Hőálló ragasztó: a készítmény típusai és jellemzői

Alacsony és magas hőmérsékletű időszakos hatású anyagok diktálják a megnövekedett ragasztási követelményeket. A sütő, a kandalló, a padló fűtött és kerámia burkolólapok magas színvonalú és megbízható hőálló ragasztóval kell rendelkezniük. Bármely anyag ereje képes lesz csak ilyen ragasztó kompozíciót biztosítani. Ezt paszta vagy száraz keverékként használják. A szükséges konzisztencia megszerzéséhez bizonyos mennyiségű tiszta vizet kell hozzáadnia, az etiketten megadott ajánlásoktól függően.

Sajátosságok

A mai napig a hőálló ragasztó komponensei több elem, Mindegyikük különleges tulajdonságokkal rendelkezik:

 • homok és cement;
 • lágyítószerek keveréke (biztosítja a legmagasabb show rugalmasságot, és nem teszi lehetővé az összekötő rétegek megsemmisítését);
 • Szintetikus adalék (javítja a ragasztó termikus tulajdonságait).

Gyakran a gyártó hűtőszűrő agyagot adhat a hőálló ragasztóba. Ez megtörtént annak érdekében, hogy erős anyagokat biztosítson, és növelje a tüske helyének stabilitását az éles hőmérsékletű ugrásokhoz.

Kiváló minőségű hőálló ragasztót, amelyet a jövőben használnak, bizonyos tulajdonságokkal kell jellemezni:

 • lineáris terjeszkedés;
 • kopás és nedvesség ellenállás;
 • A hőmérséklet minimális stabilitása nem kevesebb, mint háromszáz fok;
 • Ugyanakkor magas és alacsony hőmérsékletekkel szemben ellenáll;
 • környezetvédelmi biztonság;
 • A készítménynek univerzálisnak kell lennie, amely alkalmas mind belső, mind külső munkára;
 • jó hőcserélő képesség.

Ha magas hőmérsékletű ragasztót használ a műanyag felületek csatlakoztatásához, javasoljuk hőálló műanyagot. Más szóval, az anyagok jellemzőinek meg kell egyeznie.

A hőálló csempe ragasztó készítmény kívánatos a burkolat, például kályhák alkalmazására.

Fajták

Hőálló ragasztás kiválasztásakor figyelembe kell venni a használat területét. Ha egy összetétel a leghatékonyabb a kandalló, a sütő, a lakóépületek homlokzata, akkor a másik alkalmas természetes kövekre és üvegre, a harmadik – ragasztási fémelemekre. És a konyhai eszközök ragasztásakor praktikusabb, hogy speciális, nem mérgező hőálló ragasztórészítményt használjon.

A hőálló ragasztó különböző kategóriái saját megkülönböztető összetevőkkel rendelkeznek, amelyek meghatározzák a használat területét. Általánosságban elmondható, hogy a hőálló ragasztó két fő kategóriába oszlik: természetes és szintetikus keverék. A ragasztó kategória a címkén szerepel.

 • Természetes keverék. A ragasztó részeként a fő összetevő nátrium-metaszilikát, mint folyékony üveg vizes oldat. Keverés homokkal, tűzálló agyag és ásványi anyagok szálak kapják a ragasztó készítményt.

Képes ellenállni a hőmérséklet-gyűrűknek akár ezer fokig.

Ez a környezetbarát keverék a fűtés során nem emeli ki a káros, mérgező anyagokat. Ezt a kompozíciót gyakran használják az otthoni javítási munkákban. Például, ha konszolidálnia kell a sütő tömítését.

 • Szintetikus keverék. A polimerek, az oligomerek, a monomerek és azok kombinációi a gyártás alapjául szolgálnak. Szervetlen anyagokat használnak a hőálló ragasztó létrehozására. A foszfát ragasztóanyag képes ellenállni az 1-2 ezer fokos hőmérsékletnek. Más fajták képes ellenállni és még nagyobb hőmérsékleten – akár 3 ezer fok.

Az ilyen készítmények ellenállnak savval és nedvességgel. Gyakran a grafit és a különböző fémek ragasztására használják.

A készítményben lévő hőálló dielektromos ragasztó száraz és pépes keverékre oszlik.

Mindegyikük bizonyos jellemzőkkel rendelkezik, amelyek segítenek dönteni a megfelelő termékről.

 • Egykomponensű kompozíció a kerámia csempék ragasztásához. Egy akril keveréket vettünk alapul, amelybe a gyantát és különböző módosítókat adunk hozzá. Nagy adhéziós jelzővel rendelkezik, állítsa be a csempe helyzetét húsz percig.
 • Kétkomponensű alumínium-szilikát gumi ragasztó kompozíció. Két összetevő alapján – poliuretán és epoxigyanta alapján. Használja őket, jól kell kevernie. Ez a ragasztó gyorsan keményedés, az idő beállítása – jelentéktelen.
 • Száraz keverékek. A gyártás alapjaként a cement a rugalmasság és az adhézió emelkedett jellemzőivel történik. A ragasztó keverékben lévő polimer módosító nem teszi lehetővé a magas hőmérsékletű szivárgásokon és a kötőanyagok tömítésében.

A címkék minden gyártója jelzi a hőmérsékletet, amely képes ellenállni az átlátszó, vízálló és bármilyen más ragasztó készítmény ellen. Szükségszerűen megengedhető maximális üzemi hőmérséklet is.

Gyártók

A mai napig a hőálló kompozíciók tartománya a sokszínűség által feltűnő. Minden gyártó megpróbál jobb, sokkal sokoldalú opciót, mint azok, amelyek már bemutatott polcokon. Annak érdekében, hogy ne tegyen egy hibát a választás során a legtöbb márkákban, meg kell adni a legkeresettebb ragasztók ötletét.

 • “D-314” – Ez egy ragasztóösszetétel, amelyet a hazai “diol” cég termeli. Ez főként a kályhai kemencékkel és kerámia burkolattal felszerelt munkákhoz használják. A gyártott készítmény rugalmas és kialakul, amelyhez a csempe nem csúszik és tartsa szilárdan a bélelt felületeken.

 • “Szuper kandalló” – Ez egy ragasztóösszetétel, amely erősíti a “STOVETONIT” hazai gyártótól származó rostot. A beton és a téglából származó, a fűtés, a kerámia csempék, a gránit és más természetes anyagok.
 • “Herkules” – ragasztó kompozíció, amelynek célja egy kandalló vagy sütő építése, amely képes növelni a felület fűtését ezer fokra. Tökéletesen együttműködik a fűtés során folyamatosan érzékeny bevonatok befejezésével kapcsolatban: alacsony minőségű kerámia csempe és üvegezett csempe. A készítmény lehetővé teszi -10 és +35 fok közötti hőmérsékleten történő munkavégzést.

 • “Pillanat epoxilin” – nagyon rezisztens és tartós ragasztó kompozíció, amelyet a világhírű Henkel cég termel. Az alapot epoxigyanta, a ragasztó kétkomponensű keverék. Javasoljuk, hogy ragasztási fémeket, kerámia és üvegfelületeket használjon. A ragasztó öntése után a legerősebb réteg képződése alapul, így biztonságosan vegyenek részt a szükséges lyukak polírozásában vagy fúrásában.
 • Ragasztó keverék “Terracot” – Tökéletes lehetőség a munkahelyi használatra.

Fokozott ragasztási jellemzőkkel rendelkezik.

 • Finn hőálló ragasztó kompozíció “ScanMix FI” Használt szilárd tüzelőanyag-kandalló vagy kemence építése.
 • Epoxi ragasztó keverék “Adecilelex” Az indonéz gyártóból tökéletesen megbirkózik a különböző anyagok vegyületével.

 • Tűzoltó ragasztó keverék “Parade-77” ellenáll a felület fűtésére nyolcszáz fokra. Nem ajánlott a kemence vagy kandalló kialakításának vakolt felületére.
 • Paszta ragasztóbázis “Neomid”, az univerzális jellemzőkkel, a kandallóra, a sütőkre, a csempékre és sok másra. A “Pechsk” összetétele is rendelkezik.

Hogyan válasszuk ki?

A szükséges opció kiválasztása attól függ, hogy milyen anyagokat tervezsz ragasztásra. Ezenkívül a ragasztott anyagok működési helyének megválasztása. A jó minőségű ragasztó a száz húsz fok és a fenti hőmérséklet ellenáll.

Az anyag állapota is jelentős szerepet játszik.

 • Tűzhely ragasztó. Először el kell döntenie a jövőbeni kemence helyéről. Mind a lakóházban, mind a kívülről található. Ha az utcán épül, éles hőmérsékletű cseppekkel szembesül. Nap – meleg napsütéses időjárás, éjjel – mínusz hőmérséklet.

Ezt követően ez az üveglapokhoz vezethet, ezért óvatosan tekintse meg a ragasztó címkét. A gyártónak meg kell jelölnie az ilyen hőmérsékleti különbségek összetételének kitartását. Vessen egy pillantást a termékek Talco kloridot és folyékony üveg vesznek – mindkét anyag nagy hővezető és rugalmasságát. Hogy megszabaduljon a hiányosságoktól, a hőálló szilikát vagy hőálló szilikon kétkomponensű tömítőanyag segít.

 • A legjobb megoldás az alumínium és más fémek ragasztására kétkomponensű poliuretán-epoxi ragasztó. Tartalmaz kémiai összetevőket, amelyek biztosítják a rögzítés megbízhatóságát. Meg kell jegyezni, hogy a kétkomponensű ragasztó készítményt egy keményítővel keverjük, egy-egy arányban. Gyakran az arányok a céltól függően változhatnak.
 • Fürdőszoba, fürdő vagy szauna – a szoba legérzékenyebb elhelyezése, így a ragasztó kompozíció kiválasztásakor emlékezni kell róla. Vásárlás előtt fontolja meg, hogy milyen alapon a kerámia csempe (vakolat, régi kávézó, gipszkarton), a csempe csempe és tulajdonságai a nedvesség felszívódásához ragasztásra kerülnek (ez befolyásolja a ragasztó felszívódását), a méret A csempe (annál nagyobb a csempe paraméterek, a ragasztó elhelyezéséhez szükséges vastagabb), felületterület és t. D.

Ezután mindez attól függ, hogy a helyiségben lévő helyiség preferenciáitól és jellemzőitől függ. Például a fürdőszobákban ajánlott száraz összetételt választani, ami a cement alapja. A kész ragasztórészítményekben van egy fontos árnyalat: magasabb áruk van, mint a száraz analógok. Teljesen sima felületekre kész kész keverékeket kell alkalmazni. Mindazonáltal sokan még mindig inkább száraz keveréket szereznek, és a jellemzőiben elérhetőbbek és optimálisak.

Tippek a használathoz

 • Először is ajánlott a fedett felület elkészítése. Meg kell tartós, sima, tisztított lime, olaj, zsíros anyagok, por és piszok, mivel csökkentik tapadást ragasztó. Amikor az alapra ragasztva, amely erősen felszívódik, előre kell előkészíteni egy primer emulzió alkalmazásával. Hagyja teljes szárításra több órán át.

Gyengén abszorbens alapon is ajánlott speciálisan tervezett kompozíciót feldolgozni. Készítse elő a felületet néhány nappal a munkák kezdete előtt.

 • Száraz keverékekkel való munka esetén meg kell előkészíteni a felületet, és várjon egy órát. Ragasztva tiszta vizet egy száraz keverék körülbelül egy liter körülbelül egy negyedének arányában. A keverés közben a legjobb, ha egy fúrógépet vagy speciális kevert használunk, hogy elkerüljük a vérrögök és a csomók megjelenését.
 • Algoritmus ragasztással való munkavégzéshez ilyen: spatula segítségével a készítményt a kívánt felületre helyezzük, a kerület körül simítjuk. Következő csempe prések (a ragasztás után körülbelül tizenöt percig javíthatók). Fontos megjegyezni, hogy az infúziós keverék vastagsága nem haladhatja meg több mint egy centimétert.

A varratok leállítása a szerelési munka vége után két nappal később.

A ragasztó hő tulajdonságokkal hosszú ideig tartott a ragasztó keverékek egyik vezető pozíciójával. Használható például kerámiák, tartós öntöttvas, üvegkerámia és gumi. Ő bizonyította magát és a mindennapi életben. Például a használatra vonatkozó utasítások szerint a sütő különböző részeinek feldolgozására használható. Az erő, a tartósság, a plaszticitás és a magas tapadás fenntartása miatt, függetlenül attól, hogy a hőmérséklet ugrik, ez az anyag valóban elengedhetetlen lett az építési és javítási munkákhoz.

Milyen szorosan ragaszkodhat különböző anyagokat, tanulhat az alábbi videóból.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: