Fali szendvicspanelek: Kiváló kültéri cél kiválasztása magánházhoz

Egy ilyen népszerű befejező anyagot, mint szendvicspanelt a modern világban mindenhol használják, és a magánház befejezésétől kezdve, és végződnek a közterületek homlokzatainak homlokzata. Ők is használják a záró struktúrák, összecsukható struktúrák, mindenféle külső válaszfalak, bevásárlóközpontok, ipari épületek és sok más tárgyat.

Sajátosságok

Amint azt a dekoratív anyag nevéből kitalálhatod, ez egy többrétegű szerkezetet jelent, mindegyik rétegben egy adott funkcionális terhelést hordoz. A fali szendvicspanelek közé tartoznak a külső és belső védőrétegek, valamint egy fűtés és a gőzszigetelés rétege, hogy megvédje a paneleket a kondenzátumból.

A szendvicspanelek rétegei biztonságosan rögzítve vannak speciális ragasztóval és nyomással. Legalább három rétegük van, míg az utóbbi kemény anyagot használ, hogy a homlokzati burkolat ellenálljon mindenféle külső hatással és légköri csapadékkal. A homlokzati szendvicspanelek standard méretei 300 cm hosszúak és 115 cm szélességűek, míg a vastagság 10 és 32 cm között változhat.

Az anyaggal együtt általában további rögzítőelemeket, például Naschelniki-t, kötőelemeket, önzáró csavarokat, sarkokat, valamint korcsolyázást és elülső csíkokat tartalmaz.

Előnyök és hátrányok

Mint bármilyen befejező anyag, a szendvicspanelek előnyei és hátrányaik vannak, ezért részletesen meg kell vizsgálni az utasításokat, használhatja a Masters tippjeit, és olvassa el az interneten található véleményeket, mielőtt elkezdené befejezni a ház befejezését. Az előnyök közül az alábbiak szerint kell megjegyezni:

 • Könnyű telepítés és minimális háztartások;
 • A panelek emberi egészségének és ökológiájának biztonsága;
 • Kiváló hangszigetelés és hőszigetelési jellemzők;
 • alacsony súly, amelynek köszönhetően könnyen megmenthető az alapításon;
 • Nem kell speciális emelőberendezést használni az építőanyaghoz;

 • Vonzó és sokféle textúrák és árnyalatok;
 • szembesíti a nedvesség, a kondenzátum hatását, és ennek megfelelően védi a házat a penész előfordulásából;
 • más építőanyagokhoz viszonyított költség;
 • tartósság és hosszú élettartam;
 • Az év bármely szakaszában és bármilyen levegőhőmérsékleten.

És a burkolat hátrányaiból érdemes kiemelni, mint például:

 • A további terhelés kialakulása. A télen felhalmozott hó károsíthatja a ház ilyen burkolatát;
 • Győződjön meg róla, hogy a szigetelést a vegyületek helyszíneiben használja, így nem fagyasztható a hideg évszakban;
 • Tűzbiztonság Néhány szendvicspanel sok kívánatos. Ez különösen fontos a polisztirol hab és a poliuretán habok közül.

A telepítés során érdemes gondosan elvégezni egy meglehetősen törékeny befejező anyaggal, hogy ne károsítsa a panelek egyedi elemeit.

Anyagi anyag

A szendvicspanelek burkolatának legnépszerűbb anyaga fém. Az ilyen panelek sima vagy hullámos lehetnek. Ez általában galvanizált lapok, amelyek vastagsága 0,7-1,2 mm.

Ennek az anyagnak az előnye a korrózió, a nedvesség és a gombák ellenállása. Az ilyen panel tartós, nem szörnyű külső befolyásolásra, csapadékra és hőmérsékletkülönbségekre. Ezenkívül a fém szendvicspanelek az anti-vandális tulajdonságokkal rendelkeznek, és nem pusztulnak el a sokkoktól és károktól, akkor ez az opció képes ellenállni a nagy terheléseknek, és alacsonyabb a jelzőtől, kivéve a tégla- és beton kivételével. Az egyetlen hátrány meglehetősen nagy súly, ezért megbízható keretre lesz szüksége.

Az alumínium szendvicspanelek könnyebbek, de értékük magasabb. Az alumínium anti-vandális jellemzői kissé alacsonyabbak a szokásos fémektől, de tökéletesen ellenállnak a csapadék hatásának, valamint a hőmérsékleti különbségeknek. Rendszerint az ilyen struktúrák segítségével az ipari, köz- és kereskedelmi helyiségek elkülönülnek.

A fa-polimer szendvicspaneleket általában a lakóövezet házak befejezésére használják. Az ilyen anyag fő előnye környezetbarát és egészség. Nem emeli ki a káros anyagokat, és alkalmas a vidéki ház vagy a ház falainak rendezésére. És a kialakítás kis súlya lehetővé teszi a legegyszerűbb alapítványt.

És vannak szendvicspanelek, amelyek más anyagokból néznek, nevezetesen:

 • Alucin (fél alumínium, a többi – cink és a szilícium), amely magas korróziós jellemzőkkel rendelkezik;
 • műanyag és környezetbarát gipszkarton;
 • Plasztiszol polivinil-kloridból és lágyítószerekből;
 • Pouralla poliuretán alapon;
 • Poliészter és PVC, amelyek alkalmasak bármilyen klimatikus övekhez.

Szigetelés

A szendvics-panel külső rétege általában a hőszigetelő anyag, amely különösen releváns a kemény orosz éghajlat körülményeiben. A szigetelés, az ásványi gyapjú, a poliuretán hab vagy polisztirol hab. A minvati előnyei megfizethető ár, tűzbiztonság és fokozott élettartam.

A poliuretán hab ellenáll a nedvességnek, így elfelejtheti a kondenzátum, gomba és penész problémáját a falakon. Ez különösen fontos az ország északi régiói számára, ahol az év bármely időpontjában nagy mennyiségű csapadék. Ezenkívül a poliuretán hab tartós és kemény anyag, így valójában ténylegesen végrehajtja a homlokzati panelek további kereteinek szerepét, ami jelentősen növeli az élettartamot és a mechanikai károkkal szembeni ellenállást.

És a polisztirol hab vagy az egyszerű hab hab egy nagyon könnyű anyag, ezért minimálisan befolyásolják a tartószerkezetek. Az egyetlen hátránya az éget.

Az ilyen fűtőberendezés nem ajánlott szendvicspanelen való használatra lakóhelyiségek béléséhez. De üzleti épületek vagy garázsok esetében meglehetősen alkalmasak.

Telepítés

A szendvicspanelek telepítési folyamata az épület homlokzatainak külső oldalán több szakaszban is tartalmaz.

 • Mielőtt elkezdené a homlokzatot szendvicspanelekkel, érdemes eltávolítani a szennyezés és a régi vakolatok falakját. Szintén eltávolították az összes részletet, amely zavarja, és a kötőelemek. Így a falaknak tökéletesen sima felületnek kell lenniük.
 • A szendvicspanelek fából vagy fémrádon vannak felszerelve. Ha a panelek hossza nem haladja meg a 6 métert, a vízszintes profilokat a fal merevségének növelésére használják.
 • A panelek első sorának rögzítését az alsó horony végzi. Speciális címkék segítségével lehetséges, hogy pontosan megvizsgálja a bevonat helyét. Rendkívül figyelmesnek kell lennie a jelöléskor, mert az összes munka sikere az első sor telepítésétől függ.

 • A panel falán önálló rajzokkal vannak rögzítve, és egy háromrétegű opcióval csavarokat használhat.
 • A mester csípőelemeinek bezárásához javasoljuk speciális bélés és szilikon tömítőanyag használatával.
 • Szükség esetén a szigetelés a panelek között van rögzítve.
 • A ház felületének a kondenzátum és a nedvesség képződésének védelme érdekében a szendvicspanelen vízszigetelésre van felszerelve.

Tippek

Ahhoz, hogy helyesen tegye a kárpitt, ne kopogjon a szakemberek szolgáltatásairól. Ez nem csak arra vonatkozik, hogy milyen mestert bérelnek a munkához. Érdemes előre megrendelni egy projektet és a szakemberektől származó szendvicspanelek illetékes elrendezését. Ez lehetővé teszi a telepítés megkezdését, hogy elképzelhesse a különböző textúrák, formák és árnyalatok helyét a ház homlokzata. Az elrendezéssel ellátott előírások jelenléte jelentősen felgyorsítja és egyszerűsíti a telepítési folyamatot.

Az ilyen szolgáltatás körülbelül 20 rubel / m². A 100 m²-nél nagyobb területű nagyüzemi tárgyak esetében hasonló szolgáltatás általában ingyenes (a panelek telepítésének sorrendjében).

Mint tudják, a nyomorul kétszer fizet, ezért ne takarja meg a szakemberek javadalmazását. Ezenkívül a sikertelen telepítéssel fennáll annak a veszélye, hogy a panelek elkészülnek, és a ház hőszigetelő tulajdonságai elvesznek.

A falszendvicspanelek helyesen történő telepítéséhez lásd a következő videót.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: