Hogyan vágjuk a gipszkarton?

Mindannyian az életében valaha javított. És sok évente teszik. Hogy szigetelje otthonát, vagy gyönyörű formákat hozzon létre a mennyezeten, a fürdőszobában vagy bármely más helyiségben, gyakran olyan anyagot használunk, mint a gipszkarton. És sokan közülük, akik inkább a saját kezeikkel való javításokat kedvelik, megkérdezték, hogy otthon van egy vágott boldogan, és milyen nehéz.

Leggyakrabban a tulajdonosok külföldiek (szakemberek) segítségével üdülnek, ugyanakkor nagy pénzt költenek. Ez a cikk segít abban, hogy megbirkózzon ezzel a folyamattal, ne töltsön időt a szakemberek keresésére, és segíteni fogja, hogy pontosan megkapja a kívánt eredményt.

Sajátosságok

A gipszkarton egy viszonylag fiatal anyag, amelyet az építési munka elvégzése során használnak. A károsodás, sokoldalúság, jó hangszigetelés miatt széles körű népszerűséget szerzett. Holo maga, hogyan értem a nevét, két sűrű kartonpapírból és vakolatból áll. Az egyik lap normál szélessége száz húsz centiméter. Mivel a gipszkarton nagyméretű méretű, építési munkák végzése során a vágást kell igénybe vennie.

A gipszkarton vágásához szükségünk lesz egy rulettre, hogy megkapjuk a kívánt méreteket (egy vonalzó is használható), ceruza, toll (vagy bármely más hasonló eszköz), amellyel a levél, szerszám, A nagyon vágott (hacksaw, bolgár, lobzik, vágó), szóróperész (a vágás utáni élek feldolgozása), fűrész (lehet kör alakú vagy gyűrű alakú), vagy a fúró egy koronával. A gipszkarton vágása, bár nem jelent nehézséget, de helytelen vágása az anyag nagy túlcsordulásához vezet, és ennek megfelelően és a túlzott készpénzt.

A G CLEV metszése nem munkaerő-intenzív munka, bármely megfelelő vágy, amely megfelelő vágy, képes arra, hogy a szakemberek segítségét igénybe vehesse.

A gipszkarton vágásának rövid folyamata a következőképpen néz ki. Először gipszkarton, egy dun után. A gipszkarton egyszerű összetétele is könnyen fúrható, ami különböző lyukak elvégzéséhez szükséges.

Az ilyen típusú anyag különböző fajokra oszlik, attól függően, hogy a megadott funkciók:

 • Nedvességálló;
 • alapértelmezett;
 • tűzálló;
 • akusztikus;
 • Fokozott erő.

Nedvességálló gipszkarton szükséges, ha a levegőben lévő gőzök számával rendelkező szobákban van szükség. Tűzálló gipszkarton vonatkozik, ahol kandallók vannak, és a nyílt tűzforrások közelében vannak.

Kezdetben a gipszkartont csak felületi szintezéshez használtuk.

Három standard típustípus létezik:

 • 3000×1200 milliméter;
 • 2500×1200 milliméter;
 • 2000×1200 milliméter.

A gipszkarton típusától függően vastagságuk különbözik, ami befolyásolja a vágás összetettségét.

A mennyezet gipszkarton vastagsága 9,5 milliméter, fal – 12,5 milliméter, íves – 6,5 milliméter.

Tekintsünk több funkciót a gipszkarton vágásakor:

 • Szükség van egy sík és stabil felületen lévő gipszkarton lapra, mivel nagyon rugalmas.
 • Ha a gipszkarton lap nagy méretű, akkor a vágást fokozatosan kell elvégezni.
 • Mielőtt elhelyeznénk egy lapot a munkafelületen, győződjön meg róla, hogy száraz. A nedves levél nem alkalmas a munkára.
 • A vágást javasoljuk a másik oldalon, amely a falon található. Ez később elrejti a vágás során kialakított lehetséges hiányosságokat.
 • Szükség van a személyi védőeszközök és a légzőkészülékek védelmére.
Olvasson tovább  Homok kavicsos keverék: Jellemzők és alkalmazási kör

A gipszkarton vágásakor nem használhat körkörös fűrészt, mivel nagy mennyiségű káros por létrehozása.

A jobb vágás?

A gipszkarton vágását különböző típusú eszközökkel készítik, az egyikük:

 • szerelt kés;
 • Hacksaw;
 • Az elektromos kirakós lámpatest egy kézi szerviz eszköz, amelynek segítségével különböző típusú anyagok végzik, amikor a fűrészlap átkapcsoló mozgását használja.

Tekintsük mindegyiküket.

Szerelő kés

Ily módon szükségünk lesz fúróra, és valójában egy rögzítő kés.

A gipszkarton rögzítő kés vágásához szükséges a gipszkarton hossza vagy szélességének szükséges méretét. Szükségünk van egy fémvonalra is. A vágott vonalra alkalmazzuk. Ezután az anyag egy részét állítják elő. Maga a folyamat meglehetősen egyszerű, nem fog nagy időt vesz igénybe. A NEARKURAT régió, amely a vágás után maradt, egy gyaluval korrigálható. Javasoljuk, ha a gipszkarton dátuma az asztalon, hogy a szél egy vagy két centiméteren beszéljen, és a padlón vágva, tegyen semmilyen elemet, amely az alatta lévő bárhoz hasonlít.

A gipszkarton vágásakor egy személy meglehetősen kényelmes módja az egyik oldalon lévő rész metszése, amely után a gipszkarton gyengéden forog a másik oldalra, és továbbra is vágja a másik oldalon. Ez a módszer lehetővé teszi, ha szükséges, a gipszkarton vékony csíkokba vágja minimális károkat.

Fecsegés

Ez az eszköz lehetővé teszi számunkra, hogy csak kis számokat vágjunk, mint például egy kör, négyzet, téglalap, rombusz és mások. A legjobb eredmény elérése érdekében ajánlott egy vékony pengével ellátott hackát használni.

A fekete méretek szükségesek a megfelelő méretű adatok, amelyek után, egy fúró segítségével, egy lyukat végezzünk, amely megfelel a hacksaw oldalának méretének megfelelően. Ezután vágja le a szükséges számokat. Emellett az előző módszerhez hasonlóan egy gyalugépet használhat a tiszta élek eléréséhez, vagy egy fájl, ha az elemek mérete túl kicsi. Javasoljuk, hogy a fémhosszúságokat használják, de ha hiányzik, lehet használni a hacksakákat és a fát.

Ezt a folyamatot részletesebben a következőképpen lehet leírni. A gipszkarton lap sík felületre kerül (használhat egy köteg gipszkarton lapokat). Ezután a szükséges méréseket elvégezzük, és a méreteket ceruzával (vagy bármely más témával) egy lapra kell felvenni. A lap mindkét oldalán a lap mindkét oldalán kerül alkalmazásra, a lap szélével kezdődik. Ezután egymáshoz kapcsolódnak egymáshoz, a kívánt vonalat vagy ábrázolást alkotják. Bizonyos esetekben használjon jelölőszálat. A vonalak a gipszkarton mindkét oldalára kerülnek.

A következő lépést közvetlenül a gipszkarton vágóhelye végzik. A szerszámunk késleltetéseinek hossza nem haladhatja meg a lap vastagságát. A lapot késsel vágjuk (lehetőleg többször a legjobb hatás elérése érdekében), a lap megfordul a másik oldalon. Ezután többször kopogott a vágott vonalon, és vágja le a gipszkarton maradék részét ugyanazzal a késsel.

Olvasson tovább  Válasszon téli ruhákat

Elektropolitanzik

Vágás Az elektromos kirakós játék a leggyorsabb, de ugyanakkor meglehetősen költséges. Az ár 1500 és 10 000 rubel között változik. Az ár a termék minőségétől függ. De a költségek teljesen igazolják. Lehetőségeink jelentősen bővülnek. Lehetőség van arra, hogy levágják a vonalakat és a különböző formák számát, beleértve az ívelt, a hulladék mennyiségét is jelentősen csökkentik. A JIGSIK-val való együttműködés során meg kell felelnie a biztonságnak. És a munka megkezdése előtt ellenőrizze a vezetékek integritását és a szerszám élvezetényességét.

A kívánt hatás elérése érdekében megfelelően szükséges formákat vagy rajzokat alkalmazunk a Girsokarton levelére. Ezután helyezze két székletre (vagy bármely más tartóra), amely a lap mindkét oldalára kerül. Ezután egy elektromos tétel segítségével vágja ki a számokat.

A kerek lyukak vágásakor ajánlott forgalomba vonni őket, és vágás közben fúrjon egy lyukat a körbe. Az élek a gipszkarton vágása után minimális feldolgozásra van szükségük, ami időt és erőt takarít meg, ami jelentős plusz.

Ha vágják, akkor nem ajánlott hosszú ideig, hogy egy helyen, valamint a laphoz igazítsa, több energiát alkalmazva, hogy elkerülje az elektromos kerékpár és a lap lebontását. Szükséges gondosan feldolgozni a GCC széleit, mielőtt lógna, például egy pontfényt vagy egy aljzatot.

A folyamat finomsága

A gipszkarton vágásakor szokásos, hogy megfeleljen bizonyos szabályoknak, például:

 • Lapos és stabil felületre helyezése;
 • A felületnek száraznak kell lennie, és felesleges szemét nélkül;
 • Használjon személyi védőfelszerelést a szemekhez és a légzőkészülékekhez, mivel nagy mennyiségű szemetet és por marad a vágásnál.

A nagyméretű lapot a szakaszok csökkentésére javasoljuk.

A vágási profil végrehajtásakor különböző típusú eszközöket használnak:

 • Fecsegés. Ez a fajta eszköz, függetlenül attól, hogy keskeny vagy széles, nagy rugalmassága van a vágópengével, amely lehetővé teszi, hogy eltérjen a megadott irányból. Ez csökkenti a munka minőségét, és növeli a vágáskor eltöltött időt is.
 • bolgár. Az eszköz az építési munkák egyik legjobbja, beleértve a gipszkarton vágáskor.

 • Fém olló
 • Lobzik.

Életünkben is, a pillanatok, amelyekben szükség van egy bemetszésre a lámpa, festmények vagy bármely más dolog alatt álló gipszkarton lapot. Ez az eset is saját módja van.

Először meg kell győződnie arról, hogy a gipszkarton rögzítés megbízhatósága, amely után a finom lyukakat, amelyekre szükségünk van, szépen vágjuk egy kirakós fúróval, fúvókával vagy elektromos fúróval. A nagy lyukakat javasoljuk, hogy vágjanak egy késsel a jelölés rajzolásához. Az egyenetlen élek átvételét követően a csiszolópapír vagy a hacksaw eltávolítható.

A körök vágásakor számos árnyalat van. A KÖRNYEZETBEN KÉSZÜLÉKBEN A KÖRNYEZETBEN KÉSZÜLT MÉRETET A KÉSZÜLÉKÉRE VÁLASZTÁSA A lapra, majd óvatosan vágja a penge körét, és kopogtassa a magot a kalapácshoz (kis erőfeszítéssel) bárkihez hasonló tétel). Az idő és az erőfeszítések megtakarításának legegyszerűbb módja is van egy speciális hengeres fúvókával ellátott fúró használata. Ezt a fajta fúvókát általában akkor használják, ha a reteszelő mechanizmus ajtójába vágják.

Olvasson tovább  Metabo lyukasztók: A választás és a működés jellemzői

Van még egy úgynevezett kétoldalas metszés, amelyet akkor végeznek, amikor az út különböző akadályai vannak, legyen az ajtó, a felfedezés, a gerenda vagy bármely más. Ilyen helyzet esetén a jobb oldalról kivágást (vagy vágott) kell készítenie. Ezt a manipulációt egyszerűen elvégzik, de koncentrációt, pontosságot és gondosságot igényel. A lap egyik oldalát meg kell erősíteni egy hacksaw, és a másik oldalt szépen vágja át egy késsel. Miután befejezte a munkát, és a sík szélén nyugvó és feldolgozása.

A gipszkarton vágásakor – fejleszti. Ajánlatos gondosan elvégezni anélkül, hogy károsítaná a lapot. A gipszkarton hajlításának három lehetséges módja van. A legegyszerűbb módon a kívánt billet a profilhoz való alkalmazásának módja, és a kívánt pozícióban rögzíti önmagát. Ezt a módszert 20-30 centiméterrel és enyhe ív méretű kislemezekkel használják.

A fiókban összetettebb és másodszor (a száraz gipszkartonhoz) a gipszkarton keresztirányú vágásokban van. Az ív kívülre kerülnek. A kisülési mélység általában nem haladhatja meg a panelvastagság négy-5 milliméterét.

Beszéljen az ajtóívhez tartozó folytatásról is. A módszer a “nedves” varrott névvel rendelkezik. Először is, a kívánt íveket mérik és alkalmazzák a lapra. Ezután a lapot levágják, és nincsenek nem kardolt csipeteket készítenek egy tűhenger segítségével. A tűhenger hiányában a szokásos szekvenciák használata. Roller, szivacs, rongyok vagy bármely más szövet használatával a piercing oldala vízzel nedvesíti, hogy a másik oldal száraz állapotban maradjon. 15-20 perc Egy gipszkarton lap egy nedves oldal a sablonon. Következő, Óvatosan csatolja a panel formáját az ív. A szélek önálló csavarokkal vagy bilincsekkel vannak rögzítve. Hagyja el egy napot. Ezután a lap a telepítés során használható.

Tippek és ajánlások

Ha a bemutatott módszerek bármelyikét használjuk (ha a bemetszést két széken állítják elő) A gipszkarton lap semmilyen esetben nem hajlító.

Ellenkező esetben az integritás megszakad, és a gipszkarton megrepedhet. Az ilyen lap vágásához nem megfelelő lesz. Mi lesz további pénzügyi költségekhez.

Sikeres példák és lehetőségek

A legegyszerűbb a gipszkarton standard vágása. Az utasításokat követően könnyű megbirkózni vele.

Az ábravágás több készséget igényel.

Miután megvizsgálta a gipszkarton vágási módjait, könnyen elvégezheti ezt az építési folyamatot, anélkül, hogy a szakemberek segítségét szolgálná, amely pénzt takarít meg, valamint hasznos élményt szerez az építési munkákban.

Hogyan kell gyorsan vágni a gipszkarton gyorsan és simán, nézd meg a következő videót.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: