Határfestékek

A fedélzeti határkő szívében kiváló minőségű beton van, amelynek kulcsfontosságú tulajdonsága kiváló erő. És a határok és a törlők festék festék. A fő célja mellett gyakran a táj elemei. De ez nem az egyetlen cél a festék a határok, mert a festés segítségével akár növelheti a pörkölés erősségét.

Határfestékek

Határfestékek

Sajátosságok

Ha elemezheti a zűrzavaros festékek főbb jellemzőit, akkor a következő szempontokat oszthatja ki.

 • Általában a határok és a törlők fekete, fehér vagy kontrasztos árnyalatokban vannak festve.
 • A fehér festéket gyakrabban használják, mint más közúti kerítések, és a jelölésnek jól láthatónak kell lennie a járművezetők számára.
 • A színes festékeket a kő díszítésére használják, leggyakrabban a magánterületeken.
 • Festék továbbítja a tulajdonságait. Alapvető tulajdonságai között: az ütközésekkel, a vízzel és a sókkal szembeni ellenállás, a fényrezisztencia, a vegyi anyagokkal szembeni ellenállás.
 • A határfestéket két rétegben kell alkalmazni, szabályként ehhez ecsettel, görgős vagy permetezőgépet használnak.

Lehetséges festés előállítása az év bármely időtartama, ragaszkodik egy bizonyos típusú színező kompozíció hőmérséklet-rendszeréhez.

Határfestékek

Határfestékek

A Curbras fajták

Különböző típusú megfékezhető festékek vannak, amelyek mindegyike megfelel bizonyos követelményeknek. meg kell említeni, hogy A határokhoz való alkalmazáshoz használhatja a népszerű vízszintű festéket, azonban érdemes figyelmet fordítani az anyag leírására, Mivel a “víz-emulzió” nem mindenféle típusú festés bizonyos feltételek mellett: például néhány ilyen festék alacsony fagyállósággal rendelkezik.

Határfestékek

Időjárásálló akril

Az időjárásálló akrilfesték könnyebb az alkalmazásban, és gyorsan szárad (átlagos szárítási idő – körülbelül egy óra), matt bevonatot biztosít. Ez ellenáll az ultraibolya sugaraknak és az időjárás természetes megnyilvánulásainak. Alkáli, sók és üzemanyagok és kenőanyagok nem befolyásolják. Alkalmazás esetén bármilyen kényelmes eszközt használhat.

Megfelelő viszkozitás eléréséhez vízzel kell hígítani a festéket. Ha használjuk, érdemes választani oldószereket, például acetont, oldószert vagy butil-acetátot. A legjobban működik -5 és +40 Celsius fok közötti hőmérsékleten. Az időjárásálló akrilfesték használata nagyon széles:

 • Színező határok és hornyok, gyalogos határ kiválasztása;
 • az útjelző sávok létrehozása a pályákon;
 • A magánterületek díszítése: például egy lakóépület udvarán.

Határfestékek

Határfestékek

Szilikon

A festékcsoport magas költségeit egy jó összetétel és sok előnye indokolja. Nemcsak tökéletesen megbirkóznak a munkával, ha más festékekkel kombinálják, hanem nagy szilárdsággal, sertéshússal és vízállósággal is rendelkeznek.

Határfestékek

Határfestékek

Mész

A mészfesték kétféle típusban vásárolható: készen áll és paszta, amelyet 16 liter vizet kell tenyészteni 25 kg-os kompozícióval, folyamatosan keverjük a keveréket a festés közben. Általában fehéren alkalmazzák. A festékek jellemzői antiszeptikus tulajdonságok, valamint a gőzáteresztő képessége. Alapvető mínusz kikötött lime – alacsony ellenállás a légköri és természeti jelenségeknek, amelynek következtében gyakran szükséges a bevonat frissítése.

Ugyanezen okból az ilyen festés szezonálisnak tekinthető. A szárítás két órán belül következik be, míg a mész alkalmazása előtt tisztítsa meg és szárítsa meg a felületet, amelynek festését legalább 5 Celsius fokon végezzük.

Annak érdekében, hogy a mészfesték ne legyen átlátszó, legalább három réteget kell alkalmazni egy megfékező kőre.

Határfestékek

Szilikát és szilikát-hamu

Az anyagokat két rétegben alkalmazzák mind a régi, mind az új felületeken: a festék mély matt bevonatot biztosít. Szárítási idő festék – 2 óra. Szilikát festékek különböznek tartós bevonatot és kopásállóság, valamint ellenáll a természeti jelenségek, azonban van néhány hibát.

 • Nehéz eltávolítani a régi réteget egy új alkalmazásához.
 • Az anyag fényereje az idő múlásával csökken.
 • A festékek magasak.

Határfestékek

Határfestékek

Akrilát

Az akrilát festékeket új és festett járdaszegélyek esetében használják. A festék új rétege sok előnye van.

 • Megközelíthetőség.
 • PARP permeability.
 • Nagy árnyalatok kiválasztása.
 • Alkál és nedvességállóság.
 • Hőmérséklet üzemmód a munkához: -60 és +50 fok között.

Ha a festést több rétegben végezzük, akkor a következő réteget csak a szárítás után kell alkalmazni: 2 óra elteltével.

Határfestékek

Határfestékek

Tippek a választáshoz

Annak érdekében, hogy festeni az utcán, meg kell választani a megfelelő anyagot. kívül, hogy a bevonatot ne mossuk le, a kedvező időjárási körülmények között kell dolgozni, és helyesen készíteni a felületet a festéshez. A legnépszerűbb festék a curbstone – akril, mert egy elfogadható árat és alkalmas az ilyen festéshez. A pálya fontos részeire használják.

Ezenkívül a terület díszítésére szolgál: az akril anyagot szilárdan tartják és színellenességet biztosítanak. Egy ilyen festéket válogatást mutat élénk színek, így meg tudja mutatni a kreatív: a leggyakoribb szín a funkcionális festés – fekete-fehér, de intenzívebb árnyalatok lesz alkalmas díszítő. Ajánlott színek – sárga, piros, kék és zöld. A felület vonzóbb megjelenése érdekében lehetőség van egy lakkozott anyaggal, amely további bevonási védelmet nyújt.

Határfestékek

Határfestékek

A legkevésbé költséges lehetőség a lime festék bevonása. Ez a módszer azonban és a leginkább rövid életű: festés nagyon rövid időre ment. Néhány a Burgundy Burgundy Stone még nagyobb megtakarítása érdekében a szokásos mész által. Ahhoz, hogy egy másik színt kapjunk, egy folyadék, amely után a kelt hozzá ad. A mészfestés használatával érdemes megjegyezni, hogy a frissítésnek a frissítésnek nagyon gyakran kell lennie: Ha tartós bevonat szükséges, a mész jobb, ha nem használja.

Az akrilát festékeket általában díszítik a díszítést igénylő területeken: ezek nyilvános rekreációs helyek vagy magánterületek. Van egy nagy színek, de a festék ára is elég magas. A felelősségteljes helyszíneket, például az útvonalakat, általában nem festik ezt az anyagot. A szilikát és a szilikát-hamu festékek mind a fent leírt előnyökkel és hátrányokkal rendelkeznek. Az anyag fő mínusz használata magas ár.

Határfestékek

Határfestékek

Hogyan festeni?

Meg kell jegyezni, hogy a határok festményét gyakran állami előírások szabályozzák. A közúti jelölésnek meg kell felelnie az összes GOST paraméternek, és ezért szükség van a szabványok által szabályozott összes szabályt, ha a festmény szükséges, és nem önkéntes intézkedés. Ellenkező esetben a gyönyörűen festett határokhoz kell ragaszkodnia az egyszerű szabályokhoz.

A festés elindításához el kell készítenie a szükséges anyagokat és eszközöket. A levegő nélküli spray a határ leghatékonyabb színezésének tekinthető: az anyag nem terjed, gyorsan megszárad, és erősebb lesz. Ez is a leggazdaságosabb lehetőség: a festékfogyasztás jelentősen csökkenti. Azonban a festés a munka körétől függ. Kisebb térfogatú, akkor jobb, hogy egy permetező, és kezében egy kis színt is kitérő a görgők és kefék, amely szintén választani helyesen: ez jobb, hogy egy kerek panel kefe, amelynek alapja a szőrt és a szintetikus halom.

Határfestékek

Határfestékek

Ajánlatos különböző méretű kefét választani. Jobb, ha speciális festéktálcákat vásárolhat előre. Bizonyos esetekben érdemes egy épületkeverőt használni, amely segíti a homogén tömeg állapotát, valamint az oldószert a színezőanyagokhoz. Szükséges, hogy gondoskodjon a megfelelő ruhákról, amelyek nem engedélyezik a festéket, hogy a test, kesztyű és szemüveg nyitott területeibe kerüljenek a szemek védelme érdekében. Ideális esetben, amikor színezőanyagokkal dolgozik, érdemes légzőkészüléket használni.

A festékfogyasztást előre kell kiszámítani. Ha az átlagos értékekről beszélünk, akkor egy kilogramm átlagosan 40-50 szabványos szabványos méretű. Javasoljuk, hogy festeni a járdaszegély két vagy három rétegből áll, ezért a fogyasztás ebben az esetben jelentősen növekedni fog. A festéshez, a primer és a gitt is szükség van: egyenletesen dolgozni, a határon a határ vagy a nedvesítőnek sima. Ha szabálytalanságok, repedések vagy zsetonok vannak rajta, meg kell oldani ezeket a hibákat.

Határfestékek

Határfestékek

Érdemes meghozni a jogot a festés alapjához. Ehhez tisztítsa meg a felületet a szennyeződésektől és a portól, valamint távolítsa el a régi festékrétegét, ha korábban a hajlékony kő már festett. Ezután követi a fent említett csomagolási folyamatot. A festés alapjának előkészítésének utolsó szakasza az alapozáshoz, míg a felhasznált készítményt a kültéri munkához kell közelíteni. A primert érdemes egy görgőt alkalmazni, és alkalmazása után várni kell a teljes szárításra – egy napot vesz igénybe. Ezt követően közvetlenül a festéshez vezethet.

A színezőanyagot két vagy három rétegben kell alkalmazni, miközben egy réteg teljes szárítását várja, mielőtt festeni egy másik. Alkalmazza a készítményt a vékony rétegek számára ajánlott, hogy megakadályozza a felosztókat és beáramlást.

Ha egy ecsetet használnak a munkában, a festés vége után, akkor azokat a helyeket kell alkalmazni, ahol a szalagok a szerszám használatából származnak.

Határfestékek

Határfestékek

Hogyan tisztítsa meg a közúti határokat a festékből, nézze meg a következő videót.

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása