Hogyan kell mosni akrilfestéket a ruhákból?

Hogyan kell mosni akrilfestéket a ruhákból?

Mindenki, aki találkozott a javítással, tudja, hogyan kell inni ruhát festékkel és lakkokkal. Az akrilfesték gyorsan felszívódott a szövetbe, és először úgy tűnik, hogy a dolog elsődleges megjelenése nem lesz képes visszatérni. De ez nem! Ma elmondjuk, hogyan kell mosni az ilyen szennyezést a ruhákból.

Festék funkciók

Akrilfestékek – Különleges típusú építőanyagok. Ezek közé tartozik a víz, a színező pigment és a film fogyasztók. Nem korlátozják a szerves oldószereket, ezért környezetbarátnak számítanak, és széles körben használják az építési és művészi szférában.

A festéket akrilgyanták és víz alapú. A szín a kiválasztott pigmenttől függ. Filmfeldolgozási idő – 30-60 perc. A teljes szárításhoz a festék egész nap szükséges.

Hogyan kell mosni akrilfestéket a ruhákból?

Hogyan kell mosni akrilfestéket a ruhákból?

Az akril anyagokat nagy rugalmasság, élénk színek, különböző árnyalatok, gyors szárítás jellemzi. Ha akril van a ruhákra, akkor könnyű megbirkózni a friss festékkel, de az így kapott folt sokkal nehezebb visszavonulása. Ma sokféle módon lehet gyorsan megszabadulni az akril foltoktól az otthoni szövetből.

Az akril eltávolítására szolgáló eszközök megválasztása attól függ, hogy mennyi idő telt el a ruházati színezőanyag óta. Jobb, ha azonnal megszünteti a szennyezést, amíg a festék felszívódik az anyagba, és nem száradt.

A friss festék könnyen mosható hagyományos hideg vízzel. Távolítsa el az elemet rosszul, majd helyettesítse a tiszta hideg víz áramát. Ezután küldje el a mosógépre, vagy ürítse ki a kézi szappant. Ezt követően a ruháknak jól kell öblíteniük. Ha a folt túl nagy, akkor egy darabig hideg vízben áztathatja a dolgot. Ez segít a festék nedvességének megszerzésében, és könnyebb lesz eltávolítani. Míg a ruházat rázza, ásni egy szappanoldatot, alkalmazza egy szivacs és puha mozgásokra.

Hogyan kell mosni akrilfestéket a ruhákból?

Hogyan kell mosni akrilfestéket a ruhákból?

Törölje a festék elemet, hozzáadhat egy speciális tisztítást a porhoz. Az üres ruhák 30 fokos hőmérsékleten következik finom üzemmódban. Amikor a dolog összecsukódik, kiegyenesítse azt a helyet, ahol folt volt és óvatosan száraz volt.

Az akril ruháit mossa, nem használhat forró vizet! A színező pigment “átfordul”, amely után szinte lehetetlen lesz eltávolítani a festéket bármilyen módon.

Hogyan kell mosni akrilfestéket a ruhákból?

Az elsődleges eszközök alkalmazása

Megszabaduljon a szárított akrilfestéktől, segíti a szokásos szalagot. Ez a módszer jól illeszkedik a pamutszövethez. Alkalmazza a scotch vagy a ragasztószalag szegmensét a száraz festékre és a jól kezes kézre, hogy ezek az eszközök szorosan illeszkedjenek az ügyhez. Meg kell távolítanod őket (bunkó nélkül).

Hogyan kell mosni akrilfestéket a ruhákból?

Minden körülményben olyan készítmények lesznek, amelyek segítenek gyorsan újjáéleszteni az akril ruházatban. Ezek közé tartozik az ételek szokásos mosószerei. A használati módszer egyszerű:

 • Keverje össze a folyadékot meleg vízzel 1: 1;
 • Nedvesítse meg a rongyot vagy egy szivacsot a kapott oldatban;
 • Ezután tegye a foltot;
 • Ha a szövet sűrű, használhat egy fogkefét.

A tisztítás befejezése után hogyan kell öblíteni a dolgot hideg vízben és a szokásos módon.

A friss folt eltávolításának másik módja – keverje össze az üveg mosóporot két evőkanál ecettel. Minden összetevőnek alaposan kell kevernie. A kapott tömegben a szivacsot meg kell nedvesíteni és kissé elveszteni a helyet. Ez a módszer hatékony, ha a festék még nem volt ideje “megragadni”, különben jobb, ha erősebb anyagokat használ.

Hogyan kell mosni akrilfestéket a ruhákból?

Hogyan kell mosni akrilfestéket a ruhákból?

Az akril jól elengedhetetlen a következő rendelkezésre álló pénzeszközökkel:

 • Izopropil (orvosi) alkohol;
 • ammónia;
 • ecet;
 • hajlakk;
 • Az ablakok tisztítására szolgáló eszközök;
 • ammónia.

Hogyan kell mosni akrilfestéket a ruhákból?

Hogyan kell mosni akrilfestéket a ruhákból?

Függetlenül attól, hogy a választott eszköz, friss festék kell öblíteni, nem pedig dörzsölni. A károsodás lehetővé teszi a folt eltávolítását anélkül, hogy lehetővé tenné a szennyezés felszívódását a mély rétegrétegekben. A dörzsölés a hiba növeléséhez vezet, így tovább eltávolítja, hogy problémás lesz.

Mielőtt folytatná az akril foltok mosását, győződjön meg róla, hogy a kiválasztott szer nem fogja elrontani a szövetet. Ne feledje, hogy megfelel a biztonsági előírásoknak: vegyi anyagokkal való munka esetén, védőszemüveget és kesztyűt kell viselni.

Hogyan kell mosni akrilfestéket a ruhákból?

Fontolja meg, hogyan kell eltávolítani az akril ruhát a fentiek segítségével.

Izopropil-alkohol

Ez a legegyszerűbb módja az akril ruháitól. Csepegtet néhány izopropil-alkoholt egy foltra, és hagyja áztatni. Egy fogpiszkáló vagy egy másik éles tárgy használatával a festéket egy irányba mozgatva, majd az ellenkezőjében. Következő küldjön ruhákat a mosáshoz. Egy kis alkoholt dobhat a vízbe a mosás során – segít megszabadulni a legkisebb nyomai közül.

Az alkohol színtelen, így használhatja, hogy ne használjon erőt. Próbálja meg cselekedni.

Hogyan kell mosni akrilfestéket a ruhákból?

Ammónia és ecet

Ezek az alapok minden otthonban vannak. Tegye az érintett dolgot a medencébe vízzel 1 percig. Mivel az akrilot víz alapon állítják elő, a foltot vízzel impregnálták, és könnyebb lesz eltávolítani. Keverjük össze 1 csésze ammóniát és 1 csésze ecetet, adjunk hozzá egy kis sót – a megoldás készen áll. Ez a módszer elengedhetetlen abban az esetben, ha végül szárított festék.

Az ammóniával kezdve fontos megjegyezni az óvintézkedéseket. Ismeretes, hogy fejfájást okoz, így egy jól szellőző helyiségben dolgozik vele.

Kapjon ruhákat a medencéből, és óvatosan nézzen ki. A kapott oldatban nedvesített szivacs vagy pamutszövet, amely után az ágazaton keresztül megy. Ne dörzsölje a foltot – ez csak súlyosbítja a helyzetet.

Ha a festék erősen belépett a szövetbe, akkor az egy liter vízben hígíthatja a dolgot. Az eljárás végén öblítse le a ruhákat, és tegye egy mosógépet.

Hogyan kell mosni akrilfestéket a ruhákból?

Hogyan kell mosni akrilfestéket a ruhákból?

Haj lakk és ablakmosó eszközök

Ez a módszer meglehetősen hatékony. Szakítsa meg a festéket papírtörülközővel és hidratálja a ventilátort. Győződjön meg róla, hogy az eszköz nem hagy semmilyen nyomot a szöveten. Ehhez megszórjuk a lakkot, vagy mossa meg az észrevétlen ruhadarab szélét. Ha minden rendben van, elkezdheti eltávolítani a foltot. Alkalmazza a készítményt egy tiszta szivacsra, majd feldolgozza a szennyezettséget. Hurkot a foltot könnyű mozgások nélkül alkalmazása nélkül (először egy irányban, akkor a másikban). Az eljárás után helyezze ruhát mosógépbe.

Hogyan kell mosni akrilfestéket a ruhákból?

Ammónia

Mielőtt elkezdené eltávolítani a foltot, próbálja meg a festék kaparását. A felső bevonó réteg eltávolítása segít gyorsan megbirkózni.

Néhány percig áztassa a ruhákat hideg vízben. Adj neki áztatni vízben, majd enyhén squeeze. Szükségünk lesz a következő megoldásra:

 • Meg kell keverni az egyenlő arányban ecet és ammónia alkohol;
 • Hozzáadhat egy kis sót.

A helyszín feldolgozása követi a kapott oldatba merített pamutlemezt vagy tamponot. Módosítsa ezeket az elemeket szükség szerint. Ezt követően a ruházatnak tiszta vízben és mosásban kell öblítenük.

Hogyan kell mosni akrilfestéket a ruhákból?

Hogyan kell mosni akrilfestéket a ruhákból?

Agresszív oldószerek használata

Az agresszív oldószereket súlyosabb esetekben alkalmazzák, ha vissza kell vonnod a régi szárított helyet. Az akril anyagot el lehet dobni ilyen anyagokkal:

 • Tisztított benzin;
 • Fehér szellem;
 • aceton.

Fontolja meg, hogyan működik az egyes eszközök.

Hogyan kell mosni akrilfestéket a ruhákból?

Tisztított benzin

Csak különleges tisztított benzint használhat, amelyet bármely gazdasági áruházban lehet megvásárolni. Használja az autóipari kompozíció kategorikusan tilos! Tehát csak súlyosbíthatja a helyzetet, amely után lehetetlen visszaadni a ruhákat a ruhákba.

Spread az elpárologtatott dolgot sík és sima felületen. A rossz oldalról egy papírtörülközőt vagy szalvétát egy helyszínre kell helyezni. Nedvesítsen egy pamut lemezt benzinben, majd feldolgozza a foltot könnyű vízmozgással. Az eljárás után öblítse le a ruhákat.

Ha először nem működött, akkor először ismételje meg az eljárást, majd írja be a dolgot a szokásos módon.

Fehér szellem vagy aceton

Ezek az alapok gyakorlatilag minden otthonban vannak, és nagyon hatékonyak a szárított akrilfestékek elleni küzdelemben. A használat módja nem különbözik a korábbiaktól: Moch a fültisztító pálcikát, és óvatosan sétálni a helyszínen. Ha a nyomvonal a szennyezésből marad, akkor csökkentheti a gazdasági szappan szennyezését és öblítését.

Hogyan kell mosni akrilfestéket a ruhákból?

Denaturált szesz

Denataturának erősebb hatása van, mint az orvosi alkohol. A kompozícióban nincs víz, de metanol van, amely a méregcsoportban szerepel. Ezért van, hogy a denatureálkozás nagyon pontos, jól szellőző helyiségben, munkaruhával és biztonsági üvegekkel. Könnyen tűzveszélyes és sápadt kék lángot ég, amely napfényben szinte nem látható.

Az alkalmazás módja megegyezik az orvosi alkohollal: nedvesítse meg az oldatban lévő pamutszalagot, és a fénymozgások áthaladnak a helyszínen. Ha a festék megszárad, akkor elveszíthet egy kicsit. Ezt követően a dolgot gondosan meg kell öblíteni, többször cserélni a vizet, majd mossa meg az utat a szokásos módon.

Érdemes megjegyezni, hogy az akril eltávolítása szintetikus szövetekkel a fent említett eszközökkel, lehetetlen. Az agresszív anyagok az anyag lyukak kialakulásához vezetnek. Ha a Mattium természetes nyersanyagokból készül, akkor is erős technikai oldószereket használhat.

Gyakran eltávolítja a szárított foltok akrilfestéket ajánlott speciális szerves foltok segítségével. A gyakorlat azonban azt mutatja, hogy a használatuk eredménye nem sok más, mint az összes otthoni eszköztől. Ezenkívül a pulóver módszerek használatával menthető.

Hogyan kell mosni akrilfestéket a ruhákból?

Hogyan kell mosni akrilfestéket a ruhákból?

Szakemberek tippjei

Hogy az akrilből származó dolgok tisztításának folyamata hatékonyabb és problémamentes volt, A szakemberek következő ajánlásaira támaszkodni kell:

 • A mesterséges szövetek festése (nylon, selyem, kapron), jobb, ha alkoholtartalmú eszközöket használ. Az elmosódott helyszín alatt győződjön meg róla, hogy helyezze a szalvétát. A szennyezés eltávolítása a rossz oldalról következik.
 • Amikor a helyet eltávolítják, alaposan öblítse le, majd mossa le a dolgot. Szükséges megszabadulni a maradékoktól és a vegyi anyag szagoktól.
 • A por mosásakor hozzáadhat egy kis sót. Száraz ruhákra van szükségük a szabadban.
 • Távolítsa el az akril fehér ruhával segít az oxigén fehérítőjével. Alkalmazzon egy kis anyagot egy foltra, és hagyjon 1 óráig. Ezt követően gondosan öblítse le a ruhákat hideg vízben és hozzászólásban.
 • A szárított festéket bármilyen éles tárgyzal le lehet dobni: egy kés, fogpiszkáló, kanál.

Hogyan kell mosni akrilfestéket a ruhákból?

Hogyan kell mosni akrilfestéket a ruhákból?

 • A legnehezebb akril-t farmerből mossuk le. A farmer egy sűrű anyag, és elnyeli a nedvességet is, így ha ezzel a ruhával dolgozik, jobb, ha több agresszív eszközt használ.
 • Ha a dolog nagyon drága, és lehetetlen eltávolítani a festéket, használhatja a száraz tisztítás szolgáltatásait.

Ha “ültetett” egy foltot, miközben akrilfestékekkel dolgozik – ne kétségbeesett. Valószínűleg megfelel az egyiknek a fenti módszereknek.

A festékfoltok eltávolításáról, nézd meg a következő videót.

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása