Jellemzők és a fémek megválasztása fémhez

A Lobzik egy különböző típusú anyagok vágására szánt eszköz. Sokan sokáig tudják ezt az eszközt. Az iskolai időkben minden fiú egy éles fa üres.

Ebben a cikkben figyelembe vesszük a jigsaw funkciókat a fémen, megtanuljuk, hogy mit különböznek és hogyan válasszuk ki a megfelelő opciót.

Általános tulajdonságok

A Jigsik egy fűrész, amely képes vágni az anyagot a fűrészlap mozgásával. A piac óriási adatadatokat kínál. Legtöbbjük képes 3-50-ig terjedő mozgástermelésre / másodpercenként. Ezeknek a mozgalmaknak köszönhetően és a fémlapok vágása.

Ha összehasonlítja ezt az eszközt egy kézi vagy végződővel, meg kell jegyezni, hogy képes egy mintás szakasz létrehozására.

Ha meg kell vágnod a ruhát, hogy kiderüljön, hogy kiderül a tökéletesen sima fűrészárut, akkor jobb, ha a szokásos fűrészt használni. A Lobzik jobban megrázza a göndör vágást.

90 fokos szögben működtethető jigsaws. Ezek kevésbé gyakoriak. Az ilyen eszköz elég fullad, nagy áron, az analógokhoz képest. Ez minden további zárakról szól.

A tapasztalt szakemberek megosztják az eszközöket a csoportok számára több kritériumban:

 • az autonóm erő használatának lehetősége;
 • célja;
 • Számos tulajdonos.

A fogantyú viszont sárgaréz és gombaszerű. Sok területen lehet használni, de a készülék csak egy kézzel tartható – ennek következtében a vágást gyakran egyenetlenek. A fogantyú második verziója két kézzel tartja a gazdaságot.

Az ilyen rendszer nem mindig kényelmes, de a vágás tökéletesen sima.

Sajátosságok

Minden eszköz két típusra osztható: mechanikus és elektromos. Az első típusú modelleknek nagyon primitív szerkezete van. A mechanizmus három részből áll: hajótestek, hámlák és fogantyúk. A szerszámot alacsony súlyt különbözteti meg, és a költségvetési árkategóriára vonatkozik. A rózsaszín a házhoz van csatlakoztatva néhány klipet és fogaskereket, amelyek szabályozzák a nyomást.

Ha az anyag hajlított, akkor nem lehet normálisan vágni.

Az ilyen naplók nem igényelnek speciális készségeket, ha dolgoznak, azonban a vágás sok időt és erőfeszítést igényel.

A legmagasabb számú transzlációs mozgalom másodpercenként – 4. Ezek az eszközök régóta elvesztették népszerűségüket. De ma lehet találni bármely épületboltban.

Például fontolja meg Lobzik Kraftool 15606. A keret U alakú, a mélység 16.5 cm. Ezzel nagyon nagy fémlemezeket vághatsz. A kényelmes használathoz a műanyag durva textúra tartója van. Neki, Lobzik jól fekszik a kezében.

A keretet egy speciális anyag borítja, hogy a készüléket ne kopogassa ki, és ne sérüljön a sikertelen cseppekkel. A pneumatikus bzik Oroszországban körülbelül 12 dollárba kerül.

Elektrolzik – a mechanikus legjobb alternatíva. Mind a tápkábel, mind az autonóm teljesítmény. A másodpercenként több mint 35 mozgást végezhet, apró méretekkel, kopásállóval rendelkezik, kompatibilis bármilyen vágófém elemekkel.

A negatív oldalak közül a villamos energia vagy az akkumulátor, a szenvedélyesség függvénye, még kis méretekkel is, a hangos hang jelenléte.

Az elektroballok típusai

Minden professzionális elrendezésnek mindig elektromos jig kell lennie. A mechanika megvásárlása nem megfelelő.

Az elektrolovka bizonyos paraméterekkel alcsoportokra osztható:

 • az eszköz ereje;
 • az akkumulátor élettartama autonóm táplálkozás;
 • a méret;
 • További jellemzők.

Ezért az ilyen eszközök otthoni eszközökre, szakmai, ékszerekre és ipari használatra vannak osztva. Az ékszerek mikroszkópos metszést hozhatnak.

Az otthoni használati eszközöket háztartásnak nevezik. Ezek nem különleges jellemzőkkel rendelkeznek. Lobzikov hatalma alig éri el a 600 W-ot. A költségvetési szegmens árukának funkcionalitása mindig egy kicsit korlátozott: a háztartási elektrolybiz nem fog megbirkózni egy robusztus fémlemezzel, és nem szolgál több 120 percet egyetlen akkumulátorra. De ez nem túl drága. Oroszországban az árak 15-20 dollárt ingadoznak.

A közelmúltban a költségvetési modellek között Különösen népszerű használat BOSCH PST 700 E. 45-60 dollárba kerül. A készülék teljesítménye 0.5 kw. Elég lesz elég ahhoz, hogy az alumíniumot akár 1 cm-ig és acél vastagságig vágja 0.4 cm.

Tekintsük a készülék jellemzőit:

 • A transzlációs mozgások sebességét ellenőrizzük, és másodpercenként 8-51-ig terjednek;
 • A hulladék fújásának lehetősége;
 • A keret lejtőjének köszönhetően különböző dőlésszögben is elvégezhetsz;
 • Beépített rezgés abszorpciós funkció;
 • P-alakú tartó;
 • Alacsony súly – 1600 g.
 • Szükség esetén gyorsan helyettesítheti a vászonot.

Az eszköz versenyezhet a “Makita” és a “Deforont” gyártó modelljeivel, de 5-10 dollár olcsóbb.

A szakmai tevékenységekben használt eszközök lehetősége van egy nagyon hosszú időre. A nagy teljesítménynek köszönhetően folyamatosan hét órán keresztül dolgoznak. Minden évben a gyártó hozzáadja az összes új funkciót.

A készülék nemcsak fémlemezekkel nyugodtan nyugodtanja, hanem a 16. méretű vagy cső alumínium hatszögét is csökkentheti.

A készülék körülbelül 100-150 dollárt költ. A költségvetési szegmens áruk nem felelnek meg a gyorsbilincs funkciójával, nincs lehetőség a mozgás mód kiválasztására, szintén nincs elég hosszú huzal.

Makita 4350 ST egy tisztességes képviselő a fémpiac fémpiacon. Jellemzői:

 • Az acéllemez 1 cm vastagságára való kitöltésének képessége;
 • a vágási elem sebessége – másodpercenként 13-46 alkalommal;
 • kopásálló kocsi;
 • “Puha” faragás;
 • Rezgés abszorpciós funkció;
 • A készülékkel különböző hajlamos szögben dolgozhat;
 • Súly – 2500 g.

Az oroszországi eszköz költsége 110 dollárból kezdődik.

Az alkalmazkodási lehetőségeket nagyméretűek, és a méretekben egy álló géphez hasonlítanak. Nagyon erősek. Hatalmuk négyszer az akkumulátor elektrollok teljesítménye. 18 óráig dolgozhat a gépen. Az ár 200 dollárból kezdődik.

A nagy méretű, nagyméretű, nagyméretű, nagyméretű, a fémre való fényes képviselője “bison zl-250” -nek nevezhető. Több mint 2 kg-ot súlyoz, és körülbelül 300 dollárt költ.

A tapasztalatlan felhasználó kényelmetlen lesz komplex eszközökkel való együttműködés, így ismernie kell a készülék kiválasztására vonatkozó szabályokat.

Hogyan válasszuk ki?

Kezdeni, meghatározni az Ön igényeit. Ha naponta néhány órán keresztül állandóan dolgozol egy eszközzel, a háztartási modell megvásárlása nem megfelelő megoldás. Ha a korrokció használatát csak alkalmanként tervezik, akkor nem szükséges túlfizetni a szakmai verziót.

Tekintsük a fő kiválasztási kritériumokat

 • A méreteknek meg kell egyezniük a teljesítményt. A háztartási elektrol kommunikáció képes maximum 0-ig vágni a fémlemezeket.4 cm (maximális vastagság), és professzionális – akár 2 cm-ig. A jó eszköz minimális teljesítménye 0.5 kw.
 • További funkciók. Ha a szerszámot csak alkalmanként használják otthon, akkor nem szükséges túlfizetni a LED-es háttérvilágítás és a hűvösebb számára. Ezek a kiegészítések csak szakmai tevékenységekre van szükségük, nem fognak amatőreket használni.
 • A mozgásmódok beállítása. Ha nem tudja megváltoztatni a sebességet, akkor más fémekkel dolgozik, kivéve az alumíniumot, nem lesz elérhető. A sűrűbb anyaggal csak alacsony sebességgel kell dolgozni. Ellenkező esetben – a vágóelem nem fogja elviselni a súrlódást és a szünetet.

Hogyan vághatunk egy fémcsövet egy elektroll bisonnal, tanuljunk egy kicsit az alábbiakban.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: