Hogyan válasszunk ki egy kézbesket?

Kézírás – Különleges szerszám, amely különböző elemek és struktúrák fafelületeinek feldolgozására szolgál. A gyalukat az ácsok és az asztalosok, valamint a fával való munkahelyi rajongók használják.

A Rubanka munkáján keresztül lehet egy fafelületet adni a szükséges formákhoz és a közvetlen vonalak eléréséhez és a szükséges paraméterek eléréséhez. Az eszköz javítja a feldolgozott anyag megjelenését.

Hogyan válasszunk ki egy kézbesket?

Hogyan válasszunk ki egy kézbesket?

Jellemzők és célállomás

Az egyedülálló famegmunkáló egység figyelmét meg kell kezdeni a jellemzőivel. Repülőgép Használjon fafelvételt, Nevezetesen: a szükséges forma fafelületének megadása. A sík munkája során különböző szabálytalanságok és érdesség eltávolítják, és megszünteti az anyag felületét a hibákból, amelyek elronthatják az elem vonzó megjelenését, egy negyed mintát termelnek.

A Rubankov legfontosabb jellemzője a professzionális mesterek használatának lehetősége, így tapasztalatlan emberek, akiknek sürgősen kezelniük kell a fafelületet. Amíg egyes modellek tartalmaznak egy kiválasztott.

Hogyan válasszunk ki egy kézbesket?

Hogyan válasszunk ki egy kézbesket?

Mi áll?

A futóeszköz több elem használata a tervezésben. Mindenkinek jobban meg kell ismernie.

 1. Vágó. Az eszköz alapja. Egy téglalap alakú lemez, amelynek vége rámutat. A vágó telepítve van a nyitóbetétekben, megfigyelve egy bizonyos szöget a jobb vágás szervezéséhez. A kés pozíciójának beállítása mellett kiigazító mechanizmust biztosítunk. Ez lehetővé teszi, hogy a pengét a kívánt távolságra telepítse. Helyesen beállított távolságon keresztül lehetséges a vágás mélységének és a borotválkozások vastagságának beállítása. A szabványok szerint a késnek van egy bizonyos élező szöge. A gyalelek használatakor azonban a szakember önállóan feldolgozhatja a vágófelületet.
 2. Kar. A rendszer kevésbé fontos eleme. Érdemes megjegyezni, hogy a kézfogást két fogantyút tartalmaz. Az eszközt az eszköz irányítására használják, és a második leáll. Az első design íveltebb, amely lehetővé teszi, hogy biztosítsa a megbízható szerszámfelvételt. A makacs fogantyú lehetőséget nyújt arra, hogy megteremtse a szükséges erőfeszítéseket az anyag felületének feldolgozásának folyamatában.
 3. Keret. Más, sima felületen, ahol a vágó található. A ház Planter része tökéletesen sima, ami kiváló minőségű csúszik a síkot a fa felületén, és nem deformálja a feldolgozott anyagot. A ház gyártásához acél vagy faanyagok. Az első lehetőség nagyobb népszerűség. A Mesterek azt állítják, hogy könnyebben dolgozni az acél edzővel. A stolyes a fém aggregátumokat választja, mint egy anyag szürke öntöttvas létrehozására.

Hogyan válasszunk ki egy kézbesket?

Hogyan válasszunk ki egy kézbesket?

Hogyan válasszunk ki egy kézbesket?

Ma a kézben 10 fajta több mint 10 fajta ismert. A gyártók rendszeresen javítják az eszköz kialakítását, és új módosításokat hoznak létre.

Ezért a kézbesítés tipikus kialakítása nem akadályozza a nagy számú modell megjelenését.

Típusok összekapcsolása

Rubanki több osztályozással rendelkezik. Ha figyelembe vesszük a fajok megosztását, akkor vannak eszközök a következő típusok feldolgozásához:

 • végső;
 • mintás;
 • Chernova vagy durva.

Az utóbbit általános alkalmazásokhoz használják, és alkalmasak a szakképzett mesterekre. A befejezés, viszont azt jelenti, hogy a tervek több módosításra kerülnek.

 • Grift. Ezzel az eszközzel a végső fa dekoráció történik. A gyaluk tökéletesen illeszkedik szabálytalanságokkal és hibákkal, kiküszöbölve őket a felületről, és észrevette az előző szerszám feldolgozását követő kis elemeket is. A csiszolási kialakítás két fokozott akut kést tartalmaz. Az élező kések szöge nem esik 60 fok alá. És egy chippalk – a vágópenge fölött található lemez.

Hogyan válasszunk ki egy kézbesket?

 • Cinubel. Eszköz, amely felületi dekoratív érdességet ad. Hasonlít egy talajfelszínre, és előnye, hogy javítsa a tengelykapcsolót. A feldolgozással ellátott fa lakk gyorsan és könnyen felszívódik. A szerszámvágók élesek, a felszínükön található barázdák. Amellett, hogy a cinubel kialakítása magában foglalja a kést egy pengével, amelynek végén jar.
 • Fantasztikus tervek. A szerszámot kis felületek esetében használják – főként vége. Valójában erről szól, és mondja a nevet.

Hogyan válasszunk ki egy kézbesket?

Hogyan válasszunk ki egy kézbesket?

 • Egyetlen. Ajánlott: a fa felületén lévő ismétlésre. A munka során ez az eszköz képes elhalványulni, de a fa használatának folyamatában a fa, a zsetonok és a kabátok megjelennek a fán. Ezért az őrléssel együtt használják.

Hogyan válasszunk ki egy kézbesket?

 • Kettős tervek. A szerszám kialakítása egy vágó és chipcollal van felszerelve, amely javítja a feldolgozás minőségét. Azonban még ebben az esetben is szükség lesz egy fafelületre történő őrlés további behatolása.

Hogyan válasszunk ki egy kézbesket?

Abban az esetben, ha szükség van a befejezésre, a preferencia megadja a felsorolt ​​eszközöket. Az ilyen lemezeket is hívják Lapos tervező eszközök.

Érdemes megjegyezni, hogy a használatuk után az anyagfelületet a csiszolópapír segítségével polírozzák.

Hogyan válasszunk ki egy kézbesket?

Hogyan válasszunk ki egy kézbesket?

A legjobb modellek értékelése

Ma a gyártók óriási mennyiségű kézi regacátot termelnek a legkülönbözőbb tervezési és végrehajtásban. Annak érdekében, hogy ne szakítsa meg a szemet vásárláskor, érdemes a Rubankov népszerű modelljeinek 5 legjobbat vezetni, amellyel minőségi fából készült felületet fog tudni.

Stanley 1-12-034

Népszerű modell, amelyet aktívan használnak az építés. A vállalat több mint 170 éve foglalkozik egy működő feldolgozó eszköz gyártásával, így kétségtelenül berúnat keletkezik.

A gyaluk tökéletesen összeütközik a feladathoz. Használható bármilyen fa felületének feldolgozására, beleértve a szilárd fajtákat is. NAK NEKAz Onstruktúra eszköz egy speciális mechanizmus telepítését jelenti. Ezzel a penge sarkának pontos beállítása, amely lehetővé teszi, hogy gyorsan megoldja a konkrét feladatot.

A modell pluszjai:

 • Tartós tervezés;
 • hosszú élettartam;
 • öntött és kényelmes műszer fogantyúk.

A kényelmes munkához szó szerint létrehozott.

Hogyan válasszunk ki egy kézbesket?

Pinie 51 mm

Jellemző modell az első osztályú fafajták használatában egy rubel gyártása során. A szerszám célja a végső feldolgozás elvégzésére, valamint a különböző részek hét szélére.

Előnyök:

 • Megnövekedett penge ereje;
 • Ergonómikus fogantyú, kényelmes használni;
 • hasábburgonya.

Érdemes megjegyezni, hogy az erre a modell gyártására részt vevő erdő átment az előszárításra.

Hogyan válasszunk ki egy kézbesket?

“Stankosib Shirbel 21065”

A szerszám kezdeti vagy durva felületkezelésre szolgál. Jellemzője egy kibővített penge. A sík kényelmes talpával együtt lehetővé teszi, hogy az elsődleges fátréteg magas színvonalú eltávolítását érje el, és kiküszöbölje a szabálytalanságokat vagy hibákat.

A modell pluszjai:

 • megbízható tervezés;
 • Az egység deformációjának hiánya még erős terheléssel is;
 • A penge sarkának a kiváló minőségű feldolgozáshoz.

A design erős pengéket használ acéllemezből.

Hogyan válasszunk ki egy kézbesket?

Sparta 210785

A sík sajátosságaihoz közé tartozik Az extra fa felépítésének képessége a felületről. Ezzel a feldolgozással lehetséges, hogy a legkisebb részleteken is sima síkokat kapjunk. A szerszám háza öntöttvasból készült, így még erős munkaterhelésekkel sem deformálódik.

Előnyök:

 • egy testreszabott késközpontú funkció jelenléte;
 • Kiváló minőségű acél használata pengékhez;
 • FALSE méretek elérhetősége.

Az utóbbit chipperként használják, amely lehetővé teszi a fafelület síkjának végső feldolgozását.

Hogyan válasszunk ki egy kézbesket?

“Stankosib 21043”

A gyalu kisméretű, ezért mind a szakemberek, mind a szerelmesek között népszerű. Fő célú eszköz – A végső tisztítószerek, akik a végére mennek.

A Test Rubanka kiváló minőségű acélból áll. A gyártó a ST3 márkát használja, amely stabilitást biztosít minden terhelésnek, és csökkenti a deformáció kockázatát. A tervezés olyan mechanizmust biztosít, amely lehetővé teszi a vágási szög beállítását.

Előnyök:

 • Kompakt méretek;
 • a nehezen elérhető helyek feldolgozásának lehetősége;
 • Tartós kés.

A penge nagy sebességű acélból készül. Ezért sokáig éles marad, és eltávolítja a szükséges fa réteget.

Hogyan válasszunk ki egy kézbesket?

Tippek a választáshoz

A kézbesítés kiválasztása – összetett és felelősségteljes folyamatot, hogy megközelítse, amire szüksége van az elme. A szerszám kiválasztása előtt ajánlott alaposan megvizsgálni a tartományt, és figyeljen számos paraméterre.

 1. Élesítő szög. A fő kritérium a kiválasztáshoz. Meghatározza a fafeldolgozás minőségét, valamint a munka sebességét. A szerszám kiválasztásakor ajánlott figyelembe venni azt is, hogy az élesítési szög beállítására alkalmas mechanizmus.
 2. Egyetlen. Erősen befolyásolja, hogy az eredmény hogyan fog megjelenni. A talpnak sima kell lennie. Csak így tudod elérni a kezelt felület tökéletes egyenlőségét.
 3. A cserélhető chip vastagsága. Azt jelenti, hogy képes megváltoztatni ezt a mutatót. Rubankov felvétele – nem a legkényelmesebb lehetőség, ezért a gyártók számára meg kell adni a modellt ezzel a funkcióval.

Hogyan válasszunk ki egy kézbesket?

Hogyan válasszunk ki egy kézbesket?

Hogyan válasszunk ki egy kézbesket?

Ezenkívül a javasolt eszköz kiválasztásakor Figyeljen a szerelmeseinek gyártójára, költségére és lehetőségére. Például nincs pont a drága szakmai gyaluvásárlás megvásárlásában, ha hobbi használatáról beszélünk.

Nézze meg a videót, hogyan válasszon egy kézkamutatót.

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása