Folyékony háttérképek: Számítsuk ki az 1 kV áramlási sebességét.M

A falak dekorációja a beltérben olyan triviális feladat, amely különböző módon megoldható. A fő kritérium, amelyen a felületi dekoráció minősége észlelhető, az anyag. Sok népszerűség ma vásárolt papír és szövet ruhák. Az ilyen fajták között megkülönböztethető a modern folyékony háttérkép.

Jellemzők

A folyékony háttérképek egyfajta plastecrops alkalmazása a falakra, hogy díszítse őket. Ezt a terméket a bázis alapjául szolgáló keverék formájában mutatjuk be.

Az anyag összetétele számos fő összetevőt tartalmaz:

 • Cellulóz pelyhek formájában;
 • Természetes pamut;
 • selyemrost;
 • Fólia és különleges ragasztó.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy ezek az összetevők nem mindig jelen vannak egy bizonyos formában. Az anyagot kis sűrűség jellemzi, amely befolyásolja a termékek súlyát. Ne feledje, hogy az egyik csomagnak van egy csomó mindössze 1-5 kg, attól függően, hogy a gyártótól és típusát a háttérkép.

Alap- és alkalmazási technológia

Ideális esetben a gyártók elvárják, hogy a háttérképet sima falakra alkalmazzák repedések, mélyedések, szabálytalanságok és egyéb hibák nélkül. Ha ezek az árnyalatok jelen vannak, akkor a pelyhek mennyisége határozatlan ideig nő.

Hogyan kell megfelelően alkalmazni folyékony tapétát a falon, a következő videóban látható.

Ami a technológia alkalmazásával az ilyen anyagok, érdemes megjegyezni, hogy a folyékony tapéta fedezi a falak egy spatulával vagy egy speciális pisztollyal. Az első lehetőség a munkaerő-piaci költségek és kiszámíthatatlan, mivel nehéz manuálisan szabályozni a réteg egyenletes összehangolását. Ha speciális permetezőgépeket használ, akkor az anyag határozottan egységes réteget esik. Érdemes megjegyezni, hogy ez a módszer körülbelül 30-50% -kal csökkenti a fogyasztást a felület minőségétől és más tényezőktől függően.

Áramlási fogyasztás

A szükséges anyagmennyiség számítása 1 négyzetméterre fontos lépés, amely lehetővé teszi, hogy megvásárolja azt. A folyékony háttérképek áramlása nem állandó, és több funkciótól függ:

 • A megoldás egységessége. A háttérképeket vízzel keverjük össze. A helytelen megközelítéssel megkaphatja a kompozíciót, amelynek sűrűsége jelentősen eltérhet. Pontatlan alkalmazással a keverék elkerülhetetlenül elosztható, ami befolyásolja a négyzetméter töltési együtthatóját;
Olvasson tovább  Kombinált fogók: A választás és a működés jellemzői

 • A folyadék száma. A víz a tapéta fő kompozit eleme, amely nélkül a keverék nem alkalmazható a falon. Fontos, hogy megfigyeljék a folyékony és pelyhek helyes arányát, mivel a termék típusa függ. Ha az anyag túl vastag vagy folyadék, akkor nem lehet egyenletesen eloszlatni a felületen;
 • A főzés utáni idő. Ha csak néhány nap alatt keveréket használ, akkor már elveszíti a plaszticitást. Ez a tény is negatívan befolyásolja az anyag fogyasztását. Kiszámítja az ilyen összetétel mennyiségét nagyon nehéz.

Elméleti számítások

Az egyik módja annak, hogy megtudja a háttérkép számát a térség egységétől függően.

A vakolat fogyasztása 1 m²-re történő kiszámításához néhány egyszerű műveletet kell végrehajtania.

 1. Először is meg kell találni a gyártó költségét. Ezt az értéket gyakran a csomagon alkalmazzák. Ez jelezheti a tér tömegére vagy egységeit;
 2. Amikor megtanultad a költségeket, a kapott érték körülbelül 10% -kal nő. Egy hasonló algoritmus lehetővé teszi, hogy megközelítőleg megtudja a keverék valódi mennyiségét, amely lefedi a négyzetmétert.

Ha a csomag nem adja meg az áramlást, akkor a termék súlya alapján kiszámítható. Gyakran 200-350 g száraz keverék elegendő egy négyzetméteres falhoz. De ez figyelembe véve azt a tényt, hogy az anyag egyenletesen és 1,5-2 mm vastagságú réteg kerül alkalmazásra. Ezen adatok alapján elmondható, hogy egy 5 kg-os súlyú táska körülbelül 15-20 kg-ra elegendő.M.

Általános kötet

A fogyasztás számításait elvégezzük annak megállapítására, hogy mennyi anyagot kell költeni egy adott falra vagy szobára.

A jelző kiszámításához használhat ilyen művelet algoritmust.

 • Kezdetben meg kell tanulnod a szoba teljes méretét vagy egy betonfalat. Ehhez az intézkedés hossza, szélessége és magassága;
 • Ezután az említett mutatók alapján az egyes alapok területét kiszámítják. Ennek eredményeként minden kapott adatot összegezni kell;
 • Ebben a szakaszban ki kell számolnia az ablakok, az ajtók és egyéb elemek területét, amelyeket a vakolat nem fedez meg. A számítási algoritmus magában foglalja a szélesség szélességének szorzást is;
Olvasson tovább  Hogyan készítsünk mini fúrót magadra?

 • Ahhoz, hogy megkapja a szoba valódi területét, meg kell vennie a fel nem használt felületek méretét a teljes. A méretek kiszámításakor megismerheti a keverék térfogatát. Ehhez a területet egyszerűen megszorozzák fogyasztással, majd a kapott érték körülbelül 10-15% -kal nő. Felhívjuk figyelmét, hogy az állomány kell venni feltétlenül, mert nem pontossággal gramm kiszámításához az adott oldat térfogata.

Hasonló algoritmus használható olyan esetekben, amikor a falak mindegyikét külön keverékkel borítják. Ha többszínű árnyalatot használnak, amelyek szükségesek a rajzok kialakításához, akkor kiszámításkor kívánatos, hogy figyelembe vegyék ezeket az elemeket.

Kiszámítja a gyakorlatban

A gyártó által megadott gyártó nem mindig valós érték, és radikálisan eltérő lehet, ha a falra a falra alkalmazzák. Ezért, annak érdekében, hogy pontosabban kiderüljön, kiszámíthatja magát.

Ez a folyamat meglehetősen egyszerű, és feltételezi az ilyen egymást követő műveletek végrehajtását.

 • Kezdetben meg kell találnod egy lapos falat, amelyhez tapétát alkalmazhat. Ehhez 3 darab ugyanazon terület van a felszínén. A jobb számoláshoz 1 m2 elemeket használhat.
 • Miután előkészíti a keveréket a gyártó utasításai szerint. Ehhez kb. 300 g pelyhek és a szükséges mennyiségű víz hozzáadása. A kapott oldatot az áramlás kiszámításához mérjük.

 • Ezután a spatulával ellátott vakolat a fal egyik darabjára vonatkozik. Amikor a felület teljesen lefedve van, a maradék keveréket ismét lemértük, és a vakolathoz használt oldat mennyiségét.
 • Az áramlás megismerése érdekében az anyag súlya az általa lefedett területre oszlik. Fontos, hogy az értékeket négyzetméterre hozza, mint az ilyen egységekben a lehető legjobban kiszámítja a költségeket.

Ezt követően ezt az eljárást a fal fennmaradó két részén végezzük. A kapott értékeket ki kell számítani és osztani 3. Így megtudhatja az átlagos mutatót, amely jelzi a tapéta valódi fogyasztását.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy ha ez az érték meghaladja a 10-15% -nál nagyobb ajánlott gyártót, akkor meg kell keresnie egy másik alkalmazási módot. Ez azt sugallja, hogy a termékeket rosszul elkészítették, vagy túlságosan görbe.

Csökkentjük az áramlást

A folyékony háttérképek alkalmazása összetett eljárás, amely bizonyos készségeket és tapasztalatot igényel.

Olvasson tovább  Hogyan tegyünk egy csempe a WC-ben a saját kezével?

De vannak módok a fogyasztás csökkentésére:

 • Különleges adagolók. Ők egyenletesen elosztják a készítményt a felületen, minimalizálják a fizikai erőfeszítéseket;
 • A falak összehangolása. A kisebb ok, a vékonyabb a réteget kell alkalmazni. Ezért fontos, hogy a falakat vakolat és többféle gittípus segítségével igazítsa;
 • Felületkezelés speciális alapozókkal. A szakértők azt javasolják, hogy az alacsony penetrációs keverékeket használják, amelyek csökkentik a tapéta anyagát abszorbeálva;
 • Alvás hófehér megoldásokkal. Szinte minden esetben szükséges, mivel a falat a folyékony tapéta áthelyezi, és semlegesnek kell lennie.

A folyékony háttérképek kiválasztása és kiszámítása magában foglalja a meglehetősen összetett műveletek teljes körű összetett műveleteinek végrehajtását. Ezek (tapasztalataik alapján) kiszámítják a megfelelő mennyiségű anyag minimális mennyiségét a munka befejezése után.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: