Hogyan kell szétszerelni és javítani a perforatort?

  Minden igazi ember rendelkezik egy perforátor otthon vagy a garázsban. De bármi is van “arany” és szép keze, előbb-utóbb a hangos “asszisztens” szünetek. Az ilyen berendezések javítása ritkán közel van az otthonhoz, így gyakran a legjobb módja – próbálja meg megoldani a sajátomat.

  Ebben a cikkben fontolja meg, hogyan lehet gyorsan meghatározni a hiba okát, és javítsa meg a technikát otthon.

  A perforátor szervizelésének jellemzői

  A jó munkából való eltérés már figyelmeztetés, hogy valami rossz. Ha az eszköz nem kezdett dolgozni, mint korábban, hanem bármilyen hibával, akkor mindig megtudhatja az okot. De erre meg kell értened, hogy a perforátor belsejéből készült.

  Eszköz vásárlása, különösen drága és márkás, az ügyfél először felhívja a figyelmet a minőségre. Végtére is, így azt szeretném, ha az eszköz hosszú ideig szolgálja. De függetlenül az ár és a gyártó, vannak mindig két összetevő: elektromos és mechanikus.

  Melyik részben van bontás, és a javítás sajátosságai függnek.

  A perforátor szétszerelése és javításakor meg kell ismernie a készülék jellemzőit, hogyan van telepítve a motor: függőlegesen vagy vízszintesen.

  Ha a rotor függőlegesen van felszerelve, akkor az ilyen perforátorokat hordóknak nevezik. Jellemzőjük az, hogy a forgattyúcsatlakozó-sokk-mechanizmus elvén dolgoznak. Egy ilyen eszköz nehezebb, de erőteljes. Érdemes megfontolni, hogy ennek következtében a vertikális perforátor több kenőanyagot igényel annak érdekében, hogy fenntartsa azt.

  Perforátorok, ahol a motor vízszintesen kevésbé szeszélyes és kényelmesebben használható. Ez az eszköz ideális otthoni javításokhoz.

  Amikor mindannyian megtanultad ezt, itt az ideje, hogy megértsük, mi belül. Az elektromos rész mindig közelebb van ahhoz a helyre, amelyre a perforátort meg kell őrizni. Tartalmazza a sokk-mechanizmusunk “szívét” – a motort. Ezenkívül a befogadás gomb ebben a részben van telepítve, amely elnyeli az interferenciát, valamint a tápkábelt.

  A mechanikai rész magában foglalja a Shock mechanizmust, a sebességváltót és a patront. Ezek a rész főbb részletei. Néha új mechanizmusok adják hozzá a modell javításához: különböző működési módok, porszívó és egyéb kiegészítések.

  A hibák meghatározása

  Mint már megjegyeztük, néhány probléma azonnal meghatározható. A legfontosabb dolog az, hogy megértsük, hogy a perforátor melyik része jelentkezett problémát.

  Ha úgy érzi, hogy Gary szaga, az eszköz túl zajos vagy gyorsan felmelegszik, hallja az őrlést, vagy már megjelöli a füstöt, ez az a jelek, amelyeket a javítóeszköz nem működik megfelelően.

  Ha megérted, hogy a probléma a szájban van, akkor legyen óvatos. Ellenőrizze, hogy a perforátor le van-e kapcsolva, Ellenkező esetben az ilyen eszköz javítása nemcsak magának, hanem az egészségére is veszélyes.

  Amikor a perforátor megtagadja a bekapcsolást, a törés elektromos, és ellenőrizze, hogy a vezetékek nem szakadnak meg-e. Ebben az esetben először határozza meg, hogy hol levágták a huzalt, majd cserélje ki vagy gyökeret a bontásban.

  Ha a perforátor túlságosan betöltve, az égő mechanizmus előfordulhat. Ezután ki kell cserélnie az összes égtetett alkatrészt.

  Ennek megakadályozása érdekében szüntesse meg a munkát. Például állítsa le az eszközt 20 percenként folyamatos működésben.

  Ha valami szikrázik, akkor valószínűleg a probléma a kefékben. Ők könnyen szomszédosak a horgony, vagy a nedvesség ott jöttek, és oxidálódtak. Azután Az optimális megoldás helyettesíti őket.

  Ha a víz már meghozta a horgonyt, akkor óvatosan meg kell száradnia mindent, de úgy, hogy ne rontja a tekercselést. Ehhez használjon pamut pálcát és alkoholt.

  A kefékkel kapcsolatos problémák további jelei – a füst megjelenése. Így ezek az eszközök törlődnek, és a vezetékek érintkeznek egy horgonygal. Ebben az esetben az ecset újnak kell lennie.

  kívül, A füst azt jelenti, hogy a motor meghibásodása – ihletett, felmelegszik, és ebből a füstből tűnik. A legtöbb esetben a mechanikai részben bekövetkezett hibák meghallgatásával határozható meg. Zaj és zúzás – a probléma főbb jelei a perforátor ezen részében. Javítsa meg a problémát sokkal könnyebb és biztonságosabb az egészségre.

  A leggyakoribb jel, hogy a probléma a termelékenység csökkentése. Gyakran pontosan a kapcsoló lebomlása miatt a perforátor megszűnik. Érdemes helyettesíteni a bekapcsológombot További munkaért.

  A munka szintjének romlásának másik oka lehet az eszköz szennyezésének. A probléma kiküszöböléséhez meg kell tisztítania és kennie kell az eszközt.

  A meghibásodás megelőzésére, az eszköz minden használatát követően legalábbis a felületet a por és a tégla darabokból kell törölni.

  Ezenkívül a problémák gyakran felmerülnek a sokk mechanizmussal. De A pontos ok meghatározása érdekében meg kell vizsgálnod az egészet, Mivel a probléma lehet mindkettő egy fúróban és egy kis vasalóban a patron belsejében. Ezért a sokkoló mechanizmus javítása érdekében az eszköz teljes mechanikus részében kell keresnie az okot.

  Algoritmus szétszerelés

  Ne felejtsük el, hogy a perforátor javítása csak de-energizált üzemmódban lehetséges! A perforátorok fő részének belső összetételének hasonlósága miatt a műszeralkalmazási rendszer megközelítőleg azonos. Indítás szétszerelte a készüléket, ha a külső hibákat nem figyelték meg, a patronból következik.

  Ezután a következő részleteket egymás után eltávolítják:

  • Gumicsizma;
  • Zárgyűrű (csavarhúzóval);
  • műanyag csomagtartó;
  • mosó;
  • lemez;
  • tavaszi;
  • Kis fémgolyó.

  Az utolsó négy rész kopásával a hordó nem tartható a patronban, és elkezd esni. Meg kell javítani, ki kell cserélni a törött részt, és tisztítsa meg az alkatrészek többi részét és kenje.

  Ezután az elemzési algoritmus részletes – tok. Az első dolog, amit meg kell tenni a kapcsoló eltávolítása. Ehhez le kell fordítani a “Blow” államra, amelyet egy rajzolt kalapáccsal jelölt. Miután befejezte a gombot ezen a mechanizmuson, kapcsolja ki a kattintást.

  Az eltávolítás befejezéséhez vegye be a csavarhúzót, vele a kapcsolóval és kapja meg. Annak érdekében, hogy eljuthasson az elektromos meghibásodáshoz, érdemes eltávolítani a műanyag tokot.

  Könnyű, általában a csavarok peremén tartja. A sebességváltó problémájában le kell szüntetni és megváltoztatni a sérült csapágyakat.

  A gomb és a kefék cseréje

  A hiba az ecsetek és az igény a csere azt jelzi, markáns illata Gary, kimenő teljesítése során a perforáló. A hosszú munka kefék törlődnek, szikrázik, és akár megkezdhetik az égést is. Ebben az esetben ki kell cserélni őket.

  Ecsetek az elektromos részben vannak, Tehát miután eltávolítottuk a műanyag tokot és szétszerelve az ecset csomót, meg kell kapnia a régi ecsetet a zár alatt, és cserélje ki őket új. Most néhány gyártó azonnal megtartotta a keféket a készletre, ami egyszerűsíti a feladatot a normál felhasználó számára.

  Módosítsa a kapcsoló gombot sokkal könnyebb, de a további készletben nem megy. Elég a szétszerelt esetben húzza ki a spoiled gombot, és tegyen egy új helyet a helyére.

  Néha a kapcsoló problémája nem olyan komoly, és néhány varázsló azt tanácsolja, csak forgassa a gombot 180 fok, és továbbra is használja. De ez a LifeHak csak akkor segít, ha kisebb problémák vannak.

  Eszköz és javítás a sokk mechanizmus

  Már megemlítették, hogy a perforátorok eltérnek a motor helyén. Ezért az ilyen eszközök különböző javítási rendszerekkel rendelkeznek.

  A pisztoly perforátorban a motor vagy a forgórész vízszintesen helyezkedik el. És a törés leggyakoribb oka a kopás vagy a kötés. A kopás problémáját az alkatrészek cseréjével lehet megoldani, de Az egyes perforátorok csapágyai gyakran az egyes rendszer szerint vannak elrendezve.

  A hordó perforátor sajátossága a rotor függőleges helyén van. Ilyen eszközökben Elég gyakran ellenőrizni kell a kopás részleteit és cserélje ki őket, Ellenkező esetben lesz egy érzés, hogy a perforátor megtörtént.

  Különös figyelmet kell fordítani a kenőanyagra, mivel a perforátor egy erőteljes eszköz, és az alkatrészek miatt a csúszó bevonat hiánya nem megfelelő állapotban sokkal gyorsabb.

  Más bontások megszüntetése

  A gombok, a kefék és a sokk mechanizmus problémái mellett számos más hibát lehet rögzíteni és javítani otthon. És erre szükséged lesz a perforátor szétszerelésére.

  Megragadt

  Ha a fúró nem tartja a patront, akkor érdemes figyelmet fordítani egy kis fémgolyóra. Ki kell cserélni vele, vagy rögzíti a rugót. A BORA zavarásakor a probléma elégtelen mennyiségű kenésre van.

  Ha a fúró nincs behelyezve, vagy nem húzza ki, a probléma kis részletekben rejlik. Szétszerelnie kell a mechanikai részt, és nézze meg a törés okát. Mint abban az esetben, amikor a burkolat a patronban lóg, ennek oka lehet egy golyós hiba.

  Elromlott

  Ha a perforátorod rosszabbá vált, hogy legyőzze, Lehetséges, hogy a probléma a fogaskerekek kopott fogaiban van a motor mozgó részén. A nagy terhelések vagy megszakítások miatt merülhet fel a kapcsolás munkájában. Mint a többi hibás tétel, azokat ki kell cserélni.

  Vagy a kapcsoló gombok hibás működése van, akkor érdemes ellenőrizni a vezetékek integritását.

  A fúró nem tart

  Ha úgy érzi, amikor dolgozik, úgy érzi A patron nem tartja a fúrót, ez azt jelenti, hogy a perforátor hibás, és a legjobb megoldás kikapcsolja, Tehát hogyan kell folytatni a munkát az egészségre.

  A probléma valószínűleg nem a fúróban, nevezetesen a patronban. A korábbi esetekben az egyetlen kimenet szétszerelheti és meghatározza a törés okát.

  Trigger triggerek

  Ezt a racsnetet tengelykapcsolónak nevezik, megvédi Önt a törésből, és figyelmeztető jelzés, hogy a perforátor munkája a határértékre érkezik. De ez a jel nem tiltja meg, hogy folytassa, csak meg kell szüntetnie, és a készüléket pihenjen. Általában ezek a problémák csak olcsó eszközöknél fordulnak elő.

  Vágja a tengelykapcsolót a saját kezével képzés nélkül, szinte lehetetlen, és a javítás a szolgáltatás drága. Ezért nyereségesebb vásárolni egy új minőségi perforator.

  Legyőz

  Míg a perforator, a téglát apró darabokra bontják, amelyek később mindenütt kiderülnek, különösen az eszközön belül. A csúcs indulásának oka lehet védőszennyezés a téglafragmensekkel. Ebben az esetben a jelenlegi helyzet kibocsátása a patron tisztítása.

  Megelőző intézkedések

  Miután szétszereltük a perforátor hibájának fő okait, valamint a bontások javításának módszereit, több pont is megkülönböztethető, Hogyan lehet kiterjeszteni az ütközési eszköz életét.

  • Gyakori javítási munkák esetén a perforator tisztítását legalább havonta egyszer kell elvégezni.
  • Ne felejtsd el rendszeresen kenni a készülék részleteit.
  • A hibák elkerülése érdekében válasszon ki egy kiváló minőségű perforátort. Az olcsó eszközök csak évente párszor alkalmasak.
  • Hogy a mechanizmus ne legyen túlmeleged, és a keféket nem törölték, érdemes megtörni a munkát. Például, ha 20-30 percig használható, hogy pihenjen magam és perforátor körülbelül 10 percig.
  • És az utolsó – miután befejezte a munkát, ne hagyja el a perforator piszkos. Ügyeljen arra, hogy minden használat után tisztítsa meg, és távolítsa el egy speciális dobozba.

  Ezeket a kis tippeket követve meghosszabbíthatja a lyukasztó életét, amely megmenti Önt és időt a javításon, és a pénz egy új eszköz megvásárlására.

  Ne félj, hogy szétszerelje őt, talán abbahagyta a munkát egy kis hibás működés miatt, amely saját kezével megoldható.

  És ne feledje az óvintézkedéseket, mert ez egy elektromos eszköz, ami azt jelenti, hogy hozzászokik hozzá, hogy kapcsolatba lépjen vele.

  Arról, hogyan lehet megjavítani a perforatort a saját kezével, nézd meg a következő videót.

  Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: