Jellemzők és hidraulikus prések kiválasztása a hulladékpapírhoz

A modern vállalkozások túlnyomó többségének munkája a különböző típusú hulladékok kialakulásához és felhalmozódásához kapcsolódik. Különösen papírról és kartonról beszélünk, azaz a csomagolóanyagok, a felesleges dokumentumok és más dolgokról. Tekintettel a papírtermékek kis sűrűségére, az ilyen hulladék tárolása meglehetősen nagy területeket igényel. Ilyen helyzetekben a legreatívbb döntés a hulladékpapír hidraulikus prések használata lesz. Ismerve a jellemzői a választás és a kizsákmányolás az ilyen berendezések, akkor csökkentheti anyagok mennyiségének megfontolás alatt tízszer, és ezért jelentősen megtakarítás megszállt területen raktár.

Általános leírása

Lényegében minden sajtó papírhulladék hidraulikus meghajtó aggregált, a fő feladata az, amely a leginkább kompaktálódása papír és karton. Ugyanakkor számos modell rendelkezik a bálákban vagy brikettekben préselt hulladék csomagolásának funkciójával, amely önmagában sokszor egyszerűsíti a raktározást és a szállítást. Érdemes megjegyezni, hogy a szóban forgó technika univerzális, mert sikeresen alkalmazható, hogy ne csak papírhulladékot dolgozzon ki. Elegendő erővel és tömörítéssel, ez is egy fa, műanyag és (bizonyos esetekben) akár fém.

Mivel a hosszú távú gyakorlat bizonyítja, még figyelembe véve a nagyméretű dimenziókat is, a legjobb megoldás a hidraulikus berendezés. Az ilyen eszközök szerkezeti elemeinek listája a következőket tartalmazza:

 • Keret zárt ágy, hegesztett acéllemezből készült;
 • Munkavégzés (Power) henger – általában a felső kereszten található;
 • Dugattyú dugattyú;
 • vezetõ állványok, amelyek a megfelelő (sús) prizmában vannak kialakítva;
 • szivattyú;
 • áthalad egy sima brokario;
 • Munka (betöltése) kamera;
 • kiadási mechanizmus;
 • vezérlő rendszer.

A kicsapódó hidropresszus egyik fő jellemzője a visszatérő hengerek hiánya. Az a tény, hogy a leírt anyagok tömörítéséhez nem igényel nagyon sok erőfeszítést. Az ilyen prések működési rendszerét úgy tervezték meg, hogy a munkafolyadék a henger alsó részén legyen, és amikor a gördülő irány megfordul, akkor felfelé mozog.

Többek között fontos észrevenni, hogy a keresztirányban mindig pontos irányú. Ugyanakkor az útmutatók bármikor korrigálhatók speciális beállító csavarokkal. A préselési folyamat kompressziós erejét nyomásmérő nyomásmérővel szabályozza, amely a nyomásérzékelők bizonyságrendezésén alapul. Figyelembe véve a hangerőt a rakodási a tartály, azaz a tömítő papír cölöpök, a nyomás a végső szakaszban a elmozdulási elérheti a 10 meg, és a minimális mutató 2,5 at. Ellenkező esetben a jövőbeni csomagolás sűrűsége elégtelen lesz.

A préselés után kész csomagot a fenti mechanizmus nyomja meg. Az utóbbi lehet kézi és automatizált vezérlés. A második lehetőség a csomópont önműködését biztosítja a felső pozíció elérése után.

Fontos megjegyezni, hogy a hulladékpapírhoz tartozó sajtó egyik legfontosabb paramétere olyan mutató, mint egy kompressziós erő (nyomás).

Figyelembe véve ezt az értéket, fontos pillanatokat oszthat meg.

 1. A sajtó legegyszerűbb modelljei 4-10 tonna tartományban képesek működni. Ennek eredményeképpen az ilyen gépek megbirkóznak a könnyű anyagokkal.
 2. A kategóriák átlagos értékével kapcsolatos technikák mintái 10-15 tonna. Az ilyen módosításokat már nem csak papír alapanyagokat, hanem hőre lágyuló anyagot is használnak.
 3. A professzionális (ipari) aggregátumok nagy erőfeszítést tesznek 30 tonna. Az ilyen nyomógombok dolgoznak, beleértve a fémlemezeket is.

Nézetek

A mai napig bemutatott a készülék megfelelő szegmensében a modellpiac számos kulcsfontosságú jellemzővel rendelkezik. A mérlegek, a teljesítmény és a működés elvétől függően a következő létesítmények a következők:

 • Kompakt, viszonylag alacsony súlyt különböztet meg;

 • Mobil;

 • átlagos méret és tömeg;

 • Nehéz (gyakran több torrent) ipari.

A felhasználási helytől függően az elvégzett munka mennyisége és természetesen a présgépek mérete mobil berendezésekre és állóeszközökre osztható. Ezeket az utóbbit a maximális teljesítmény jellemzi, és általában az újrahasznosítás vételére és feldolgozására szakosodott vállalkozásokban.

Az ilyen prések legfontosabb jellemzői:

 • folyamatosan hely;
 • Nagy méretek;
 • Fokozott teljesítmény;
 • Multifunkcionalitás és maximális berendezés.

A mobil modelleket kis méret és súly, valamint megfelelő teljesítmény és teljesítmény jellemzi. Az ilyen aggregátumokat olyan vállalkozások és szervezetek használják, amelyek tevékenységei nagyszámú papírhulladék kialakulásához kapcsolódnak. Továbbá beszélhetünk az újrahasznosítási újrahasznosítással foglalkozó vállalatokról.

A menedzsment típusának és a préselés módja szerint

Jelenlegi megnyomásával prések a következő pillanatokban (beleértve azok főbb műszaki jellemzők) lehet osztani:

 • mechanikai;
 • hidraulikus;
 • hidromechanikus;
 • Csomagolás.

Mint már említettük, a hidraulikus létesítmények a leghatékonyabbak. Annak ellenére, hogy jelentősen nagyobb és nehezebbek, mint a mechanikus “társaik”, a hidropresszusok nagy igényűek. Fő szerkezeti elemeik szivattyúzó egység, amely a mechanizmus és a vezérlőrendszer kiürül. Ugyanakkor a munkatárs tartalmaz hidraulikus hengereket és útmutatókat (csúszkák). Az ilyen eszközök a munkakezeléssel összefüggésben:

 • kézikönyv;
 • félautomata;
 • Teljesen automatizált.

A hidromechanikus gépek hidraulikus áramkörrel vannak felszerelve, működő hengerrel, amely egy pár csomópontos párral működik. Ebben az esetben a fő megkülönböztető jellemző az, hogy csökkentse a lemez mozgásának sebességét párhuzamosan a sürgősségi ciklus utolsó szakaszában.

Az aggregátumok működésének elvének köszönhetően az energiaköltségek jelentősen csökkentek.

Egy külön kategória csomagolt modellek. A cím alapján meg lehet érteni, hogy sajátossága a tömörített papír és karton tömörített dipszelésének függvénye. Az ilyen autók leggyakrabban nagyvállalatokon és raktárakban találhatók.

A nyersanyagok betöltésének módja szerint

Függetlenül attól, hogy a már felsorolt ​​paraméterek, a leírt berendezés két nagy csoportra oszlik, figyelembe véve a nyersanyagok betöltésének módját, amely függőleges, vízszintes és egyenletes szögben történik. A terápiás prések kis- és középvállalkozások túlnyomó többsége függőleges függőleges egységek. A hidraulikus gépek hatékonyabb és funkcionális helyhez kötött módosítása vízszintes elrendezéssel rendelkezik.

A vízszintes terhelés vezető gyártói által kínált gyártók általában elég kompakt gépek. A viszonylag kis területeken is kényelmesen helyezkednek el. Ugyanakkor az ilyen nyomások könnyen kezelhetők a kisvállalkozások, üzletek és szervezetek hulladékának feldolgozásával. És a berendezés legfontosabb teljesítményjellemzői ebben az esetben a következők:

 • A tömörítés körülbelül 2 tonna;
 • Teljesítmény – akár 90 kg / h;
 • Kapcsolódás az elektromos hálózathoz – 220 V (egy fázis);
 • Működési hőmérséklet – -25 és +40 fok között;
 • elfoglalt terület – kb. 4 kV. m (2×2 m);
 • A rendszerindító kamra ablak 0,5×0,5 m 1 m magasságban;
 • A bála méretei a sajtóval történő megnyomása után – 0,4×0.5×0,35;
 • Bála súly – 10-20 kg tartományban.

Az ilyen modellek egyik legfontosabb előnye a maximális működés. Egy személy hasonló gépen dolgozik. És nincs szükség a készülék betöltésére.

Vízszintes orientált hidraulikus modellek (függőleges terhelés) papír és egyéb hulladék tömörítéséhez – Ezek univerzális és nagy teljesítményű prések, amelyek a következő jellemzőkkel rendelkeznek:

 • Az átlagos tömörítési erőfeszítés 6 tonna;
 • Termelékenység – 3-6 bálák óránként;
 • ingadozások a működési hőmérsékleten – -25 és +40 fok között;
 • A letöltési ablak – a gép teljes méretétől függ;
 • Vontatás tömeg – 10 kg-tól.

Az ebbe a kategóriához kapcsolódó gép nagy teljesítménye miatt a nagy mennyiségű nehezebb anyagok küzdelme. Vannak műanyagok, valamint hengerelt fekete és színesfémek, amelyek vastagsága legfeljebb 1,5 mm. Egy személy is dolgozik itt, de a betöltési mechanizmusok a folyamat egyszerűsítésére és felgyorsítására szolgálnak.

Dimenziók

Figyelembe véve ezt a paramétert, a piacon elérhető sürgető gépek összes mintája három kategóriába sorolható.

 • Mini-prések, telepítés és üzemeltetés, amelynek nincs szükség kemény rögzítésére a felületen. Ennek eredményeképpen az egyik legfontosabb előny a berendezés mobilitása. Egy másik megkülönböztető tulajdonság az, hogy maximalizálja a menedzsment egyszerűségét: egy személy jól megbirkózik az aggregátumokkal. És ugyanakkor a speciális képzés jelenléte nem kötelező. Fontos megjegyezni, hogy a kompakt nyomtatásban viszonylag kis kompressziós erő miatt a nyersanyagok mennyisége körülbelül háromszor csökken. Ezek a modellek optimális megoldás lesz a háztartások, irodák és kis raktárak és üzletek számára.

 • Standard osztályú berendezések, Amelyet széles körben használják a nagy raktárakban, a vállalkozásokban, valamint a papír újrahasznosításának fogadási és feldolgozási pontjaiban. Fontos figyelembe venni, hogy az ilyen gépeket szilárdan rögzíteni kell a vízszintes felületen. A gépek hatalma lehetővé teszi a hulladékpapír és más anyagok mennyiségének körülbelül 5-szeres csökkentését.

 • Nagy professzionális berendezések, amelyeket a nyomtatott cégek használnak, valamint más olyan vállalkozásokat, akiknek tevékenysége a különböző osztályú papírhulladékok nagy áramlásainak társulása. Ilyen hidraulikus berendezések – jellemzőik rovására – képesek lezárni a hulladékot, csökkentve a térfogatukat 10 vagy több alkalommal. Az ilyen gépek telepítését, működtetését és karbantartását kizárólag szakképzett személyzet végezheti.

A fentiek mellett érdemes megjegyezni, hogy a drága szakmai sajtó berendezések megszerzése gazdaságilag indokoltnak kell lennie.

A legjobb gyártók

Jelenleg a hidraulikus berendezésekkel kapcsolatos prések meglehetősen széles választéka Növény “HydroPress”, Arzamasban található. A hazai gyártó modellkategóriájának képviselői kiváló minőségű és megbízható francia automatikával vannak felszerelve. Ezenkívül érdemes kiemelni az automatizált rendszereket a nyersanyagok betöltésére és az extrudált kip kirakodására. Egyszerűen fontos pont a gépek teljes működésének lehetősége negatív hőmérsékleten.

A márka vertikális présjei a piacon szerepelnek a piacon a következő módosításokban:

 • Kis hulladékpapír hidropresss – legfeljebb 200 kg tömörített nyersanyag 160 kN-ig terjedő erőfeszítéssel;
 • A középosztály gépei – akár 350 kg-os hulladék feldolgozása 350 kN-ra nyomva;
 • Nagy modellek – a préselt fenyőpapír és karton tömege 600 kg-ig 520 kg.

A növény termékei lehetővé teszik az összes potenciális ügyfelek igényeit, függetlenül azok igényeitől, a termelési és pénzügyi képességek mértékétől. Ugyanakkor az előnyök listája magában foglalja a hidraulikus prések árának és minőségének optimális arányát.

Egy másik fő gyártó Növény “sticiko”, amely 25 éve a függőleges és vízszintes verziókban nyomja meg a gombot. Az MBC és a gyártási hulladék feldolgozásához szükséges szerszámgépek mellett a hulladékpapír, a műanyag és a fémlemezek tömítésére szolgáló gépek tartoznak.

A legfontosabb előnyök a következő fontos pontokat tartalmazzák:

 • Garancia a sajtó- és hidraulikus házakra 2 év és 1 év;
 • Az anyagok gyártásában felhasznált anyagok magas színvonala, különösen a sajtóegységek épületeinek erejéről, megbízhatóságáról és tartósságáról beszélünk;
 • Termelési vonalak felszerelése német felszereléssel;
 • a bevonat külső hatásainak megbízható és ellenállása;
 • PST Csoport használata;
 • Minőségi szolgáltatás és operatív szállítás az Orosz Föderáció egész területén.

Barinel Company A Szentpétervárról specializálódott a kiváló minőségű prések fejlesztésére és gyártására, amelyek megfelelnek az összes jelenlegi szabványnak. A márka modellkategóriájában vannak jelen csomagoló gépek papír, karton, polietilén, műanyag (a BRLTM sorozat) és más típusú hulladékok feldolgozásához. Az ügyfelek véleményének megítélése, a Barinel Equipment csökkenti a tárolási és szállítási költségeket.

Külföldi gyártókról beszélve érdemes összpontosítani a termékekre Svéd Társaság Orwak. Az iparág egyik vitathatatlan vezetőjével beszélünk, amelynek története a távoli 1971-es évben kezdődött. Ekkor történt, hogy az első szabadalmaztatott sajtó modell 5030-ben kidolgozott és kiadott, amelynek bemutatása kiállításokon Párizsban és Londonban. Két év múlva a márka már belépett a nemzetközi piacra.

A mai napig a világ minden tájáról szóló hivatalos képviseleti irodák teljes hálózata sikeresen működik. Ennek eredményeképpen a gyártó gyorsan reagál a potenciális fogyasztó kérésére.

Az Orwak-aggregátumok egyik legfontosabb versenyelősége a sokoldalúság. Tehát egy gép lehetővé teszi a nyersanyagok válogatását és tömítését.

Tippek a választáshoz

A hulladékpapír megnyilvánításának meglehetősen széles választéka alatt válassza ki a legmegfelelőbb opciót a legfontosabb kritériumok. Először is meg kell határozni az újrahasznosított hulladékok potenciális mennyiségeit, és következésképpen a terheléseket. A legfontosabb pontok a következők:

 • préselt anyagok sűrűsége;
 • az egység termelékenysége;
 • maga a hidraulikus meghajtó hatalma;
 • tömörítőerő (préselés);
 • Power Használat;
 • A technológia és a mobilitás mérete.

A felsorolt ​​felsorolás mellett ajánlott figyelmet fordítani a berendezés gyártójára is. Természetesen a probléma pénzügyi oldalát sok potenciális vásárlóra fogják játszani.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: