Kétkezes fűrészek kiválasztása és működtetése

Kétkezes fűrész – Ez az egyik legnépszerűbb és legrégebbi fűrészelő eszköz. A technológiák aktív fejlesztése és az automatikus benzin analógok gyártása ellenére a standard fűrész soha nem jön ki a divatból. Konfigurációval a készülék egy lapos, fémlemezzel ellátott betű formájában készült lapos, amelynek egyik oldalán a vágófogat alkalmazzák. A lemez két végétől lyukak vannak a fából készült tartók telepítéséhez. A fűrész kialakítása két ember működését biztosítja, de ha szükséges, könnyen átalakítható egykezes eszközre. A fűrészmunka egyszerű, ha követi az elemi szabályokat és ajánlásokat.

Fajták

A meglepetésben a kétkezes fűrészt “barátság-2” -nek nevezték, mivel két embert dolgozik. Az összes hasonló kéziszerszám közül a legnagyobb dimenziók vannak. A modern építőipar számos fajtát termel ennek az eszköznek, amely különbözik a fogak vágásának méretét és alakját. 4 A fűrészek alapvető szabványait izoláljuk:

  • 1000 mm;
  • 1250 mm;

  • 1500 m;
  • 1750 M.

Ma az ilyen fűrészek számos céget termelnek a különböző típusú acélból, de az összes szabványos méret. A fogak hossza, függetlenül a vászon méretétől, 20 mm, de formájuk eltérő. Rövid modellek akár egy és fél méter, a vágó fogak klasszikus háromszög alakúak. A hosszú variánsok (1500 és 1750 mm) M-alakú fogakkal vannak felszerelve, amelyek között 2-3 rendes háromszög van. A hosszú fűrészek ilyen összetett konfigurációja szükséges ahhoz, hogy a fűrészelés során a fűrészek ne késlekedjenek a nyílásba, és kifelé. Rövid szerszám opciókban ez nem szükséges, mivel csak kis fából készült elemek vágására használják őket.

A kétkezes fűrészek minden fajtájában működőképes fogak élesítő sarkája eredetileg azonos – 70 fokos, de minden mestere a belátása szerint változik. Például, hogy a nyáron puha fákkal dolgozzon, a fogak jobban élnek akár 35 fokos is. Télen, ha van fűrészelés száraz rönkök vagy fák, akkor a szög 50 fokra állítható, amikor nyersanyaggal működik – akár 60-ig. De ez a feltételes mutatók nagyobb mértékben mindezek függnek a fajfajfajok meghatározott típusától, a mester munkakörülményeitől és a mester személyes preferenciáitól.

Ha úgy döntött, hogy megváltoztatja a fűrésztervet, és az egykezes, akkor az élező szög jobb, ha nem változtatja meg, hanem hagyja a gyári szabványt.

Működési szabályok

A két kézi fűrészel való működés elve azon a tényen alapul, hogy minden résztvevő forduljon a szerszámhoz. Amikor megfordul, akkor éppen ellenkezőleg, kissé tolja a fogantyút, segítve a partner húzza az oldalát. Első pillantásra az eljárás nem képvisel semmit bonyolult, de egy bizonyos készségnek kell lennie. Ellenkező esetben ezek a szövődmények merülnek fel:

  • Fűrészelés;
  • a vászon hajlításai;
  • Fűrészáru.

A munkavállalók fellépéseinek egyenletesnek és következetesnek kell lenniük. A vágásokat ugyanolyan nyomással kell elvégezni, amelyek az ellenkező irányba vannak nyomva és nyomás. Ahhoz, hogy kényelmesebbé tegye, javasoljuk, hogy a fűrészárut speciális kecskékké alakítsa ki, körülbelül fél méter távolságra a talaj felett. Ráadásul az egyik résztvevőnek egy kicsit fel kell emelkednie egy másikra, például felkelni a raklapra. Így köszönhetően a formázott saroknak az eszköz egy folyamán, de mélyebb lehet. Ha helyes és összehangolt, hogy az összes munkát végezzen, akkor a két kézi fűrész nem csak a rönköt vágja le a tengelyükön, hanem a hosszanti fórumokon is feloldható.

Hogyan kell Sharpe-t?

A kétkezes fűrész élesítésének folyamata ugyanúgy történik, mint egy rendes hacksaw a fán. Csak ezzel az eszközzel mindent megkönnyítenek a nagy vágó fogak miatt, csak fel kell készülnie. Ön élesítéséhez szüksége lesz:

  • téglalap alakú fájl;
  • Sablon a fogak pontos elosztásához;
  • Házi fából készült alelnök.

Mivel a vászon a kétkezes fűrészek hosszú, nem fog működni a hétköznapi alelnökben. Szükség lesz arra, hogy leírja ezt az eszközt. Ehhez rögzítse a fűrészlapát két táblával, szorosan csatlakoztassa őket a kötél szélei mentén, és állítsa be a kapott kialakítást a lábakon. Ezután győződjön meg róla, hogy a fogak között nincsenek kiálló elemek, mindegyiknek ugyanolyan magasságban kell lennie. Ha valamilyen fogat emelkedik a többi felett, meg kell rövidíteni a tetejét egy fájlral. Fontos, hogy megőrizzük a hossza a fogak az alaphoz képest, így fulladás a felső része, amit tennie kell a megfelelő impulzus a vászonra.

Élesítés fogása, javasoljuk, hogy egy fájlt egy fából készült blokkba kell csatlakoztatni, hogy ne sérüljön a kezek, és minden munka az építési kesztyűben történik. Ha az összes fogam magassága be van állítva, akkor a kábelezésre léphet – váltakozva hajlítsa meg a fogakat különböző irányokban (egy balra, egy jobbra). Ez növeli a jövőbeni vágás szélességét és megkönnyíti a munkát.

A fogakat az oldalakra hígítják, legfeljebb 2-3 mm távolságra kell lenniük a szerszám síkjához viszonyítva. Annak érdekében, hogy ne tévedjünk az egyes fogak elutasításának szögével, használhatod a sablont, azokat függetlenül megvásárolják vagy gyártják.

A sablon egy fából vagy fémsor bizonyos szöge alatt ívelt. A lapos bázis a fűrészlapra kerül, és az ívelt felső meghatározza a fogak dőlésszögét.

A kábelezés után közvetlenül a vágóelemek élesítéséhez indulnak. Ehhez a fájlt az egyes fogak széléhez és a viszonzó mozgalmak segítségével hozták meg, az élvonalát élesedik, mint egy hagyományos konyhai kés. Fájl mozgatása előnyösen magunkból, így kiderül, hogy egy élesebb sarok létrehozása. Az élesítés során szorosan nyomja meg a fájl felületét a fogak széléhez, lehetetlen végrehajtani ezt a műveletet egy hatókörből. Ellenkező esetben a fájl snaséje előfordulhat, ami súlyos sérülésekkel teli.

Az élek egyik oldalán történő élesítésével a másik oldalra kell mozogni, és az egyes fogak második szélét ugyanúgy kell feldolgozni. Fontos megjegyezni, hogy egy új eszköz megvásárlásakor a fogak vágóéleinek szélessége eltérő – az egyik, a másik szélesebb. A keskeny élek csak a faanyag szálat osztják meg, és széles körben vágják őket, ami biztosítja a gyors és pontos vágást a tervezett vonalon. Ezek az arányok kívánatosak a mentés és az élesítés során, hogy ne csökkentsék az eszköz hatékonyságát.

Hogyan készítsünk egy látványt egykezes?

Ha nincs lehetőség a szerszámmal együtt dolgozni, akkor kétkezes fűrészfűrészt készíthet, enyhén megváltoztatja a designját. A készülék hatékonysága csökken, így a vastag rönkök független fűrészelése valószínűleg nem sikerül, de a kis fából készült elemek vágása meglehetősen lehetséges. A fűrészek újrafelhasználásához szükség van a szélsőséges lyukakból származó rövid fogantyúkra, és helyükön egy hosszú (feles félméteres) lekerekített botok telepítésére, mint a lapátak birtokosai.

Az új hosszú fogantyúk közötti középpontban helyezze be a megfelelő rackméreteket, biztosítva egy kis távtartót. A sín jobb, ha a fákra rögzítené a fákra, mint egy utolsó üdülőhely – körömre a körmökre. A fogantyúk felső végei merev kötél. Annak érdekében, hogy biztonságosan rögzítsük őket, és elegendő nyúlást hozzanak létre, a kötél ajánlott csavarni a kábelköteg formájában.

A szakasz kényelmes, a kötél közepén egy kis szegmens az ág vagy egy másik rövid bot, és görgetve a hacksaw penge hosszában, húzza meg a fogantyúk végeit egymáshoz.

A rack-rugó formájába behelyezve nem adja meg a vászon hajlítását, és a tartókat mereven rögzítik egy pozícióban, amely kiküszöböli a szerkezet lebontását még erős nyomáson vagy ülésfűrészekkel is.

Részletesebben, hogyan készítsünk élező kézfűrészt, a következő videóból tanulsz.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: