Folyékony háttérképek a folyosón: belső ötletek

Amikor egy eredeti és gyönyörű belső kialakítását tervezi a házban, minden tulajdonos megpróbálja elérni az érdekes ötletet az összes rendelkezésre álló helyiség számára. A folyosó kialakítása fontos szerepet játszik a lakás kialakításának kialakulásában. Jelenleg olyan sokféle befejeződés van, és a folyosó háttérképek a folyosón különleges figyelmet érdemelnek, ötleteket a belső térre, amellyel sokszínű.

Sajátosságok

A folyékony háttérképek egyfajta dekoratív falak, amelyek sikeresen kombinálják a szokásos vakolat és papírfal bevonatok tulajdonságait.

A szokásos összes hengerelt falburkolatból a folyadék különbözik az alkalmazás módjában, a vakolatból – összetételből és textúrából.

A folyékony háttérképek egy speciális kötőanyaggal kevert cellulóz-szálból készülnek. A tervezési követelményektől függően a keverék tartalmazhat további komponenseket, amelyek meghatározzák a fali dekoráció színét és szerkezetét, például festékeket, selyemrostokat vagy pamutokat, csillámot, zsetonokat, homokot és másokat. A töltőanyagok sokféleségének köszönhetően a folyadékkeverék színek és textúrája széles körben változhat, és ez azt jelenti, hogy az ilyen anyag használata megfelelő lesz a szoba bármely típusában és stílusában.

A folyékony tapéta használatának szükségességének meg kell határozni, az anyag minden előnyét és hátrányát kell becsülni:

 • A hőmérsékletcseppek ellenállása. Ez a tulajdonság lehetővé teszi, hogy ilyen anyagot nemcsak az otthoni helyiségekben, hanem az ország házaiban is használhassa, amelyben az egész évben nincs szükség.
 • A festékek nem érzékenyek az UV-sugarak hatására, ezért nem fakulnak ki a közvetlen napenergia-világítás hatása alatt.

 • A dekoratív keverék simítja a falhibákat, kitölti a kisebb repedést, a mélyedések és egyéb hibákat.
 • Könnyű és könnyen használható. Az alkalmazás befejezése nem lesz nagy, ha szükséges, tisztítsa meg az ilyen anyag felületét is meglehetősen egyszerű.

 • Hozzájárulnak a falak hő- és hangszigetelési tulajdonságainak javításához.
 • A keverék biztonságos, nem okoz allergiás anyagokat.
 • Könnyen kezelhető. A burkolat könnyen tisztítható a porból és foltokból.
 • A keverék nem veszi fel, és nem hagyja nedvességet, de a speciális összetételnek köszönhetően kiküszöböli a gomba és a penész megjelenésének lehetőségét.
 • A felület, nem csak a falak, hanem oszlopok, oszlopok, különböző rések, az anyag rugalmasságának köszönhetően.
 • Gyönyörű laconikus belső kialakítása. A szobában ez a befejezés nagyon eredetinek tűnik, köszönhetően a gyönyörű árnyalatok és különböző árnyalatok.

Gyakorlatilag nincsenek hiányosságok folyékony tapéta, de érdemes figyelembe venni, ha így a belső folyosón az alábbiak szerint:

 • Annak ellenére, hogy az ingatlan nem felhalmozódik a nedvességet, az ilyen típusú tapéta fél a víztől, ezért nem ajánlott használni őket magas páratartalmú szobákban. Ez azonban ez a képesség, amely megkönnyíti a bevonat eltávolítását a falakból.
 • A folyékony háttérképek nem ajánlott mosni, száraz tisztításnak kell lennie porszívóval vagy száraz rongygal. Ha egy folt megjelent a felszínen, akkor megszabadulhatsz egy folyékony keverék segítségével, egyszerűen a szükséges terület beírásával. Ezért jobb, ha a háttérkép ezen opciója állományban marad.

 • A folyékony háttérképek költsége sokkal magasabb a szokásosnál.
 • Ez a fajta fali dekoráció nem lesz képes elrejteni a jelentős felületi hibákat, így az anyag alkalmazása előtt a falakat gondosan meg kell vizsgálni, és ha szükséges.

Nézetek

A folyosó burkolatában használhatja az összes meglévő folyékony háttérképet, de érdemes megválasztani a legmegfelelőbb fajtákat.

 • Cellulóz. Alapítványuk tartalmazza a papírt. Ez a fedezet leginkább fogékonyak a különböző szennyezés és a nedvességet, így a díszítés lesz rövid életű ilyen típusú tapéta, és a művelet nem jár sok örömet, mert állandó gondozásra szorulnak, és a kontroll (ellenőrzés falak a foltok és a nem szándékos szennyezések jelenléte).

 • Selyem. Összetételükben papíron kívül kis selyemszálak vannak. Ez a típus nehezebb, ezért nem túl igényes a lehetséges külső hatásokra, és jól illeszkedik a szobában létrehozott feltételekhez.

 • Texturált. Közé tartozik a kő morzsa, homok vagy csillám – a legtartósabb és gyakorlati anyag. Ez a fajta háttérkép optimális lehetőség a folyosón a falburkolat számára, bár az ár meglehetősen magas, nem minden ember a zsebében.

 • Kombinált. Egy homogén fehér keveréket képvisel, amely különböző komponensekkel kombinálható.

Milyen jobb választani?

A folyosót vagy folyosót tervezzen, ki kell választania a folyékony háttérképeket, amelyek barátságos légkört hozhatnak létre, egy vonzó kialakítást kombinálnak a gyakorlatiasság és a tartósság jellemzőivel. Először is figyelembe kell venni az ilyen jellegzetességet, mint a fény mértékét.

Elégtelen számú megvilágítással, a háttérképek használata sötét tónusokban a folyosó számára rendkívül nemkívánatos, mivel egy ilyen cél vizuálisan csökkenti a szoba méretét.

A nagy helyiségekben nincsenek problémák, amelyek elegendő megvilágítással rendelkeznek, ebben az esetben a színséma választása csak a tulajdonosok személyes preferenciáitól függ.

A kis folyosóval rendelkező lakáshoz nem szabad túlságosan fényt választania, és árnyalatokat okozhat, rendelkeznek ingatlanokkal, hogy elnyelje a fényt. Ebben a pillanatban a helyiség belsejét rögeszmés és kellemetlen.

A Hruscsov folyosó dekorációjához a paneleket a falak falai klasszikus változata tekintik, vizuálisan kijavítják a kis szobák néhány hibáját.

És ha folyékony és mosó háttérképekkel kombinálja őket, akkor a folyosó gyakorlatiasságot adhat, amelynek köszönhetően nehézségek merülnek fel a felületi tisztításban.

A falon több árnyalat kombinációja segíti a vendégek figyelmét a padlóburkolatban. A padlóról körülbelül fél méter magasságban jobb, ha a sötétebb hangok tapétáját használjuk, és a mennyezet felett – könnyű árnyalatok. Egy ilyen trükk a rajz háttérképének vizuálisan növeli a szoba magasságát, a világítás észlelése intenzívebbé válik. A folyosók tervezésében különböző rajzolási mintákkal fejeződik be. A keverék sokkal vastagabb konzisztenciáját adva számos stukkó elemet hozhat létre, és a belsőépítészet hozzáadja a luxust és az elegáns.

Annak érdekében, hogy a falburkolat maximális hosszú élettartamát biztosítsuk, a folyékony tapétával díszített felületet egy további lakk réteggel lehet lefedni, amely megvédi az új típusú dekorációt.

Befejez

A folyékony háttérképek készítéséhez egy kis időt vesz igénybe, így a készítményt a falak színpadán kell elkezdeni, amikor a javítás véget ér. Háttérkép száraz keveréke előállítható különböző csomagokban található egyedi összetevőkből, valamint minden összetevő lehet egy csomagban már kevert.

Mindenesetre a csomagok tartalmát homogén tömeghez kell keverni, hogy nincsenek csomópontok.

A száraz keverék tenyésztésekor csak az utasításokban kell bevenni a vizet.

A csomag tartalmát külön tartályban kell felszerelni. Öntsük a száraz keveréket vízbe, és ne fordítva. A tömeg homogenizálásához a fúrók használata nem ajánlott, ez a folyamat a szálak szerkezetében változik, és ennek megfelelően a következetesség megsértése.

Keverjük össze a kézzel szükséges készítményt, az ilyen eljárás teljesen ártalmatlan az emberi bőrre.

A folyékony háttérképek alkalmazásához ugyanazok az eszközök használhatók a vakolat alkalmazásához. Az adott területre való alkalmazáshoz szükséges adagok számát egy dagasztásnak kell tenni, mivel az egyik falon lévő különböző nedvességű kompozíciók kissé eltérhetnek. Számítsa ki a keverék mennyiségét a használati utasításon alapulhat. Átlagosan 1 kg tapéta elosztható 5-6 kV-ig. m felület. A dagasztóból marad, amely egy falat használhat a térdben egy másik falra.

A megfelelő tárolási körülmények között elkészített keverék, légkondicionáló nélkül néhány hét lehet.

A spatulával a főtt anyag a reszelőn zárva van, és kis részekben a felületre alkalmazzák. A készítményt legfeljebb 2-3 mm vastagsággal dörzsöljük, ugyanakkor nem kívánatos, hogy ne tegye le a kezét a kezelt felületről. A nyomásnyomásának beállítása a műszerre, a készítményt így alkalmazzuk, amíg a területet körülbelül 1 kV-ot töltenek be. m, majd az elválasztott területet vízben nedvesített rántott. Az egész fal befejeződésének végén újra meg kell járnod a nedves remétert a felületen.

A szárítási folyamat körülbelül 2-3 napig tart a hőmérséklet-rendszertől függően.

Rajzok esetén különböző keverékeket használnak. A vázlatot a fal felületére kell alkalmazni, majd több szakaszban napi időtartammal, a kívánt készítményeket kell alkalmazni.

Pontos betartással az alkalmazás technológiájának és igényeinek az ilyen típusú befejeződés gondozásában, a bevonat hosszú ideig tart, örülni a szemével a gyönyörű és eredeti nézetével.

Beállítások a belső térben

A folyosó belsejében a színpaletta kiválasztása óriási szerepet fog játszani. A fehér színek és a különböző sárga árnyalatok kombinációi helyszínt és fényt biztosítanak.

Monokróm háttérképek krémszínű színekben nyereségesen hangsúlyozzák a bútorok szépségét, valamint a különböző dekorelemeket. A kék árnyalatú háttérkép friss szobát ad. A vörös ékezetek és a szürke elemek kombinációja segít a folyosó tervezésének vizuális beállításában.

Az eredetiség és a titokzatos belső tér lila vagy barna árnyalatokat fog tenni, különösen érdekes, hogy fényes bútorokat nézzen ki ezeknek a színeknek a hátterében.

A folyékony tapéta befejeződése texturált, ezért nem kívánatos nagyszámú dekoratív elemet alkalmazni a kis edényekben, ezek az elemek túlmutathatnak és húzhatják a belső teret. A folyosó fő célja a gyakorlati funkciók teljesítménye. A háttérképek kombinálásának különböző lehetőségeinek segítségével a szakértők a helyiségek zónáit kínálják, elérve a kívánt hatást.

Arról, hogyan kell megfelelően alkalmazni folyékony tapétát a falon, lásd a következő videót.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: