Hőálló fém ragasztó: specifikációk

Hőálló fém ragasztó: specifikációk

A hőálló fém ragasztó egy népszerű eszköz és építési kémia. Széles körben használják az autók és a vízvezeték javításában, valamint a szál visszaállításához és a fémek repedéseit. A ragasztás és a javított tervek hosszú élettartamának nagy megbízhatósága érdekében a ragasztót “hideg hegesztésnek” nevezték, és határozottan modern felhasználásra került.

A különböző márkák hőálló ragasztója műszaki jellemzői

A hőálló ragasztó egy szilárd vagy folyékony készítmény, amely epoxigyanta és fém töltőanyagból áll.

 • A gyanta az elemek kötésének fő összetevőjeként működik.
 • Fém töltőanyag – A keverék fontos eleme, amely magas hőállóságot és a ragasztott kialakítás megbízhatóságát biztosítja.

Hőálló fém ragasztó: specifikációk

Hőálló fém ragasztó: specifikációk

Amellett, hogy az alapvető anyagok a készítményben a ragasztó, vannak módosító adalékok, lágyítók, kén és egyéb elemek, hogy adjon ragasztó a szükséges textúra és szabályozó időt.

A ragasztó elsődleges szárítása 5 percre változik a penozil termékektől 60 percig Zollex ragasztón. Ezeknek a készítményeknek a teljes szárításának ideje 1 és 18 óra. A maximális értéke a hőmérséklet az oxid kezdődik 120 fokos „Penosil”, valamint a végek 1316 fok a magas hőmérsékletű modell „Almaz”. A legtöbb kompozíció maximális hőmérsékletének átlagát 260 fok.

Hőálló fém ragasztó: specifikációk

Hőálló fém ragasztó: specifikációk

Hőálló fém ragasztó: specifikációk

A termékek költsége a ragasztóanyag gyártójától, felszabadítási és működési tulajdonságaitól függ. A költségvetési lehetőségek közül megjegyezheti a fekete és színesfémek ragasztására használt “tüskét”, és 50 g csövekben termelt kapacitást. 30 rubelre lehet megvásárolni.

A “Super Grone” hazai márka optimális ár-érték aránya. Ez a kompozíció 45 rubelenként 100 g. A keskeny specializációval rendelkező kompozíciók drágábbak. Például, a költségek 300 grammos csomag „Sun-10T” körülbelül két ezer rubel, és a márka összetétele Uhu Metall költségek mintegy 210 rubelt per 30 grammos tubus.

Hőálló fém ragasztó: specifikációk

Hőálló fém ragasztó: specifikációk

Előnyök és hátrányok

A magas vevői igények és számos alkalmazások széles választéka a hőálló ragasztás számos vitathatatlan előnye miatt következik be.

 • A kompozíciók elérhetősége és elfogadható költsége a fogyasztói piacon még népszerűbbé teszi a ragasztót.
 • A ragasztási részek hideg hegesztéssel, szakmai készségekre és speciális hegesztőberendezésekre van szükség.
 • Képesség a javítási munkák elvégzésére a javított részek eltávolítása és szétszerelése nélkül.

Hőálló fém ragasztó: specifikációk

Hőálló fém ragasztó: specifikációk

 • Egyes modellek teljes szárításának gyors ideje önállóan és rövid idő alatt javítja a javítást.
 • A hagyományos hegesztéstől eltérően a készítmények nem rendelkeznek hőhatással a fémkomponensekre, amelyek alkalmasak komplex mechanizmusok és érzékeny egységek javításakor.
 • A kiváló minőségű vegyület biztosítja a rögzített elemek folytonosságát még a mechanikai terhelés hatása alatt is.
 • Termikusolaj segítségével tűzálló és hőálló varrás alakul ki. Ez fontos a fémszerkezetek javítása, amelyek 1000 fokot meghaladó hőmérsékleten működnek.

Hőálló fém ragasztó: specifikációk

 • Nincs szükség további varratfeldolgozásra, például csiszolásra és összehangolásra. Ez az előnye ennek a csoportnak a ragasztója az elektromos előtt.
 • Képes ragasztani egy fém gumi termékek, üveg, műanyag és fa.

A fémrezisztens ragasztás hátrányai a nagy károsodás és működési zavarok kiküszöbölésének lehetetlenségének tulajdonítható. Hosszú idő áll rendelkezésre néhány készítmény szárításának befejezéséhez, valamint a javítási munkák növelése. A Bled felületeket alaposan meg kell készíteni a zsírtalanító és mosó munkavállalók segítségével.

Hőálló fém ragasztó: specifikációk

Hőálló fém ragasztó: specifikációk

Nézetek

A modern piacon a fém termookon széles tartományban kerül bemutatásra. A modelleket a készítmény, a cél, a maximális üzemi hőmérséklet és a költség megkülönbözteti. Vannak univerzális kompozíciók, amelyeket bármely fémfelületen dolgoznak és rendkívül specializált eszközökkel dolgoznak.

A legnépszerűbb és elosztott, több ragasztó márkát tartalmazhat.

 • “K-300-61” – Threecomponent ügynök, amely epoxitcremium szerves gyantából, amin töltőanyagból és keményítőből áll. Az anyagot több réteggel alkalmazzuk az előmelegített felületre 50 fokra. A fogyasztás egy réteg kialakulása körülbelül 250 gramm négyzetenként. M. A teljes szárítás időtartama közvetlenül az alap hőmérsékletjelzőitől függ, és 4-24 órától változik. 1,7 literes kapacitású bankokban készült.

Hőálló fém ragasztó: specifikációk

 • “Sun-10T” – Ragasztó, amely speciális gyantákból áll, szerves oldószerek hozzáadásával. A berendezés tartalmazza a kinoliák és az urotropin adalékanyagait, lehetővé téve a készítmény, hogy ellenálljon a 200 ° C-os hőmérséklet 200 óra és 300 ° C. A ragasztó jó folyékonysággal rendelkezik, amely lehetővé teszi, hogy alacsony nyomáson használható. Az előre meghatározott felületre való rögzítés után a készítményt egy órán át hagyjuk, amely során az oldószer elpárologtatása következik be. Ezután a ragasztott részeket a sajtó alá helyezzük 5 kg / kg nyomáson. M. és távolítsa el két órát a Thermoskaf-ban, 180 fokos hőmérsékleten. Ezután a design eltávolításra kerül és a természetes hűtésre marad. A működtetés a ragasztás után 12 órával lehetséges. A 300 gramm összetétele 1920 rubel.

Hőálló fém ragasztó: specifikációk

Hőálló fém ragasztó: specifikációk

 • “VK-20” – poliuretán ragasztó, amelynek speciális katalizátor az összetételét, amely lehetővé teszi, hogy ellenálljon a rövid termikus kitettségek akár 1000 fok. Ragasztó használható otthoni hőfűtés nélkül. De ebben az esetben a teljes szárítás időtartama 5 nap lehet. A legfeljebb 80 fokos fűtés jelentősen felgyorsítja a folyamatot. Anyag vízálló varratok, és lehetővé teszi, hogy az egész és hermetikus felületet készítsen. A frissen előkészített keverék életképessége 7 óra.
 • “Klen-812” – háztartási vagy félig professzionális összetétel, megbízhatóan csatlakoztatva fém műanyag és kerámia bázisokkal. A mínusz modell a kialakult varrás törékenysége, amely lehetővé teszi, hogy olyan felületeken alkalmazzák, amelyek működtetés közben nincsenek kitéve a törzsnek. Az az időszak, megszilárdulása a réteg szobahőmérsékleten 2 óra, és a végső kötési és szárítás a megoldás, amikor a bázis keverékét 80 fok – 1 óra. Az anyag tilos a nyílt láng kitüntetése. Csomagköltség 250 g -1644 rubel.

Hőálló fém ragasztó: specifikációk

Hőálló fém ragasztó: specifikációk

Választott kritériumok

A ragasztó kiválasztásakor figyelembe kell venni a kompatibilitás kompatibilitását a ragasztott fémekkel. A formálható réteg szilárdsága nem lehet kevesebb, mint a fém erőssége. A maximális hőmérséklet mellett, amelyen egy vagy egy másik összetétel alkalmazható, az alacsonyabb megengedett termikus állomások figyelembe kell venni. Ez megakadályozza a varrás repedésének és deformációjának lehetőségét negatív hőmérsékletek körülmények között.

Az óvatosságnak univerzális kompozíciókat kell használnia. Jobb, ha a speciális eszközön leállítja a választást, mivel a ragasztott anyagok, például a “fém + fém” vagy “fém + műanyag”.

Hőálló fém ragasztó: specifikációk

A ragasztó formanyomtatvány kiválasztásakor figyelembe kell venni az alkalmazás alkalmazását és típusát. A mikrokrák ragasztása során kényelmesebb a folyékony konzisztencia eszköz használatához, és a műanyag botok elengedhetetlenek, ha nincs lehetőség epoxigyanta és keményítő előállítására. A legkönnyebben használható készül készül előkészített félig folyékony keverékek, amelyek nem igényelnek önszabályozást és teljesen felkészültek. Ne vásároljon globális ragasztót: sok kompozíció eltarthatósága nem haladja meg az egy évet.

Emlékeztetni kell arra, hogy még a fém számára is a legtartósabb ragasztó nem hasonlítható össze a hagyományos hegesztéssel ellátott felületek tengelykapcsolójával. Ha a tervezés rendszeres dinamikus hatásoknak van kitéve, akkor a dokkoló varrás integritása veszélyben van. Ilyen esetekben jobb hegesztési vagy mechanikus szerelőkészülék használata. Ha a ragasztott rész otthon működik, akkor nincs szükség drága eszköz megvásárlására a légiközlekedés és az autóiparban használt nagy termikus permetezéssel. Ebben az esetben a költségvetési kompozíciót 120 fokos felső hőelemekkel lehet elvégezni.

Hőálló fém ragasztó: specifikációk

Hőálló fém ragasztó: specifikációk

Hőálló fém ragasztó: specifikációk

A hőálló fém ragasztó könnyen használható, amely lehetővé teszi, hogy önállóan végez minőségi javítás fémszerkezet magas hőmérsékleten használta.

A következő videóban megtalálja a kétkomponensű ragasztó hosch.

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása