Hogyan ragadja meg a tapétát?

Minden személy legalább egyszer az életében javult a lakásában. Nem minden munka önállóan, de a falak falai tapétázás teljesen az egyes hatalom alatt vannak. Annak érdekében, hogy helyesen hajtsa végre a design, meg kell fontolnod néhány árnyalat, hogy a falak falai sima és vonzóvá váljanak.

Nézetek

Annak érdekében, hogy helyesen lezgesse a háttérképet, el kell kezdene dönteni a típusválasztásról. És erre szükség van a besorolásukkal. A különböző típusú háttérkép divízió számos tényezőtől függ, nevezetesen a vízálló, a felület típusa, sűrűség és minta.

Számos fő típusa van.

 • A leggyakoribb és legolcsóbb Papír háttérkép, sima szerkezeti fajokra osztva. Papír háttérképek alkalmasak szinte bármilyen lakóházba. Ezek környezetbarát, de nem elég tartós.
 • Vinyl háttérképek a vízálló fajokba tartoznak, amelyek két rétegből állnak. Az alsó papír (szövet) bázis PVC réteggel van lefedve, és ennek felett alkalmazható mintázat vagy dombornyomás. A penészgombok elleni védelem érdekében speciális készítményekkel kezelik őket. A PVC réteg védi a tapétát a nedvességtől, a könnyű és mechanikai sérüléstől.

 • Textil háttérkép Két rétegből áll: fő papír és felső, amely szálas szövetből áll. A szálak pamut, len, viszkóz és más szövetek szálakat használnak, amelyeket a fő vászonra ragasztnak. Néha egy anyagot alapul szolgál.
 • Kevésbé gyakori típusok közé tartozik Üvegszálas tapéta. Az ilyen háttérképek alapja üveg, amelyet fűtésnek vetnek alá, amelynek eredményeképpen a szövésnek kitett szálak képződnek. Az üvegszálas háttérképek olyanok, mint az egyrétegű, csak szálak és kétrétegű, ahol a szálak mellett papír is van.

A dokkolófajták

A háttérképek nagy része bizonyos rajz van. A háttérképre alkalmazott minta egy bizonyos időszak után megismétlődik, amelyet rapportnak neveznek. Számos típusú dokkoló háttérkép található, amelyek közvetlenül függnek a minta helyétől.

Egyenes dokkoló

Nagyon gyakran sok vásárló kíváncsi, hogy mi a közvetlen dokkolás, és milyen esetekben alkalmazzák. Annak érdekében, hogy megválaszolhassa ezeket a kérdéseket, először kitalálnia kell, hogy milyen képek ez a módszer alkalmazható. A közvetlen dokkolás olyan fajok esetében használható, ahol az egyes tekercsekben lévő minta egy fragmentummal kezdődik, és egyenletesen eloszlik az egész tekercsben.

A tekercsek közvetlen dokkolója két irányított nyilat jelez → | ←, és az ábra azt jelzi, hogy melyik időszak megismétli a mintát. A 64. ábra közvetlen dokkolása azt jelenti, hogy a minta minta 64 cm lesz. Tehát 250 cm-es magasságú falhoz 256 cm hosszúságú, 280 cm magassága 320 cm-re kell vágnia a vásznatól. Sajnos, de 40 cm-nek kell dobnia, különben a rajz nem kombinálva van.

Elmozdult

Ez a módszer alkalmas háttérképre, ahol a kép egyenes vonalakkal vagy geometriai mintával rendelkezik. A háttérkép gyártói azt mutatják, hogy az eltolás is két nyilat is, de egy nyíl eltolódik egy kicsit lefelé. Az elmozdult módszert háttérképre használják, ahol az egyes tekercsek rajzolása különböző töredékekkel kezdődik. Annak érdekében, hogy a minta megszerzi a megfelelő körvonalakat, akkor meg kell változtatnia az internetet a fele számára. A szakemberek tanácsán a beillesztés jobb, ha egyszerre két tekercset használ. Ennek a módszernek köszönhetően költségcsökkentést érhet el.

Ingyenes

Ezt a beillesztési módot olyan opciókra használják, ahol a mintát egy kaotikus sorrendben alkalmazzák, egyértelműen jelzett mintázat nélkül. Ő a leggazdaságosabb és egyszerű. A tekercseket szinte teljesen töltik, és selyemmel megbirkózzanak senkivel.

Számláló

Ez a dokkolás módja különböző rajzokra alkalmas. A rajz kombinálásához minden további vászonnak az ellenkező irányba kell ragaszkodnia az előzőhez képest. Ezt a módszert is két nyilak ↑ ↓.

Vegyes

A vegyes módszer két vagy három lehetőség kombinációját tartalmazza. A főt egy módon választják, és a legmegfelelőbb helyszíneken a legmegfelelőbb módszert használják erre a területre.

Anyagok és szerszámok

Ha bármilyen felületet szed, akkor fel kell rakodnia egy bizonyos eszközöket és segédanyagokat.

 • Először is fel kell készítenie a háttérképeket és megfelelő ragasztót kell készítenie.
 • A lépcsősfejnek gyorsan elérnie kell a magas pontokat.
 • Egy kis asztal szükséges az eszközök és az infravítható anyagok befogadásához.
 • A ragasztó tenyésztés a műanyag vödörben, és a fürdőre lesz szükség a forgó felesleges ragasztóhoz.
 • A ragasztó alkalmazásához habos fúvókával vagy ecsettel ellátott hengerrel, valamint a varratok jobb varrása esetén a dokkolószalag és a gumi fúvókával ellátott görgős lesz szükség.
 • A műanyag spatulák segítenek eltávolítani a légbuborékokat és a ragasztó tömegeket.
 • Háttérkép kefe simítja a tapétát.
 • Az építési szint és a vízesés segítségével simán ragaszthatja a vásznat.
 • Rulett, ceruza, kés és olló hasznos a pontos vágási háttérképhez.

A tapéta helyesen, nézze meg a következő videót.

Technológia

Annak érdekében, hogy mindenféle háttérképet online ragasztani, bizonyos szabályokat kell követnie.

Először is, szükség van egy ragasztóösszetétel előkészítésére, majd a tapétát az interneten, hozzáadva 5 cm-t a kívánt hosszúsághoz. A következő lépés a ragasztó kompozícióval jelöli. Meg kell fordítania a vágófelületet felfelé a bevonás oldalára, és óvatosan alkalmazza a kompozíciót a közepére a szélekre, elkerülve a ragasztót az elülső oldalon.

Az alkalmazott kompozícióval ellátott ruhát kétszer és balra hagyja az impregnáláshoz. Általános szabályként a háttérkép gyártói jelzik az impregnált vászon expozíciós idejét.

Most már folytathatja a matricát.

Vízvezeték és ceruza segítségével csúsztassa a falat a vonalat, és kapja meg az első szalagot, az ablaknyílástól kezdve, és a mennyezetről a padlóra mozog egy előre meghatározott vonalhoz vezető útmutatóval. Igényelt ruhadarabot a központtól a szélekre. A következő vásznat az előző mellett ragasztják, a rajzba, és alaposan stroke az egész felületen.

Annak érdekében, hogy észrevehetetlen ízületeket lehessen használni, gumírozott görgőt kell használnia. Annak érdekében, hogy az ízületeket nem csak két vászon közötti érintkezési helyeken elrejtsük, hanem a fal és a mennyezet között is, vízszintes és függőleges járdaszegélyt használhat. A határok nemcsak elrejtik az ízületeket, hanem megkülönböztetni a helyet is.

Amikor a hőmérséklet mentésre kerül, figyelembe kell venni a hőmérséklet-rendszert. A minimális hőmérséklet +20 fok. Ezenkívül szorosan zárja be az ablakokat és az ajtókat, és a folyamat során, és még inkább így van, miután befejeződött, hogy megszüntesse az internet eltávolítását a felületről.

Hogyan kell dokkolni a sarkokban?

Annak érdekében, hogy megfelelően rögzítsük a háttérképet a sarkokban, be kell tartania bizonyos szabályokat.

 • Az utolsó ragasztott szövedék szélétől a szögtől a távolság mérésére mérhető, és a megfelelő szalag 5 cm-es tartalékkal van vágva. A fal és a szög felületét ragasztóval kezeljük. Elkészített vászon rúd a tapéta háttérképéből a sarokba, enyhe alkalommal egy másik falra.
 • Gyakorlatilag szinte mindig egyenetlen. Ezután meg kell határoznia azt a helyet, ahol a ruhadarab a legalacsonyabb távolságra található. Ebből a helyről 1 cm-re kell visszavonulnia a sarok irányába, és a függőleges vonalat költeni kell. Ettől fogva a következő vásznat teljes szélességben, bajuszban helyezik el. Miután a webes matricáknak egyszerre kell egyidejűleg vágni mindkét internetet.
 • Ezután távolítsa el a vágott tapéta maradékát. Annak érdekében, hogy eltávolítsuk az alábbi részeket, mozgassa a vászon szélét, és a felső rész könnyen eltávolítható.

Hogyan ragaszthatunk két típusú tapétát?

Néha a lakossági helyiségek tervezési falaihoz, a tulajdonosok kétféle tapétát választanak. Mindkettő különböző színek és különböző textúrák lehetnek.

Számos üdülési mód van.

 • Függőleges kombinációval a háttérképek szokásos módon ragasztva vannak. Kívánt esetben a vászon szélét zigzagok vagy hullámok formájában díszíthetjük.
 • A leggyakoribb módszer vízszintes út, amikor egy faj ragasztott a fal tetején, és az alsó felében – a másik.

Vannak más kombinációs módszerek is, de ezek kevésbé gyakoriak.

Ezután a vízszintes módszer részletesebb lesz.

Először meg kell határoznia a háttérkép felületét, majd töltsön vízszintes vonalat. Mérje meg a mennyezettől való távolságot, és 5 cm hozzáadásával vágja le a ruhát. Hasonlóképpen, számítsa ki a második ruhát méretét, és folytassa a beillesztést. Első ragasztó a felső ruhát, nem kell egy alsó zenekarnak lennie. Ezután, ugyanúgy, ragasztja az alsó vászonot, amely nem lesz felső. A többlet tapéta vászonjainak teljes szárítása után távolítsa el, de Cobble és nyomja meg.

Húzza a fotó háttérképet rendes

Nagyon gyakran, fotó háttérkép, amely a szokásos háttérképekkel kombinálódik. A megfelelő dokkoláshoz a szokásos háttérképek sűrűségéhez hasonlóan fel kell vennie a fényképes háttérképeket, és a vászon ragasztása után a vászonok jobban hiányoztak az eke ragasztó. Emlékeztetni kell arra, hogy a fotófalak első szövetét szigorúan függőlegesen kell ragasztani, különben a rajz megfordulhat. Ezenkívül minden egyes típusú tapéta esetében a ragasztó típusát kell használni.

A ragasztás jellemzői

Minden típusú tapéta esetében a ragasztás jellemzői vannak.

 • A legegyszerűbb ragasztani Papírtípusok Háttérkép. Ha ragadt, meg kell emlékezni, hogy az ilyen típusú háttérkép nem elég szilárd, ezért, ezért, amikor a szalagot a falon simítja, rendkívül szépnek kell lennie, hogy ne károsítsa a ruhát, különben nem a törés elkerülése az alap. Annak érdekében, hogy az ízületek hiányosságai által nem kívánatos, nem kívánatos, hogy lehetővé tegye az internet túlzott nedvesítését, mivel teljes szárítással a vászon zsugorodik, hogy elkerülhetetlenül a résidők kialakulásához vezet.
 • Annak érdekében, hogy megfelelően domíliák nehéz monofonikus Vinyl vagy flieslinic tapéta repedések nélkül nemcsak a vászonra, hanem a falra is szükség van a ragasztóbázisra. Ez a módszer lehetővé teszi a legpontosabban a nehéz ruhát a szomszédos szalaghoz.
 • Silkográfiai háttérképhez Szükséges gondosan elkészíteni a felületet, tökéletesen sima kell lennie. Ez a követelmény nem véletlen, és az ilyen típusú tapéta textúrájához kapcsolódik. Nincsenek megkönnyebbülésük, és bármilyen szabálytalanság a fizetés után észrevehető lesz.

Mit kell tennie, ha a varrás eltér?

Néha a tapéta ragaszkodása után a közös terület varrásai eltérnek, és több ok is lehet. A leggyakoribb ok alacsony minőségű feldolgozó anyagok. A ragasztóanyagnak kitett, amellyel a feldolgozást elvégeztük, a falról a tapéta mellett indul. Néha varratok tartanak a csomópontokban, amikor egy egyenetlen falra ragaszkodnak. Tovább nem kevésbé gyakori oka, hogy a varratok beköltözött az ízületek a teljes megtisztítása a fal a portól és a hiánya primer felületén.

De ha az okok nem olyan nagyszabásúak, akkor vészhelyzeti intézkedéseket hozhatsz, és kijavíthatja a helyzetet.

 • Ha a falak egyszerűen elhagyták a széleket, akkor a varratok füstölhetnek saját kezével, anélkül, hogy szakemberek segítséget nyújtanak. Ehhez egyszerűen meg kell mosni a széleket ragasztóval, nyomja meg a falat jól, és hajszárítóval szárítjuk őket.
 • Ha az élek nem ásottak, de egyszerűen eltérnek, speciális eszközöket használhatsz, különösen akkor, ha a rés nagyon kicsi. Színes háttérképekhez használhat tömítőanyagot, vegye fel a vászon hangját. Ha a háttérkép színe túlnyomórészt fehér, akkor használhat egy gitt. De nem szabad elfelejteni, hogy a tömítő és gitt nem nagyon hasonlít a tapéta szerkezete, ezért figyelmes venni a varratok lesz észrevehető.
 • Nagy különbségek vannak könnyebb közeli vékony csíkok, amelyek el vannak vágva a maradék használt beillesztés falai tapéta. Ez a módszer időigényes, de hatékony. A legfontosabb dolog az, hogy mindent megtesz.
 • A kialakult rések még mindig díszíthetők. A görbület, a kábel vagy speciális matrica az ízületekhez használható dekorációként.

Gyönyörű belső terek

Annak érdekében, hogy létrehozzunk egy gyönyörű belsejét bármely szoba, meg kell választania a megfelelő szín- és szerkezet háttérképet. Segítségük segítségével különböző kívánt hatásokat érhet el.

Ha a szoba kicsi, és az ablakok az északi oldalon jönnek ki, akkor a fénytestek tapéta hozzáadja a fényét.

A sötét hangok használhatók az adott szoba zóna kiemelésére. Leggyakrabban könnyebb árnyalatokkal kombinálják.

Néha az ékezetek elhelyezésére fényes háttérképek keretesek a kerület körül egy speciális deszkával. Nagyon szépnek és hatékonynak tűnik.

A falak díszítése a szokásos használatával Photo Wallpaper. Segítségükkel nemcsak bármely szobában kényelmes beállítást hozhat létre, hanem bővíteni a globális javítási munka nélkül is.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: