Kashkarov kalapácsai jellemzői

Az építés során gyakran szükséges meghatározni a beton erősségét. Ez különösen igaz az épületek támogató struktúráira. A konkrét erő nemcsak a szerkezet tartósságát garantálja. Ez attól függ, hogy az objektum betölthető maximális tömege. Ennek a jelzőnek az egyik módja, hogy Kashkarov kalapácsát használja. Arról, hogy mi a szerszám, valamint hogyan kell helyesen használni, és azt a cikkben tárgyaljuk.

Ami?

Hammer Kashkarova egy mérőeszköz, amely képes meghatározni az indikátor jelzi, beton erejét tömörítés képlékeny alakváltozások. Annak ellenére, hogy ez az eszköz elég pontatlan mutatókat ad, gyakran használják az építési területeken, ahol monolitikus munkák állnak elő, valamint a vasbeton szerkezetek gyárain.

A Kashkarova Hammer Device a GOST 22690-88-ban szabályozott. Ez a következőkből áll:

 • fém tok, amely garantálja az eszköz tartósságát;
 • fogantyúk (fém sziget);
 • fejek (a kalapács munkás része);
 • rugók, amelyek kialálták a lökés hatalmát a kalapácsból;
 • szemüveg, ahol a referenciaprud és a labda elhelyezése;
 • a referenciaprud, amellyel a vizsgálatot elvégzik;
 • acélgolyó, amely eléri a rudat;
 • gumírozott bélés, amely nem adja meg az eszközt a kezében.

  Az ilyen kalapácstervezés lehetővé teszi, hogy majdnem teljesen eltávolítsa az ütési szilárdság hatását egy konkrét mintára. Ugyanakkor az ütközés nyomja meg azonnal a beton tárgya és a referenciaprúdon.

  A referencia rudak acél forró gördülőburkolatból készülnek, amelyből a megerősítést állítják elő. Használt betétek és szerelvények, amelyek megfelelnek a GOST 380-mal. A minták ideiglenes törésállósággal rendelkeznek. A gyárban tesztelik a rudakat.

  Működési elve

  A beton szilárdságának meghatározásának fő mutatója a tömörítés korlátja. Az anyag erősségének meghatározásához a tesztminta meg kell találnia a kalapácsot. A lyukasztást szigorúan 90 fokos szögben alkalmazzák. Hogy az eredmény a lehető legközelebb van a valódi mutatókhoz, legalább öt fújást kell alkalmaznia. Ne feledje, hogy csak 4 jelölés alkalmazható egy referenciaprúdra. Az ütések közötti távolságnak legalább 1,2 cm-nek kell lennie.

  A beton erősségének megismerése érdekében az anyagot és a legmagasabb átmérőjű fémrúd-kalapács jelölőkön kell választani. Ugyanakkor a lenyomatnak megfelelő formában kell lennie. A torzított kontúrral nem veszik figyelembe.

  A mérő nagyító segítségével mérjük a nyomatok átmérőjét. A nagyító helyett itt használhatja a féknyergeket is. Ezután meg kell hajtania a nyomtatás méretét a szabványra és a betonra, osztja a kapott számot kétre. A végeredmény, és megmutatja, hogy mi a konkrét minta ereje. Ugyanakkor a kapott mutatónak 50-500 kg / kocka tartományban kell lennie. cm. A konkrét beton szilárdságának meghatározásakor a Kashkarov kalapács, táblázatokat alkalmazzák a kísérleti módszerre.

  Hogyan lehet megfelelően elvégezni a tanulmányt?

  Mindegyik Kashkarov kalapácsot olyan alkalmazási utasítással töltik el, amelyben egyértelműen leírjuk, hogyan kell alkalmazni ezt a mérőműszert. Annak érdekében, hogy ellenőrizze a beton erősségét a Kashkarova kalapács segítségével, ki kell választania egy beton objektum telekét 10×10 cm méretű. Sima, mélyedések és tubercles nélkül kell lennie, hiányzik a látható pórusok. A termék széléből származó francia bekezdésnek több mint 5 cm-re kell lennie.

  Kashkarova kalapáit kell bevennie, helyezze be a megfelelő horonyba a referenciapródot éles véggel belül. A beton kiválasztott részén egy tiszta papírt és egy “másolatot”. Ezután meg kell találnod a betakarítási kalapácsot, amint azt fentebb leírtuk. Minden találat után elő kell segítenie a szabványt egy új szakaszhoz, és cserélje ki a papírlapot. A következő ütésnek meg kell látogatnia egy új helyet (az előzőtől 3 cm távolságra).

  Következő lépés Meg kell mérni a nyomatokat. Ha a kapott mutatók közötti különbség több mint 12%, akkor minden vizsgálatot ismét meg kell ismételni. A kapott mutatók alapján a beton osztályát meghatározzák, és a keletkező mutatók közül a legkisebbek vannak kiválasztva.

  A vizsgálat eredménye alapján a csökkentett levegő hőmérséklete gyakorlatilag nem befolyásolja. Ezért használja ezt a mérőműszert szobahőmérsékleten -20 fokig. Azonban, míg a beton- és referenciaprudak hőmérsékletmutatóinak azonosnak kell lenniük. Ez azt jelenti, hogy a hidegben végzett vizsgálat előtt a referenciaprudakat legalább 12 órán át kell hagyni az utcán.

  Előnyök és hátrányok

  Hammer Kashkarova mind előnyeit, mind hátránya van. Az eszköz használatának előnyei elsősorban a mérés megkönnyítése. Még az újonnan érkezett építés is megbirkózik ezzel a tanulmánysal.

  A teszthez nem kell elpusztítania a mintát, azaz a vizsgálat közvetlenül a készterméken végezhető el. Ez különösen fontos, ha a kutatási tárgyak nagy méretűek. Az előnyök is tartalmazzák az eszköz költségét. Az ilyen eszközt a mindennapi életben való használatra lehet megvásárolni, például egy monolitikus házat eltávolítva.

  De van egy kalapács Kashkarova és jelentős hibák. A készülék hibája 12-20 százalék, ami elég sok. A modern elektromos szklerométerek pontosabb eredményeket adnak. A beton szilárdságot csak felületi rétegekben (1 cm mélység) határoztuk meg. Mint tudják, ezek a rétegek gyakran hajlamosak a szénbérlés miatt a pusztításra. Ezenkívül a készülék gyakorlatilag érzéketlen a nagy aggregátum és a gabonatermék szilárdságára.

  Hol tudok venni?

  Vásárolhat Kashkarova kalapácsát az egyik speciális tárolóban, amely különböző mérőműszereket értékesít. A hasonló irányú online áruházban is megrendelhető. Az eszköz költsége – 2500 rubelből. Ugyanakkor, a műszer mellett, szükség lesz a referenciaprudok megvásárlására, amelynek tíz darabja 2000 rubel leszel.

  További információ Kashkarov kalapácsairól, lásd az alábbi videót.

  Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: