Hogyan válasszunk festéket műanyagból a dobozokban?

Vannak néhány darab dekoráció műanyagból. Ez a modern és felhasználóbarát anyag megérdemelte a fogyasztói elismerést és a javításokat és a befejezést. De gyakran, aktív működéssel, műanyag részekkel, a színes réteg nagyban szenvedhet. A felület sáros lesz, a szín kiürül, és a festékréteg hámozhat és összeomlik.

A festékkel a lombkorona segítségével könnyen frissíthető az alkatrészek áldozatai saját kezével, vagy teljesen átfedve egy másik színt.

Festékek kiválasztása árnyalat vászonban

Először is, tudnia kell, hogy milyen típusú műanyag van az elemek, mivel a festék tulajdonságainak és az alkalmazásának technológiájának további megválasztása az anyagtól függ az anyagtól.

 • ABS (akrilonitrilbutienstiren) – készült, háztartási és számítógépes berendezések, mobiltelefonok és még sok más.
 • PVC (polivinil-klorid) – ablakszerkezetek, padlóburkolatok, gyermekjátékok és áruk, egyes háztartási tartályok.

Ez a két típusú műanyagok megkülönböztetik az a tény, hogy amikor festik, előfeltétele a primer alkalmazásának. Jelenléte kiváló minőségű festéket biztosít a felületen, amely kiküszöböli a későbbi részleteket és repedést. Ha nincs információja arról, hogy milyen típusú műanyag van a kezedben, van egy egyszerű módszer ellenőrzésére.

Töltse ki a tartályt vízzel, ahol a műanyag része szabadon illeszkedik (a nagyméretű elemek kivételével). Csökkentse a tárgyat. Ha műanyag mosogatók, azt jelenti, hogy a primer nem szükséges. A festéket azonnal a felületre alkalmazhatja. Ha az Ön eleme az árvízben marad, meg kell vásárolnia egy primer spray-t. Anélkül, hogy a festék lerövidül.

Aeroszol zománc előnyei és hátrányai

Az aeroszol festékek könnyen használhatók. Nincs szükség speciális készségekre, képzésre vagy további költséges berendezésekre. Elég ahhoz, hogy a gyártó egyszerű ajánlásaihoz ragaszkodjanak.

A zománc előnyei is magukban foglalják:

 • Sima sima felület. A Balonchikov modern fejei olyan módon készültek, hogy utánozzák a festék összeomlása fáklyáját. Ez lehetővé teszi, hogy az egységes zománc egyenletes permetezését érjük el, amelynek következtében egy sima, sima felületi réteg.
 • Szárítási sebesség. Aeroszol festék nagyon gyorsan szárad, ami kétségtelen kényelem, t. Nak nek. Nem kell sok időt töltenie a munkához és felgyorsítaná a szárítást további módszerekkel.

 • A ráfordítás hatékonysága. A léggömb zománc lassan fogyasztódik, és egy tartály nagy felületet fog kapni.
 • Tárolás létrehozása. Nincs szükség különleges feltételek létrehozására a fel nem használt maradékok, túlcsordulás és óvatosan közel, mint a kutyafesték esetében. A hengerben lévő zománc nagyon hosszú ideig és megbízható.
 • A színek és a struktúrák nagy palettája. Ez lehetővé teszi, hogy nagy művészi expresszivitást érjen el, és sok felületet imitáljon, például fém alatt.

Azonban a bevonat felülete egy kis spray segítségével. Nem lehet festeni a festéket a kívánt árnyalat eléréséhez. Szabályként van egy bizonyos színseregsorozat, így nem mindig lehetséges a háttérkép vagy az ablak részletei behozatala.

Összetett árnyalatok és a kívánt mennyiségben megrendelhető a színalapú laboratóriumokban, de sokkal drágább lesz.

Aeroszol festék mínusza:

 • Ha az aeroszolt túl közel áll a festett felülethez, sima műanyag kialakítható. A kannákkal való együttműködésnek meg kell vásárolnia a készségeket és a készségeket.
 • Nagy fröccsenő terület. A festés elemei elválasztaniuk kell, vagy megvédik a fröccsenést a film és a speciális, papírszalag beállító felületek.

 • Korlátozott festéksűrűség. Nem lesz képes szabályozni a festék lefedettségének vagy átláthatóságának mértékét, meg kell dolgozniuk a zománcfokozat mértékével, amelyet a gyártó biztosít.
 • Hőmérséklet üzemmód. A külső elemek színének elvégzését meleg, őrületben, napos időben kell elvégezni. A szél vagy a csapadék esetében az eredmény kiszámíthatatlan.
 • Néhány festék tartalmazhat acetont és származékait. Győződjön meg róla, hogy megtanulja a kompozíciót, és konzultáljon ebben a kérdésben az eladóval. Az acetontartalmú zománcok súlyosan károsíthatják a műanyagot.

Műanyag festékek típusai

 • Polimer. Leginkább egy nagyon fényes festék, amely mind a tulajdonságokat, mind a festékeket és a talajt ötvözi. Ezenkívül ez a zománc nem igényel egy lakk réteget, maga magas szintű fényt ad a felületre. A polimer festékek mind víz, áteresztő és vízálló.
 • Poliuretán. Ez a zománc a poliuretán gyantákon alapulva magas kopásállósággal, tartóssággal és csodálatos fényességgel rendelkezik. A kompozíció lehetővé teszi, hogy tartós bevonatot hozzon létre, amely nem ijesztő napi súrlódás, kis fújások és éles tárgyak. Ez a festék biztosítja a primer anyag használatát, és kizárólag furcsa részek alkalmazására alkalmas, mivel a színes réteg szignifikánsan nagyobb szilárdsággal rendelkezik, mint a műanyag. A puha hajlító műanyagból készült tételek elkerülhetetlen leválasztás.

 • Szerkezeti. Ezt a festéket egy speciális részecskék létre egy textúra felületre hasonlító búzadarát egy másik skálán szemcsézettség. Ez a tulajdonság sikeresen segít a műanyag hiányosságainak elrejtésében.
 • Softtach (softouch). A festék lehetővé teszi, hogy kellemes bársonyos vagy velúr felületet hozzon létre. Ez a fajta szín, a termék drága megjelenés és kellemes az érintő textúra.

Autóipari festékek és jellemzőik

A műanyag festésére saját kezével speciális autóipari festékeket és primereket használhat.

 • A lakk alatti alap. Ezt a típusú zománcot műanyagos primerre kell alkalmazni, amely növeli a ragasztást a rész felületével. Összefoglalva, a rozsdamentes területet aeroszol lakkal kell lefedni. Az alapvető zománc lehet olyan egyszerű színek, mint a fémes hatás és a gyöngy, amely lehetővé teszi a belső tárgyak átalakítását.

Festék gazdag színválaszték, beleértve lehetőség „alatt arany” vagy „alatt ezüst”, különböző szemcseméretű – a nagyon kicsi és nagy, fényes csillogó pelyhek.

 • Zománc króm hatással. Lehetővé teszi, hogy olyan felületet hozzon létre, amely közel van a Chrome-hoz való megjelenéshez. A jól polírozott tükör hatása, megvizsgálja szépségét és drága, ugyanakkor nem fogja elérni a költségvetést.

 • Festék az alumínium hatásával. Zománc egy finom és sűrű festék őrlés, úgy, hogy a hatás a fordított oldalán az alumínium fólia jön létre a felületen. Tükör csillogás hiányzik, de van egy puha finom ragyogás.

A lakk alatti bázis mellett különböző hatásokkal rendelkező festékek arany, platina, antik ezüst vagy réz alatt vannak. A festék legkisebb csiszolása, amelynek köszönhetően megteremti a nemesfémek megbízható imitációját.

 • Vinyl festékek. Ha a bőr alatt lévő belső tárgyak amatőr tervezése, akkor ez a festék az Ön opciója. A Vinyl zománc által festett műanyag felület, a külsőleg és a megérintés a lehető legnagyobb lesz a bőrtermékekkel. Plusz ez a festék – plaszticitás és az emelt tapadási szint, amely lehetővé teszi a primer kizárását. Nem lehet félni a repedésekről és a zsetonokról, kizárt.
 • Magas hőmérsékletű zománc. Természetesen a belső tárgyak valószínűleg nem melegítik fel a hőmérsékletet, amelyek ellenállnak ennek a zománcnak. De ha szeretné, hogy átfestés vagy frissítse a felületén elektromos vízforraló, porszívó, műanyag alkatrészek a kávégépek, amelyek valamilyen módon fűtött, majd a magas hőmérsékletű festékek jön, hogy segítsen.

A festési alkatrészek szükséglete előtt:

 • Tisztítsa meg a műanyag felületet csiszolópapírral, kb. 1500-200 szemcsésekkel;
 • Zsírtalanítsa a zománc állítólagos alkalmazásának helyét alkoholos tisztítóval egy társalgó szalvétával;
 • A főbb részletek festése előtt szükség van egy felesleges műanyag darabban: meghatározza a permetezőfej nyomását, és válassza ki a permet optimális távolságot.

A műanyag önmagában történő festése, a következő videóból tanulhatsz.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: