Hogyan készítsük el a falakat a tapéta rögzítésére?

Háttérkép – modern befejező anyag, amely lehetővé teszi, hogy megkapja a falak gyönyörű és vonzó felületét. Ma a gyártók számos olyan termékmódot adnak ki, amelyek az alapítvány kialakítása és ereje jellemzi. A vászon alkalmazása speciális ragasztók alkalmazásával történik, lehetővé téve, hogy tartós adhéziót kapjunk az anyag és a felület között. De ez a feltétel szintén befolyásolja a falak minőségét, amelyre a termékeket rögzítették. Ezért fontos megtudni, hogyan készítsük el a falakat a tapéta rögzítésére.

Melyek a problémák?

A háttérkép beillesztése az egyik legegyszerűbb módja annak, hogy megváltoztassa a helyiség vagy a ház egészét. A különböző anyagok lehetővé teszik az egyes stílusokhoz igazított univerzális belső tereket. De hogy hasonló hatást kapjon, figyelmet kell fordítania a falak állapotára. Ez attól függ, hogy mennyi ideig és magas minőségű háttérképet tartanak a felületen.

A falak kezelése A háttérkép alkalmazása előtt több fő probléma megoldásához szükséges:

 • Egyenetlen felületek. Ragasztó papír ruhák elméletileg lehetnek a fali görbéken, de ez nem teszi lehetővé a megfelelő hatás elérését. A lapok közötti ízületek egyenetlenek lesznek, ugyanakkor a ragasztó vagy jelentős hiányosságok. Ezért, hogy a tapétát minéllegesen tegye, szükség van a javításra.
 • Személyes alap. A falak sok apartmanban többször is borítottak, ami hámozhat. Ez arra a tényre vezethet, hogy a háttérkép nem fogja szorosan zsugorodni a felületet, és gyorsan eltűnik. Az ilyen okokból a kis üregek merülhetnek fel, ami a tervezetek és más kellemetlen jelenségek kialakulásához vezethet.

 • Gomba. A penész gyakran nedves környezetben fejlődik. Ha megjelent a falon, akkor ez azt jelenti, hogy a felület gyorsan elnyeli a vizet, és nem szárad. Ilyen esetekben a speciális anyagokkal rendelkező falak feldolgozása, valamint további vakolatok. Bizonyos esetekben, hogy megszabaduljon e jelenségtől, szükség lesz arra, hogy eltávolítsa a falak falainak felső rétegét, amelyben az ellentmondásos vita található.
 • Piszkos bázis. A tapéta ragasztó csak bizonyos típusú anyagok feldolgozására szolgál. Ha zsír, olajfoltok vagy festék jelen vannak a falon, egyszerűen nem zárja le a ruhát. Egy bizonyos időszak lejárta után az anyag egyszerűen szopni és esik.

Szükséges a felszín előkészítéséhez, még akkor is, ha nincs az egyik jelzett probléma. De ugyanakkor különleges kompozíciókkal járnak a falon, amelyek csak az anyag és az alap közötti tapadás minőségét javítják.

Szükséges eszközök

Fali dekoráció A háttérkép alkalmazása előtt ez egy összetett eljárás, amely türelmet és pontosságot igényel. Ugyanakkor egy személynek számos további építőanyagot kell használnia, amelyet a felszínre helyezi.

Az eljárás egyszerűsítése és felgyorsítása érdekében jelentős eszközöket kell készíteni:

 • Többféle spatula. Lehetővé teszik, hogy jobban feldolgozzák a felületet a régi bevonat összehangolása vagy szétszerelése közben. Ugyanakkor a különböző méretű fém- és gumi szerszámokra is szüksége lesz.
 • Építőipari keverő. A mechanizmusok lehetővé teszik, hogy gyorsan és minőségi gyúrjuk a feldolgozandó megoldásokat.
 • Egyéni védelmi eszközök. Ennek tartalmaznia kell mindent gumi kesztyűből, szemüveget védő légzőkészülékekhez.

 • Henger. Használja a primer vagy más folyékony anyagok alkalmazására.
 • Szoknya Különböző méretű.
 • Szint vagy cső. Ha a faligazítás történik, akkor gondoskodnia kell a különleges világítótornyok rendelkezésre állásáról, amely lehetővé teszi az eljárás megkönnyítését.

Ha feltételezzük, hogy eltávolítja a falak régi bevonását vagy tisztítását, akkor ilyen célokra van szükség:

 1. Építési fen. Ezzel felmelegíti a festéket, hogy könnyebb eltávolítani a felületről.
 2. Bolgár többféle fúvókával. Alkalmazza a festékek vagy a felületek kiegészítő szintjének mechanikus eltávolítására. A készülék működése során sok por alakul ki, ezért fontos, hogy ne csak a bútorokat védje, hanem az emberi légzőszerveket is.

Keverék

A falak előkészítése összetett átfogó eljárás, amely magában foglalja a több segédtermék használatát. Az ilyen problémák megoldásához gyakran annyi keveréket kell, mint a keverékek:

 1. Vakolat. Hasonló termékeket használnak a falak igazítására. Napjainkban számos olyan anyag van, amelyek különböznek az alkatrészek szerkezetében és minőségében. A legnépszerűbb a gipszalapú keverékek, ahol a finom homokfrakció hozzáadásra kerül. Ezek a falak végső összehangolására szolgálnak, de ne alkalmazzák, ha vastag rétegeket kell kialakítaniuk. A cement-homok anyagokat elsődleges vakolatokként használják. Gyakran megtalálhatók az új épületekben lévő falak kezdeti dekorációján, ahol még nem fedik le őket.
 2. Primer. Használja azonnal a háttérkép előtt. Ezek az anyagok olyan folyékony keverékek, amelyeket nem szabad elkészíteni, mint az előző esetben. Ezeknek a megoldásoknak a kompozíciója számos különböző komponenst tartalmaz, amelyek lehetővé teszik a felületek közötti növekvő tapadást, valamint szükség esetén a káros mikroorganizmusok befolyásolására. Ezért nagyon gyakran használják a penészel való foglalkozás során, amely fizikailag nem reális.

A primerek több alaptípusra oszthatók:

 • Akril. A keverékek univerzálisak, mivel segítve szinte minden típusú fali anyagot kezelhet. A termékek előnyei között minimális szagot és gyors szárítást végezhet.
 • Alkid. Ez a típusú keverékek tökéletesen alkalmasak csak a fából készült falakra, így alkalmazásuk ma korlátozott.
 • Ásványi. A megoldás fő összetevői mész, vakolat és cement. Úgy tervezték, hogy lefedje a beton és a tégla felületét. Néhány hosszú száraz.
 • Csiszolása mély behatolás. A termék fő iránya a falak szilárdsági paramétereinek növelése. A keverékek akár 2 cm távolságra is behatolhatnak, ami lehetővé teszi, hogy befolyásolja a forma és a gombák belső kialakítását.

Sok primer készül a színező pigment hozzáadásával, ami bizonyos típusú háttérképekhez fontos.

A munka szakaszai és rendje: Mit kell figyelembe venni?

A falak előkészítésének technológiája a tapéta ragasztása előtt csak a kezdeti állapotuk és anyaguk függvénye függ. Ez az eljárás több egymást követő lépésre osztható:

 • Általános edzés. Ez magában foglalhatja a falak előzetes tisztítását a szennyeződésektől vagy a régi védőanyagokból. Ez a folyamat radikálisan különbözhet, attól függően, hogy mit alkalmaztak a falon. Ha ez rendes régi háttérkép, egyszerűen felszállniuk kell. A festett felületek előkészítése nehezebb. Ma sokan azt állítják, hogy az ilyen falak tökéletesen alkalmasak. Csak több helyen kell készíteni a festéket több helyen, ami növeli a ragasztó és a fal közötti tapadást. De a legjobb, ha teljesen eltávolítja a festéket a felületről. Ezt mechanikusan lehet csiszolóanyaggal és csiszolási körrel és speciális kémiai folyadékoldatokkal használni.
 • Előzetes primer. A fal impregnálása lehetővé teszi, hogy bontja le és erősítse meg a maradék komponensek közötti tapadást. Ilyen célokra különböző típusú keverékeket használhat az építőipari áruházakban.

 • Puttail. Ez a folyamat integrálva van, és a felület állapotától függ. Ha a falakat vagy a mennyezetet korábban igazították, akkor a ragasztáshoz való előkészítésük azt jelenti, hogy a kis szabálytalanságok és a repedések seelingjeinek eltávolítása. A minimális hatások is alkalmasak arra, hogy a közelmúltban vakolt síkok, amelyeket már feldolgoztak és gitt nélkül. Egy gyakoribb eset – ha a falon lévő falak geometriáját nem tartják tiszteletben. Ezért az ilyen sík fontos az anyagok alkalmazása érdekében. Az eljárás a szögek összehangolásával kezdődik, amely szigorúan 90 fokos szögben kell lennie. Ez lehetővé teszi, hogy sima csomópontokat kapjon repedések és cseppek nélkül. Ezután maguk a falak összehangolásához jutsz. Ehhez vékony rétegű vakolatokat alkalmaznak olyan helyeken, ahol jelentős különbségek vannak.

Fontos, hogy sima átmenetet alakítsunk ki teljesen sík felületre. Ha a különbségek jelentősek, akkor csak egy új esztrich az egész síkban segíteni fog.

 • Párnázás. A primer keverékekkel való befejezés mindig a szinte minden típusú tapéta ragasztása előtt történik.

Felületi anyag

Háttérkép ma nemcsak a lakóházak belsejében ragasztható, ahol a falak betonból vagy vakolatból készülnek. Hasonló anyagok jól illeszkednek más okokhoz.

Ezért fontos, hogy megfelelően felkészüljenek a felület típusától függően:

 • Betonfalak. A háttérképek nem ragasztják ezt az anyagot, mivel elnyeli a nedvességet is, ami befolyásolja a lapok működését. Ezért a szakértők ajánlottak a beton elkülönítésére. Ez az eljárás felületi tisztítással kezdődik sekély csiszolópapírral. Fontos, majd távolítsa el az összes port és a kabátot egy primer falával. A beton készítéséhez a falat teljesen lefedni kell. Ez lehetővé teszi, hogy ne csak a sík igazítása, de minimalizálja a nedvesség felszívódást. Hasonló algoritmus is használható olyan téglafalakra is, amelyek további vakolatra van szükségük.
 • Gipszkarton. Az anyagból származó falak ideális alapja a háttérkép rajzolásához. Amikor elkészülnek, figyeljen a lapok közötti ízületekre, ahol a résidők képződnek. Sok szakértő javasolja, amely gipszkarton vékony nyakkendő, amely elrejti az összes hibák és azokat észrevehetetlen után ragasztás. Győződjön meg róla, hogy ez az eljárás után az anyagot az adhézió növelése érdekében földeljük.

 • Rétegelt lemez, forgácslemez és más fa lapok. Ezek az anyagok mint falfelületek is nagyon gyakran találhatók. Elméletileg javítva háttérképet lehet előkészíteni. De ez a megközelítés nem mindig optimális, mivel a fa gyorsan megduzzad, és meghiúsul. A jobb tapadás érdekében, a szakemberek számára ajánlott, hogy teljesen fel a lemezeket vagy emellett megy a speciális papír, ami jár, mint egy köztes réteg.
 • Agyag. Clay falak nem olyan gyakran, amilyen gyakran, mivel ez az anyag használata, mint az építőipar csak a rajongók a környezetbarát technológiák. Ha az agyag falai meglehetősen simaak, akkor nincs szükség további előkészítésre. De ez nem zárja ki az alapozásukat, mivel ez a lépés mindenféle alapítványhoz szükséges.

Milyen tapéta ragasztó?

A háttérkép típusa is befolyásolja a felületi előkészítő algoritmust a rögzítéshez.

Fontos figyelembe venni több egyszerű árnyalat:

 1. A papírnak kisebb vastagsága van, így még a kis szabálytalanságok is leesnek. Ezért a alatti falaknak tökéletesen kell lenniük.
 2. A kerekítés feldolgozását csak az erősítő rácsok használatával kell elvégezni. Ez vonatkozik a ház ezen övezeteire, ahol a repedések kockázata van, ami az anyag megszakításához vezet.
 3. A vinil tapéta vagy a flizelin alapú anyagok felülete kis szabálytalanságokkal rendelkezhet, amelyeket elrejtenek. Ezeknek a fajoknak a jellemzője, hogy nem hagyják ki (csak a festés után a fúvás után) levegő a fal szerkezetében. Ez viszont a gomba fejlődéséhez vezethet. Kizárni, az alapítványokat speciális antiszeptikumokkal kell impregnálni.
 4. A folyékony háttérképek egy bizonyos díszítő vakolat rétegek, amelyek lehetővé teszik a jelentős szabálytalanságok elrejtését. De ez még mindig ajánlott, hogy a falak, a falak is ajánlott, hiszen amikor helyettük más fajokra, ez lehetővé teszi számukra, hogy a gyors és jobb.

Villanyszerelő

Az elektromos hálózat gyakran közvetlenül a falak felületén található, vagy bennük. Ha a kábelt csak annyit szegezik, akkor kívánatos, hogy különleges cipőkbe helyezzük.

A Wall Wallpaper előkészítésének folyamata magában foglalja az elektromos készülékek több műveletét is:

 1. Külső elemek szétszerelése. A primer vagy a gitt alkalmazása előtt távolítsa el a kapcsolót és az aljzatok. Ugyanakkor gondosan védeni kell a szennyeződések és a harmadik fél anyagok bukásától.
 2. Kábelcsere. Majdnem minden kábelezés ma elrejti a háttérkép alatt, amely nem teszi lehetővé, hogy hatékonyan és időben javítható legyen. Ezért, ha a hálózat meglehetősen öreg, és nem ellenáll a terheléseknek, a háttérkép cseréje az a képesség, hogy teljesen megváltoztassa az összes vezetéket az újnak. Ez a művelet nem kötelező, és az elektromos hálózat állapotától függ.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy a fent leírt összes műveletet csak akkor kell elvégezni, ha a villamos energia ki van kapcsolva. Ez az építő biztonságától függ, aki elkészíti a falakat.

Fal bevonatú szín

A háttérkép egyik jellemzője, hogy több rétegből állnak. Ez viszont nemcsak az erőt, hanem az alap színét továbbítja. Ma, miután sokféle háttérképet ragasztott, a sötétbázis vagy a különböző típusú foltok jelennek meg. Ez a funkció csak vékony lapokat, valamint folyékony anyagokat érint. Hogy kizárja, ragasztja őket a könnyű árnyalatok falára.

A háttérkép elhelyezése előtt ajánlott festeni az alapot világos színekben lime vagy speciális alapozók segítségével. Egy ilyen megközelítés szükséges a beton- és agyagfelületekhez, amelyek jelentős kontrasztban különböznek egymástól.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy ha vastag háttérképeket használ, akkor a foltok nem jelennek meg őket. Csak akkor tudnak észrevehetőek, ha a háttérképet átlátszó szerkezet jellemzi, amely lehetővé teszi, hogy a fényt a fal bevonatának fő rétege alatt látja.

Tippek és ajánlások

A tapéta ragasztása alatt lévő falak előkészítése meglehetősen bonyolult eljárás, amely számos különböző műveletet tartalmaz.

Minőségi eredmény elérése érdekében néhány egyszerű ajánlást kell követnie:

 1. Helyezze a falakat előnyösen több rétegben. Indítsa el ezt az eljárást a legjobb.
 2. A befejező anyagok kiválasztásakor figyelni kell arra, hogy milyen felületekre van szó. Fontos, hogy azok kompatibilisek legyenek a bázissal, mivel a szolgáltatásuk tartóssága függ.
 3. Függetlenül attól, hogy a háttérképet használják, a falaknak pontosan a lehető legpontosabbnak kell lenniük. Ez lehetővé teszi, hogy a jövőben használja őket, hogy különböző anyagokkal dolgozzon. A régi lapok szétszerelése után csak a felület tisztításához szükséges, és elvégezheti az alapozását. A sima falak sokoldalúsága az, hogy mind a tapadás, mind a festés alatt is használhatók.
 4. Az alapot csak akkor fedjük le, ha szükséges. Ha teljes mértékben illeszkedik, világos lesz, és a befejező gitt alkalmazása után.

Sikeres példák és lehetőségek

A Wallpaper belső fali dekoráció egy univerzális lehetőség több feladat megoldására egyszerre:

 1. A vászon alkalmazása sokkal könnyebb lesz, ami jelentős időt takarít meg.
 2. A sima falak lehetővé teszik, hogy a szobát különböző elemekkel díszítse, hogy lehetetlen volt telepíteni.

A falak befejezését saját kezével elvégezheti, mivel nem igényel különleges tudást. Csak olyan megfelelő anyagok kiválasztása, amelyek alkalmasak bizonyos feladatok megoldására.

Lehetőség van a feladat egyszerűsítésére a gipszkarton lapok segítségével, amelyek alkalmasak a felületi szintezésre, és csak minimális előkészítésre van szükség a beillesztés előtt.

Itt van az egyik példa, mint a fal néz ki, mint, ami segítségével a gipszkarton, vízszintes és beragadt szürke tapéta. Annak ellenére, hogy a komor, az első pillantásra, az árnyalatokra, a helyiség kialakításának köszönhetően jól néz ki a helyesen kiválasztott bútorok és fényes ékezetek – párnák.

Egy másik eredeti tervezés, amely sikerült egy gipszkarton falra és tapétára. Minden finom ízléssel van kiválasztva, és csodálatosnak tűnik.

Az elkészített falak univerzális lehetőség, hogy szinte bármilyen befejező anyagot alkalmazzanak.

A falak előkészítése a háttérképek ragasztásához a saját kezével nézze meg a videót.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: