Hogyan ellenőrizheti a csiszoló és a hibaelhárítás horgonyát?

A daráló horgonya – az elektromos motor forgó eleme, amely az eszköz teljes kialakításának “magja”. A csomópont tartalmaz egy tengelyt – egy fém forgástengely, egy huzaltekercs, egy gyűjtő – egy sor kapcsolati lemezek, amelyek a végződések meneteinek a tekercselés és a hűtés csavart. A horgony mechanikusan kölcsönhatásba lép az első és hátsó csapágy, a fogaskerék csomó és a grafit kefék; Elektromágneses módszer állóróval – az elektromos motor külső része. A tekercselő horgonyon a feszültséget a kefék csúszó érintkezésével szolgálják fel a kefékkel – lamellákkal.

Az aktuális átvitelt forgatási módban végzik, ami a súrlódás és a fűtés feltételeit eredményezi. Ezek a feltételek előfeltételeket hordoznak a potenciális hibák megjelenésére.

A bontás okai

Horgony horgonyzó – rotor, a részlet, amelyet a legnagyobb terhelésnek vetnek alá: hőmérséklet, mechanikus és elektromágneses. A gyártó által előírt működési szabályok megsértése a csomópont gyors meghibásodásához vezet. Az ilyen jogsértések bizonyos tényezői:

 • a megengedett folyamatos időn túlmutató kimenet;
 • az agresszív média elleni védelem hiánya – por, homok, szennyeződés, nedvesség;
 • Felesleges terhelési paraméterek;
 • Mechanikai sérülés;
 • Munka a feszültségcseppek idején.

Ezek az okok a következő horgonyokat eredményezhetik:

 • a kapcsolatok vagy tekercsek olvasztása (szigetelő lakk) a túlmelegedés következtében;
 • Mechanikai károsodás: karcolások, zsetonok, repedések, érintkezésbe kerülő olyan részecskékkel, amelyek mozgatható részekkel esettek a rekeszbe;
 • a túlterhelés által okozott tekercs gyenge pontjainak bontása;
 • görbületi görbület vagy sérült egyensúly a rögzítő tengely;
 • Rövidzárlat vagy a lamella.

A bontás okának kiküszöbölése érdekében meg kell vizsgálni az ECM horgonykészülékét, és elvégeznünk a megfelelő diagnosztikát.

Widget módszerek

Minden rotor hibás működést a megfelelő vizsgálati módszer érzékeli.

Szemrevételezés

Az a módszer, amelyről a diagnosztika megkezdéséhez szükséges. Ellenőrizze a mechanikai sérülések horgonygyűjtőjét. A karcolások, a kabátok és a zsetonok hiányoznak. Ellenőrizze a sörtéket. Ha egyikük sötétebb vagy lélegzetből van – van egy rövidzárlat a lemez és a tekercselő gumiabroncs között.

12 voltos villanykörte

Csatlakoztasson két vezetéket az izzó érintkezőkhöz. Az egyikben, hogy szünetet tartson. Csatlakoztassa a vezetékeket az áramforráshoz, a “szakadt” huzal szélei, amelyek a lamellát helyezték el, hogy ne kerüljenek kapcsolatba egymással. Forgat. Ha nincs tüntetés a tekercselésben, akkor a villanykörte folyamatosan ég.

Multiméter

Fordítsa ezt az eszközt az ellenállás mérési módjához. Az egyik szonda (polaritás nem számít), hogy az egyik lemezen. Egy másik szonda felváltva alkalmazza a lamella többi részét. A multiméteres modelltől függően hangjelzés értesíti, hogy van egy bontás a “kanyargós pályák” között.

Vizsgáló

A rövidzárlatos fordulatok mutatója. Egy zárt típusú horgonyok diagnutálásakor használják. Ez a fajta rotor megkülönböztethető a lamellákhoz való csatlakozási helyhez való hozzáférés hiánya. A tesztelőnek két LED-je van – piros és zöld. A teszthez csatlakoztatott forgó horgony.

A hibás működés megszüntetése?

A vizuális ellenőrzés és a tesztelés segít meghatározni a hibás működés jellegét, és megérteni, hogy a csere vagy javítás otthon lehetséges-e. Meghatalmazási hibák A rotor bolgár két típusra osztható: javítható. Az első típus tartalmazza a károsodott ütközésszigeteléssel, a kollektor károsodásával és a vas alapjával kapcsolatos hibákat. A második típusú törés – a horgony kiegyensúlyozásának tényezője általában és a tengelye. Visszaállítja a rotorot ebben az esetben szinte lehetetlen.

Javító gyűjtő

Ha a kollektor strukturális károsodása kiderül, duzzadtnak kell lenniük. Lehet, hogy az esztergare vagy segítségével. A csatornát egyenletesen kell elvégezni. Ellenkező esetben a kiegyenlítés megszakad, amely magában foglalja a grafitkefékek megsemmisítését a bolgár más csomópontok munkájának és kudarcának megsemmisítésében.

Gépi dussicle

A rotor forgórész egy esztergare van felszerelve. Mivel a kollektor rézlemezekből és réz viszkózus fémből áll, az optimális forgási sebességet 600 és 1200 között kell kiválasztani. Félfüggésben előállított erővágó. A kollektor “kés” megérintésének időpontjában egy hosszirányú folyosó van egy vékony fémréteggel. Elérni a legjobb hatás elvégezhető 2-3 járat. Több, mint a számuk károsíthatja a gyűjtő szerkezeti integritását. A folyosók között meg kell szüntetni, így réz hűvös. Ellenkező esetben a lamellák közötti lakkszigetelés megolvadhat.

A hornyok a tüskés segítségével azt jelenti, hogy szüksége van alelnök, fúró és többféle szendvics. A csiszoló horgonyát a házból extraháljuk, egy részével az USM reduktorához kapcsolódik. A sebességváltó burkolatát az alelnökben rögzítjük, a forgórész tengely másik végét rögzítik a fúrópatronban. Az “Ajkak” az alelnöknek és a fúrónak ugyanabban a sorban kell lennie, amely egy rögzítő tengelytengelyével kell rendelkeznie.

Engedélyezze a fúrógépet a Start gomb rögzítésével készenléti állapotban. Fogja meg a csiszolópapírgyűjtőt. Használjon minimum 3 típusú kötélszemetet – nagyobb -tól több kicsire. A vége a nulla gabona kötegének kell lennie.

A horony végén fontos eltávolítani a teljes zsetonokat és port a kollektorból, ez megakadályozza a lemezek közötti rövidzárlat előfordulását.

Bérbeadási csapágy

A patronfúróban rögzített él kezdetben a csapágyba van felszerelve. A csatorna előtt el kell távolítania. Annak érdekében, hogy eltávolítsa a csapágyat húzó nélkül, kihasználhatja az alelnök, a kalapács és a véső. Biztosítsa a tengelyt az alelnök csapágyjával oly módon, hogy csak a csapágy. Telepítse a véső éles végét a kalapács tengelyének és fényfúvásainak végéhez, kiüti a tengelyt a csapágyból.

Ablak javítás

A bolgár – a megfelelő készségek és különleges pontosságok jelenlétét igénylő bolgár – munka visszacsévélése. A legjobb végeredmény elérése érdekében vegye fel a kapcsolatot a megfelelő szakemberrel.

Hogyan lehet visszacsévélni otthon?

Ha a integritását a forgórész tekercselés sérül meg kell pontosan távolítani, fogóval, fém fémfűrész, véső, fogók – minden szükséges eszközzel. Kerülje a kollektoros érintkezők, a vas alap és a rögzítő tengely sérülését. Az eltávolítás előtt megtudja, mi a kanyarodási rendszer, és rögzíti ezt a tényt papírra. A folyamatban kövesse az összeállított tekercselési irányt.

KÜLÖNLEGES SZÁLLÍTÁSI HÁRMELYEK A VASTÁRBÓL SZÁRMAZÓ KÜLÖNLEGES GROOVES. Ki kell számolnia, hogy hány karmester van minden horonyban, és ennek alapján kiszámítja a fordulatok számát. A standard verzióban 2000 – 2300. A kartonlemezeket behelyezzük a hornyokba, szigetelve a tekercselést a vasbázissal való érintkezésből. Ezután a huzal tekercselést végzünk, amelyek végei befejeződnek a kollektoros kapcsolatokba.

Fontos kiválasztani a megfelelő szakasz rézhuzalját és megfelelő hosszát. A szigetelő lakkokkal borított elektromos motorok tekercselésére használt huzal. A visszacsévélés folyamatában nagyon fontos, hogy ne károsítsa ezt a bevonatot. Ellenkező esetben a tekercselésben ismétlődő lebomlás történhet.

Az új tekercselés impregnálása előtt egy multiméterrel vagy tesztelővel kell csípnie annak érdekében, hogy megszüntesse a bontás jelenlétét. Ha nincs, a horgony a fűtésre kerül a sütőbe. A rongyos rotor tekercselés epoxi gyantával impregnálódik. A vezetéken keresztüli jobb áramlás érdekében a horgony a döntés alatt áll.

Elővigyázatossági intézkedések

Az elővigyázatossági intézkedéseknek való megfelelés garantálja az összes bolgár csomópont egészségét Hosszú ideig:

 • megakadályozzák az elektromos motor túlmelegedését, a grafit keféket, nem haladják meg a csiszolók megengedett terhelését;
 • Használja a megfelelő átmérőjű cserélhető vágási köröket;
 • Megakadályozza az USHM szennyeződés, homok, nedvesség és idegen tárgyak házának lenyelését;
 • Figyelje a kenőanyag állapotát a sebességváltóban és a csapágyakban – hátránya vagy kiégése a szerszám elektromos részének terhelésének növekedéséhez vezet;
 • Kerülje a túlterhelt hálózatban való munkát, például amikor a hegesztőgép fut.

Szakemberek tippjei

A szakemberek néhány tanácsadás segít megelőzni a bolgár horgonyok károsodását, és kiterjeszti az elektromos kéziszerszám élettartamát. A por és a szennyeződés megakadályozása a ház belsejében:

 • Használja az építési porszívót a por eltávolításához a nem fémes anyagok fűrészelése esetén;
 • a víz helyét, a porlasztás csökkentése;
 • Zárja be a hornyok vagy a Kapon harisnyanadrág levegőbevezetését, rendszeresen változtassa meg / tisztítsa meg ezt az elszigeteltséget;
 • Állítson be egy sebességváltót úgy, hogy a kör forgása irányát “önmagából” – a por és más fűrészárutól távol tartják a levegőbevezető rácsoktól;
 • Ne tegye a földet a földre, a homokban, a szennyeződésben és a nedves felületeken.

Bolgár tippek:

 • merítse a vágócsontot az anyagba, nyomás nélkül;
 • Segíti a bolgár fűrészelés mozgását;
 • hasonlítsa össze az anyag fűrészelésének és tulajdonságainak méretét a csiszoló műszaki jellemzőivel és teljesítményével;
 • A sebességkorrekció jelenlétében nem kell túl hosszú ideig vágni az alacsony fordulatszámra.

Arról, hogyan ellenőrizheti a csiszoló horgonyát, nézze meg a következő videót.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: