Hogyan festhetjük a falakat gördülővel?

A vakolat és a festési munka bármilyen típusú javításhoz kapcsolódik. Nem csak a szoba általános nézete a falak minőségétől függ, hanem új funkciók a tervezési tervezéshez is. Ezért szükség van erre a folyamatra. Hagyományosan a festést egy görgő segítségével végzik. Ez az eszköz univerzálisnak tekinthető, mivel lehetővé teszi, hogy gyorsan elvégezhesse a nagy terület falán lévő befejező munkát. Ahhoz, hogy megfelelően festse a felszínét a mennyezet, elegendő választani a megfelelő típusú görgőt, és megragadja az elemi festékkészülékeket.

Festés jellemzői

A falak festése nehéz kialakítású, amely különleges előkészítést igényel a helyiségek, az anyagok és a speciális eszközök gondos kiválasztása. Ha a festmény munkáit a saját kezével gyakorolják, akkor bizonyos készségekre van szükség ahhoz, hogy a festék összetételét pontosan elosztja a falak teljes felületén. Az alkalmazást úgy kell elvégezni, hogy az utolsó réteg nyomokat és válások nélkül kiderült.

A legtöbb mester azt javasolja, hogy a festéket a falakon egy görgővel alkalmazzák. Ők is festék és mennyezet.

Ami az anyagok, akkor minőségileg végzett munka akril vagy vízben emulziós festék.

A mai napig kétféleképpen lehet festeni a falakat:

  • Végezze el a függőleges kézmozdulatokat felülről az alsó részről.
  • Végezze el a mozgást az alulról a kiindulási pontig.
  • Roller A felületet vízszintesen festheti.

Az első módszernek köszönhetően az alap csíkok nélkül sima lesz, a második technika lehetővé teszi, hogy lefedje a fal teljes területét, amit festeni kell. Ugyanakkor az első, és a második esetben a szín több rétegben történik.

A festési munka csak akkor indítható el, ha a falak felületét elkészítik, és a repedések és hibák nélküli tökéletes szerkezet jellemzi. Érdemes megjegyezni, hogy a görgőt sima területekre használják, hogy a végeket és a szögeket speciális kefék kiválasztásához használják. Ezenkívül a texturált görgő szokatlan mintákat és kompozíciókat hozhat létre a falakon. Ehhez külön-külön megvásárolnia kell a fúvókákat egy mintával. A görgő a festés folyamatában, a festék árnyalatai megváltoznak, és gyönyörű absztrakciókat eredményeznek.

Fajták

A fali dekoráció minősége különböző tényezőktől függ, amelynek fő része a megfelelő eszköz választékának tekinthető. Mivel a hatalmas területeket gördülővel festették, előre kell választani a megfelelő méretű és “szőrme kabát”. Ha nagyméretű festési munkálatokat terveznek, kívánatos, hogy legalább 30 cm szélességű variánsokat szerezzen. Vannak kis eszközök is (a fúvóka mérete nem haladja meg a 3 cm-t). Ezek ideálisak a nehezen elérhető helyek festéséhez: varratok, ízületek és sarkok. Attól függően, hogy melyik anyagból készül a görgő felületéről, különbséget tesz a különböző típusú szerszámoktól.

Poropolon

Az ilyen görgőt vízzel diszperziós keverékekkel való munkavégzésre tervezték, és nem ajánlott emulziófestéshez, mivel ez az oldat érintkezik a habszivacsokkal a falak felületén lévő légbuborékokból. Tehát a dekoráció után a kis válások maradnak a földön, és a festés sérült lesz.

A habos gumi fúvóka porózus szerkezettel rendelkezik, ezért elnyeli a sok oldatot és a függőleges alkalmazást, a festék nem lesz képes elkerülni.

Velúr

Jól alkalmas vízszintű és olajfestékekre. A rövid halom lehetővé teszi, hogy egyenletesen forgalmazza az oldatot, ugyanabban az időben, sima és vékony filmmel. A szerszámfúvóka gazdaságilag elfogyasztja a festéket, és lehetővé teszi, hogy gyorsan elvégezze a munkát.

Szőrme

A dombornyomott felületű falakra használják. Ez a görgő mesterséges és természetes anyagokból készül. A “szőrme kabát” halom hossza eltérő lehet. Az eszköz univerzális, mivel mindenféle festékkel való együttműködésben használható.

Henger poliamid szálral

Ez a termék könnyen kezelhető és lassan elhasználódik. Egy ilyen görgővel festeni kell, hogy van egy határozott képessége, mivel a szálak permetezhetnek.

Festési rend

Általános szabályként a falak színét a javítás végéig végezzük, így minden festési munkálkodást helyesen és óvatosan kell végrehajtani, hogy ne rontja a felület többi részét. Mivel a padló nagy területen van, ajánlott festeni egy görgővel. Nemcsak az egész munkafolyamatot felgyorsítja, hanem lehetővé teszi, hogy tökéletes dekorációt kapjon a dekorációban. A festmény a következő lépésekből áll:

Kiképzés

Minden eszközt kell raktáron. Ehhez egy speciális ecset, színes keverékeket és fúvókákat kell vásárolnia egy görgő számára. Ezután magának a helyiségeket: bútorokat hajtanak végre (szintén egy filmben is eltolható és fedett), padlóburkolatokkal, ablaknyílásokkal és ajtókkal.

Ügyeljen arra, hogy kikapcsolja a tápegységet, elrejtse a moláris szalagot az összes eszköz alatt.

Tedd

A falak felülete csiszolópapírral csiszolva van, így az érdesség és szabálytalanság eltávolításra kerül. Miután az alapot kiegyenlítették, meg kell tisztítania a falakat a szennyeződésekből és a porból. Ehhez használjon mosási oldatot és egy puha szivacsot.

Primer

A terület teljes kerületén a primer oldat több rétege okozott. Jó impregnálni a felületet, és kiváló minőségű színezést biztosít.

A festék alkalmazása

A munka keverékét előre kell előkészíteni, majd alaposan keverjük meg a fúrót mikroszkóppal. A festéket egy speciális raklaphatárba öntjük, és bemegy a görgőt. A “Shub” jónak kell lennie ahhoz, hogy áztassa, majd egy kicsit megnyomja a fürdő hullámos felületét, utána gördülő mozgást készítenek: amíg az oldatot egyenletesen áztatják a fúvókán. Most alkalmazhat egy keveréket a falon, amely függőleges vagy vízszintes görgős mozgásokat végez. Amikor megállítja a festést, ismét a raklapba merül, és továbbra is dolgozik.

A munka technológiája

Fontos pont, amikor a falak görgő festését tekintjük, megfelel a keverék alkalmazásának szabályainak. A munkafolyamat a helyiség felső sarkából indul – ez biztosítja a mag egyenletességét, és segít elkerülni a csíkok és a terek megjelenését.

A professzionális mesterek azt ajánlják, hogy a fali területet külön szakaszokra ajánljuk. Így a munkaterület négyzetekre oszlik, amelyek mennyisége a görgős fúvóka mérete határozza meg. Ez az, hogy egy négyzetszint a szerszám szélessége szorozva 5.

A festmény a négyzet jobb felső sarkából történik. A feladat egyszerűsítése érdekében a munkaterületet 5 függőleges csíkkal megkülönbözteti, amelynek első, majd a második festéket kell alkalmazni a másodikra. Hasonlóképpen, a harmadik szalag hiányzik, a negyedik görgőt vezetve. Végül festse a szélsőséges vonalat és az ötödik szalagot, menjen a negyedik, az első és a harmadik futás magjához.

Ami a második festékréteget illeti, a fordított sorrendben a négyzet felületét lefedik: kezdődik a harmadik jelzéssel, és simán kapcsolja át az első, negyedik és ötödik, a második csík befejezését.

Sok esetében az ilyen eljárás összetettnek és kivitelezhetetlennek tűnhet. Tény, hogy ez nem. Ha türelmesek vagyunk, és egyenletesen forgalmazzuk a színező oldatot a négyzet kerületén, az eredmény látványos lesz. Érdemes megjegyezni, hogy a görgő mozgása a legjobban gyakorolhatja az alulról felfelé. Szüksége van gyors. Amikor a feltételes négyzetek első része festett, elkezdhet egy másikat.

A festészet során fontos annak biztosítása, hogy nincsenek “szóköz”. A függőleges szalag befejezése után folytatódik a következő felső tér színe.

Befejező munka

Ha a legnehezebb és időigényes folyamat befejeződött, meg kell tisztítania a görgőt, tisztítsa meg a helyiség tisztítását és a falak szárítását. Általában több napig hagyja. A szárítási folyamat a helyiség hőmérsékletrendszerétől, valamint a levegő páratartalmától függ. Felgyorsítani, megnyithatja az ablakokat és az ablakokat, de télen lehetetlen ezt megtenni. Amikor a szobában már nem lesz a festék szaga, és a falak felülete száraz lesz, szükség lesz a javítás befejezésére, valamint az eredeti megjelenés terére szolgál.

Nem szabad elfelejtenünk a munkalincs tisztításáról. Az összes festék tartozékot közvetlenül a festés után kell mosni, mivel a felületük gyorsan megszárad, és nem megfelelő lesz egy másik befejezéshez.

A vízben oldódó festékeket szokásos vízzel mossuk, és az olajzsákokhoz acetonra vagy benzinre van szükségük.

Általános ajánlások

Eddig, hogy a görgő falainak festésére minden. A festmény végéig az eredmény látványos volt, fontos, hogy megfeleljen az összes festéktechnológiához, válassza ki az anyagot és az eszközöket.

A következő ajánlások követése szükséges:

  • A festés megkezdése előtt a falak területének pontos számítását kell elvégezni. Ebből a festék számától függ.
  • A keverék megvásárlása, fontos, hogy figyeljen a színére, amely szárítás után megváltoztathatja az árnyalatot.
  • A falak felületét el kell készíteni. Megtisztítják az előző bevonatot, szabálytalanságokat és zsírt. Folyamat a primerrel a jobb festékkupakkához
  • Az ezt követő réteget csak az első szárítás után alkalmazzák.
  • Minden munkát speciális védőruházat kell elvégezni.

A következő videóban megmutatjuk, hogyan kell megfelelően festeni a falakat görgős.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: