Hogyan válasszuk ki a vezetékes bilincseket?

Clamp – Ez egy rögzítő eszköz, amely szabályként készült, ötvözött fémből. Tekintsük részletesebben, hogyan válasszunk vezetékes bilincset.

Sajátosságok

A bilincs a gyűrű alakú. Tartalmaz egy meghúzási mechanizmust a csavarral vagy metrikus szálral ellátott csavar formájában. Lehet, hogy vezetékes bázis vagy finom fémszalag formájában jelenik meg. A működés elve a felület szűk illeszkedése, amelyet meghúzás és rögzítés követ. Anyacsavar a huzalbilincsek modern verzióiban használt metrikus faragványokkal, a csavart a munkalapon rögzíti a krimpelő felületet. A kiterjedt alkalmazási kör ellenére egyetlen feladat a gumi, polipropilén tömlők hermetikus vegyülete és szilárd anyagokból származó csövek.

A huzalbilincs segíti az öntöző tömlőt víz daruval való csatlakoztatásában, amelynek sűrű rögzítését biztosítja, anélkül, hogy megszakadna és toleranciákat. A bilincsek nem csak a sima felületeket rögzítik, hanem a hullámos csövek felszerelését is alkalmazzák, és ilyen csövet csatolnak a kéményhez. A vezetékes verzió egy javított népi módszer, amely összeköti a csövet és a tömlőt egy szokásos huzal segítségével, amikor a tömlő körül szorosan csomagolják, keményen rögzítve. A modern változatnak horganyzott acél spirálja van, két fordulattal, amelyek végén vannak faragás. Vége van egy meghúzási anyával és várral.

Két fordulat növeli a krimpelés területét, és egyenletesen terjeszti a nyomást a felületen.

A csővezeték más komponenseinek főbb megkülönböztető jellemzője, például szerelvények, az, hogy az általános rendszerbe nincs felszerelve, de készen állt struktúrákra vannak felszerelve. A rögzítőelem másik fontos jellemzője a keresztirányú elmozdulás lehetetlensége, a vízszintes mozgás valószínűségében. Ez lehetővé teszi, hogy a hálózati cseppek vízellátására irányuljon, melynek során megakadályozza annak integritását. A bilincs másik jellemzője az a lehetetlenség, hogy a keresztszíneken vagy a csövek hajlítóhelyeit alkalmazzák, ebben az esetben hatástalanokká válnak. A kötőelemeket öntöttvas, vasbeton, műanyag, acél és rézcsövek használják, gyakran a hegesztés cseréje. Általában aktívan használják a sérült területek javítására – korrózió, repedések, csőtörések.

Az eszköz egyszerűségének ellenére a bilincsek minősége szigorúan a GOST által szabályozott. Ezt magyarázza az a tény, hogy a termékeket széles körben használják a kommunikáció elhelyezésére és biztosítják a teljes fő rendszer erejét. Minden típusú bilincset telepített normák, méretek, megengedett terhelések. Polimer kötőelemek is van a szabványok által meghatározott GOST 17.679 80, ahol az összes jelzett paramétereket a konstruktív jellemzői és működési tulajdonságait.

Hatály

A bilincseket különböző építési és javítási munkákhoz használják, de a legtöbb kereslet a vízellátó rendszerek telepítése során. Az ilyen típusú kötőelemek nélkül lehetetlen elérni a statikus kialakítást. A rögzítő hatás mellett a bilincs alkalmas arra, hogy szorosságot biztosítson egy kis szivárgás megszüntetése során. Ehhez a tömítés krimpelje a problémát, és bilincseket írjon ki. Az egyenruha és sűrű szorításuk biztosítja a szivárgás teljes átfedésének lehetőségét.

A tervezés jellemzője olyan, hogy vízszintes, függőleges és ferde csöveken alkalmazhatók. Az ilyen típusú termékek esetében a páratartalom és a hőmérséklet nem számít, és a gumi tömítés jelenléte lehetővé teszi a bilincsek földelésének használatát. A betétből fel nem használt lyukat ugyanazokkal a bilincsekkel lehet lezárni. A vezetékes bilincsek igény szerint az autóiparban, összekapcsolják a szerelvényt, az optikai rendszerben és a hűtőrendszerben használják ezeket a csomópontokban, ahol a folyadékmozgás állandó rezgésnél jelen van. És ezeket víz-polivális rendszerekben is használják, ahol a víznyomást nagyobb nyomás alatt végezzük.Ezenkívül a huzalbilincset széles körben használják az építés, a gép szerszámozás, a mezőgazdaság, hazai célokra.

Huzalbilincsek Csatlakoztassa a vastag falú tömlőket, hullámpántcsöveket, fúvókákat és egyéb problémás területeket.

Nézetek

A bilincsek tartománya meglehetősen kiterjedt, különböző konfigurációk, rögzítési módszerek, formák, méretek és így tovább. E tekintetben kidolgozták az egyes jellemzőkkel rendelkező bilincsek típusát.

  • Spirál típus – Ez egy krimpi szalag, amelynek hossza lyukak vannak. Ezeket a bilincseket nagynyomású törzsrendszereken, hidraulikus és egyéb rendszerekben használják.
  • 165 mm-es csavarral A féreg típusú fogaskerék, amely meghúzható csavarokkal rendelkezik, alkalmas fűtési rendszerekhez. Az ilyen bilincseket állandó vibrációs csővezetékekkel ellátott csővezetékekben használják.
  • Tavaszi vagy önműködő típusú típus Van egy keskeny specializáció, amelyet az üzemanyagok és az autóipari tekercsrendszerek csövek csatlakoztatására szolgálnak. Tavaszi acélcsíkból áll, a rögzítéshez két kiálló vége van.
  • Huzalbilincs egy vagy több gyűrűből áll az acél spirálhuzalból. Lock csatlakozóval és mérő anyával rendelkezik metrikus vagy féregszálcával. Kényelmes a hullámos felületek kezelésében.
  • A cső típusa zárójelekkel ellátott gyűrű. A klipek 10 mm és 219 mm között vannak.
  • Műanyag típus hossza 100, majd akár 400 mm.

Választott kritériumok

Figyelembe véve a tárolási polcokon kínált tartomány változatosságát, a vevő általában a termék költségére koncentrál, és azt választja, hogy mi az olcsóbb. Leggyakrabban a bilincs, amelyet így vásárolt, nem hosszú, gyorsan megsemmisült, rossz minőségű rögzítést ad. A legfontosabb dolog az, hogy figyeljen a készülék kiválasztásakor – ez jelölés.

A W1 címkével ellátott horganyzott bilincsek alacsony minőségűek, mivel az első alkalmazás után a gumibetétek deformálódnak a rögzítőcsavarral. Sokkal tartósabb termék a W 2 jelöléssel. Rozsdamentes acélból készülnek, és magasabb ár jellemeznek. Érdemes figyelmet fordítania a termékre vonatkozó bélyegek jelenlétére – kiváló minőségű bilincsre van szükség az ilyen címke jelenlétére.

kívül, Vásárláskor egyértelműen meg kell érteni, hogy bárhol és milyen célokra terveznek záróelemet használni. Ha a terméket vásárolják, hogy összekapcsolja az öntöző tömlőt egy vízvezeték daruval, akkor egy szezon meglehetősen alacsony költségű horganyzott termék lesz.

Ha a csővezeték vagy a fő hálózatok hosszabbítására a megerősített kötőelemeket használják.

Alkalmazási módok

A huzalbilincs használata számos feltételnek megfelel.

  • Ezt az opciót vastag falú rugalmas tömlőkhöz használják. Évelő, repedt tömlők, amelyek elveszítették a lágyságot és a rugalmasságot, nem tartják fenn a kis átmérőjű acélhuzal nyomását. Elpusztítja az anyag szerkezetét, át tud vágni, ami szivárgáshoz vagy akár bontáshoz vezet.
  • Huzalbilincs használata esetén ajánlott gumi tömítő tömítést használni. Ez lehetővé teszi, hogy egyenletesebb elosztja a nyomást, kiterjeszti a tömlő élettartamát.
  • Egyes termékek eredetileg egy tömítéssel vannak felszerelve, amely mentesíti a tömítést, amely a legtöbb sűrű szomszédos.
  • Engedélyezhető, hogy az ilyen típusú bilincset csak szilárd bázisok – fém- vagy műanyag csövek rögzítésére használhatja, mivel a huzal két puha falú felületének csatlakoztatása egyszerűen továbbítja őket.

Az acél spirálhuzal használata a legmegbízhatóbb és hermetikus kapcsolatot biztosítja. A konstruktív különbségek mellett a bilincsek eltérő módon vannak felszerelve. Ez attól függ, hogy melyik célt használja. A boltok polcain vásárolhat olyan termékeket, amelyek kemény rögzítési formátumúak. Ez a típus a legmegfelelőbb az elágazás és a csővezetékek helyén.

A fűtőcsöveknél a lebegő rögzítést a megnövekedett hőmérséklet-rezsimmel rendelkező hálózatokban használják.

Példák kötőhuzalbilincsekre

A területen a Kötéshuzalból származó eszköz egy kettős hurkot egy nagyméretű, az építés során használják, amikor viszketés megerősítés.

Ez kiváló lehetőség, ha a hullámosított tömlőket szilárd alapon csatlakoztatja.

Egy másik mód az, hogy hozzon létre egy huzalbuborékot kötőhuzal.

Hogyan kell telepíteni a huzalbilincset a tömlőre a Damker nélkül, az alábbi videóból tanulhatsz.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: