják.

  Szakemberek tippjei

  Először is, akkor választania kell, hogy melyik téglát kell alkalmazni. Leginkább az arc vagy a belső falazáshoz történik. A leghíresebb klasszikus vörös tégla sokáig nem változtatja meg paramétereit. Minden más lehetőségben értékelni kell a termék sajátos méretét és a szerkezet kinevezését. A fehér (szilikát) tégla a legolcsóbb opciónak tekinthető. Nem különbözik a piros méretektől, de több súlya. Épület építése egy sorban a 8 méteres fölött, nem ajánlott a tervezés fokozott terhelése miatt. A többi típusú téglák számát a négyzetméterenkénti áramlási sebességre kell kiszámítani, és a megengedett terhelésnek való megfelelést.

  A lefekvés megkezdése előtt a tégla feltétlenül nedvesíti a megoldás kölcsönhatását, különösen ez a forró és száraz körülmények között fontos. Fontos pillanat – A falazat mindig a szerkezet belsejéből történik, a vezetéket referenciapontként használják. Első lépések a jövőbeni épület sarkaiból. Itt van a maximális pontosság a plumb és szint használatával kombinálva. A fektetési síkok függőleges és vízszintesét folyamatosan ellenőrizni kell, és a rakodó nem tapasztalható, annál inkább.

  A halmozás mindig a sarkokból vezet, és továbbra is elterjedt a kerület körül, a keze alatt, ami kényelmes a veremhez. A szögek a magasságok előtt állnak, nem kevesebb, mint négy sor. Az ötödik sor után szükség van a függőleges sík állandó irányítására. A létesítmények külső részén használják.

  Módszerek és sémák

  Egy tégla falak elhelyezése két technikai technikával rendelkezik. A különbség nemcsak manipulációkban fekszik, hanem a használt építési megoldás vastagságában is.

  Zökkenőmentes kőműves “injekció”

  Jó a folyékony megoldás és struktúrák számára, amelyeket vakolatnak kell lenniük. Az oldatot azonnal elhelyezzük a sor teljes felületére. Az alkalmazott oldatot cellák segítségével újratelepítjük, a téglát helyezzük, a felületre nyomva. Igazítsa a tégla mobilitás felületét. Az alkalmazott megoldás vastagsága nem lehet több, mint 2 centiméter. A szélnek két centiméter nélküli megoldás nélkül van. Ez megakadályozza a nyomást.

  Masonry “Let’s”

  Itt sokkal vastag megoldást használ, mert nem lesz vakolat felület. Az oldat alkalmazása után az oldalra egy tégla van felszerelve. Ez biztosítja az oldal oldalát és a függőleges varrást. A pontosság és a maximális pontosság fontos itt, mert hiba esetén a munka minősége nem lesz helyes. A fekvés folyamatában a téglát a KELMA ellen nyomják, amelyet ezután kihúznak. A kívánt varrásszélesség nyomást gyakorol. A gyakorlatban a vízszintes varratok körülbelül 1,2 centiméter, függőleges – 1,0 centiméter. A munkafolyamat során nyomon kell követnie, hogy a varrásvastagság ne változjon.

  Meglehetősen elkeserűség, mert több mozgást igényel. Erőfeszítéseket kapnak az a tény, hogy a falazat több sűrűbb.

  A falazat folyamata és a sarkok összehangolása

  A szöglakás a képesítések tesztelése. Lánc csillogó alternatív csempe és kanál sorok, és gyakori ellenőrzés garantálja a minőségi minőséget. A fő követelmény állandó kontroll a zsinór, a konyha, a síkok eltávolítása egy plumb és szint. Szükséges, hogy szigorúan kövesse a vízszintes és függőleges irányokat. A sarkok hibái vagy pontatlansága nem engedélyezett. Az igazítás a sarok téglából készült, minden sor külön ellenőrzött.

  A méréseknek gyakrabban kell rendelkezniük, annál kisebb a tapasztalat mesterek. A sorozat összekötő helyeinek öltöztetése, ahol a körülmények nem teszik lehetővé az egész téglák használatát, az anyag részeit, amelyeket a helyszínen kell elvégezni. Tehát arra a következtetésre juthatunk, hogy az egyik sorban lévő fekvés még egy kezdők számára is elérhető. A legfontosabb dolog az építési szabályok, a pontosság, a jó szem és a pontosság elvégzése. Nos, természetesen a megoldás minősége fontos szerepet játszik.

  Hogyan lehet a megfelelő falazat egy téglában, nézze meg a következő videót.

  Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: