Hal dohányzó zsetonok

A dohányzás eredménye közvetlenül a füst minőségétől függ. A megkezdése előtt meg kell rendezni, hogy milyen félkörben van a termék. A látható füst csak a hal megjelenését érinti. Az ízminőség-átalakulás legfontosabb folyamata láthatatlan. A chipet egy bizonyos fajta fától függetlenül lehet megvásárolni vagy előállítani.

Hal dohányzó zsetonok

Hal dohányzó zsetonok

Hal dohányzó zsetonok

Hogyan válasszuk ki?

A déli ország lakóit gyakran használják a kajszibarack vagy a gesztenye halak füstölésére. A középső sávban a tölgy, az éger, a nyár, a hamu és a fűzfa legnépszerűbb fa. Tapasztalt dohányosok kerülnek a fő chiphez. Csak fa ebben az esetben gézbe fordul. Ellenkező esetben a gyanta a halra esik, így a termék keserű íze. Lehet füstölni bármilyen halat – még egy ostoba nyelvet, legalább egy szivattyút. A Scoop könnyen felkészül a saját kezével, nagyon kényelmes otthoni füstölt termékek főzéséhez. Vásároljon anyagot olyan egyszerű, mindig raktáron van, és alacsony költséggel rendelkezik. A hal íze és színe közvetlenül a fafajtától függ, amelyet füst létrehozására használnak.

Az Apple Tree hús édes, és Ash ad telítettséget. Az Oshness jelentősen befolyásolja a hal illatát, így éles. A tölgy zsetonok dohányzása különleges sárga-arany színt ad. A fő chip hozzáadhatja a boróka, a rozmaring, az eukaliptusz javítását. Érdemes szilárd fát használni. A forró és hideg dohányzás a különböző páratartalom üzemanyagát vegyen. A nyers fa hosszabb, de kisebb hőmérsékleten. Lehetetlen túl nedves. Ellenkező esetben vastag fehér füst lesz, amely nem lesz képes a halat a kívánt állapotba hozni.

Azt is szem előtt kell tartani, hogy a nyers tűzifa tovább befolyásolja a termék színét, és kap egy torta illatot. A száraz finom íz és arany árnyalatú héja. A nagy fajtákat a leginkább egyetemesnek tartják. De jobb, ha adja fel a nyírokat – ő fog adni egy halászati ​​facort. Azonban ez a fajta a fő chip kiegészítőjeként használható. A nyírfa kéreg nélkül használható, van egy gyanta. A fa gyümölcsfajták jobban megfelelnek a dohányzásnak. Különösen népszerű chip az almafa, körte, szilva. Ez az üzemanyag illatosítja a halat, és édes ízt ad.

Ha szeretne egy fajtát, akkor hozzáadhat élő ribizli ágakat, szedereket, eukaliptuszokat és szőlőt a fő chiphez. És hozzáadhatsz a számlálás néhány ágait is. Aspen, mint a fő zsetonok a hal vékony illatanyagot adnak. Bükk fogja az arany kéregét, megváltoztatja a szagot, de ez nem befolyásolja az ízét egyáltalán. Több fafajtás kombinációjakor előnyben kell adnod a gyümölcsöt. Az ilyen üzemanyagnak legalább 50-60% -osnak kell lennie.

Nem használhatja a beteg fát rot, penész és gomba. Az égés során a hal keserűvé teszi, és toxinokat oszthat meg.

Hal dohányzó zsetonok

Hal dohányzó zsetonok

Hogyan lehet magad?

A dohányzó halakhoz a zúzott zsetont használják. Ebben az esetben a füst jobban illatos, ami azt jelenti, hogy a termék jobb lesz. Készíthetsz chipet bármilyen faból. Könnyebb használni az ágakat, de nagy elemek is alkalmasak. Többféleképpen is csiszolhatsz.

  • Alakja hosszú hajók. Teljesen vágva egy fejszével. A szálak mentén kell dolgoznia. A chip maga osztozik. Fából készült kockákból ered. Meg kell tenni körülbelül egy méretben.
  • A legegyszerűbb módja a chipet a fűrészáru feldolgozása után, vagy fűrészelt. Szükség esetén befejezheti a méretet a fejszével. Ugyanaz a chip sokkal jobban ég.
  • Csak az ágakkal dolgozik. Ezek a kerti szeletekkel zúzhatók. Ez a legegyszerűbb lehetőség a házi dohányzáshoz.

Az üzemanyagnak ugyanolyan méretűnek kell lennie, de nem túl kicsi. Ellenkező esetben a halak kissé keserűek lesznek, és a héja színe romlik. Egyenetlen füst, különböző méretű zsetonnal garantált. Tehát a termék egyrészt nedves, másrészt – túlexponált. A halak kezeléséhez a legjobbak a legmegfelelőbb kockák, amelyek 20×30 mm-t mérnek 10 mm vastagsággal. Ez a méret optimális, lehetővé teszi a kívánt hőmérséklet fenntartását egy bizonyos ideig. Ebben az esetben minden nehéz frakció a füsthéjban marad, és nem fog kapcsolatba lépni a halakkal. Csak ártalmatlan anyagok, amelyek nem károsíthatják a testet a füstben.

A chipek előkészítése csak 30-40 perc szabadidőre van szüksége. A gyakori dohányzás érdekében sok üzemanyagot készíthet. Ha az előkészület ritkán készül így, akkor nincs szükség nagy mennyiségre.

Használhat polietilént vagy papírcsomagokat tárolásra. Szükségszerűen a szabad légáramlások lyukak jelenléte.

Hal dohányzó zsetonok

Hal dohányzó zsetonok

Hogyan kell használni a füstöt?

A főzés megkezdése előtt panaszt kell tennie a halat. Minden egyes berendányt óvatosan eltávolítjuk, és a hasított testet mossuk és szárítjuk. A halak sót és különböző fűszereket, gyógynövényeket lehetnek. A has néha fűszerekkel leszáll. Egy szóban, hogy a halak felkészítésének módja lehet. A feldolgozott terméket a dohányzásra kell elküldeni. A feldolgozási idő közvetlenül a módszertől függ. Tehát, gyors füst esetén körülbelül 30-50 percig, forró – 1-4 órával. A hideg utat nagyon ritkán használják otthon. A halnak kb. 2-15 napos füstöt kell tartani.

Fontos, hogy egyenletesen helyezze az alsó füstöt. Általában elég körülbelül 2-3 fő. Szükség esetén üzemanyagot adhat a dohányzás folyamatába. Ha száraz zseton, tiszta vízzel nedvesíti. Ellenkező esetben a gyökér túl gyors lesz. Ha mindent helyesen teszel, az üzemanyag lassan sima lesz, és bizonyos hőmérsékletet fog tartani a füstben. A hideg feldolgozási módszerrel több zsetonra van szükség. Lehetetlen, hogy egyszerre sok tüzelőanyagot helyezzen el, egyszerűen azt jelenti, hogy előrelépés.

Érdemes meghallgatni a tapasztalt dohányosok tanácsát.

  • A sztyeppes fény ízű hal lehet az asztal kiemelése, és segít a meglepetés vendégei. Ehhez adjunk hozzá egy kis mennyiségű széna a zsetonokhoz. A CHABRYA felett van halmozott.
  • A szilánk vagy a nemes laura levelei különleges aroma és kellemes ízűek.
  • A bors és a szerelmesek ágai kedvezően befolyásolják az ízét.

A dohányzás száraz zsetonjai használata túl magas lesz. A hő a zsír kiválasztását provokálja. Ennek eredményeként a hal túl száraz és keserű. Valamint az üzemanyag kombinálható. A kombinációk lehetővé teszik mind a megjelenés, mind az íz, a termék illatát egyidejűleg befolyásolni. Néha önállóan be kell állítania a páratartalom szintjét. Frissen elkészített chip lehet ellenállni a tiszta vízben, hogy jó legyen. Ezután az üzemanyagot a kívánt állapotra szárítjuk. A forró út magában foglalja a zsetonok használatát 50% -os páratartalommal és hideg – 15% -kal.

Hal dohányzó zsetonok

Hal dohányzó zsetonok

Mit lehet cserélni?

A zsugorok a dohányzás legjobb üzemanyagának tekinthetők. Könnyen betakarítható és otthon is használható tapasztalat nélkül. A testmozgás jellemzői garantálják a halak különleges aromáját és ízét. Azonban ez nem mindig használható ez az opció, így vannak alternatívák. Használhat fűrészpor és zsetonokat. Jellemzően az ilyen anyagot a fűrészáru feldolgozás után állapítják össze. A fűrészpor kevésbé alkalmazható otthon. Számukra szükség van egy füstölővel, amely további fűtött. Ha ez az opció nem illeszkedik, akkor a vékony ágakat használják.

Tilos a famegmunkáló ipar anyagainak alkalmazása. Az ilyen fát káros vegyi anyagokkal kezelik. Az égés során minden toxin halat fog esni, és veszélyessé teszi az egészségre.

Hal dohányzó zsetonok

Hal dohányzó zsetonok

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása