Hogyan lehet meghatározni a putty fogyasztását 1 m2 falakon?

A Shpening egy meglehetősen gyakori típusú befejező munka az építésben. Ez a befejezés egyik legutóbbi szakasza, amelyet közvetlenül a tapéta vagy a festőfalak vágása előtt végeznek el. Azokban az esetekben használják, ahol a fal felszínének igazítása szükséges, megszabaduljon az érdességtől. A leginkább sima felület beszerzése érdekében számos tényezőt kell figyelembe venni, és a legfontosabb dolog az anyagfogyasztás mértékének megismerése.

Sajátosságok

A munkák elvégzésének folyamatában a legfontosabb elv fokozatos. Az összehangolás lényege teljes töltelékkel és simítással első, majd kisebb hibák.

Az illetékes munkákért követni kell a szabályokat:

 • A helyiség levegő hőmérséklete +10-30 fokon belül kell maradnia.
 • A páratartalom nem haladhatja meg az 50% -ot.

Megkezdése előtt a shtlock, szükséges elvégezni a nyomatok a falak, így a felület lesz védve van a por és szennyeződés, a tapadást között javult a spacion keverék és a fal.

Fontos továbbá megoldani a megoldást, amelyet a gyártó utasításai vezetnek. A kész keverék minősége befolyásolja a kapacitás tisztaságát, a dagasztás folyamatának megvitatását, az arányok betartását.

Az áramlási sebesség kiszámításához meg kell határozni a gitt tömeg típusát, mivel mindegyikük rendelkezik egyedi funkcióval. A button pontja viszont a felület anyagától és a károsodás mértékétől, valamint a falon kell elvégeznie a falat: festék, tapéta vagy csempe.

A keverékek típusai

A modern építési piacot számos távkeverék képviseli. Sok különböző osztályozás létezik, de a fő az, hogy megkülönböztesse a ferteszi fajokat a használati készség mértéke szerint. Ehhez a paraméterhez a gitt két típusra osztható:

Száraz

Ez a fajta gitt keverék sok előnye van, és meglehetősen népszerű megoldás a befejező munkában. Az ára lényegesen alacsonyabb, mint a kész gitt, a hosszabb és kényelmesebb közlekedésben van. Készítsen száraz por alkalmazása egyszerű, a főtt anyag fogyasztása kicsi lesz. Ugyanakkor szükség van az arányok szigorúan megfigyelésére megoldás előkészítésekor, valamint fél órát, hogy új megoldást gyúrjunk, mivel a régi megszárad.

Kész

Az ilyen gitt egy kicsit drágább lesz a vevőnek, de jelentősen időt takarít meg a dagasztáskor. Emellett a kész keverékkel való együttműködés, nincs szükség arra, hogy megpróbálja kitalálni az ideális arányokat. Az ilyen típusú keverék hátrányai abban a tényben, hogy a kész anyag fogyasztása nő, és az eltarthatósági idő, éppen ellenkezőleg, kevesebb lesz.

A gittípusok eltérnek a kezelt felület típusával való kölcsönhatásban.

A legfontosabb fajták mellett, amelyeket az alábbiakban beszélünk, a keverékek ilyen csoportokra vannak osztva:

 • Ragasztott keverék Festési munkákhoz használják. Műanyag, gyorsan szárad, és nagyon hosszú ideig tarthat. Azonban nem alkalmas utcai munka, instabil nedvességre és mechanikai károkra.
 • Latex gitt Alkalmas bármilyen felületre. A költség magasabb, mint a ragasztó, de ezt a legjobb technikai jellemzők kompenzálják. Könnyen alkalmazható, nem jelenik meg a terhelések hatása alatt. Hátrány – Alacsony hőmérsékleti ingadozásokkal szembeni ellenállás.
 • Spike Tex Nagy keresletet igényel, mivel szinte bármilyen felületet alkalmaznak, valamint számos színpalettát. Nagy ellenálló, rosszul tolerálja csak mínusz hőmérsékletet.

 • Víz-diszperziós keverék – a leggazdaságosabb megjelenés, jó teljesítmény jellemzőkkel. A hátrány a tárolás nehézsége – tanácsos hermetikus kapacitással.
 • Elölnézet A ház külső részének befejezésére szolgál. Ezt a keveréket magas hőmérséklethatással, nedvességtartalommal, alacsony költséggel jellemzi. Mínusz – a befejezés vége után elkezdődik.

A jeleket a gyártótól függően is megkülönböztethetik egymást. A különböző márkák hatalmas számának ellenére számos kiváló minőségű termék megkülönböztethető, ami határozottan a javítási folyamat során használható:

 • Mosás “öreg” – Ez egy kiváló minőségű keverék a falak betakarítása előtt. A “régi” csak száraz helyiségekben használható, egy négyzetméterre szüksége lesz egy kicsit kevesebb, mint egy és fél kilogramm a keverék. Ha az anyagot 1 mm vastagságú réteggel helyezzük, amikor a tapéta / festés alatt gitt használ, az áramlási sebesség egy és fél kilogrammonként egyenlő lesz. méteres felület.

 • “Naplózás” – gitt keverék, amelyet meglehetősen alacsony fogyasztás jellemez. 1 mm-es rétegvastagsággal is 0,5 kg / 1 m2. Ez egy polimer gitt, a latex és akril oldatokra osztva. A GLC falakhoz használható, nem tartalmaz az azbesztet, amelyet használni kész.

Mi a költségtől függ?

Milyen mennyiségű gittel kell javítania, hogy milyen paraméterek befolyásolják a fogyasztását a fő kérdés, amelyet meg kell oldani a munka megkezdése előtt. A kellemetlen helyzetbe való belépés elkerülése érdekében, ha röviddel a munka vége előtt kiderül, hogy az anyag nem elegendő, meg kell számolnia a megfelelő összeget előre.

A fogyasztást befolyásoló tényezők:

 • a falak állapota (az érdesség mértéke, repedések jelenléte) és az általuk készített anyag;
 • A gitt típusa (homlokzat, dekoratív, belső munkákhoz);
 • Putty alkalmazás technológia;
 • a keverék előkészítése helyessége;
 • A javítás következő szakasza (színezés, whitewashing vagy shook Wallpaper).

De elsősorban a típusa típusa érintett. A munka típusától függően a gitt három alapcsoportra oszlik:

Start (kiegyenlítés)

Ezt a fajt a legnagyobb fogyasztás jellemzi. Az ilyen gitt a munka első szakaszában alkalmazzák, a felület összehangolására, repedések és chip beágyazására használják. A falon belül mélyen behatol, amely a vakolat tetején helyezkedik el

Egyetemes

A második típusú gitt kissé kisebb mennyiségben töltötték, mint az indulás. Átmeneti szakaszként szolgálhat a befejezés kezdetétől, és azonnal cserélje ki mindkét típusát, de csak akkor, ha nagyon kicsi hibákat kell megszüntetned.

Befejezés (dekoratív)

Az a nézet, amelyre a legalacsonyabb fogyasztás jellemző. A befejezés előtt a legutóbbi sorra alkalmazzák, és a maximális simaság falának adására használják. A befejezési keverék az első rétegként is használható, ha csak kisebb felszíni hibák kiküszöbölhetők.

Az anyag mennyiségének megfelelő kiszámítása fontos lépés a befejező munkák megkezdése előtt. Ha a button kisebb lesz, mint szükséges, akkor szükség lesz arra, hogy előkészítsen egy újat, majd próbálja meg a korábban alkalmazott keverékkel. Ha a keverék mennyisége meghaladja a normát, akkor továbbra is nem igényel, mert nem fogja használni. A számítások bármilyen hibája késlelteti a befejezési folyamatot, mozgatja a javítás befejezését.

A kiszámítás?

A javítási munkák során használt anyag pontos mennyiségének kiszámításához a következőket kell tenni:

 1. Ismerje meg a szoba pontos területét;
 2. Mérje meg a falak hossza magasságait és összegét;
 3. Számítsa ki a falak vastagságát, figyelembe véve az összes felszíni hibát;
 4. Meghatározza a gitt rétegek vastagságát és számát (figyelembe véve a felszíni hibákat).

Fontos megjegyezni, hogy az alkalmazott keverék mennyisége más kevésbé fontos tényezőket is függ. Gyakran előfordul, hogy egy meglehetősen nagy mennyiségű gazdátlan anyag marad a folyamat a munka a szerszámok, a készítmény fagyott korábban használatos. Ez ellenkezőleg: meg kell vizsgálnod a munkafolyamat során néhány területet, amelyre a kiegészítő keverékre lesz szükség. Általában az elkerülhetetlen veszteségek elérhetik az anyag teljes mennyiségének legfeljebb 10% -át, így érdemes megfontolni ezt a pillanatot egy keverék előkészítésekor. Ezenkívül a bérszámfejtés függvénye a felhasznált keverék alapja.

Az alap lehet:

 • cement;
 • vakolat;
 • ragasztó.

Vakolat

Mielőtt elkezdené a munkát, meg kell találnia, mint a gipsz különbözik a gittől.

Mindkettőt a befejezés során alkalmazzák és igazodják, de fontos különbségek vannak közöttük:

 • A gipsz, a gittektől eltérően sok nagy mennyiségben használják. Egy gitt segítségével, általában csak kis hibák maszkoltak, míg a vakolat a nagyobb méretű sérült területet illeszkedik.
 • A gitt ára lényegesen magasabb, mint a vakolat ára, mert a különbségek a kompozícióban.

A vakolt felületre vonatkozó előírt mennyiségének kiszámításához figyelembe kell vennie az éghajlati mutatókat és csak a gyártó által meghatározott tartományban kell figyelembe vennie.

Figyelembe véve a gyártó által adott ajánlásokat, egy négyzetre. Az M négyzet általában fél kilogrammot igényel. Mindazonáltal figyelembe kell venni az alkalmazott réteg vastagságát és a fal minőségét, valamint a négyzet alakú négyzetet.

A falak anélkül, hogy jelentős hibák, ez elég ahhoz, hogy alkalmazni egy réteg 1 mM (a számítás egyenlő egy kilogramm per 1 m2) a kiindulási gitt és 0,5 mm-es (0,6 kg / m2) kivitelben. Növelje a réteg vastagságát a fogyasztás arányos növekedése. Ne felejtsük el az újbóli köpködést, ami jobb a számításhoz a munka megkezdése előtt. A fogyasztás körülbelül egy kilogramm egy négyzetméter.

Gipszkarton

Jelenleg a gipszkarton – a dekoráció egyik leggyakoribb lehetősége. Vélemény van arra, hogy nem szükséges a bevonatot a gipszkarton jelenlétében, mert már sima felülete van. Ez a vélemény azonban rossz. Szükséges a célgitt használni, hogy megakadályozza az elnyelő festék vagy ragasztó gipszkartonba.

A pontos fogyasztás közvetlenül a feldolgozandó felületetől függ. Van egy kis trükk, amely lehetővé teszi, hogy csökkentse a keverék mennyiségét: a gipszlapot, a gipszkarton lapokat primerrel kell kezelni.

A munkához szükséges anyag mennyisége a készítménytől függ.

Az áramlási táblázat így néz ki:

 • A cementen alapuló rögzítés során a számítás 1,2 kg / négyzetméterenként van.
 • A keveréket polimer alapon kevesebbet fogyasztanak, mint mások, csak 0,6 kg / 1 m2, de ez a fajta összetétel a legdrágább.
 • Gipszkeverék – A leggazdaságosabb lehetőség. A fogyasztás 1 kg / 1 m2.

A gipszkarton elég könnyű ahhoz, hogy dolgozzon. Ha a lapokat eredetileg helyesen telepítették, akkor gondos igazítás nélkül teheted. A Befejezés bevonat előtt ki kell emelni az önmegkapcsolás mellékletének és kalapjainak ízületét.

Egyéb felületek

Más típusú falfelületen dolgozik, szükség van a primer rétegre. Általánosságban elmondható, hogy a betonon lévő gitt mennyisége csak egy kicsit más, mint a fenti típusú felületek kiadásaival. Egy sima betonfal esetében az első réteg nem vastagabb, mint 5 mm, de a második – nem haladja meg a 3 mm vastagságban. Figyelembe véve a réteg vastagságát és az áramlási sebesség négyzetméterenkénti számítását.

A fa felületét is elhelyezheti. De az alkalmazott anyag rétege nem haladhatja meg a 2 mm-t.

Az előfeltétel, amikor a gitt használ, a réteg vastagsága 5-10 mm-en belül marad, különben a száraz keverék elkezdi összeomlani és héjjét a falról.

Ajánlások

Amikor a felületek felületét gondosan meg kell vizsgálni a munka sorrendjét és technológiáját. A száraz keverékből származó gitt előkészítése során óvatosan kövesse a gyártó utasításait. Csak tiszta tartályokat használjon, alaposan keverje össze a vizet szigorúan a kívánt mennyiségben.

Helytelenül előkészített keverék:

 • Növeli az anyag fogyasztását, ezért növeli és becslése javítás;
 • Jelentősen csökkenti a munka minőségét.

Fontos megjegyezni a keverék sűrűségét – a nagy hibák igazítása.

A munka megkezdése előtt meg kell győződnie arról, hogy a kiválasztott keverék helyességével és a fogyasztás kiszámításának pontossága.

Az egyszerű szabályok végrehajtása megszünteti a rossz teljesítmény kockázatát.

Hogyan kell kiszámítani a putty fogyasztását, nézd meg a következő videót.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: