Hogyan kell hajlítani Orcteclo-t?

A szerves üveg egy sűrű szerkezet átlátszó polimer anyaga, amely bizonyos formában vagy hajlításban megadható a kívánt szög alatt. A Plexiglas alkalmazása meglehetősen kiterjedt – Ebből az anyagból készült dekoráció, akváriumok, állványok, ajándéktárgyak, védő képernyők, tervező tartozékok. A Plexiglas nagyfokú átlátszósággal rendelkezik, így a szokásos üveget a belső ajtók, ablakok vagy dekoratív partíciók cseréje lehet. Az akril polimernek jó plaszticitása van, feltéve, hogy bizonyos hőmérsékleti módok befolyásolják. Acrylo beállítása A szükséges konfiguráció nemcsak ipari módszerekkel lehetséges, hanem saját kezével is otthon.

Jellemzők hajlítás

Az akril üveg plexiglas nem valószínű, hogy a szokásos üvegen van, mivel plaszticitással rendelkezik, amelynek következtében ez a polimer műanyag gondoskodik.

Az ívelt üveg megmenti a tulajdonságokat, és nem módosítja a konfigurációt.

Az akrilszal dolgozni, figyelembe kell venni számos funkciót, így az üveg hajlításának folyamatában nem rontja az anyagot:

 • Az akril munkadarab fűtésére vonatkozó minden manipuláció, csak a hajtás hátoldalán kell végrehajtani;
 • Hőmérséklet-fűtési mód az akrilhoz nem haladhatja meg a 150 ° C-ot;
 • A formázás, az akril üveg olvad 170 ° C olvadáspontján;
 • akril üveg, amelynek vastagsága meghaladja 5 mm, A hajlítás mindkét oldalon felmelegedni lesz.

Az akrilből származó termék paramétereinek kiszámításakor fontos figyelembe venni az anyag költségeit, amely a hajlítási sugár létrehozásához fog történni. Annak érdekében, hogy ne tegyen hibát a számlálás során, kívánatos, hogy a vastag papír jövőbeli termékének sablonját készítsük.

A fűtési eljárás után és az akril hajlítás végrehajtása után szükséges, hogy az anyagot természetesen szobahőmérsékleten lehűtjük. Használjon hideg vizet hűtéshez nem ajánlott, mivel ez többszörös repedések megjelenését eredményezheti a készterméken egy szerves polimerből.

Az akrilüveg feldolgozási folyamata magában foglalja A hajlítás területén a felmelegedése. Néha a munkadarab teljesen fűthető, például az akril ömlesztett adatok extrudálása esetén.

Kiképzés

Mivel az akril szintetikus anyag, elektrosztatikus töltést szerez a felületén, ezáltal a por és a kis részecskék önmagára való vonzása. A felszíni szennyezés csökkenti az üveg átláthatóságát. Az akril lap hajlításának megkezdése előtt szappanos vizes oldattal kell öblíteni, majd az anyagot legalább 24 órán keresztül kell követni.

A kiváló minőségű összecsukásra fontos elvégezni Jobb felmelegedési anyag. Meg kell melegíteni a plexiüveget az oldalról, ami a hajlítás ellentétes helye, azaz, ahol az anyag felületi feszültsége lesz a legnagyobb.

A felmelegedés felületének a vastagságához kell kapcsolódnia, arányos expresszióban, úgy néz ki, mint 3: 1.

Annak érdekében, hogy megakadályozzuk a szerves üveg polimer felületének melegítését a fűtési folyamatban, fontos, hogy helyesen válassza ki a hőmérséklet-rendszert. Hiba esetén az üveg nem csak megolvadhat, hanem felgyorsulhat is. A fűtésre használt hőmérsékletnek 100-150 ° C között kell lennie.

Hogyan lehet gép?

A tömegtermelés tekintetében az akril lapot hajlítottak, speciális felszerelést alkalmaznak, amelyet hívnak Termőgép. Ezzel az eszközzel kiváló minőségű levélmelegítést végezhet, majd az egyenes hosszabb hajlítása. Az eljárás befejezése után a termék lehűl. Minden manipuláció A THERMOGING GAME egymás után és automatikusan végrehajt.

Az akril hajlítóberendezések működésének elve a hőálló üvegből készült lombikban lezárult nichrome fonalak használatán alapul. A termikus buggy gép képes polimer anyagokat, műanyagot és akrilüveget hajlítani 0,3 mm és 20 cm közötti vastagságú. A rugalmas polimerek berendezései különböző módosítások formájában állíthatók elő, amelyek lehetővé teszik az üresek feldolgozását, amely szélessége 60 cm és 2,5 m közötti.

Az akrilüveg hajlítása egyenletesen a hosszában. Az ilyen típusú berendezés elektromechanikus vagy pneumatikus meghajtóval van felszerelve.

A termo-szakaszos gép több beépített fűtési elektromos elemeket, amelyek lehet beállítani, hogy a mértéke fűtési és mozog egymáshoz bármely kiválasztott távolságon belül a készülék hurokban. A berendezés tokjának kialakításához a berendezés kialakítása nem túlmelegedett, a speciális üregekben a körkörös hűtés vízellátása folyamatban van.

A termogetikus berendezéseknek számos előnye van:

 • A készülék lehet flexing lapot polimer anyag, nem csak egy adott szögben 1-180 ° C, hanem a görbületi hajlítás elvégzésére;
 • Az automatikus gépnek nincs szükség állandó újrakonfigurálásra a munkafolyamat folyamatában;
 • A berendezésnek képes arra, hogy egyszerre melegítse a vastag ürülékeket mindkét oldalról;
 • A gépvezérlés kézi vagy automatikus offline üzemmódban hajtható végre;
 • A berendezések mindenféle műanyagból működhetnek.

A termikus buggy berendezések szerves levelének egy hajtását biztosítja, biztos lehet benne, hogy az anyagot nem fogják elrontani. A termékeket a termékekben egyértelműen meghatározott paraméterekkel végzik, anélkül, hogy az anyagon belül vannak kötegek, repedés és buborékok nélkül.

Az automatikus eszközök nagy teljesítményt nyújtanak, segíthet nagyszámú soros terméket, miközben a minimális időt töltsük ki.

Más módszerek

Otthon egy Plexiglas lap adható a saját kezével. Különböző módok vannak a hajlítási munkák elvégzésére, amelynek köszönhetően 90 fokos sugarú, vagy egy vékony akrilból egy sugarú, vagy egy vékony akril. A szerves üvegfeldolgozást különböző eszközök segítségével végezheti el.

Hajszárítóval

Ez az akril feldolgozásának módja olyan esetekben alkalmazható, amikor hajlítsa meg, hogy nagyon nagy legyen a szerves üvegdarab dimenzióira. A munkaterület felmelegedéséhez meglehetősen hatékony eszközt fog tenni, amely építési hajszárító. Ez a nagy teljesítményű eszköz a kívánt levegőhőmérsékletre forró áramlást fúj. A hajlító folyamat több szakaszban történik:

 • Az asztalon a szerves üveg teste szilárdan rögzítve van az asztalos bilincsekkel;
 • A méréseket mérjük és tervezik az anyagi hajlítás elvégzésére;
 • A hajtogatási területet forró levegővel kezeljük az építési szárítóból;
 • Az anyagot forró levegővel kezeljük lágyulásig;
 • A lágyított lap a kívánt szög alatt;
 • A készterméket szobahőmérsékleten lehűtjük.

Ha a kezelése a hajszárító végezzük a szerves üveg egy kis vastagságú, majd a szakaszokat, amelyek nem kell melegítjük kell zárni egy anyaggal ellenáll a magas hőmérsékletnek.

Forró vízben

A kis plexilassot otthon hajlíthatja meglehetősen egyszerű módon, amely a legkevésbé energiafogyasztást és a gyors vizet kell elvégezni. A folyamat számos lépést tartalmaz:

 • Válassza ki a tartályt úgy, hogy a feldolgozott billet beírhatja, és a vizet öntsük;
 • Forraljuk fel;
 • Forró folyadékban 5 percig. Hagyja ki az akril munkadarabot – az expozíció idejétől függ a plexianyag vastagságától;
 • A forró víz hatása alatt lévő billetet melegítik, majd eltávolítják a tartályból;
 • A munkadarab hajlása, a kívánt konfigurációhoz.

Ennek a módszernek a hátránya, hogy Az akril hajlékonyság forró üresen esik, így szükség van a pamut kesztyű jelenlétére, hogy ne égessen kezeket munka közben.

Speciális nichrome huzal

A Plexiglák magas színvonalú hajlítását végezheti el a nichrome szál segítségével. Az eljárás a következő:

 • Az asztalon a bilincsek segítségével a plexiglas lapja rögzítve van, amely szabadon hajlító helyet biztosít a szabadon hajlítás helyén;
 • A táblázat fölött húzza a nichrome vezetéket legfeljebb 5 mm távolságra a lap felületétől;
 • 24 V-os feszültségű transzformátorhoz csatlakoztatott huzal;
 • A transzformátor felmelegíti a nichrome szálat, és utána súlyosan meleg lesz, az üveg lassan hajlik a hő és annak súlya alatt.

Amikor a nichrome huzal felmelegszik, biztosítani kell, hogy ne mentse meg és ne érintse meg a munkadarabot.

Ha a hajlító üveg nem szabad felgyorsítani az eljárást, segítve a kezével – ez az anyag repedéseihez vagy deformációhoz vezethet.

Fémcső

Annak érdekében, hogy az akril betakarítás egy bizonyos kerekítési sugár, a módszer egy plexiüveg egy fémcső. Az eljárás otthoni ellátásához az anyagot vagy a csövet melegítheti. A csövek melegítéséhez forrasztó lámpát használ.

A hajlító eljárást a következő sorrendben végezzük:

 • A hideg akrillemezt a csőre helyezzük, amelynek átmérője megegyezik a hajlítási sugárral;
 • Forrasztó lámpa vagy építőipari hajszárító fűtés a levélszárny régió;
 • Ha a szerves üveget felmelegítik és szereztünk egy plaszticitást, a lemez felületét a cső felületén lévő levél;
 • Az eljárás megismétlődik, amíg az akril lencsék eléggé hajlíthatók.

Ha a második módszert kell használnia, akkor a csövet először felmelegítjük, és amikor eléri az akril olvadáspontját, a lemez a cső körül fordul, ezáltal a szükséges hajlítás elvégzése.

Az akril anyagból a félteke nyomást gyakorolhat. Ehhez vegyen egy vékony plexiglas (3-5 mm), a lyukasztási és mátrix rétegelt lemez, amelyben a szükséges lyuk szükséges. A lyuk átmérőjét egy kicsit többet kell tenni, figyelembe véve a juttatás megegyezik a szerves üveg vastagságával.

Annak érdekében, hogy az akril munkadarabra ne nyomtasson a fa textúra minta, a rétegelt lemez mátrixának lyukasztása és felülete kazein ragasztóval kenhető, majd amikor feláll, a film csiszolja a csiszolópapírokat.

A szerves üveg levele fűthető Lágyulás előtt – Meg tudod csinálni egy gázégő segítségével, pamut kesztyűvel dolgozó, hogy ne égessen kezeket. Miután az anyag jól fűtött, azt a mátrix tetejére kell elhelyezni. Ezután az akrilok tetején a félgömb alakú ütés. Ezzel az eszközzel nyomja meg az akril lapot, majd 10 percig tartva. az egész design a keményedéséig. Így a plexilass félkör alakú konfigurációval rendelkezik. Az ilyen technológiát bármely más alak extrudálására használhatjuk a stencil és a lyukasztás formáitól függően.

Arról, hogyan hajlítsa meg Plexiglas-t, nézd meg a következőt.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: