Hogyan kell kezelni a Plexiglas-t?

Kérdések, hogyan kell kezelni a plexiglákat, hogyan kell otthon fúrni, nagyon gyakran osztják őket. Finomságai és a PlexiSiglass alkalmazásával a CNC gépeken. Külön téma – Hogyan kell feldolgozni egy ilyen nyílást. Mindez lehetővé teszi a kezdő mesterek számára, hogy elkerüljék sok hibát.

Hogyan kell kezelni a Plexiglas-t?

Hogyan kell kezelni a Plexiglas-t?

A kezelés típusai

Mielőtt beszélne arról, hogy pontosan hogyan kezelheti az ökológiai üveget otthon, meg kell tanulnod az ilyen folyamatok fő fajtáit. Ha általában beszélünk, minden lehetséges lehetőséget, a lista a következő lesz:

 • vágás;
 • Marás;
 • őrlés;
 • Plexi kezelés pumice használatával;
 • bélyegzés;
 • hajlítás megszerzése;
 • Esztergálás.

Hogyan kell kezelni a Plexiglas-t?

Hogyan kell kezelni a Plexiglas-t?

Hogyan kell kezelni a Plexiglas-t?

Ilyen anyag, függetlenül egy adott fajtától (ez vonatkozik az akrilüvegre, természetesen, és polivinil-kloridból), amelyet hőre lágyuló műanyagként ismernek fel. Ha a hőmérséklet növekszik, akár 150 fokig is, a deformációk fokozott kockázata elkerülhetetlenül felmerül. Mivel a szerves üveg fúrását sokkal összetettebbnek tartják, mint a polírozás, marás vagy vágás méretei. Ahhoz, hogy megfelelően fúrjon egy lyukat mind a CNC-n, mind manuálisan, gondosan ki kell választani a fúró méretét a méret alatt.

Figyelem, hogy érdemes fizetni és egy fúró eszköz márkáját.

Hogyan kell kezelni a Plexiglas-t?

Hogyan kell kezelni a Plexiglas-t?

Mindenesetre szem előtt kell tartani, hogy az ökológiai üveget összehasonlítjuk a szokásos módon:

 • félig könnyen;
 • szigorúbb;
 • A csípés tolerálja;
 • optimálisan védi a hőtermelés ellen;
 • Sokkal átláthatóbb.

Alapértelmezés szerint az akril szigetelő filmmel van ellátva. Nem szabad megszakítani. Az anyaggal való együttműködés során folyamatosan figyelemmel kell kísérni, hogy ne legyen túlzottan, amit a műszer kiválasztásával és a cselekvési módból érhetünk el. Minden eszköznek a lehető leggyorsabban kell mozognia. Bármilyen éles mozgás legfőbb érzékeny termékhez vezethet.

Hogyan kell kezelni a Plexiglas-t?

Hogyan kell kezelni a Plexiglas-t?

Munkakörülmények

A Plexiglas vágása az elemi kézművesekkel is elvégezhető. Megfelelő és banális fűrész fémhez. Ipari körülmények között néha speciális lézerek is alkalmazandók. De a legtöbb esetben még mindig megpróbálnak kompromisszumot találni a műszer tökéletesítése és a költségek között. Ezért a gyakorlatban általában szükséges lemezfűrészek, szalagfűrészek és vágók használata. Javasoljuk, hogy egy szalaggal dolgozzon, ahol nincs szükség egyértelmű egyenes vágásra (vagyis az előzetes üres lapok fogadásakor).

A szalagos mechanizmus sebessége 700-800 m / perc. Ahol egyértelmű zökkenőmentes vázlatot kell kapniuk, célszerű a vágók alkalmazása. Lemezfűrészek használatával pontos egyenes vágásokat kapunk. A vágott vonal nagyon világosan megy.

Öntött akril javasolja, hogy a fogakat keményedő karbiddal csökkentsék; Az optimális forgás sebessége 800 és 1200 m / perc között.

Hogyan kell kezelni a Plexiglas-t?

Hogyan kell kezelni a Plexiglas-t?

Ipari körülmények között jobb lesz a plexiglas kezelése a nagysebességű berendezéseken. A gyorsított vágás és a kis áramlási sebesség lehetővé teszi, hogy kiváló élW. A lemezszakasz 25 cm. A kerékpárokat nagy sebességű ötvözetekből kapják. A szokásos fekete fémeket alkalmazhatja, de a keményfém komponensek keményedésével.

A lézerrel való vágás sokkal pontosabb, mint a mechanikus eszközök használata esetén. Az ilyen munkával való hulladék kevesebb lesz. De ebben az esetben a termék belsejében lévő feszültség növekszik. Az ilyen felületek ragasztása nagyon veszélyes.

Fúrhatja a Plexiglas fix vagy mozgatható fúrógéppel. A fúrót a nagysebességű ötvözetből kell készíteni. A maximális teljesítményre számítva. A fúró mélyebb, minél gyakrabban a fúró. Ez lehetővé teszi, hogy kihúzza a zsetonokat, ugyanakkor csökkentse az anyag fűtését. A veszélyes belső feszültségek csökkentik a vágóeszközök hűtését speciális folyadékokkal vagy sűrített levegővel.

Hogyan kell kezelni a Plexiglas-t?

Hogyan kell kezelni a Plexiglas-t?

A legtöbb esetben a gravírozáshoz a rippereket használják, amelyek az áramszedőkre kerülnek. A rippers maguk is alkalmasak a különböző profilok kis méretű vágóival.

Nehéz esetekben a lézeres vágóberendezéseket használják. A gravírozáshoz jobb, korlátozza a sugár mélységét.

Csiszolása durva vagy deformált plexiüveg, nedves csiszolópapírral borított korund. Amikor a durva csiszolás véget ér, a felületet polírozó keverékekkel kezeljük, mint a Viam, a Crocus. Munkát végeznek vagy manuálisan, vagy polírozó berendezéseken. A vágott élek és a matt felületek problémamente polírozott mechanikusan gyémántvágók segítségével. A görbületi vágásokon és más nehéz esetekben a magas hőmérsékletű tűzzel való polírozás történik. Lehetőség lesz arra, hogy a lehető legnagyobb mértékben működjön, alaposan tisztítsa meg a feldolgozott réteget; A feszültségek megakadályozzák a lágyításokat, amelyek megkönnyítik a ragasztást vagy a festést.

A plexilass kialakítása három szakaszban szükséges:

 • bemelegítés;
 • valójában formázás;
 • Hő- és hűtés.

Hogyan kell kezelni a Plexiglas-t?

Hogyan kell kezelni a Plexiglas-t?

Hasznos tanácsadás

Az extrudálási szerves üveg ragaszkodása lehetséges:

 • Film ragasztó;
 • polimerizálható ragasztó;
 • Epoxi, poliészter ragasztók.

A görbületi metszést nichrome szál vagy forró rugó segítségével kapjuk meg. Ami a forgatást illeti, a leginkább praktikus opció ugyanaz a mód, mint a nagy sebességű keményfafeldolgozás. A munka minőségének következtetései a chipek.

Hogyan kell kezelni a Plexiglas-t?

A fúrócsökkentő szög fúrásakor legfeljebb 60 fokos lehet a vékony lapokhoz, és 70-90 fok a vastag üresek számára.

A plexilass hajlítása jobb a kapott fűtés után a kívánt helyen; Ez egy forrasztópákkal, építési szárítóval és távollétében érhető el – forró fémcsővel.

Ideális fúrók:

 • van egy horony, amelynek szöge 17 fok;
 • 3-8 fokos elülső szögben él;
 • A hátsó sarokban 0-4 fokos.

A kúpos fúró lehetővé teszi a kúp alakú lyukat. A lépés eszköz segít a hengeres csatornák behatolásában. A hosszúkás lyuk elviselése.

Hogyan kell kezelni a Plexiglas-t?

Hogyan kell kezelni a Plexiglas-t?

Hogyan kell kezelni a Plexiglas-t?

   FONTOS: A típustól függetlenül a pontnak tökéletes állapotban kell lennie. Szükséges meg kell kezdeni a fúrást minimális Revs, majd amikor megjelenik az ásatás, menjen az átlagos fordulatokra.

   Az anyag utolsó harmadában csak a lehető leggyorsabban fúrni kell. De akkor nem szabad elfelejtenünk, hogy időszakosan csökkenjen. Találatok keresése, ásványi kőfúrókkal fúrjon meg a legalacsonyabb sebességgel.

   FONTOS: Fúró fúrás Plexiglas, de nem lehet csavarhúzót fúrni. A 10 mm-nél hosszabb lyukak és a 7 mm-nél nagyobb lyukak Javasoljuk, hogy vízcsapos gépekkel feldolgozzák a helyhez kötött gépeket.

   Hogyan vágjuk le a plexiglákat, nézd meg a videót.

   Kamat cikk
   ( Még nincs értékelés )
   Ossza meg barátaival
   123
   Megjegyzés hozzáadása