Gipszkarton falak tervezése: apartmanok és egy vidéki ház

Az építőanyagok piacán a gipszkarton már régóta létrejött az egyik legnépszerűbb lehetőség a lakóhelyiségek építéséhez és javításához. Ez nem meglepő, mert vele együtt teljesen bármilyen szobát átalakíthat.

Ez a tökéletes anyag a falak és válaszfalak építéséhez, Arch és rés, mennyezetek és polcok, amelyek általában sokkal olcsóbbá költhetnek a vásárlókat, mint a hagyományos bélés.

A gipszkarton falainak kialakítása nagyon szépen dolgozik. Tekintsük a lakás vagy a vidéki ház legsikeresebb lehetőségét.

Az anyag jellemzői és előnyei

A gipszkarton (vagy glk) építőanyagként számos pozitív tulajdonsággal rendelkezik.

Az ilyen termékek fő előnyei:

 • Ökológia anyag. Nincsenek szintetikus adalékok és veszélyes mérgező anyagok.
 • A jó hangszigetelés biztosítása.
 • Hőszigetelés, képesség, hogy felszívja a túlzott nedvességet, és hozzon létre optimális mikroklíma beltérben.
 • Könnyű szerelés. A gipszkarton könnyen feldolgozható és különféle változásokhoz használható.

 • Az ilyen anyag nagyon alkalmas a különböző háztartási kommunikáció, az egyenetlen felületek és így tovább.
 • Az anyag arcfelülete nem igényel további feldolgozást, mielőtt a bevonatot alkalmazná.
 • Az ár a fogyasztók széles skálájára rendelkezésre áll.

Sajnos, minden vitathatatlan előnyeivel, a gipszkartonnak jelentős hátrányai vannak, amelyeket figyelembe kell venni az anyaggal való munka során. Hátrányok Ilyen:

  • Az anyag törékenysége, a megnövekedett terhelések ellenállásának képtelensége. Nehéz polcok, szekrények vagy állványok nem tudnak lógni a gipszkarton falán.
  • Víz instabilitás. Komoly szivárgások egy házban vagy lakásban egy hosszú expozíció a folyadék, a gipszkarton megduzzad, és teljesen elrontott.

   A magas páratartalmú helyiségekhez jobb választani egy speciális nedvességálló gipszkartont a “WGKL” jelöléssel, amelyet különleges körülmények között hoztak létre. Ne feledje, hogy az építőanyagok megfelelő választéka a jövőben sok kellemetlen helyzetből enyhíti Önt.

   Alkalmazási terület

   A gipszkarton lemezek alkalmazása két fő kategóriába osztható.

   A következő lehetőségek lehetségesek:

   • Különböző struktúrák építése. Ez például a belső partíciók, az ajtóívek, a falon lévő összes fülke és polcok, valamint a mennyezeti dobozok.
   • Alkalmazás a falak és a mennyezetek bevonására szolgáló helyiségek építése és javítása. A gipszkarton lapok arcának abszolút simasága lehetővé teszi, hogy gyorsan és jelentős költségek nélkül, hogy tökéletesen sík felületet kapjunk a további dekoratív kivitelhez.

    A gipszkartonból készült tervek lehetőséget teremtenek arra, hogy megvalósítsák a tervezői ötleteket a valóságba, amikor egy házat vagy lakást kialakítanak.

    Ez a tökéletes anyag a partíciók építéséhez, ha szükség van a szoba egyes zónákra történő megosztására.

    Az eredeti partíciók segítségével kényelmes ruhásszekrényt készíthet a hálószobában, és a konyha két zónára van osztva (egy – főzéshez, a második étkező).

    A fali dekorációhoz és a mennyezethez szükséges gipszkartonlemezek széles körben használhatók: a hálószobában, a nappaliban, a konyhában, valamint a folyosón. Ha ezt az anyagot szeretné használni a fürdőszobában, vízálló bevonatokra kell vásárolnia.

    Előírások

    A gipszkarton segítségével megtestesítheti a leghihetetlenebb tervezési ötleteket a valóságba. Elkezdeni az összeszerelést (ha nem a falak szokásos bélése gipszkarti lemezekkel), részletes tervet kell készítenie, és meghatározza a jövőbeli tervek összes méretét.

    Ne feledje, hogy ezzel az anyaggal dolgozni, meglehetősen nagy szabad helyet igényel.

    Ajánlatos teljes mértékben szabadon engedni a helyiséget, amelyben az ilyen munkát elvégzik.

    A fal és a mennyezetek befejezése előtt meg kell tisztítani a szennyeződéstől és a portól, a meglévő repedések meg kell erősíteni. Ezt követően meg kell jelölnie a gipszkarton kialakításának felszerelését. A fém keretet a vázolt vonalakra szerelik fel, amelyet már gipszkarton lemezekkel rögzítünk (önmegkapcsolással). Ezt követően meg fogja élni az összes ízületet az ebből eredő design és díszíteni, összpontosítva a szoba általános stílusát.

    A gipszkarton falak tökéletesen díszítettek festékekkel, bármilyen típusú tapéta, dekoratív csempe vagy mesterséges kő. A falakon, amelyek sima gipszkartonnal szembesülnek, dekoratív gitt segítségével megkönnyíthetők.

    A szobában partíciók létrehozásakor bármilyen megjelenést is kaphatnak.

    Ez lehet, hogy nem csak a hagyományos süket partíciók, hanem mintázott vagy nyitott falak, kiegészítve polcok és kis fülkék (dekor dekorobjektumok szállása).

    Nem szabványos alkalmazás

    Elutasíthatja a szekrény bútorokat a nappali számára, nagyon érdekes és funkcionális kialakítással helyettesítheti. Tegye az egyik falakat a szobában dekoratív fülkékkel és polcokkal, ahol TV, otthoni könyvtár, virágcserép, kedvenc családi fotók, gyermekjátékok, sok szükséges objektum. A különböző polcok, amelyek tökéletesen illeszkednek otthon bármely szobájába – legyen egy hálószoba, a gyermekszoba, a konyha vagy a bejárati csarnok. Az ilyen struktúrák segítenek a tér megszervezésében, és gyakran a helyiségek fő ékezetsé válnak.

    Nagyon érdekes döntések megtestesülhetnek valóságban és normál falburkolat alatt. A gipszkarton lehetővé teszi, hogy szinte bármilyen utánzás legyen. Például egy egész téglafalat helyezhet el a szobába, és egy nehéz szilikát téglafényt cserél. Egy nagy és tágas hálószobában valódi oszlopok épülhetnek: így a szokásos szobát a palota kamrába fordíthatja. Az apartmanban eltávolíthatja az összes ajtót: hagyja el az ívelt túlterhelteket, és díszítse őket a függönyökkel a Lambequin-szel.

    A nagy csarnokokban a kétszintű gipszkarton mennyezet rejtett megvilágítással tökéletes lesz. Ha olyan mennyezeten van, hogy egy további rést építjenek egy függöny-karnokság felszereléséhez, amely nem feltétlenül, a csodálatos érzés, hogy a szövet egyenesen a mennyezetről áramlik. Ha is érdekes világítás van a szobában, a titokzatos és bájos légkör kiderülhet. A doboz falára telepíthető az eredeti háttérvilágítással.

    Hasznos tanácsadás

    A lakásban való felújítás kezdete, sokan olyan gyakori problémákkal szembesülhetnek, mint a falak és a mennyezetek szabálytalansága, repedések, elégtelen szigetelés és a zajszigetelés teljes hiánya betonfalakban. Mindezekben az esetekben az optimális megoldás a gipszkarton használata lesz, könnyen segíteni fogja az ilyen problémákat. Tehát megmentheti az erőket, mert elkerülheti a vakolat és az összes felület a helyiségben, és készpénzt.

    Ha bezárnia kell a gipszkartont, az egész szobát, akkor kezdje el a munkáját a mennyezeten. Csak akkor, ha a falakon lévő lemezek telepítésére költözhet.

    A tervező teljesítése a szobában dolgozik, tudnia kell, hogy a kompatibilis anyagok kompatibilisek, amit díszítéskor használsz. Ne feledje, hogy a gipszkarton meglehetősen törékeny, és a falak nem képesek kötődni kerámia burkolólapokkal vagy más nehéz arcú anyagokkal. Ha úgy dönt, hogy a műanyag paneleket a gipszkarton lemezek tetejére helyezi, akkor a tömítést ezek között az anyagok közé helyezzük (öntapadó szalag formájában).

    A gipszkarton lemezeket leggyakrabban egy alumínium keretre rögzítik, amellyel létrehozhatja a leghihetetlenebb formatervezést (beleértve mindenféle fülkéket és többszintű mennyezeteket).

    Annak érdekében, hogy ne forduljon elő, ha a design feláll, nagyon fontos, hogy alaposan mérje meg a jövőbeli létesítmények minden elemét.

    Tehát, hogy nincsenek kellemetlen helyzetek a munkafolyamat során, érdemes részletes tervet rajzolni az összes lemez és a szerelési profilok helyére. Javasoljuk továbbá, hogy ezt a rajzot közvetlenül a helyről a helyiség felületére továbbítsa.

    Látványos példák az inspirációra

    Látványos kialakítás a szobában, amelyet a gipszkarton lemezek segítségével hoztak létre, átalakíthatja lakását vagy házát az elismerésen túl. Az egyik ilyen példa mindenfajta intelep íves struktúrák (ahelyett, hogy unalmas ajtó), amelyek tökéletesen kezelik a ház bármely szobájának zónáját.

    Az ívek különböző formákat tartalmazhatnak – a klasszikus kupola vonalak szokatlan, bonyolult projektek mindenféle minták és áttört elemek. Szükség esetén az íves struktúrák is felszerelhetnek rejtett világítóelemekkel: LED szalagok, beépített pont lámpatestek.

    Ha helyet kell mentenie a szobában, a legjobb megoldás niche szerkezet lesz. Különböző formák és méretek is vannak, minden attól függ, hogy milyen igények és képzelet a fogadó.

    Ha az elegáns polcok, amelyek kombinálhatók a főtervezéssel, akkor a niches kiegészítőként is kiegészíthetők, egyetlen, kész kompozíciónak, amely a harmónia érzését okozza.

    Bármilyen fantáziát is úgy döntött, hogy valójában a gipszkarton segítségével valósul meg, emlékezzen az anyagból származó struktúrák létrehozására szolgáló alapelvekre:

    • projekt előkészítése;
    • a jövőbeli tervezés részletes rajza;
    • pontos jelölés a munkafelületen;

    • Fém keretrendszerek telepítése;
    • Vágó gipszkarton lapok;
    • Az alap elzáródása;
    • A késztervezés díszítése.

    A gipszkarton falak tervezésének változatait lásd a következő videó.

    Értékelje a cikket
    ( Még nincsenek értékelések )
    Megjegyzések hozzáadása

    ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: