Gipsz ragasztó: mi az, amit használnak?

Az ilyen anyagot mint vakolat aktívan használják az építőanyagok létrehozásában. A használat leggyakoribb lehetősége a ragasztó létrehozásának, amelyet általában GLK kezelésére használnak, a vakolaton és a dekoratív gipszkarton alapuló panelek. A cikk rövid áttekintést kap a termék vezető gyártóiról, valamint az érdemi, hátrányai és jellemzői ismerteti.

Sajátosságok

Napjainkban számos különböző épületkeverék van, amelyek lehetővé teszik, hogy ragaszkodjanak különböző anyagokat. Sok hasonló keverékek alatt csak cementet vagy speciális ragasztót jelent a csempe számára, de a kompozíciók száma és fajuk sokkal több. A gipsz ragasztó külön figyelmet érdemel.

A leggyakrabban a következő helyzetekben használják:

 • A PGP és a GVL telepítésekor, ahol a ragasztó a fő kötőanyagként működik. Ezek a lemezek nagy méretűek, segítségükkel gyorsan felépíthetnek a partíciókat, így ragasztóvá válik, amelyet gyorsan megragadnak. Ebben az esetben a gipsz ragasztó a fő versenyző a szerelési habhoz.
 • A falak béléséhez gipsz csempe és mesterséges kő segítségével. Alapvetően gipsz ragasztót használnak belső munkákhoz.
 • Ha arra van szükség, hogy kibír a falakra vagy mennyezetre gipszkarton / száraz rost lapok formájában durva felülettel, a gipsz ragasztó illik a legjobban.

A kötőanyag alkalmazási körén alapulva érdemes kiemelni a fő tulajdonságait:

 • viszonylag gyorsan keményíti;
 • megfizethető költségek;
 • A jó tapadás jellemzi.

  Ha összehasonlítjuk az ilyen típusú ragasztót más típusokkal vagy cementekkel, akkor azonosíthatja a hátrányokat:

  • A fagyasztott keverék szerkezete eltérő, így nem alkalmas padlóburkolatok alatt.
  • A ragasztót nem jellemzi nedvességállóság, és elveszíti a tulajdonságokat vízzel érintkezve, így nem használható külső díszítéssel vagy magas páratartalommal rendelkező szobákban.

   Viszonylag egyszerű és gyors ragasztót készített. Ez olyan vakolatból és különböző adalékanyagokból áll, amelyek növelik a vizsgált anyag erejét.

   A külső ragasztó fehér vagy szürke por alakú keverék.

   Ezt a fajta ragasztót elsősorban nagyszabású javításokkal használjuk. Ez azt a tényt okozza, hogy sok gyártó ezt az anyagot 30 kilogramm nagy zsákba csomagolja. Szinte lehetetlen megfelelni a kis csomagolásnak, de az ilyen találkozás.

   Előnyök

   A gipszbe szerelt ragasztót sok előny jellemzi:

   • Könnyen és gyorsan készül.
   • A gyúrás során gyakorlatilag nincs csomó.
   • A telepítéshez nem igényel egy keret telepítését.
   • Különbözik a nagy szilárdságban.

   • Viszonylag gyorsan szárad.
   • Ezért gazdaságilag, ezért összehasonlítva a hagyományos ragasztófajtákkal, amelyek olcsó költségeket különböznek, a gipsz nézet gyorsan kifizeti.
   • Vékony réteggel alkalmazzuk, így megmenti a szoba területét. Ezenkívül meghatározza az előző méltóság – anyagmegtakarításokat.
   • Vízoldó adalékok hozzáadásának köszönhetően.
   • A cementkeverékek működési munkát igényelnek, és a ragasztóösszetételnek nincs szüksége sietve.
   • Minimális fedett vastagságot hozhat létre a burkolatok / lemezek között. Például a gipsz ragasztó knauf gyártója garantálja a falfagyasztást.

   A gipsz ragasztó típusai

   Előnyösen a gipszkompozíciót száraz por formájában állítjuk elő. A keverék bemutatott változata nagyon kényelmes. A tapadás tulajdonságainak növelése érdekében speciális anyagokat adunk a készítmény fő komponenseihez, amely a növekvő kötési tulajdonságok mellett lehetővé teszi, hogy lassan dolgozzon.

   Ha úgy gondolja, hogy milyen ragasztólapok vannak ragasztva, akkor meg kell néznie egy másik típusú gipszkompozíciót, amely biztosítja a kvarc homok jelenlétét.

   Hozzáadják az anyaggyártás költségeinek csökkentését. A rugalmas ragasztó típusok egyáltalán nem rendelkeznek ilyen homokkal, vagy kis mennyiségben vannak jelen benne.

   Fontos megjegyezni, hogy az adalékanyagok száma befolyásolja a gyártott termék jellemzőit.

   Ennek a készítménynek a fő feladata egy szilárd tengelykapcsoló létrehozása a felületen. Az építőanyagok piacán találkozhat a gipsz ragasztóval, amely nagy mennyiségű gipszet tartalmaz. Ez befolyásolja a kötőanyag ragasztását a felülethez. Határozza meg a termék minőségét a ragasztó készítéséhez szükséges vízmennyiséggel is. Ez az összeg általában olvasható a csomagoláson. Például, kivéve, ha azt jelzik, hogy a termék egy kilogrammjára a készítmény igényel 300 ml vizet, ez azt jelzi, hogy van egy kis mennyiségű gipsz a kompozícióban, ezért tapadó tulajdonságait csökken. Az ilyen ragasztóanyagok megvásárlásával fel kell készülni arra, hogy működés közben tömöríthető.

   Gyártók

   Olyan vállalatok, amelyek gipszbe szerelt ragasztót készítenek, nagyon sokat. Megnézzük a leghíresebbeket, megkülönböztetve a jó termékminőséggel:

   Knauf

   Gipsz ragasztó ragasztó 30 kilogrammban. A gyártó terméke a legnépszerűbb termék, mivel jó német gyártási minősége van. 

   A vizsgált áruk hátrányai csak a következő paramétereket tartalmazzák:

    • Viszonylag magas költségek, mivel ez a márkás termékek, amelyeknek fejlett termelési formula van.
    • Instabil minőség, mivel a vállalat 10 iparággal rendelkezik, amelyek szintén gipsz ragasztóval foglalkoznak. A szállítás komplexitásának köszönhetően a termék a legközelebbi üzemből származik, ahol a minőség alacsonyabb lehet, mint a központi. Néhány áru negatív vevői értékeléseket kapott.

    A vizsgált gyártó vezetőjeként érdemes kiemelni a rögzítő gipsz ragasztót – Pearlfix.

    Volma

    Kiváló Volgograd Company, amely kiváló minőségű gipsz terméket gyárt az egyedülálló technológiákon. Az építők környezetében ezt a gyártót kiváló hírnév jellemzi. Sok építőipari vállalat lemezeket és termelési keveréket használ. Amint korábban megjegyeztük, rendkívül nehéz megtalálni a gipsz csillogást kis csomagokban, de a gyártó felülvizsgált értéke öt és 10 kg-os csomagot termel. Annak ellenére, hogy ilyen csomagolás jelenléte van, megtalálják őket a boltok polcairól, hiszen problémásak, mivel az építők nem szükségesek az ilyen mennyiségre, és a magántulajdonosok ritkán szerezhetnek ilyen árut. A gipszkompozíció előnyei a Volga cégből kiváló minőségűek és megfizethető árúak.

    Gipszpolimer

    A Társaság, amely együttműködik Knauf-vel. A német cég alkatrészeket gyárt a gipsz ragasztó létrehozásához. Meg kell jegyezni, hogy a német vállalat “gipastmer” leányvállalatai listáját kívánja tenni, de a PER PERS gyártója továbbra is független marad. Összehasonlítva a gipszbetétek korábbi típusával, fontos, hogy viszonylag alacsony költséget észleljen, míg a termékminőség nem szenved ez. Ez egy olcsó ár, amely a korábbi márkák versenyének létrehozásának fő kritériumává vált.

    Népszerű a vásárlók között is “magma”.

    Főzési folyamat

    Amint azt korábban említettük, a gipsz ragasztóanyag előnyösen por formájában van kialakítva. Műanyag tartályokban vízzel kell összekeverni. Kezdetben meg kell önteni a vizet, amelyhez a ragasztó fokozatosan hozzáadódik. Keverjük össze a készítményt óvatosan, így a legjobb esetben speciális keverő használata.

    Ennek eredményeként a savanyú tejszínhöz hasonló konzisztenciát kell kapnia. Nincsenek csomók és különböző vérrögök.

    Nem javasoljuk, hogy bármilyen más alkatrész hozzáadásához egy megoldáshoz. Az egyetlen dolog, kérjük, győződjön meg róla, hogy a használt tartály szükséges.

    A gipsz szerelt ragasztó egy modern épületkeverék, amely tökéletesen illeszkedik a fő funkciójához. A vezető a Knauf gyártója, azonban a Volma és a gipszpolimer társasága nem lagging mögött minőségi. Ez a kötőanyag mind a javító szakemberek, mind az újonnan érkezők által használható. Alkalmas ipari és otthoni használatra. A ragasztóalapú ragasztót bármely építési boltban találja meg.

    A gipsz ragasztás használatával kapcsolatban lásd az alábbi videót.

    Értékelje a cikket
    ( Még nincsenek értékelések )
    Megjegyzések hozzáadása

    ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: