Jellemzők és tippek fémfűrészekhez

A fémfeldolgozás ipari skálán speciális gépekkel történik. De hazai körülmények között, és még egy kis műhelyben is ajánlatos megosztani az üres fűrészek segítségével. Annak érdekében, hogy hatékonyan, gyorsan és biztonságban legyen, meg kell találnod a fűrész összes jellemzőjét, valamint a használatuk finomságait.

Sajátosságok

Bármely tapasztalt szakember, különösen mérnök, könnyen megkülönböztethető a fűrész és a fém. Acélfeldolgozáshoz csak egy teljesen zárt burkolattal rendelkező szerszámokat használnak. Belül van egy speciális csatorna, amely fém zsetonok haladnak. A kezelő biztonságának garantálása érdekében a tervezők alaposan kiválasztják a működési részek sebességét. A fogak iránya az ilyen fűrészek vásznai és lemezei mindig egy – “magunktól”. Ez a különbség lehetővé teszi a megfelelő eszköz pontos felismerését.

Eszköz

A vágófűrészben az acél vágására tervezték, a fő munkát egy gear zárt szalag végzi. Előállításához az úgynevezett nagysebességű acélt használják. Hiskulázó rendszerek, amelyek egy egyszerű hálóval vannak felszerelve, a működés közben szorosan rögzítve. A kísérleti meghajtó kézi és elektromechanikus. A Hiscelling Növények a kis ipari vállalkozásokban és az előzetes munkadarab műhelyében keresnek.

Nehezebb a lemezfűrészek megszervezése. Mindig összegyűjtik azt a helyet, ahol a platform szállítható. A tervezés árnyalatától függően az ilyen termékek merev vagy mozgatható bázissal rendelkezhetnek. Minden összetevő szétszerelhető. Hogy a munkadarab ne alakuljon ki működés közben, a fókuszban rögzítve van. A vágófúvóka lemez formájában karbid vagy nagysebességű acélgyorsításból készül.

Fontos: egyes struktúrák tartalmaznak egy nagy merevségű csiszoló felületeket. Nem rosszabb, mint a standard acéllemez. Csak az elem erőforrásában és a szokásában való szokásában.

Mindenesetre mind a lemez, mind a vászon vagy a vágási kör meg kell vezetni. Erre a célra elektromos motorokat használnak. Az öv vagy a fogaskerekek segítségével működnek. A második lehetőség előnyösebb a hatalmas álló fűrészek számára. Ha a fém viszonylag kicsi és mobil, valószínűleg az övátvitelre kerül sor. Néha 2 vágóelem azonnal telepítve van – emeli az általános fűrészelt teljesítményt. Ezenkívül egy vágóelem páros eszköz gyakran képes automatikus üzemmódban dolgozni.

Nézetek

Számos iparág növekvő gépesítése ellenére a kézi fémvágó eszköz szerepét nem szabad alábecsülni. Általában rapitikus hacksaws, vágó acél, vékony és keskeny hálóval készülnek. Ha a Hacksaw gépi vágáshoz készült, a vászonja kissé szélesebb lesz. A kézi eszközben a fogak vágása mindkettő egy és két oldal lehet. A fogak gyártásához csak hőkezelést hajtanak végre, az összes többi kohászati ​​manipuláció veszélyezteti a vászon bontását.

A kézi lámpatest 100% -os villamos energiától függetlenül képes dolgozni, és olyan esetekben, amikor nincs benzin. További előnyök alacsony ár, könnyűség, tömörség, biztonsági és felülmúlhatatlan anyagfeldolgozási pontosság. A szerkezet alapja, valamint több évtizeddel ezelőtt – a keret a “C” betű formájában, valamint a csupasz vászonból. Jó termékek kezelése a vászonhoz derékszögben. Ennek eredményeképpen a nyomás erejét egyenletesen osztják el.

Az ipari vállalkozásokban használt fémfűrészek nagyon eltérőek lehetnek a kivitelezéssel. De a hazai körülmények között és a kis műhelyekben más lehetőségek népszerűbbek. Ezek tartalmazzák:

 • Pendulum nyomkövető fűrészek;
 • Fűrészfűrészek fémfeldolgozáshoz;
 • Sabel eszköz;
 • Mini szalaggépek.

Először is meg kell nézni a Saber fűrészt. A vászon cseréje, használhatja őket fém és fa feldolgozásához. A kiterjesztett CANVASE speciálisan átgondolt geometriája lehetővé teszi, hogy sikeresen működjön még a nehezen elérhető területeken is. A tervezők gondoskodtak a forradalmak számának és a platformok kiigazításáról, amellyel a fókusz biztosítása biztosított.

A Saber fűrészek problémája az, hogy nem adnak nagy pontosságot. Igen, és az ilyen berendezés ereje nem mindig elegendő. A szerelőfűrész hasznos lesz, ha nagyon pontos lejtőket kell végeznie. A vágóanyagok vágásához vezetés acélból vagy csiszolóanyagokból. A kézi körfűrész fontos jellemzője a farok mélysége.

A faj nagy fűrészei nagyon nagy teljesítményűek. Más tényezőket is figyelembe kell venni:

 • a zökkenőmentes elindítás lehetősége;
 • A fogantyú ergonómia;
 • túlmelegedés elleni hatékonyság;
 • korlátozási ráta;
 • Eszközök, amelyek biztosítják az üzemeltető biztonságát.

Fantasy pendulum fűrész – mindig állóeszköz. Ezt kiegészíti egy speciális lemez. A különbség egy szablya létesítményével abban a tényben, hogy a nehezen elérhető munkahelyi munka még csak nem is foglalkozik. De nagyon pontosan feldolgozhatod a feldolgozást és a fát. A szalagfűrészgépek a hazai, valamint a termelési célok szempontjából is használhatók.

Segítségükkel könnyen csökkenthető a fém szinte korlátlan mennyiségben. Mindenesetre elegendő lesz a háztartás számára. A szalagfűrészgép kevés energiát tölt, biztonságosan, ha használják. Hatékonyan feldolgozza még nagyon szilárd ötvözeteket is. De az optimális eredmény elérése érdekében óvatosan értékelni kell, hogy mennyi munkát kell végrehajtani, és milyen nehéz lesz.

A tapasztalat alapján a műszer megfordításának funkciója nagy előnyökkel jár. Otthon ajánlott a kézi vagy félautomata sávfűrészek használata. Minél kisebb a rezgés az indításkor, annál könnyebb lesz pontos ellenőrzött metszést. A hideg fém vágásához a lemezfűrészeket tervezték. Leggyakrabban ebben az esetben a meghajtókat különböző betétekkel használják. Ha a termelékenység kritikus, érdemes választani olyan mechanizmusokat, amelyek elvégezhetnek a kötegelt hidegfeldolgozást.

A legjobb szegmenseket nagysebességű acélokból kapják meg. Ebben az esetben a kerekek maguk is szén-dioxid-ötvözeteket termelnek a mangán. Különös figyelmet kell fordítani az úgynevezett lakitális vágókra. Olyan speciális anyagból készülnek, amely alaposan megkeményedett. Ennek eredményeképpen nagyon kiváló minőségű termék kiváló teljesítményt nyújt.

A kés alkalmazása meglehetősen széles. Azonban jelentős törékenység kiderül, hogy a nagy keménység forduló oldala. Miután alaposan tompa az élesítés sokáig tart. Függőleges szalagfűrész – Egy másik hasznos eszköz. A legfontosabb jellemzők:

 • teljhatalom;
 • A vágás sebessége;
 • súlyossága;
 • Funkcionalitás;
 • Mennyiség;
 • A feldolgozott bilettek spektruma.

A készülék költsége közvetlenül a paraméterektől függ. A Pendulum lemezhez képest sokkal megbízhatóbb és nagy ellenállásban különböznek. A legtöbb esetben a szalag mozgásának üteme változhat. A függőleges sávfűrészek különbségei a penge feszültségének szintjével és a hidraulikus tartály kapacitásával járnak. A mobil szalagfűrészek teljesítménye eléri a 2500 W-ot, a helyhez kötött, csak ez a jelzővel kezdődik.

A marófűrészt a fémhez szinte kizárólag ipari körülmények között használják. Szüksége van, ahol a speciális feldolgozási pontosság releváns. A művész minősítése nagy jelentőséggel bír a pozitív eredmény érdekében. Kör alakú (gyűrű) fűrész, ellenkezőleg, sokkal jobban megfelel a fémfeldolgozásnak otthon. Képes különböző anyagokat vágni.

Ha kizárólag fémlemezre vásárolják, akkor a körkörös verzióra szükség van. A munka fő elve egy ilyen eszközben ugyanaz, mint az ESM. A látott eszköz segítségével:

 • Fém rudak;
 • erősítés;
 • Cső.

A körfűrészek elektromos motorokon keresztül dolgoznak. A merülő technikáján járnak el. Más szóval, a fém vágása nemcsak a szélén, hanem bármely más helyen is előfordul. Rendszeresen kell kicserélnie a vágóelemet. A csere frekvenciáját a terhelés szintje határozza meg.

Modellek

Nagyon jó eredmények mutatják cseh fémfűrészeket. Munkaképük átmérője lehet – ez függ egy adott ügyfél igényeitől (leggyakrabban – 300 mm). A szakértők javasolják a bomar gépek alkalmazását. A pilus-tmj termékeket is megnézheti. Tehát az Arg 105 mobil 550 W-ot fogyaszt, amely 45-90 fokos szögben működik, az ajánlott hálózati feszültség – 380 V, és kompatibilis lemezek lehetnek átmérője akár 25 cm. Ebben az évben a legjobb szerelőfűrészeket figyelembe veszik:

 • Metabo CS 23-355;
 • Makita LC1230;
 • Elitech PM 1218;
 • DEWALT D282720;
 • AEG SMT 355.

Hogyan válasszuk ki?

Először is érdemes figyelmet fordítani az anyagi vágás minőségére és a sima indítás jelenlétére. Fontos erő és a forradalmak száma is. Minél nagyobb ezek a mutatók, annál hatékonyabb lesz. Jelentős előnyök hozza a kényelmes fogantyút. Amikor találkozik a felülvizsgálatokkal, először is szükséges, keressen információt a megengedett terhelési szintről és a folyamatos működés időtartamáról.

Az újratölthető szerelvények lítium-ion akkumulátorokkal előnyösebbek a helyiségekben. Ha az utcán lévő készüléket használja, kívánatos, hogy a nikkel-kadmium akkumulátort választja. A hatalom értékelése, nem szabad megfeledkeznem, hogy mivel növekszik, a fűrész nehezebbé és térfogatává válik, a költsége növekszik. Sabelny fűrészek jelentősen:

 • Percenkénti részek;
 • Mozgáskör;
 • Leeresztő mélység.

Csend

A szalagfűrész elindítása előtt telepítenie kell vászonra. Ugyanakkor határozottan ellenőrzik, hogy a fogak ugyanúgy irányulnak, mint a vászon útja. Ha az irány az ellenkezője, akkor a rés valószínűleg. A vezetőelemek nem bonyolíthatják a vásznatartalmak mozgását. Mindkét vászon és kerekek mindig bizonyos célok és anyagok alatt vannak kiválasztva, és az egyik fogból való távolságnak a munkadarab nagyságával egyenlőnek kell lennie.

Leggyakrabban a billenők bilincsek. Ellenőrizze, hogy megbízható-e a rögzítés. A gépesített eszközöknek folyamatos kenőanyagot kell biztosítaniuk. Az újonnan telepített vászonok először futnak (fejlettebb). A legkisebb repedések nem megengedettek. Ha észlelik őket, valamint ha a fogak csavartak vagy hülyeek – szükség van azonnali kiküszöbölésre.

Vannak ilyen kötelező szabályok:

 • Ellenőrizze a fűrészt a munka megkezdése előtt és a vége után;
 • az összes elektromos vezetékek és ház földelése, munkadarabok;
 • A munkahely megtartása tiszta és rend;
 • védőszemüvegek kötelező alkalmazása;
 • ruhák viselése;
 • A hosszú munka során.

Hogyan válasszunk fűrészfűrészt a fémen, nézd meg a következő videót.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: