Homokfúvó üveg

  A homokfúvó üvegfeldolgozás olyan dekorációs módszer, amely lehetővé teszi egy átlátszó üvegfelület díszítését egyedülálló textúrával és mintával. A cikk anyagából megtudhatja, hogy milyen jellemzőkkel és fajtákat használnak, ahol homokfúvást használnak, és milyen anyagokat végeznek.

  Sajátosságok

  Sandblasting – A technológia, amely szerint az üveg nagy nyomás alatt nagynyomású, sűrített levegővel van kitéve. Ebben az esetben a csiszoló keverék elpusztítja az alap felső rétegét. Ez a technológia lehetővé teszi, hogy átlátszó üveg matt, alkalmazzon egy komplexitás, sűrűség és színek rajzolását.

  A homokfúvási eljárással kezelt felületet magas kopásállósággal, korrózióval, a külső környezet negatív tényezői jellemzi.

  Az idő múlásával nincs mosva. A felszíni szövés a felső réteg károsodásának következtében következik be, csiszoló részecskékkel.

  A feldolgozás után a felület durva és durva vagy selymes matt. A feldolgozás típusa az alkalmazott anyag csiszolásától függ. Ami a rajzokat illeti, alkalmazási technikájuk lehet egyetlen és kétoldalú. A felületi dekoráció előre meghatározott vázlat (stencil) történik.

  A színminták végrehajtásakor a keverékhez pigmenteket adunk. A következetes feldolgozással többrétegű hatás létrehozása lehetséges. Egy kis idő megy dolgozni, a feldolgozás gyors. A kész felület könnyen kezelhető, nem befolyásolja a savat és a vegyi anyagokat. Bármilyen eszközzel mosható.

  A technika azt követeli, hogy a kivégzés és a kiváló minőségű több módú berendezések pontossága, amely a csiszolóanyag teljesítményének beállítása. Ha átláthatónak kell maradnia, közel kell lennie egy speciális filmhez. Az ábra a felületre kerül, amíg a lemez formázás.

  A technika csiszolása különböző: természetes, mesterséges, különböző keménység, csiszoló képesség, egyszeri és újrafelhasználás. Csiszolóhasználatként:

  • kvarc vagy gránát homok;
  • Frakció (üveg, kerámia, műanyag, öntöttvas, acél);
  • Cooper vagy Nickelslak;
  • Corundum, alumínium-dioxid.

  Az üveg homokfúvás technológiája számos hátránya van. A használatának területe a lapos termékekre korlátozódik, mivel az ömlesztettséget nehéz megoldani és feldolgozni. A feldolgozás során sok port alakul ki, meg kell díszíteni az üvegfelületet védőruházatban.

  Az állandó működés növeli a villamosenergia-fogyasztást, és rendszeres vizsgálati minőségi tesztet igényel. A hátrányok magukban foglalják a szakmai berendezés magas költségeit, amelyek felületi dekorációt végeznek.

  Hatály

  A homokfúvó üveg otthoni belső elemek és design, irodaterület. Leggyakrabban a belsőépítészetben és a bútorgyártásban használják a gyártásban, például:

  • ólomüveg ablakok, felfüggesztett mennyezetek;
  • polcok, belső partíciók;
  • Dekoratív panelek, díszítéssel ellátott tükrök;
  • Munkaterők a konyhában és a nappaliban;
  • Konyha és egyéb bútor homlokzatok.

  A bútorok dekokzása mellett az ajtók, ételek felületének díszítésére szolgál. A szekrények, ablakok, padló, beltéri jelek homlokzat díszítésére használják, homlokzati üvegezés.

  A homokfúvás magában foglalja a ruhákkal való munkát, nem csak a standard, hanem nagy méretben is. Az irodai partíciók, boltok, bár belső tárgyak, kávézók, éttermek.

  A fajok áttekintése

  A homokfúvó üveg különbözik:

  • Matte kép átlátszó háttéren (csak vázlatos festmény);
  • Matt háttér átlátszó mintával (feldolgozás az üveg nagy részében);
  • homokfúvás a bronz alatt (egy barnás árnyalatú sötét színű anyag);
  • különböző sűrűségű matt (különböző nyomás alatt álló elemek feldolgozása);
  • “Szülői” hatás a minta a tükörre;
  • A homokfúvás feldolgozása az üveg belsejéből;
  • Volumetrikus művészet vágás (mély 3D rajz alkalmazása az alternatív permetezés módszere szerint a minta több rétegének matt felületén).

  Matting A legegyszerűbb technika, amely lehetővé teszi, hogy lapos rajzokat érjen el egyértelműen dedikált határokkal. Ha a matting többrétegű, művésznek nevezik. Ebben az esetben a textúrák, a hangok és a színek átmenetei hangsúlyosabbak. Az ilyen képek világosabbak és természetesek.

  Művészi fázisú szőnyeg több időt vesz igénybe, akkor az üveg különböző vastagságú (6 mm-ről). A megvalósítás során nem csak film, hanem fém sablonok is. Ugyanakkor a fém mintái eltérnek a díszítéssel. A film analógok összetett rajzok létrehozására szolgálnak.

  A színes tonizálás lehetővé teszi, hogy bármilyen árnyalatú üvegfelületet kapjon. Az üveg belső oldalán csiszolás alkalmazása jellemzi. Az arc sima és sima, ami egyszerűsíti az ellátást. Annak érdekében, hogy növelje a belső oldal élettartamát, védje meg a filmet. Az amalgám az üveg belső oldalán lévő alkalmazási mintát jelenti.

  A homokfúvás technológiájú üveg színének feldolgozása magában foglalja a színmintát (például az ólomüveget, a rombuszokat) vagy a sötétben izzó mintát. A homokfúvási technikákat bársonyos textúrával végzett készítmények gyártásában használják. A vágott vagy gravírozás részletes rajz kialakítására szolgál.

  A homokfúvó berendezés lehetővé teszi, hogy egy téli díszmintát alkalmazzon. Ebben az esetben alkalmazott Technológia a jegesedés mintázat létrehozásához (fagyhatás). Ehhez használjon homogén keveréket.

  Eszközök és anyagok

  A szakmai homokfúvás képeket speciális berendezések (például a CNC rendszerekkel ellátott gépeket használják a műhelyekben). Az ilyen eszközök lehetővé teszik, hogy a homokfúvást rövid idő alatt a lehető leghatékonyabban töltsük. A rajz rajzolás történik a terv figyelembevételével. A felület központosítása után automatikusan betölti a vezérlőrendszer rendszerét.

  Kívánt esetben a készülék bérelhető. Ez egy gép által szállított levegő csiszoló. Használhatja a homokfúvó pisztolyt. Ezen túlmenően érdemes előkészíteni az üveg, kvarc homok, szita szitálás, tartály szárításhoz, védőfólia, hidrofób folyadék.

  Az utolsó komponens a díszített bázis feldolgozásához szükséges.

  Technológia

  Az üvegfelület illetékes feldolgozása azt jelenti, hogy az előkészítési lépést közvetlenül a folyamat és a végső bevonat.

  Kiképzés

  Kezdetben elkészítette a minta vázlatát, korrelálva az üveglap méretével. Válassza ki a képet, feldolgozta azt egy grafikus szerkesztőben, és nyomtasson egy vágógépre, vagy átkerül egy speciális filmre. Ezután elkészítette az alapot. Annak érdekében, hogy a stencil jól ragasztva legyen, az üvegfelületet tisztítják és zsírtalanítják.

  A folyamat szakaszai

  Ezután folytassa a kezelt felületen lévő mellékletet. A sablont a legegyszerűbb ragasztó kompozíció segítségével rögzítik. Mivel a sablon szélei szilárdnak kell lenniük, a sablon ultraibolya van kitéve.

  A feldolgozás nélküli filmeket vízzel mossuk le, és a felszínre csak egy réteget húzunk a csiszoló homokfúváshoz. Meg kell törölni a nyitott területek felületét, hiszen az adhéziós maradványok közelebb kerülhetnek a csiszolóanyaghoz, ami a rajzolás minőségét eredményezi.

  A rajz létrehozása előtt, szitált és szárított kvarc homok. Ezután a pisztolyzsákba öntjük, körülbelül 1/3. A berendezés egy oxigénhengerhez (vagy egy hajtóművel rendelkező kompresszorhoz van csatlakoztatva, és elkezdi díszíteni a munkafelületet egy adott típusú feldolgozás.

  A csiszolóporral való érintkezés területén az üveglap alapjával a felső réteg kissé megsemmisül, ugyanolyan nyomás alatt, az egyszerű mintáknál. A komplex nyomatokat szakaszokban alkalmazzák. A stencil zárt helyei feldolgozás nélkül maradnak, a vonalak világosak és egyenletesek.

  Befejezés

  A végső szakaszban a sablon eltávolítása és a díszített felület befejezése. Ez egy védővíz-repellens film, amely ellenáll a szennyeződésnek és a nedves tisztításnak. A film ragasztása előtt a felületet a munka során megjelent porból és szennyeződésekből tisztítjuk.

  Opcionálisan lefedheti a kész rajzot speciális festékekkel vagy lakkokkal.

  A Sandblasting Glass mesterosztály megtekinthető a következő videóban.

  Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: