Florentine mozaik: termelés

Egy világos dekoratív technika, amely képes egyedülálló elegáns elegáns, a belső vagy külső, a mozaik használata. Ez a komplexum, a munkaerő-intenzív művészet aggodalmát fejezi ki a kelet-keletre, a fáradságos művészet tapasztalták a csúcsidő és az elfelejtés időszakait, és ma méltó helyet foglal el a helyzet és a helyzet tárgyainak fogadásai között. A mozaik egy kő, kerámia, smalts, ólomüveg. Az egyik számos mozaikgyártási technikát Florentine neveznek.

A technológia megjelenésének története

A XVI. Századi Olaszországból származott, és fejlesztése köteles a Medici híres családjára, amelynek képviselői mindig pártolták a művészek és az iparművészet mestereit. Duke Ferdinand i Di Medici alapította az első professzionális műhelyet, és meghívta a legjobb Kamnenes-t Olaszországból és más országokból. A nyersanyagok kitermelése nem korlátozódott a helyi erőforrásokra, mert a beszerzés Spanyolországban, Indiában, Afrikai és Közel-Keleten készült. A műhely számára a félig drágakövek óriási gyűjteményét gyűjtöttük össze, amelyekre a készleteket ma használják.

Mozaik óriási nyereséget eredményezett, és stratégiailag fontos termelésnek tekintették Olaszország számára. Három évszázados, ezek a mozaikok Európa-szerte népszerűek voltak: az uralkodók palotái, és tudták, hogy biztosan használták a díszítésüket a luxus firenzei “kő képek”. Csak a XIX. Század közepén, ez a fajta dekoratív díszítés fokozatosan elhagyta a divatot.

A stílus kialakítása és fejlesztése Oroszországban

A komplexitás a technológiai folyamat időtartamát gyártás (fent az egyes munkák a mesterek több évig), és a használata féldrágakő tette ezt művészet Elitar, bírósági. Nem minden királyi udvar megengedheti magának az ilyen műhely tartalmát.

Az orosz kézművesek elsajátították és fejlesztették ezt a technikát az Elizabeth Petrovna királynő alatt, És sok munkájukat megfelelően versenyeznek az olasz mintákkal. Ennek a stílusnak a fejlődése Oroszországban a Peterhof Granite Factory Ivan Sokolov mesterének nevével jár, aki Firenzében képzett. Ő virtuóz használt Szibériai Yashma, Agat, Quartz. A munkáiról szóló kortársak emlékei megmaradtak, ahol a kövekből lefektetett virágok életben és illatosnak tűntek.

A firenzei mozaikkal való együttműködés fő központjai Peterhofskaya, Yekaterinburg gyárak és egy Kolyvan Stamine Plant Altai-ban. Az orosz Kamnenes kezdődik széles körben alkalmazni gyönyörű Ural Gemstone malachit, aki kifejező rajz, és a csúcsminőségű Altai ásványi anyagok, amelynek feldolgozása csak gyémánt eszközzel lehetséges.

A jövőben a Barnaul állomás Kolyvan üzemének művészei közül az egyik legnagyobb panel jött létre (46 négyzetméter. M. ) Ebben a technikában végeztek.

Sok gyönyörű mozaik “festmény” díszítve van a moszkvai metró falaival, és a főváros büszkeségét.

Sajátosságok

Firenzei mozaik lerakási módszer abban különbözik a nagy pontosságú illeszkedő részletek amikor nincsenek varratok és kötések a csomópont. A gondos csiszolás tökéletesen sima egy felületet hoz létre.

A természetes kövekből készült, ez a mozaik hihetetlenül tartós, A fényes festékek nem halványulnak el az idő múlásával, és nem fakulnak a napfénytől. A sima színátalakulások lehetővé teszik a valódi képhez való hasonlóságot, és nem az inlay-val. Nagyon gyakran az olasz mesterek használtak a háttérben fekete márvány, a kontraszt, amellyel más kövek felmászott vissza még fényesebb.

Természetes gazdag kő színezés: A technika fő vizuális eszközei a tónusok, csíkok, foltok, stroke. A firenzei mozaikok előállítására szolgáló kedvenc anyagok magas hőmérsékletű kövek voltak: márvány, Jasper, Amethyst, Carnelian, Chalcedony, Lapis, Onyx, Quartz, Türkizkék. Olasz mesterek feltalálták az egyedi technológiákat a feldolgozáshoz, például a hőmérséklet hatása lehetővé tette a kő számára a kívánt szín megvásárlását. A márvány fűtött szeletei szelíd rózsaszínű árnyalatúak lettek, és a Halcedon fokozott ragyogása és a festékek fényereje lett.

Mindegyik kőlemezet a mester nemcsak színben választotta, hanem a textúrán is: a smaragd lombozatú mozaikhoz hasonló, hasonló zöld csíkkal rendelkező kőzetet kellett találni, a szőrme képe – egy ásványi ásványi kép a mintázott.

Florentine mozaikokat aktívan használták az egyházi dekorációban A padlók, a fülkék, a portálok, valamint a szekuláris belsőépítmények befejezéséhez: asztallapok, bútorelemek, különböző dobozok, díszek. Nagy panelek, mint a képi vászon, díszítették az elülső csarnokok, szekrények és nappali falait.

Gyártási módszer

A Florentine Mosaic gyártásának folyamata három szakaszra osztható:

  • Közbeszerzési műveletek – a kiváló minőségű nyersanyagok, a pammer markup és vágása;
  • A mozaikelemek készlete – kétféleképpen van: egyenes és fordított;
  • Finishing – befejező és polírozó termékek.

Egy kő kiválasztása, nagyon fontos tudni és figyelembe venni a tulajdonságait, Mivel a vágás irányától függ. Minden ásványi anyagnak egyedi optikai jellemzői vannak, különleges módon fordulnak elő, és saját struktúrájává válnak. A kő feltétlenül nedvesíti a víz, akkor világossá válik, mint a polírozás után, és megértheti, hogy a késztermék hogyan fog kinézni.

A kiválasztott köveket egy speciális gépre helyezzük és vágjuk. Az eljárás során a hideg vizet öntünk bőségesen hűtésére a fűrészt és gondosan figyelemmel kíséri a biztonsági előírásoknak való megfelelést. Az elemeket raktárfeldolgozással vágják.

A digitális technológiák korunkban a lézeres vágást egyre inkább használják, hordoz egy rajzot számítógépről hibák nélkül és a szükséges tartalék.

Florentine mesterek vágja ki a kívánt fragmensek vékony, 2-3 mm vastag lemezek egy speciális fűrész – egy sajátos tál hajlított rugalmas cseresznye ág egy kifeszített huzal. Néhány kézműves továbbra is használja ezt a hiteles eszközt ma.

Az egyes részek kontúron történő beállítása a csiszológépen, karbonikus körrel vagy gyémántlemezzel történik.

Amikor az elemeket a fordított módszerrel összeszereli az elemekbe, a mozaikfragmenseket az elülső oldallal a stencilek lefelé halmozják, és a bázishoz ragasztó készítményrel vannak rögzítve (például üvegszálból vagy nyomon követésből). Ez a technológia kényelmes egy nagyméretű projekt létrehozásához: így a kis elemek nagy részét gyűjtik össze. Ez a módszer lehetővé teszi, hogy a mozaik arcfelületét a műhelyben őrölje.

A közvetlen készlet technikája a minta fragmenseinek alapulása állandó alapon. A helyen lévő régi mesterek a szeletelt kő lemezek összehangolt rögzítő rétegeire kerültek. Ma egy közvetlen beállítást, mint inverz, leggyakrabban az üvegszálon alapuló műhelyekben történik, majd átkerül az objektumba.

Az összeszerelt terméket befejező és polírozó paszták segítségével dolgozzák fel. Különböző sziklák esetében különböző polírozó készítményeket alkalmaznak, az ásványi anyag fizikai-mechanikai tulajdonságaitól függően.

A Befejezés befejezi a kő gyönyörű ragyogást, feltárja az összes túlcsordulását és árnyalatát.

A Florentine Mosaic használatával ma

A Florentine Mosaic magas dekorációja nagyra értékelte az építészeket. A szovjet időszakban a különböző típusú mozaikok használata a nyilvános helyiségek számára tapasztalt virágzó. Leginkább a flamaloktól származó panelek voltak, de a firenzei módszert nem is elfelejtették és aktívan alkalmazták. És mivel ez a technika a legtartósabb, mivel évek óta nem uralják a kőfestményeket, még mindig úgy néz ki, mint az új.

A modern belső terekben a megfelelően kiválasztott firenzei mozaik nem fog kinézni, mint egy idegen és elavult elem. Magnificent mintás panel falakhoz és padlóhoz a lobbyban, a fürdőszoba, a konyha mind a klasszikus stílusban, mind a modern stílusban írható, a szigorú csúcstechnológiát vagy a padlást. A mozaikvászon nagyszerűen és a medence vagy teraszok díszítésében fog kinézni.

Kíváncsi vagyok a mozaik kis formái: a koporsók díszítése, tükrök, ajándék írott készletek az irodában.

Ezt a technikát szintén széles körben használják az ékszerekben: Nagy brossok, fülbevalók, gyűrűk, egy meghatározott kőmintás medálja a természetes anyagok különleges vonzerejét.

A technológiai fejlődés ellenére a firenzei mozaik módszere továbbra is időigényes és ember által készített, így ezek a munkák meglehetősen drágák, és a legjobb minták ára összehasonlítható a klasszikus festmény remekműveinek költségeivel.

Még inkább a “kőfestés” művészetéről a következő videóban elmondja a mesternek.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: