Hőálló festék fémhez: Hogyan válasszuk ki és hol kell alkalmazni?

Fém – tartós, megbízható és tűzálló anyag, tulajdonságait az ősi idők óta aktívan használják. Azonban a magas hőmérséklet hatása alatt, még a legmegbízhatóbb struktúrák is eléggé tartósak. Az erős fűtés negatív hatásainak csökkentése, és ideális esetben teljesen blokkolja, használnia kell a fém védőbevonatokat. Az ilyen esetekben nagy jelentősége különleges hőálló festékkel rendelkezik.

Sajátosságok

A tűzgátló festék különböző szintű védelmet, különleges tulajdonságokat és az alkalmazási árnyalatokat tartalmazza. Két fő kategória van: söpörte (intotomomatic), és nem hajlik ferde színezékekre. A második fajta nagyon drága, és nem túl sok kereslet.

A védelmi paramétereket olyan reagensekkel érik el, amelyek a három csoport egyikére vonatkoznak:

  • nitrogén tartalmú;
  • ezeknek a savakból származó foszforsavakat és származékokat tartalmaznak;
  • Multiatomic alkoholok.

A tűzfestékek védelmét az ilyen típusú alkatrészek 40-60% -kal alakítják ki. Normál körülmények között szabványos festékként dolgoznak, és meg kell növelni a hőmérsékletet, elkezdődik a gázok generálása. A koksz réteg kialakul, amely csökkenti a magas hőmérséklet hatását. A festékek alapelveinek identitása ellenére a kémiai összetétel különbözhet egymástól.

Tehát a nitrogén alapján ezek az anyagok, mint melamin, dicidamid és karbamid gyakran jönnek létre – kevésbé viselik a festéket. A szakértők által használt fő polietomi alkoholok dextrin, differentanetrin, pentaeritis és keményítő. A kiégés megelőzése mellett az alkoholok fokozzák az adhéziót hőálló festéket fémhez.

A foszfortartalmú savak szintén javítják a tapadást a felületen, biztosítják a festék ellenállását. Amikor a tűz kezdődik, a duzzanat nagyon gyorsan és intenzíven fordul elő. Ennek eredményeképpen a füst kialakulása csökken, a degeneráció és az égés szignifikánsan lassul. A foszforot tartalmazó fő foszfor-komponensek: ammónium-polifoszfát, melamin-foszfát, különböző sók és éterek. Bármilyen szabványos égésgátló anyagokat nem elszigetelt tűz közben mérgező gázok, mert ezeket tekintik a lehető legbiztonságosabb legyen.

Jellemzők

A hagyományos helyzetekben a tűzfestés nem sokkal különbözik a szabványtól, a különbség csak akkor kezdődik meg, ha a felszíni réteg repeszt. Ez a körülmény katalizátorává válik a porózus oligomerek szintéziséhez, azok gyógyításához. A folyamatok sebességét a kémiai összetétel árnyalatai határozzák meg, a használat sajátosságainak és a fűtési foknak. Maga a folyamat így lesz:

Tűzálló festék kiemeli a gáz halmazállapotú termékeket, amely elindítja a későbbi folyamatot, és zavarja a hőmérsékletet a bevonóréteg elpusztításához. A foszforsav kioldása kokszhab. A habosítószer megsemmisül, amely egyre növekvő hőmérsékleten van kitöltve a fűtés megakadályozására szolgáló gázok párnájával.

A foszforot tartalmazó anyagok kémiai bomlása: A reakció teteje 360 ​​° C-ra melegszik.

A mesh struktúrák pirolízise. A hőálló festékben 340 ° C-on kezdődik, és akkor 450 ° C-ra melegszik, intenzív habosítóval.

200 fokos hőmérsékleten a fém elég tartós, De csak 250 fokos felmelegedésre van szükség, mivel gyorsan elveszíti erejét. Amikor magas hőmérsékletre melegítve – 400 fok és annál magasabb, a legtöbb kisebb terhelés károsíthatja a designt. De ha jó festékeket használ, akkor akár 1200 fokos is fenntarthatja a fő fém tulajdonságokat is. Védelmi színvonal – Alapvető tulajdonságok megőrzése 800 ° C-ig. Hogyan lehet a festék fenntartani a tulajdonságait – kémiai összetétele és célja határozza meg.

Eddig a technológusok 7 lánggátló kategóriát hoztak létre, a köztük lévő különbségeket a tűzállóság időtartama alatt fejezzük ki. A 7. kategória azt jelenti, hogy a védelem egy órát egynegyede, és a legmagasabb szint 2,5 óra. A hőálló festék általában képes mozgatni a fűtést 1000 fokosra. Az ilyen bevonatok a fűtőberendezésekre és más hasonló célú fűtési rendszerekre vonatkoznak

Ismerje meg ezeket a paramétereket a címkék megnevezéséhez. A manga elegendő védelmének biztosítása érdekében különböző komponenseket használjon – oxigén, szilícium, szerves anyagok és alumíniumpor.

A magas hőmérsékletű kompozíciók célja a radiátorok és a motor motorok festése, a tégla kályhák falazatai. Ha a fűtés nem túl nagy – hőálló lakkok használhatók a gázkazán részeihez, amelyek nem veszítik el fajukat 250 hőmérsékleten és akár 300 fok.

Hőálló festék lehet alkid, epoxi, kompozit, szilikon komponensek. A vegyészek is megtanultak etilszilikátot, epoxiombinációkat és számos színezést használni hőálló üveg alapján.

Ha úgy dönt, akkor mindig érdekli, mennyi tűzálló kompozíció érzékeny a repedésre és más mechanikai hibákra. Végtére is, mert ezek közül a kritikus pillanatban jelentős problémák merülnek fel ..

Tekintse át a gyártókat

Mivel a festékek és lakkok tényleges jellemzői rendkívül fontosak, számos vezető létezik, amelyek a legjobban védik a támogató struktúrákat. Bevonat “ThermoBarrier” garantálja az acélvédelmet legfeljebb két óráig, minimális szinten – egy óra háromnegyede.

Költség, a színparaméterek nagyban változhatnak. “Nertex”, Például víz alapon hoz létre, és biztonságosan lefedi a magas fűtés szerkezetét.

“Frisole” Teljesen megfelel a GOST normáinak, a második hatodik csoport tulajdonságai lehetnek. A bevonat használata egy évszázada, a gyújtás stabilitása megfelel az összes követelménynek.

Védelmi jel “Dzsókerkártya” Jól működik, de tanácsos csak olyan helyiségekben alkalmazni, ahol a biztonság szintje megegyezik a második, harmadik vagy negyedik csoportokkal.

“AvaGard” – az újonnan felvetett vállalat termékei, de már sikerült meghódítani a szilárd hatóságot, hogy híres legyen a kiváló hatékonysági arányról és árról.

Fontos figyelembe venni, hogy a márka festéke kevésbé hatékony, mint a kifejezetten a láng és a hő lefedettségének ellensúlyozására.

Célja

A hőálló festékek bármilyen színben átalakíthatják a terméket. A kemencéket a kompozíciókhoz tervezték, kiváló szintű védelmet nyújtanak a korrózió ellen, nem pusztítják el a nedvességet. Ennek a festékeknek a kötelező követelményei – Megbízható védelem az áramütés ellen, valamint az agresszív anyagokkal való kapcsolattartás képességét.

A bevonat minden cél tulajdonságait jelentős fűtéssel és alacsony hőmérsékleten kell fenntartani, még akkor is, ha a különbségek nagyon élesek. Ezenkívül egy ilyen értékes paramétert meg kell említeni, mint plaszticitás – a dekoratív réteget a fűtési bázis után kell feszíteni, és nem osztott. A szükséges tulajdonságok hiánya garantálja a repedések megjelenését a szárítás után.

A fémszerkezetek hőálló festékei bármilyen típusú vasfémre vagy ötvözetre alkalmazhatók. A meglévő besorolás különböző kritériumokra osztja a festőanyagokat. Először is, a csomagolás módja. Mivel a konténerek kannákat, bankokat, vödröket és hordókat használnak. Más fokozat a festett festék mennyiségének meghatározása szerint történik.

A mindennapi életben hőálló festészeti készítményeket alkalmaznak a fürdők, a szaunák fémszerkezeteire, a kamera szárító kamrákra. A sütők és a mangok, a kandallók, a radiátorok, a hangtompítók és az autók fékek.

Nézetek

A gyakorlatban a festék és a lakk dekoratív tulajdonságai. A legtöbb esetben a fogyasztók szürke és fekete ezüstfajtákat kínálnak. Más színek sokkal kevésbé valószínű, bár szükség esetén piros, fehér és még zöld festéket is használhat. A vezető gyártók választékában minden egyes árnyalat matt és fényes lefedése van.

A bankok festékei viszonylag olcsóak az aeroszol készítményekhez képest. Az aeroszol, a látszólag alacsony költséggel nagyon intenzíven töltött.

Ha meg akarja festeni az autó fékeinek dobjait, akkor a legjobb esetben kettőt kell költenie. Ezenkívül az autó más részeinek eltömődésének kockázata nagyszerű, alaposan kell lefedniük a munkát. A legtöbb esetben a szárítási idő nem haladja meg a két órát.

Fontos: A színesfémek színezéséhez speciális színező kompozíciók vannak. Győződjön meg róla, hogy vásárol.

Mit kell figyelembe venni a kiválasztáskor?

Az alkid és az akril színezékek segítségével díszítik a fűtési komplexumok összetevőit – képesek lesznek a fűtést 100 fokosra mozgatni. A kompozíció kilogrammonkénti díja 2,5-5,5 ezer. dörzsölés.

Az epoxi keverékek használata festett szerkezetek, amely legfeljebb 200 fokig melegszik. Néhány ilyen festék nem igényel előzetes alapozást. Az árkülvény sokkal több – 2-8 ezer. Az árcédulát a konténerek tartálya és a gyártó márka befolyásolja.

Ha festékekre van szüksége, hogy grillezésre vagy grillezésre alkalmazzák, etilsilikátot és epoxi festékkészítményeket kell használniuk. Ezután a fűtés megengedett hőmérséklete 400 fok. Egykomponensű szilikonkészítmény alkalmazása, a fém felmelegedését 650 fokos felmelegedésből védheti; A keverék alapja a polimer szilikon gyanta, amely alkalmanként alumíniumporral keveredik.

Ha hőálló üvegt és kompozitokat adunk a festékhez, akkor képes lesz akár 1000 fokos hőmérsékletet mozgatni. Meg kell jegyezni, hogy az apartman radiátoroknál a legolcsóbb kompozíciókat használhatja, mert nem melegíthetők több mint 100 fokig. De a magánházak fémkövek rendszeresen csökkentek nyolcszor erősebbek. Minél magasabb a megengedett fűtőelem, minél drágább a színező keverék. A környezeti és egészségügyi biztonság szempontjából a vízalapú készítmények vezetése.

Ezenkívül meg kell tudni, hogy az adott festék alkalmas-e kültéri vagy belső munkákra. A fényes és a könnyű festékek melegen melegek és melegen kifelé adnak hosszabb ideig, mint a sötét. Nagyon fontos, ha festékkemencékre, fűtési rendszerekre összegyűjtött.

Alkalmazási ajánlások

A tűzvédelem elleni tüzek megfelelő alkalmazása kritikus a teljes munkájuk szempontjából. A fémfelületeknek teljesen tisztáknak kell lenniük, és bármilyen korrózióból megfosztják. Érvénytelen a legkisebb olajok és ásványi kéregek. Ezenkívül távolítsa el az összes port, a fém sík zsírtalanítást. A Flame Retardant festék elfogadhatatlan, hogy előzetes primer nélkül helyezzen el, amely a végére meg kell száradnia.

A készítményt alaposan összekeverjük egy építőipari keverővel, Körülbelül fél óra múlva jön ki. A lánggátló festés legjobb módja a vákuumszórás, és ha a felület kicsi, akkor megteheti és kefe.

Szigorúan ajánlott a görgők használata. Létrehoznak egy egyenetlen réteget, amely rosszul védi a tűz és a magas hőmérséklet ellen.

Átlagosan a Flame Retardant festék fogyasztása 1,5-2,5 kg / 1 kV-ig terjed. M. Fontos megérteni, hogy ezeket a mutatókat a bevonat vastagsága, az alkalmazás változata és a kompozíció sűrűsége határozza meg. A festék minimális száma két réteg, és a legtöbb esetben 3-5.

Amikor a design sima formában van, dekoratív réteggel lehet bevonni a védőkészítmény felett. A felületet a lehető leggyorsabban kell elkészíteni, szigorúan tartsa be a gyártó és a hőmérséklet-rezsim által előírt festési sémát. Egyértelműen megosztja a hőálló és hőálló festékeket. A legutóbbi készítmények csak a legtöbb fűtött részek regisztrálására alkalmasak.

Ha úgy dönt, hogy festeni az autós féknyergeket, ne távolítsa el őket – haszontalan költségek és kockázat rontja a fékeket. Először távolítsa el a kerekeket, majd a részleteket a RAID-ből és rozsgából tisztítják, csak akkor, ha két rétegben színezik őket.

Felkészülés a fém sütő fedezésére, mindig megfeleljen a kábítószer márkás utasításának. A kompozíciók egy része csak gondosan átgondolt után alkalmazható. Ha ebben a pontszámon nincsenek speciális utasítások, meg kell kezdeni a felületi tisztítással az előző bevonatok – olajok, ridok és szennyeződések összes nyomában.

Rozsda eltávolítása Szüksége van csiszolópapírra, egy fúró egy speciális fúvókával vagy kémiai átalakító rozsda. A még jelentéktelen foltok eltávolítása után a felső réteget szükségszerűen mossuk és szárítjuk.

A kemence szükséges az oldószer-xilol vagy oldószer zsírtalanítása érdekében.

Az ilyen kezelés után a festés előtt:

  • Az utcán – 6 óra;
  • A szobában vagy a Laureau-ban – 24 óra.

Foltok a kemencék szükségszerűen több réteg festéket, hogy alkalmazzák a különböző irányokba, valamennyi szárítás után az előző.

FONTOS: Minél magasabb a megengedett fűtési szint, annál finomabb kell bevonni. Például, ha a festék képes ellenállni a hőmérséklet több mint 650 fok, hogy alkalmazzák egy réteg nem több, mint 100 mikron. Ez annak köszönhető, hogy a minimális veszélye korrózió jelentős kálium képest kockázatának hőhídmentes.

Mindig kitaláljuk, hogy mennyire nagy a hőmérséklet tartomány, amelyben festéket használhat. A legtöbb esetben -5 és +40 fok között lehet festeni. De néhány módosítást több lehetőség jellemzi, meg kell ismerni róluk.

A kipufogórendszer festése hőálló festékkel, nézze meg a következő videót.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: