Hogyan lehet javítani az elemeket egy csavarhúzóra?

A csavarhúzó nélkülözhetetlen eszköz sok munkában. A háztartási körülmények között és az építési események során alkalmazható. Azonban, mint bármely más technikailag összetett termék, a csavarhúzó bizonyos bontások és hibák vonatkoznak. Az egyik leggyakoribb probléma az akkumulátor meghibásodása. Ma részletesen megfontoljuk, hogyan lehet rögzíteni.

Gyakori hibák

Annak ellenére, hogy a csavarhúzó nagyon kényelmes és funkcionális eszköz, amely számos mester (és otthoni és profi) arzenáljában van, még mindig megszakíthatja. Az ilyen problémák ellen semmilyen technika nem biztosított. Gyakran a csavarhúzó forrása hibás akkumulátor. Megismerkedünk az eszköz ACB-jével kapcsolatos leggyakoribb problémák listájával.

 • Sok esetben a csavarhúzó kapacitás elvesztése következik be. És nem csak egy, hanem több táplálkozási elemet is beszélhetünk.
 • Az akkumulátor láncának mechanikai hibái valószínűleg. Az ilyen problémák általában a lemezek elválasztását eredményezik, amelyek egymáshoz kapcsolódnak, vagy csatlakoznak a terminálokkal.
 • Az akkumulátortartás az elektrolit oxidációjával lehetett kiváltani – ez egy másik gyakori kellemetlenség, amelyet sok csavarhúzó tulajdonosa szembesül.
 • A lítium lítium-ion komponensekben bomlik.

Ha a leggyakoribb csavarhúzó akkumulátor hibáját választja, akkor a tartályvesztés problémájának tulajdonítható. Az itt a lényeg abban rejlik, hogy a kapacitás elvesztése legalább egy elem egyszerűen nem teszi lehetővé, hogy finom és teljesen feltöltötte a többi üveget. A hiányos töltés megszerzésének eredményeként az akkumulátor elég gyorsan és elkerülhetetlenül lemerül (nem tartja a töltést). Az ilyen hibás működés következménye lehet a memória hatásának vagy az elektrolitnak a bankokban történő szárításának következménye miatt, mivel nagyon melegek a terhelés alatt, vagy nehéz terhelés alatt dolgoznak.

Ez a hiba az akkumulátorban feltétlenül bármilyen lehetséges, hogy önmagában megszüntesse, anélkül, hogy a szakemberek szolgáltatásaira utalna.

Hogyan lehet meghatározni, hogy lehetséges-e a javítás?

Ha észreveszed, hogy a csavarhúzója megfelelően működik, és kiderült, hogy a probléma gyökere az akkumulátorában rejlik, akkor meg kell határoznia, hogy meg kell határoznia, hogy meg kell-e javítani. Ehhez menjen a szerszámtest szétszereléséhez. Két fő részből áll, amelyek összekapcsolódnak a fogaskerekek vagy a ragasztókészítmények segítségével (attól függően, hogy milyen modellt kapsz).

Abban az esetben, ha a ház két felét a csavarok kötik, akkor a szétszerelésben nincs probléma. Csak csavarja le a csavarokat, és ossza meg a test kialakítását. De ha ezeket a komponenseket ragasztott, majd az elágazásnál közöttük meg kell óvatosan betét egy kést egy éles pengével és csavarja a csavart az ezen a területen. Nagyon óvatos, hogy ne okozzon kárt a fontos elemeket, kiad egy kést az illesztés mentén elválasztva így az rekeszfél.

A lakhatási alapon való részvétellel látod, hogy az oszlopok összekapcsolódnak. Az ilyen szerkezet azt sugallja, hogy még ha csak az egyikük szenvedett, az akkumulátor általában rosszul fog működni. Meg kell találnod a gyenge linket a láncban, mielőtt kinyíltál. Távolítsa el a cellát a házból, és óvatosan terjeszkedjen az asztalra, hogy akadálytalan hozzáférést biztosítson az összes szükséges kapcsolathoz. Most egy multiméter csúszik az egyes elemek feszültségének szükséges méréseit. Az ellenőrzés ellenőrzéséhez könnyebb és kényelmesebb, írja le a különálló papírlapra kapott jeleket. Néhány ember azonnal írja őket az esetre – tegye meg, ahogy kényelmesebb lesz.

A nikkel-kadmium teljesítményelem feszültségértékének 1,2-1,4 v. Ha lítium-ionról beszélünk, akkor más mutatók is relevánsak – 3,6-3,8 v. A feszültségértékek mérése, a bankokat újra kell telepíteni az ügyben. Kapcsolja be a csavarhúzót, és folytassa a használatát. Használja a szerszámot, amíg a hatalma ritka. Ezt követően a csavarhúzó ismét szétszerelnie kell. A feszültség feljegyzései felett ismét rögzítik őket. A teljes töltés után a lehető legalacsonyabb feszültségű sejtek ismét lenyűgöző cseppet mutatnak. Ha a mutatók 0,5-0,7 V-ben különböznek egymástól, akkor azt szem előtt tartják, hogy ez az ilyen különbség nagyon jelentős. Hasonló részletek rövid idő alatt, teljesen “gyengítik”, és elveszítik a hatékonyságot. Szükségük van arra, hogy újraéljék vagy újjá kell cserélniük.

Ha 12 voltos eszköz van az Arsenalban, akkor a hibák keresésére és egy egyszerűbb módszerre is igénybe veheti – megszüntetheti a kettős szétszerelés összeszerelését. Először is szükség van az összes teljesen feltöltött rész feszültségének nagyságára is. Írja le az azonosított mutatókat. Csatlakoztassa a terhelést 12 voltos villanykörte formájában, amely az asztalon van kitéve. Ő lemerül az akkumulátornak. Ezt követően ismét meghatározza a feszültséget. Ez az oldal, ahol a maximális erős esik, és van egy gyenge.

Különböző elemek helyreállítása

Visszaállítás A különböző akkumulátorok elvesztett kapacitása csak az ilyen típusú elemekben lehetséges, ahol különleges memóriahatás van. A megadott fajok közé tartoznak a nikkel-kadmium vagy nikkel-fémhidrid opciók. A javítás és visszaállítás érdekében fel kell állítani egy erősebb töltőegységet, amelyben a feszültség és az áram beállítása. Miután 4 V-os feszültségszintet mutatott, valamint a 200 mA-es áramerősség, szükség lesz arra, hogy ezt az áramot az áramkomponensek komponenseibe kell befolyásolni, amelyben a maximális feszültségcsökkenés kiderült.

A hibás akkumulátorok javítása és visszaállítása tömörítés vagy tömítés alkalmazásával. Az ilyen esemény egyfajta “hígítás” az elektrolit, amely az AKB Banknál kevésbé vált. És most állítsa vissza az eszközt. Az ilyen eljárások elvégzéséhez bizonyos cselekvési sorozatot kell készítenie.

 • Először is szükség van egy vékony lyukat a sérült teljesítményelemben, amelyben az elektrolit forráspontja kiderült. Ehhez szükség van a részletek végén a “mínusz” kapcsolatból. Ezért ajánlatos elmozdulást vagy vékony fúrót használni erre a célra.
 • Most ki kell dobnod a levegőt az üvegből. Ehhez a fecskendő tökéletes (legfeljebb 1 köbméter). cm.).
 • Fecskendővel adja meg a 0,5-1 köbséget az akkumulátorba. cm. desztillált víz.
 • A következő lépésnek az epoxigyanta segítségével kell lezárnia a jar-t.
 • Szükséges a potenciál összehangolására, valamint az akkumulátor összes üvegének kiürítése, egy idegen terhelés összekapcsolása (12 voltos lámpa lehet). Ezt követően meg kell töltenie az akkumulátort. Ismételje meg a kisülési és újratöltési ciklusokat körülbelül 5-6 alkalommal.

Az utolsó bekezdésben leírt eljárás bizonyos körülmények között megállapíthatja az akkumulátort, ha a probléma a memória hatásában van.

Csere

Ha az akkumulátorban lévő tápegységek komponenseinek javítása nem lehetséges, akkor ki kell cserélni őket. A saját kezével is elvégezheti. Semmi sem bonyolult. A legfontosabb dolog az, hogy rendesen, gondosan és az utasítások szerint cselekedjenek. Próbáljon semmit sem károsítani a folyamatban. Természetesen új akkumulátort vásárolhat, és csavarhúzóba telepítheti (a cserélhetőség jellemzi). Helyettesítheti a sérült bankok az akkumulátorban.

 • Először távolítsa el az akkumulátor elemét az eszközláncból, amely megfelelően működik megfelelően. Ha figyelembe vesszük azt a tényt, hogy egymáshoz kapcsolódnak a ponthegesztésbe beépített speciális lemezekkel, akkor jobb, ha az oldal folyamán elengedi. Ne felejtsük el hagyni a normál hosszúságú szár (nem túl rövid) folyamatát egy normálisan működő jar-on, hogy egy új élelmiszer részhez csatolhassanak.
 • Új elem, amelyhez egy forrasztó vasalót csatolhat a helyszínen, ahol egy régi hibás edény volt. Ne felejtsük el nyomon követni az elemek polaritását. A pozitív (+) következtetést a negatív (-) következtetésekre kell forrasztani, és fordítva. Ehhez egy forrasztópadot kell használnia, amelynek hatalma legalább 40 W, valamint a sav. Ha nem hagyta el a kívánt lemezhosszot, akkor megengedhető, hogy minden üveget rézvezetővel csatlakoztathatjuk.
 • Most meg kell adni az akkumulátort az ugyanazon terv korpusz részéhez, amelyre a javítás előtt is ott volt.
 • Ezután külön-külön kell használni az összes edényt. Ezt több kibocsátási ciklussal kell elvégezni, és újra feltölteni az eszközt. Ezután ellenőriznie kell a feszültségpotenciálokat az egyes meglévő elemeken a multiméterrel. Mindegyiküket egyetlen szinten kell tartani 1,3v-ben.

A forrasztási munkák végrehajtása során nagyon fontos, hogy ne fedezze a bankot. Ne tartsa túl hosszú ideig a forrasztó vasat az akkumulátoron.

Ha a lítium-ion típusú bankok akkumulátorainak javításáról beszélünk, akkor itt egy hasonló rendszer következik be. Van azonban egy árnyalat, amely egy kicsit nehéz feladatot készíthet – kihúzza az akkumulátort a tábláról. Csak egy út segít itt – a sérült bankok cseréje.

Hogyan lehet újra az akkumulátort lítium-ion elemek alatt?

Gyakran a nikkel-kadmium acb-tól működő csavarhúzók tulajdonosai az AKB lítium-ion akkumulátorokat. Az utóbbi ilyen népszerűsége meglehetősen magyarázható. Számos előnyük van a többi lehetőséghez képest. Ezek tartalmazzák:

 • A szerszám tömegének megkönnyítésének lehetősége (kényelmesebb, ha lítium-ion akkumulátorokat telepítenek);
 • Lehetőség van a memória hírhedt hatásának kiküszöbölésére, mivel egyszerűen nem lítium-ion elemekben van;
 • Az ilyen elemek használata esetén a töltés gyorsabban fordul elő.

Ezenkívül figyelembe kell venni azt a tényt, hogy a készülék bizonyos összeszerelési rendszerével lehetőség van a töltési kapacitás növelésére, ami azt jelenti, hogy a csavarhúzó működési ideje az egyetlen díjból jelentősen növekszik. Pozitív oldalak természetesen nyilvánvalóak. De szem előtt kell tartani, hogy a berendezés lítium-ion akkumulátorok és bizonyos hiányosságok alapján történő hozzáigazításában van. Figyelembe véve a fontos és ezeket és másokat. Fontolja meg, hogy milyen mínuszokkal találkozhatunk az ilyen munkákkal:

 • A lítium-ion táplálkozási összetevők drágábbak, mint a többi lehetőség;
 • Folyamatosan ellenállnia kell egy bizonyos akkumulátort (2,7-től 4,2 v-ig), és ehhez be kell illesztenie a töltőt és a kiürítő vezérlőtáblát az akkumulátorba;
 • Lítium-ion élelmiszer részleteket jellemzi lenyűgöző méretei, hanem a saját analógok, ezért ezek nem mindig kényelmes és csendben elhelyezve a burkolatban a csavarhúzót (gyakran itt, hogy igénybe a különböző trükköket);
 • Ha alacsony hőmérsékleten kell dolgozni, ez az eszköz jobb, ha nem használja (lítium-ion akkumulátorok “félelem” hideg.

Ha figyelembe vesszük az összes előnyt és hátrányokat, akkor még mindig úgy döntött, hogy a nikkel-kadmium elemeket lítium-ionra cseréli, majd a következő eljárásokat kell elvégeznie.

 • Először meg kell határozni a lítium-ionforrások számát.
 • Szükség lesz a megfelelő vezérlőtáblára 4 elemre.
 • Szétszerelje az AKB Corps-t. Szerezd meg a nikkel-kadmium tégelyeket. Tegyen meg mindent, hogy ne törje meg a fontos részleteket.
 • Vágja az egész láncot testekkel vagy fülkékkel. Ne érintse meg a felső elemeket a csavarhúzóhoz való csatlakozáshoz szükséges névjegyekkel.
 • A termisztor megengedett eltávolítani, mert az akkumulátorok túlmelegedése akkor “megfigyeli” a vezérlőtáblát.
 • Ezután a lánchál-ion akkumulátorokból a lánc egységébe léphet. Csatlakoztassa őket sorrendben. Következő – Csatlakoztassa a vezérlő kártyát a rendszer alapján. Vigyázz a polaritásra.
 • Most helyezze az elkészített kialakítást az akkumulátorcsomagba. A lítium-ion típusú tápegységek vízszintes helyzetben vannak.
 • Most már biztonságosan zárhatja be az akkumulátort fedéllel. Lock on vízszintesen lefektetett elemek eleme egy régi akkumulátorral.

Néha kiderül, hogy az összegyűjtött technika nem számít fel az előző töltőtől. Az adott esetben egy másik csatlakozót kell telepítenie a vadonatújhoz.

Ajánlások tárolására

A csavarhúzó akkumulátorhoz a lehető leghosszabb ideig működött, és megfelelően működött, helyesen kell tárolni. Fontolja meg, hogy ezt a különböző típusú elemek példáján kell elvégezni.

 • Nikkel-kadmium (NI-CD) elemek a kiküldetés előtt, ki kell töltenie. De nem szabad teljesen megtenni. Az ilyen eszközöket úgy, hogy a csavarhúzó továbbra is tovább dolgozzon, de nem teljes kapacitással.
 • Ha hosszú ideig tartott az akkumulátor tárolására, akkor ugyanúgy kell “ásni”, mint az első használat előtt. Az ilyen eljárások elhanyagolása nem lehet, ha azt szeretné, ha az akkumulátort gyorsan és hatékonyan dolgozzon.
 • Ha nikkel-fémhidrid akkumulátorról beszélünk, akkor azokat előnyösen a szállítás előtt tárolják. Ha egy hónapnál hosszabb ideig nem használ ilyen akkumulátort, akkor rendszeresen elküldeni kell az újratöltéshez.
 • Ha a nikkel-fémhidrid akkumulátor hosszú ideig tárolja a tárolót, akkor egy napra kell töltenie. Csak akkor, ha megfelel ezeknek az egyszerű feltételeknek, az akkumulátor megfelelően működik.
 • A befejezett lítium-ionos (Li-ion) elemek szinte bármikor felvehetők. Számukra a legalacsonyabb önműködtetésű áram jellemzi. Fontos, hogy csak azt vizsgálják, hogy nem javasolják teljesen.
 • Ha a működési folyamat során a csavarhúzó lítium-ion akkumulátorral hirtelen hirtelen abbahagyta a teljes erővel, akkor nem érdemes kockáztatni. Küldje el az akkumulátor töltését.

Hasznos tanácsadás

Annak érdekében, hogy az új akkumulátor a csavarhúzóból (bármely cég) ne veszítse el kapacitását, akkor az első néhány alkalommal 10-12 óráig kell feltölteni. A csavarhúzó működése során az akkumulátor kívánatos, amíg teljes kibocsátásig használná. Ezt követően siess, hogy azonnal csatlakoztassa a töltőhöz, és hagyja, amíg teljesen el nem töltődik.

Fontos figyelembe venni azt a tényt, hogy az egyes elemek összegének összege a végén, és a feszültséget az akkumulátor érintkezőire adja. Ne feledje, hogy az akkumulátorban lévő észlelt különbség 0,5-0,7 V-ot képez, nagyon komoly. Ez a jelző jelzi, hogy az elem lassú, de használhatatlan.

A firmware-beállítások egyike sem lesz hatásos, ha a nikkel-kadmium akkumulátorra kerül, amelyben az elektrolit főtt. A megadott részletek elkerülhetetlenül elveszítik a kapacitást. Az akkumulátor tápkomponensének új összetevőjének megvásárlása nagyon fontos, hogy a kapacitás és a dimenziós mutatók megfeleljenek a csavarhúzó natív elemeinek. Ellenkező esetben – meg kell teremteni őket, nagyon problémás lesz, és talán egyáltalán lehetetlen.

Ha a csavarhúzó ACB javítását javítja, akkor a forrasztópad használatát igényli, akkor szem előtt kell tartania, hogy a lehető leggyorsabban kell dolgozni vele. Ez a szabály annak köszönhető, hogy az eszköz hosszú megőrzése az akkumulátor részei romboló túlmelegedéséhez vezethet. Gyorsan, de szépen.

Semmiképpen sem zavarja a plusz és mínusz elemeket. Kapcsolatuk mindig következetes, ezért mínusz az előző jar egy plusz új.

Ha úgy dönt, hogy javítja az akkumulátor eszközt, akkor rendben és pontosan kell cselekednie. Próbáld meg, hogy ne tegyen hibákat, hogy ne károsítsa a készüléket még. Távolítsa el és telepítse a külön komponenseket óvatosan, hogy ne károsítson más fontos részleteket. Ha kétlem, hogy a készségek és képességek, akkor jobb bízni az akkumulátor javítását tapasztalt szakemberekkel, vagy vásároljon egy új akkumulátort, és egyszerűen telepítse egy csavarhúzóba. Módosítsa ezt az elemet ebben az esetben nagyon egyszerű lesz.

Az akkumulátor javítása egy csavarhúzóhoz a saját kezével, lásd a következő videót.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: