Hogyan válasszunk festéket rozsda?

A fémszerkezetek erősek, tartós és megbízhatóak. Az egyetlen mínusz a korróziós expozíció. Annak érdekében, hogy megszüntesse, fontolja meg a rozsdafestékfesték jellemzőit.

Sajátosságok

A rozsda festék egy speciális korróziógátló festékkompozíció. Ezzel nemcsak a fém már meglévő rozsda eltávolítása lehetséges, hanem az ismételt megjelenésekből is megvédeni. Számos ilyen típusú festmény van ma. Mindegyikük különbözik egymástól a fő hatóanyag, az alapja, a gyártó és a felhasználási mód.

Néhány típusú festék azonnal alkalmazható rozsda, Másoknak szükségük van egy sérült területre vonatkozó további sztrippelésre. A festékek többsége egyedi összetételű, amelynek következtében a réteg további oxidációja a rétegük alatt nem fejlődik ki, és éppen ellenkezőleg, megáll. Az eladásra szolgáló univerzális rozsdafestékeket találhatják meg, amelyek mind beltéri, mind külső és különállóak, azaz használatra szánt, egy helyen.

Az ilyen típusú festékek erős, kimondott mérgező illatúak. Ezért használatukat védőmaszk vagy légzőkészülék használata megköveteli. Érdemes megjegyezni, hogy a korróziós festékek és lakkok csak bármilyen fémszerkezetekre vonatkoznak. Használatuk nemcsak az oxidációtól való védelme, hanem javítja vagy frissíti a megjelenését, kiterjeszti az egész terv egészét egészét.

Nézetek

A boltok polcain ma számos típusú fedezetet mutat. A korróziós festékek védőfunkciót végeznek: Ne adjon oxigént és nedvességet a fémfelületek elpusztításához.

Több fajtára oszthatók:

 • Foszfatizálás, amely speciális védőréteget hoz létre a fémszerkezet felületén. Köszönhetően, a korrózió nem vonatkozik tovább.

 • A szárítás utáni szigetelő keverékeket fokozott szilárdságú filmré alakítjuk át, amely nem ad negatív tényezőket a fém befolyásolására.

 • A passziváló keverékek nemcsak visszaállítják a sérült rozsdafémeket, hanem megvédik azt az újbóli megjelenésből is.

Az összes faj korróziómentes festéke csak olyan fémszerkezetek esetében is alkalmas, amelyeket kisebb térfogatú korrózió hatással volt.A rozsdafestékek olyan esetekben, amikor a fém már jól látható a korrózió nyomvonalán. Nem csak megszüntetik őket, de ne engedje meg a rozsda ismételt megnyilvánulását.

A következő csoportokba vannak osztva:

 • Alapozás – festék a rozsdás plakett ellen. A kompozíció speciális összetevői a vas-oxiddal reagálnak, és sűrű védőfóliát képeznek a felületén. Ha a rozsda károsodása kicsi volt, akkor ez a film teljesen visszaállítja őket.

 • Festékstabilizátor A megsemmisített fém korrózió védelme érdekében a további megsemmisítésből.

 • Gátló kompozíció – Ez egy zománc és primer egy üvegben. Komponensei kölcsönhatásba lépnek a rozsda, megsemmisítve, és a fém felületén továbbra is védőréteget képez.

 • Rozsdafesték – Gyors szárítás, ezért készségeket igényel, ha használják. Kalapácsfesték Az alumínium és a cinkpor, az üveg és a szilikonolajok egyedülálló összetétele. Egy ilyen aeroszol szépség gyorsan gyorsan szárad. Alkalmas feldolgozásra, még nem sérült rozsdafém, és a fémszerkezetek korrózióval.

 • Dekoratív olajfesték, Az Olyif kompozíciójában néha a korrózió elleni küzdelem eszközeként használják. Csak háztartási használatra alkalmas. Nem teszi lehetővé a sérült fém visszaállítását. A nedvességvédelem szintje más anyagokhoz képest nagyon alacsony.

 • Akril festékek korrózióból viszonylag a közelmúltban megjelent a piacon. Hatékonyan védik a fémet rozsda, ellenállnak erős fagyok és hosszú védelmi élet.

Válasszon egy adott típusú festéket a fém típusán kell alapulnia, a rozsda károsodásának mértéke, valamint a cél, amelyet az alkalmazással kell elérni.

Színes spektrum

Festék a védelem és a visszanyerés hatásával a rozsda károsodásából A színek széles választékában előállított, ez megtörténik:

 • fekete;
 • barna;
 • szürke;
 • sárga;
 • zöld;
 • kék;
 • lila;
 • szürke;
 • fehér;
 • türkiz;
 • narancssárga.

A gyártótól függően a színséma sokkal szélesebb lehet. Tehát egyes márkák sorában festék festék rozsda különböző lila, piros és barna színű árnyalatok. Néhány gyártó tartománya a kaméleon színeit, áttetsző textúrákat tartalmazza.

Minden szín lehet mind matte, mind fényes, hideg vagy meleg. A formák, méretek és célállomások fémszerkezeteihez megtalálhatja a tökéletes színű festéket.

Gyártók: Felülvizsgálat és vélemények

A fémek védelmére szánt festékanyagok előállítása a rozsda és az ellenőrzése, sok hazai és külföldi márkájú.

A ma már meglévő legjobbja:

 • Kalapács – Ez a legjobb festék horganyzott, fekete vagy nemvasfémszerkezetek számára. Teljesen eltávolítja a rozsda súlyos megnyilvánulását. Az eladás két típusba kerül – kalapács vagy sima bevonat. Ez az eszköz a 3. kategóriába tart. Az ügyfél visszajelzése azt mondja, hogy ez a kompozíció tökéletesen védi a fém rozsdásából, gyönyörű megjelenést ad, maga a festék könnyen alkalmazható, és hosszú ideig megtartja tulajdonságait.

 • Karcsú – Ez a Lankwitzer Lackfabrik márkájának termékei Németországból. A választék kalapácsot, korróziót és alkid kompozíciókat mutat be. A gyártó a termékét a legmagasabb osztályú festékekként helyezi el, megfizethető áron. Használható csövek, kapuk, kerítések és bármely más fémszerkezet festéséhez. A vevők véleménye csak megerősíti a korrózió küzdelem magas színvonalát és hatékonyságát.

 • Dali – Ez nem csak festék, hanem egy igazi zománc. A sérült fémfelületet igazítja, megakadályozza a korrózió kialakulását, védi a fémet a további megjelenésből. Ezeknek a termékeknek a vásárlói ünneplik, hogy alkalmazzák, széles paletta, rendelkezésre álló költség és jó védelmi tulajdonságok.

 • Aeroszol zománc Kudo dobozokban – kalapács festék, alkalmas vasfém ötvözetek szerkezetére. Kiküszöböli a meglévő korrózió nyomait, és nem teszi lehetővé az új megjelenését. A vásárlók különösen az alacsony árat, az alkalmazás és a gazdaságos fogyasztást ünnepeljék. Szerintük ez a zománc hatékonyan és hosszú ideig védi a fém rozsda.

 • Páncélos – Ez egy korróziós festék, amelyet széles körben gyártottak. Vannak kalapács, fényes és korróziós keverékek eladása. Mindegyikük alacsony fogyasztással, kiváló minőségű, széles színpalettával és megfizethető költségekkel jár. A vásárlók megjegyzik, hogy a kényelem, a fényes és változatos színek, valamint a rozsda elleni küzdelem nagy hatékonysága.

Pozitív visszajelzések egyértelműen bizonyítják, hogy ezeknek a márkák korróziós festékei a legjobbak. Ezért a termékeikről van szó, és érdemes figyelmet fordítani az első helyen.

Választott kritériumok

Annak érdekében, hogy a festék a rozsda helyesen és teljesen megkerülje a rendeltetési helyét, ha megválasztják, figyelembe kell venni:

 • Fém típus és célja. Az acélból vagy alumíniumból készült fémszerkezeteket különböző keverékekkel kell festeni. Ez a szabály különböző terveket érint. Például a tető számára jobb olyan keverékeket használni, amelyek nem félnek a magas hőmérsékletektől, és nem fakulnak a napsütésben. De a szabványos kalapács festék alkalmas vízellátásra.

 • Az adott festék- és lakk keverék használata megengedett feltételei. Ez magában foglalja a melegítés és a hűtés maximális hőmérsékletét, a páratartalom szintjét, a mechanikai károk megszerzésének lehetőségét. A fémfesték alkalmazása a nem megfelelő körülmények között a védelmi tulajdonságok csökkenéséhez vagy teljes megszüntetéséhez vezet.

 • A korrózió és a festékvédelem jellege. Ez a két paraméter elválaszthatatlanul kapcsolódik. A design erősebb és a rozsda térfogata, annál erősebb redukáló és védő tulajdonságainak kell lennie egy festő keveréknek. Ellenkező esetben lehetetlen elérni a kívánt eredményt.

 • Szárítási sebesség és festék mérgező szint. Ha a munkát az utcán végzik a vízhez való közelségben, akkor a keverékeket a lehető leggyorsabban kell kiválasztani. A helyiségben való munkához jobb használni a legkevésbé mérgező festékeket, amelyek kicsit hosszabb ideig száradnak.

 • Színes korróziós festék, Attól függően, hogy milyen típusú struktúrákat fognak festeni. Néhány fémterméket bizonyos színekben kell festeni, például gázvezetékcsövek vagy fűtés. Ezeket a paramétereket figyelembe kell venni.

Az ilyen ajánlásokkal összhangban kiválasztott korróziós festék szükségszerűen segít megoldani a fémtermékek rozsgával kapcsolatos problémákat és tovább védelmüket.

Ajánlások

Annak érdekében, hogy növeljék a festék rozsdásodásának hatását, növeljék védelmi tulajdonságait, valamint teljes mértékben értékelni előnyeit, A szakemberek tanácsát kell használnunk:

 • Mielőtt megvásárolnánk egy adott típusú rozsdafestéket, részletesen meg kell tanulnia a gyártó utasításait. A keverék egyes fajai további alkalmazást igényelnek speciális oldószerekhez. Ha az információ szerepel a csomagoláson, akkor két eszközt kell vásárolni egyszerre, és használja őket a gyártó ajánlásainak megfelelően.

 • Egyes korróziógátlófestési lehetőségek állnak a gyártók, mint a termékek 3, azonban, ha van elég idő, jobb, ha további pénzeszközöket használnak. A munka sorrendjének olyannak kell lennie, mint ez: felületi sztrippelés, primer, festés, védő zománc bevonat.

 • Ha egy fémszerkezet hegesztésével összegyűjtött festés előre meghatározott, meg kell várni a fém teljes hűtését. Ezt követően meg kell tisztítani a varratok, majd alkalmazza a festő keveréket.

 • Szükséges figyelembe venni az utcán lévő hőmérsékletet, ha dolgozik, ha a festék gyorsan szárad, és az utcán több +27 fok, akkor a munkát el kell halasztani, mielőtt csökken. Ugyanez a megye és túl alacsony hőmérséklet. Ezekben az esetekben a festék aktív komponensei túl gyorsan vannak, és nem lesz képes teljes mértékben befolyásolni a fémt.
 • Néhány banknál a rozsda festő keverékével jelzi, hogy a festék azonnal alkalmazható a kezeletlen felületre, azonban a szakértők továbbra is azt tanácsolják, hogy előzetesen tisztázzák az érintett rozsda és zsírozzák meg. Ez lehetővé teszi, hogy a hatóanyagok gyorsabban reagáljanak a korrózióval, és maga a festék jobban megszilárdul a fémfelületen.

Ez az egyszerű tippek tiszteletben tartása, amelyek képesek lesznek növelni a festékhasználat hatékonyságát rozsda.

Hogyan festheti a rozsdafémszerkezeteket, lásd a következő videót.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: