Fúvókák a csavarhúzó polírozásához: Cél, választás és üzemeltetés

A modern berendezések piaca széles körű eszközt kínál a kényelmes otthon szinte bármilyen munkájához. Ez a megközelítés segít jelentős alapok megmentésében, és nem kétséges a minőségi eredmény. Az ilyen munkák köre magában foglalja az anyagok csiszolását és polírozását.

Koncepció és funkciók

Annak érdekében, hogy a felület sima legyen, vagy előkészítse, hogy festékre, őrlésre van szükség. Ez az a folyamat, amely eltávolítja a kis szabálytalanságokat bármilyen felületről. Az egyszerű szavak polírozása leírható, mint a felület, hogy a felület ragyogjon.

Otthon, leggyakrabban az ilyen munkák a fém feldolgozása során történik, különösen a festéshez. Ugyanakkor az őrlést előbb egy fém festékréteg alkalmazásával, és a polírozás lehetővé teszi, hogy az eredményt a legjobb fényben látja.

Vannak más típusú munkák is:

 • A korrózióból származó fém eltávolítása;
 • A skála eltávolítása;
 • a régi bevonat eltávolítása;
 • A beáramlás eltávolítása (betonban).

Az ilyen munka elvégzése, nemcsak polírozó vagy őrlési kör, különböző fúvókákkal, hanem egy fúróval vagy csavarhúzóval is. A preferenciát gyakrabban adják az utóbbinak, mivel az eszköz kompakt és kényelmesebb méretű, valamint az akkumulátorok terhelésének lehetősége. Ez az opció lehetővé teszi, hogy elvégezze a szükséges munkát az utcán, anélkül, hogy aggódnánk a kimenetek hiánya miatt. Miután megértette az eszközöket, el tudsz menni a fúvókák típusát. A feldolgozott anyag típusától függetlenül a fúvókák 3-alapvető funkciókat hajtanak végre: sztrippelés, csiszolás és polírozás.

Ezeket a műveleteket a következő anyagokkal lehet elvégezni:

 • faipari;
 • Konkrét;
 • kerámia;
 • gránit;
 • üveg;
 • fém.

A fúvókák típusai különböznek minőséggel és árként. Ezek a kritériumok teljes mértékben a gyártótól függenek. A híresebb márka megvásárolható, annál nagyobb az ár, és általában jobb minőségű. A híres gyártók nem próbálják meg a jó hírnevet a termelési költségekre a pillanatnyi nyereség javára.

A csavarhúzó fúvókái megkülönböztetik az olyan anyag típusát, amellyel a munka, valamint az adaptáció bevonatának típusa.

A fúvókák megosztják:

 • lemez;
 • csésze;
 • korong;
 • hengeres;
 • ventilátor;
 • puha (különböző formájú lehet);
 • Arc.
Olvasson tovább  Jellemzők, típusok és célok rögzítő kalapácsok

A barlangfúvókák univerzálisnak nevezhetők. A patronhoz egy speciális kis fémcsap segítségével vannak csatlakoztatva a kör közepén. Rögzítse a rögzített és állítható termékeket. Az ilyen eszköz felső részét tépőzárral borítják, ezért különféle szemcsések, különböző szemcsések különleges körök könnyen változhatnak. Ez a fúvóka fő előnye, mivel nincs szükség drágább termék megvásárlására. Csak vásároljon egy sor kívánt szendvicset.

Az alkalmi fúvókákat gyakran különböző anyagokkal dolgoznak. Ezek egy műanyag alapú kerek alap, amelyen az azonos hosszúságú huzalrészek több sorban vannak rögzítve a kerület körül. Ez az eszköz nagyon emlékeztet egy csésze megjelenésre, amelyhez megkapta a nevét. Ezzel a fúvókával csiszolók vázlatos.

A tárcsás fúvókák a csiszoláshoz csészékből származnak, az egyetlen különbség, hogy ebben az űrlapon nincs üreg közepén, és a lemez, amelyen a huzal van felszerelve – fémes. Az ilyen termékben lévő vezetékek a készülék középpontjától a szélekig terjednek, ami a fúvókát több laposabbá teszi. Nagyszerű az őrlőknek a hozzáférés kis kerületével.

A hengeres termékek formájúak, nagyon hasonlítanak a dobhoz, amelyek végein szalag csiszolópapírral vannak felszerelve. A ház maga nemcsak szilárd anyagból, hanem puha. Különböző és rögzítő csiszolószalag. A fúvóka vagy a csavarkötések maximális bővítésével rögzíthető, amely csavarással, létrehozza a szükséges feszültséget. Az ilyen eszközöket úgy tervezték, hogy a csövek belső részének üreges termékeit dolgozzák fel. Kiváló ilyen fúvókák mutassák magukat és az üveglapok széleit.

A ventilátor termékek eldobhatóak, mivel eredetileg a lemezen rögzített halmozott lapokból állnak. Főként a kis mélyedések és csövek belsejében dolgoznak. Van egy ilyen fúvóka drága az egyszerű csiszolópapírhoz képest, de gyakran lehetetlen más eszközök őrölni. Ezért ez a faj kívánatos több változatban meghatározott otthoni készletben: nagyobb és kisebb morzsával.

A puha fúvókákat elsősorban csiszolják. A bevonat cserélhető, és az űrlap leggyakrabban hengeres. By the way, puha fúvókák a csavarhúzó polírozására gyakran lemezzel kombinálhatók. Ez még kifejezetten fúvókák, de többfajta bevonat a fúvókához, amelyet mind hengeres, mind lemezformák készítenek. És végül, végső fúvókák. Lehet, hogy kúp vagy golyós alakja lehet.

Úgy tervezték, hogy ne csak sima kis serifek és csiszolás, hanem az anyag rétegződéséhez is a lyuk kibővítésére. Ezenkívül nagyon kényelmesek az éles sarkok simításakor.

Polírozás kiválasztása

A polírozó fúvókák sűrűség szerint is oszthatók.

Olvasson tovább  Válassza ki a festéket a háttérképhez

Ők:

 • szilárd;
 • puha;
 • Supertegsky.

A kényelem érdekében a fúvókák gyártói kiemelik a különböző színű termékek jellemzőit. A fehér fúvókák a leginkább durvaak. Az univerzális termékek narancssárga színűek, és a legcsodálatosabbak. A szilárd termékek megkülönböztetik a felületi hajlítást is. Dombornyomásos vagy sima. A nagy részek feldolgozása során érdemes választani a hardver fúvókák.

A fúvókák kiválasztása a polírozáshoz szükséges, figyelembe véve a munkafelület anyagát. Tehát az autóipari fényszórók feldolgozásához a legjobb, ha papírokat vagy szintetikus alapot használnak, legfeljebb 15 cm átmérőjű. Ezenkívül a szemcsés bevonat finom, annak érdekében, hogy ne hagyjon durva karcolásokat az összetett anyagon.

A legtöbb fémfelület esetében minden lágy anyag alkalmas, mint az üveg. Ez lehet mind gyapjú, báránybőr, szőrme és x / b, ruha vagy veszély. Az ilyen bevonatok a felülethez a maximális sűrűséggel nyomhatók, ami nagyobb sebességet és jobb minőségű munkát biztosít.

Külön, meg kell jegyezni a rozsdamentes acél feldolgozását. A különböző homokokkal és polírozókkal több szakaszban tartják. Kezdetben hasonlóan hasonlítanak az alumínium-oxid és a kis gabona zárványait. Ha egy ilyen csiszolás minimális hatást fejt ki, használhat egy durva szemű fúvókát. Ezután a gabona ismét csökken a P320 és P600 és P800 között.

A végén a fúvóka az érezhető és a speciális polírozó kompozícióhoz változik a munkafelülethez. Maradványok és falu eltávolítva egy fúvóka. Ha egy fa feldolgozásnak van kitéve, akkor az elején egy szivacsos terméket használnak, és a feltűnt vagy az anyagtól – a végén. A kis zsetonok mély polírozásával nagy szemcsés csiszológépet alkalmazhat.

A következő videóban érdekes fúvókákat vár egy csavarhúzóhoz és fúróhoz.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: