Jellemzők és fajták nedvességálló rétegelt lemez

Az építési piacon a rétegelt lemez nagy népszerűségű, amelyet szinte mindenhol lehet használni. Ahhoz, hogy csatlakoztassa a lap fa furnér, szintetikus felülettel alkalmazunk, amely biztosítja, hogy a nedvesség-védelmet alkalmazunk bizonyos mértékig. Ugyanakkor a piac is bemutat különböző fajok, amelyek kitűnnek magas szintű védelmét, és képesek megbirkózni a vízzel való érintkezést.

Ami?

A nedvességálló rétegelt lemez megkülönböztető jellemzője, hogy speciális anyagokat használnak a termeléshez. Ezek az összetevők, amelyek biztosítják az anyag megbízható védelmét a nedvességtől. A legtöbb esetben a gyártókat a fa olifier impregnálására, valamint speciális festékekre és lakkokra lehet használni. Még a lemezek kialakulásának színpadán is be van állítva a nedvességre vonatkozó bizonyos szintű ellenállás. Ez a gyanta kompozíció beállításával történik, amely a rétegek csatlakoztatásához szükséges. Ezért egy tapasztalt szakember elég ahhoz, hogy megnézze a szintetikus gyanták összetételét, hogy megértse a rétegelt lemezrezisztencia mértékét.

Az ilyen gyártási módszer a büntetőanyag tartós és a deformációknak ellenáll. Lehetőség van erre a rétegek, valamint a speciális ragasztókészítmények jelenléte miatt.

Jelölheti ki az anyag fő előnyeit.

 • Magas ellenállás a nedvességtől. Az ilyen rétegelt lemez nem fog összezúzni a víz miatt. Ezenkívül nem aggódik a rétegeken, és nem veszíti el az űrlapot.
 • Könnyű feldolgozás. Annak ellenére, hogy az anyag nagy szilárdsággal büszkélkedhet, egyszerűen kezelhető. Megváltoztathatja az alakot vagy a Mount Phaneurot különböző eszközökkel.
 • Képes kombinálni más építőanyagokkal. Az ilyen típusú rétegelt lemez megkülönböztető jellemzője, hogy nagyon gyakran használják további bevonatot. Ez annak köszönhető, hogy a természetes vagy polimer komponensekkel kapcsolatos problémák nélkül is csatlakoztatható.
 • Viseljen ellenállást (BS). Az ilyen rétegelt lemez képes hatalmas mechanikai hatásokkal megbirkózni, és az integritás nem szakad meg. Ezért az anyag tartja a vonzó megjelenését még évek után is.
 • A hőmérsékletcseppek ellenállása, amely lehetővé teszi, hogy a fürdőszobában is telepítse.
 • Elérhető költségek. Az ilyen rétegelt lemezek többször olcsóbbak, mint a fa. Ezenkívül mindig van lehetőség a pénz megtakarítására, az alacsonyabb minőségű és fokozatú anyag felvételére.

Összehasonlítás más fajokkal

A nedvességálló rétegelt lemez saját jellemzői és előnyei vannak, amelyek előnyösek, hogy kiemeljék más lehetőségek ellen. A rétegelt lemezek bizonyos mértékig nedvességállónak nevezhetők, de csak a speciális vízálló opciók képesek sokáig megbirkózni a nedvesség hatásával. A főbb pontokat, amelyek kitűnnek az anyagi másoktól, akkor lehetséges, hogy osztja el a impregnáló segítségével az olaj, a jelen lévő különleges festék bevonat, valamint a lehetőséget, felvétel üvegszál.

A modern piacon van egy vízálló rétegelt lemez, amelynek vastagsága és méretei a gyártótól függően változhatnak.

Ezenkívül minden vállalat olyan termékeket kínál, amelyek különleges vízállósággal rendelkeznek, amely az egyedi alkatrészek használatának köszönhetően sikerült elérnie.

Ez az adatelemek jelenléte és az anyagot mások hátterére osztja ki. A legnépszerűbb nedvességálló komponensek közül néhány.

 • Karbamidkészítmények, amelyek garantálják a maximális nedvesség ellenállását, és tökéletesen befolyásolják a termék erősségi jellemzőit. Ezenkívül hasonló anyagok nem különböznek a magas költséggel.
 • Fenol formaldehid gyanták. A rendkívül nagy hatékonyság jellemzi, így az ilyen rétegelt lemezeket gyakran használják a külső dekorációhoz.
 • Laminált lemezek, amely büszkélkedhet a nedvesség ellenállásával, valamint az ultraibolya sugarak ellenállásának képességével.

Szabványok

A modern piac számos normát mutat be nedvességálló rétegelt lemez, amely alapján az anyag típusai megkülönböztetik. A legnépszerűbb és kereslet között megkülönböztethető az alábbiakban bemutatottak.

 • Rétegelt lemez általános célja, amely olyan anyagok, amelyek több ragasztott furnérlemezeket tartalmaznak a kompozícióban. A tűlevelű fák fajtáit az anyag előállítására használják. A gyártási folyamatot a GOST 3916 szerint végzik.1-96.

 • Építési rétegelt lemez, amelyet aktívan használnak az építési és befejezési munka folyamatában. Ez az anyag konstruktív, ezért nincsenek konkrét követelmények. A legtöbb esetben a rétegelt lemez 3 és 4 fajta. Különleges ragasztó készítmények készült fenol-formaldehid-gyantákat használunk álcázó nyersanyag. Ennek a rétegelt lemeznek a megkülönböztető jellemzője általában lenyűgöző vastagság, amely szinte bármilyen célra elegendő.

 • Bútor rétegelt lemez, amely kiváló külső jellemzőkkel büszkélkedhet. Az ilyen termékeket nemcsak a nedvesség elleni rezisztenciája, hanem fokozott terheléssel is megkülönböztetik. Ezenkívül a bútorok opciói nincsenek külső hibák, beleértve a zsetonokat vagy csomókat. A feldolgozás folyamatában az anyag jól polírozott.

 • Dekoratív nedvességálló rétegelt lemez, amely különböző filmanyagokkal szembesülhet. Ez a lehetőség a GOST szabványok alapján történik, és különböző szintetikus gyantákat tartalmazhat.

 • Laminált rétegelt lemez, amelyet a különböző környezeti hatások tartóssága jellemzi. Ezért nagyon gyakran használják fel a felületet nagyfokú ellenállással. Ennek az anyagnak a megkülönböztető előnye a telepítés és a könnyűfeldolgozás egyszerűsége. Ezenkívül a felületet a tisztítószerek hatásainak ellenállása jellemzi.

Meg kell jegyezni, hogy minden egyes nedvességálló rétegelt lemez speciális szabvány, amelyet pontosan tiszteletben kell tartani a termelés folyamatában. Minden anyag szükségszerűen különleges megfelelőségi igazolvánnyal rendelkezik, valamint a jelöléssel való jelöléssel.

Márkák

A modern piac hatalmas mennyiségű rétegelt lemezt mutat, amely különbözik a besorolásukban. Meg kell választania egy bizonyos típusú, a márka alapján, amely biztosítja a termék ellenállási fokát és a víz. A piacon bemutatott bélyegek közül számos lehetőség megkülönböztethető.

 • FBA. Ezek a lombos termékek, a gyártási folyamatban, amelyből albuminoazine ragasztót használtunk. Az ilyen anyag nem büszkélkedhet nagyfokú ellenállással a nedvességgel szemben, azonban meglehetősen biztonságos környezetvédelmi szempontból, és ezen a kritériumon meghaladja a többi márkát. Ez általában extrudált vagy többrétegű rétegelt lemez.

 • Fk. Ez az anyag egy nyír furnérból készült, az ilyen rétegelt lemezt magas szintű nedvességállóság jellemzi. A márka egyedi jellemzői lehetővé teszik a phaneur használatát a beltéri munkák folyamatában. Ez lehetővé vált annak a ténynek, hogy az anyag teljesen környezetbarát, és nem tartalmaz mérgező összetevőket.

 • FSF. Egy fejlettebb márka, amelynek értéke szintén magas szintű. Az ilyen rétegelt lemezek, speciális ragasztó előállításának folyamatában fenolgyanták alapján készült. A fő anyagként a nyírfa fa vonatkozik. Az anyag megkülönböztető jellemzője a kis vastagság, így külső befejező munkákban is használható. De ez nem éri meg használni termékeket zárt, mivel a készítmény a márka magában toxikus anyagok kell dobni a hangulatot használata során a helyiség.

 • Fof. Laminált rétegelt lemez, amely felülmúlhatatlan tartósságú vízzel, amelyet a legmagasabb ár jellemez. Ez a termék egyedülálló teljesítmény jellemzői, amelynek köszönhetően még több év használó, a termék nem veszíti el tulajdonságait. Ezenkívül az anyag nem tartalmaz minden olyan anyagot, amely ártalmas az emberekre, ezért ez a fajta rétegelt lemez a helyiségek belsőépítésében használható.

 • Fb (FBS). Ezek a hátrányos lemezek, amelyek nemcsak a nedvesség hatásainak ellenállóképességétől függően különböznek, hanem ellenállnak a mechanikai stressznek is. A Nedvességállóság magas szintjét a fenol formaldehid gyanták előállításával valósítottuk meg.

Az építőiparban ezt a márkát gyakorlatilag nem használják, de nagyon jól bizonyított a repülőgépiparban és a hajók építésében.

Dimenziók

A rétegelt lemez méretei a gyártótól a gyártóig terjednek. Átlagos méretek 1,22×2,44 m, valamint 1,25×2,50 m. Természetesen ez nem minden, de csak népszerű dimenziók. A legoptimálisabb választás attól függ, hogy melyik célt alkalmazzák az anyagot, amelyre az anyagot használják. Ami a lemezek vastagságát illeti, 9-40 mm lehet. Mindez a fa rétegek számától függ, ami legalább 3 és legfeljebb 21 lehet.

Ha a rétegelt lemezt egy FK márka jellemzi, akkor hossza 1,525 m. A szélesség ugyanakkor eléri az 1.20-at vagy 1,55 m-t. Az FBS rétegelt lemez méretei hosszban mérhetők, amely 1,6 és 7,8 m közötti, és a szélesség nem haladja meg az 1,60 métert.

Hatály

A vízálló rétegelt lemez meglehetősen egyetemesnek tekinthető, ezért szinte bármilyen iparágban alkalmazható. A legnagyobb kereslet az építési anyag. A belső befejező munkák elvégzése során releváns: a falak, a tetők és a padlók falai, valamint dekoratív elemek létrehozása. Az utóbbi években a nedvességálló rétegelt lemez nagyon releváns, ha reklámtáblákat hoz létre az utcán, valamint a konténerek előállításában. Ez az anyag szilárd, megbízhatóságot és minimális tömeget büszkélkedhet, ami kiváló megoldást tesz lehetővé a hajógyártás és a levegőipar számára.

Így, A nedvességálló rétegelt lemezt magas színvonalú, megbízhatóság és megfizethető költségek jellemzik. Az anyag sokoldalúsága az, hogy szinte bármilyen iparágban alkalmazható. A legfontosabb dolog az, hogy kiválassza a megfelelő nézetet és a márkát, amelyen a nedvességállóság mértéke függ, valamint a környezeti hatással való megbirkózás képessége. Vízhatlan rétegelt lemez lehet, barna, fehér vagy fekete, zseton vagy nyírfa.

Minden pillanatban érdemes nagy figyelmet fordítani, mert az anyag felhasználásának hatékonysága függ. Az ilyen anyag fő különbsége az, hogy nem veszíti el tulajdonságait még a nedvesség erős hatásával is.

A következő videóban részletes áttekintést kap a nedvességálló nyír rétegelt lemez FSF.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: