Feszültség mennyezet a tetőtérben: Tervezési példák

Az európai országokban a lakossági tér bővülésével kapcsolatos probléma, amelyet már régóta rájöttünk: az európaiak manzárdokkal vannak felszerelve. A padláshelyek lakóépületekké válnak: most rendelkeznek a szükséges kommunikációval. Oroszország lakói gyorsan értékelik ezt a hasznos és érdekes újdonságot. Sokan ma vásárolnak stretch mennyezeteket a tetőtérben: Az ilyen bevonatok használata számos lehetőséget kínál különböző kísérletekhez. Érdemes megfontolni az ilyen anyagok jellemzőit részletesebben és érdekes példákkal.

Megkülönböztető jellegzetességek

Érdemes elkezdeni azzal a ténnyel, hogy a tetőtérben elvben nagyon különbözik a szokásos szobáktól, mert a geometriája nagyon nem szabványos. Jellemzők Attic: Nem szabványos ablakok elhelyezése, kimeneti kommunikáció, különböző különbségek, átmenetek, nagy mennyiségű kanyarok. Egy ilyen szobában minden nem nagyon ismerős.

Mindez lehetővé teszi a különböző tervezési ötletek megvalósítását a valóságba, másrészt az egyes fordulatok és a szög miatt a telepítési munkák költsége növekszik. A tetőtér padlójának mennyezete egy megkönnyebbülés területnek tűnik.

A Stretch mennyezeti bevonat nagyon alkalmas egy ilyen szobában, mert álcázhatja az összes szabálytalanságot.

Mansard eredeti és nagyon szép lesz.

Érvek és ellenérvek

Stretch mennyezeti bevonatok Mansard telephelyen sok előnye.

Az ilyen mennyezetek fő előnyei:

 • hő- és zajszigetelés (különösen az alap és a stretch mennyezet közötti hőszigetelő anyag jelenlétében);
 • Nyissa meg a könnyű kísérleti képességet: Ha a geometria beltéri nagyon nehéz, akkor a világítási lehetőségek még jobban válnak;
 • Adjon védelmet a kurzusból: Ha a szivárgás felmerül, egyszerűen eltávolíthatja a folyadékot, és újra telepítheti a mennyezet bevonását;
 • Elrejtheti a vezetékeket.

De minden anyagnak saját minusa van. A tetőtéren lévő feszültség mennyezeti bevonat nem kivétel.

Az ilyen termékek hátrányai a következők:

 • Magas ár. A nyúlás mennyezetének telepítése a padlás padlóján meglehetősen drága lesz. De ez az opció még mindig jövedelmezőbb lesz, mint például a mennyezeti gipszkarton mennyezeti bevonatok felszerelése.
 • Mechanikai instabilitás. Különleges óvatossággal, filmtermékek tisztítására van szükség. Az éles tárgyak könnyen megsérülhetnek. A szövetanyagok ebben a tekintetben megbízhatóbbak, de kevésbé ellenállnak a folyadéknak.
 • A több centiméter magasságának csökkenése – attól függően, hogy melyik világítást használják a szobában.

Ha hirtelen kiemelte az ilyen mennyezetet, akkor a helyzetet a hibás vinil alkalmazásával rögzítheti a helyzetet. Így nem csak a problémát érted, hanem a szobát is díszítik.

Melyik opció optimális?

A filmtermék legjobban megfelel a tetőtérben. Mivel a tetőtér a tető alatt helyezkedik el, ideális ahhoz, amelyet a fluid hatásokkal való fokozott ellenállás jellemez. A szövetanyagok nem túl nedvességállóak. A hasonló lehetőségeket csak akkor kell kiválasztani, ha csak a melegszezonban használja a lakást, és a ház nem melegszik a hidegben.

A film bevonatok jobbak a fűtött szobák megszerzéséhez: a hidegből repednek.

A gyermekek beltéri általában alacsonyak. Ha meg szeretné javítani, akkor jobb, ha megállítani a választás a fényesség mennyezetén. Ez tükrözi a fényt, tágasabbá teszi a szobát, megvilágítva. A termék színe lehet: barna, kék, zöld és így tovább. A feszítő mennyezetek aktívan kísérletezik a színt.

Kétszintes

Ha a tetőtéri szoba elég kicsi, de ugyanakkor zonail lesz, és vizuálisan növeli, figyeljen a kétszintű fényes szakaszos mennyezetre. A gipszkarton és a stretch mennyezet kombinálásával elrejtheti a szigetelőanyagot és a kábelezést.

Rossz geometriai formák

A helytelen geometriai alakzatok mennyezete nagyon szokatlan és esztétikai jellegűnek tűnik. Lehetővé teszik, hogy egyedülálló légkört hozzon létre a helyiségekben. Ez az opció nemcsak a lakóövezethez, hanem a művész műhelyéhez, a munkahivatalhoz is alkalmas. A mennyezet több szinten van, amely eredeti geometriai mintákat néz ki. Ezzel a céllal érdekesebbé teheti a szobát, és válassza ki az optimális világítási opciót.

A telepítési munka végrehajtása

A szakaszos mennyezet bevonatának telepítésekor szabad helyet kell hagyni az informatikai és az alap között. Így megakadályozhatja a penész előfordulását, amely a magas páratartalom miatt megjelenhet.

A tetőtéri feszültségű termékek beállításai eltérőek. Először létre kell hoznia egy fát (ehhez a rudakhoz). Ezután csatolja a profiljait. A leggyakrabban alumínium termékeket használják – baguettes elosztása.

A kialakítás csatlakoztatható a tartó tetőgerendákhoz. A PVC film használatakor, amelyet rugalmasság jellemez, akkor a legnehezebb területeken is telepíthet telepítést.

Ha a gipszkarton betéteket használja, a kombináció nagyon eredeti lesz, de vegye figyelembe, hogy egy ilyen anyag nem olyan rugalmas.

Szögben

A tetőtérben a tető szögben helyezhető el – például egy apróra vágott házban. A mennyezetek általában elég alacsonyak. Ebben az esetben jobb, ha a sarok kialakítása. Így nemcsak képesek lesznek kialakítani egy látványos kialakítást, hanem nem “szedni” magasságát is. Hasonló mennyezet fedezi vizuálisan felemelve a szobát.

Az eljárásnak a következők:

 • Telepítse a hőszigetelést a mennyezeten, használjon gőzszigetelő anyagot;
 • Rajzoljon egy vázlatot a mennyezet bevonására;
 • A mennyezeten jelölje meg azt a helyet, ahol a profilok csatolják;
 • Csatlakoztassa az alapvető síneket a rafylesekhez;
 • Jelölje meg azt a helyet, ahol a világítóeszközök lesznek;
 • Csatoljon baguettes;
 • Gyertya vagy hajlítsa meg a profilt a görbület helyén.

Ezután a telepítési munkát elindíthatja. Mindent meg kell tennie a maximális pontossággal (különösen, ha olyan komplex kialakítást telepít, amely sok bordával és kanyarral rendelkezik).

A telepítés az alábbiak szerint történik:

 • Helyezze el a szobát;
 • Rögzítse a bevonat alap sarkát a baguette;
 • Biztosítsa a vászon maradék sarkát.

Világítás

A stretch mennyezeti bevonatok a padláson számos világítóeszközt használnak. Ha megfelelő lámpát választasz, hangsúlyozhatja az ilyen szokatlan szobák hiányosságait és álruháját. A legfontosabb dolog az, hogy ezt a kérdést komolyan közelítsük meg, és vegyék figyelembe az összes árnyalatokat. Ne feledje, hogy a hidegben a tető is hideg lesz, és a hőben – nagymértékben felmelegszik. Megfelelő lámpák kiválasztása és a világítóeszközök elhelyezésével foglalkozik, figyelembe kell vennie a hőátadást.

A tetőtérben a lumineszcens vagy dióda lámpák a legjobban megfelelnek, pontfények.

A mennyezet vizuális felemeléséhez a LED szalag kerülete körül javítható.

A legmegfelelőbb világítóeszközök kiválasztása, a következő ajánlásokra kell összpontosítania:

 • A kis lámpák nagyon jól megfelelnek a kis helyiségeknek (körkörös kombinációk);
 • A kis M-alakú lámpatestek segítségével megkaphatja a kupola hatását;
 • A rossz alak alapjának beállításához kis villanykörtéket telepíthet a legalacsonyabb fal mentén (ezzel a megközelítéssel, a fő világítóeszköz lehet bármilyen);
 • A hideg szezonban jobb, ha meleg sárga fényt használ, nyáron – hideg.

Gondoskodás

A padlás mögött a padláson nem kell valahogy gondoskodnia. Az ilyen helyiségekben lévő mennyezetek meglehetősen lassan szennyezik, mert más szobáktól elkülönülnek.

A fényes felületű PVC-filmet antisztatikus tulajdonságokkal jellemezzük, így hasonló felületek ellenállnak a különböző szennyeződéseknek és pornak. A nedves tisztítás elvégzéséhez elég idő lesz, anélkül, hogy agresszív vegyi anyagokat és csiszolóanyagokat használna (negatív hatásuk van a felületre). A szappanból és folyadékból készült oldatban hozzáadhatja az ammónia-alkoholt (elég lesz elég csepp). Így a fényes anyag egyre ragyogó lesz.

A szövettermékeket óvatosabban és gyakran kell tisztítani, mert a por eltömődött benne. Az ilyen felületeket porszívóval kell kezelni, vagy egy puha halom kefével kell kezelni. Ha rendszeresen csinálod, akkor a jövőben nem kellene drága tisztítószereket szerezni.

Megfelelő stretch mennyezet kiválasztása, figyelmet kell fordítania a fogyasztói visszajelzésekre.

Tehát navigálhat a választékban, és válasszon olyan bevonatot, amely nem fog csalódást okozni a tulajdonságok szempontjából, és szintén a tetőtér igazi díszítése lesz.

A stretch mennyezetek előnyei között az alábbi videóból tanulsz.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: