Klinker csempe a tégla alatt: Jellemzők és alkalmazási kör

  A falak az irodai vagy apartmanok belsejében, a tégla alatt díszítettek, nagy népszerűségűek. Ebben a stílusban szervezheti őket a helyiségek befejezésének szakaszában, függetlenül attól, hogy az alapot eredetileg felállították. A belső kialakításhoz használt tégla alatt a klinker csempe használatával dolgozhat, és nem csak homlokzatokra. Az anyagnak sok előnye van, amelyet az alábbiakban tárgyalunk.

  Az anyag jellemzői

  Ez a befejező anyagnak számos pozitív tulajdonsága van. Ez különböző:

  • erő;
  • fagyállóság;
  • Alacsony víz felszívódási együttható;
  • kopásállóság.

  Népszerűség hozzáfűzi, hogy a fehér szögletes klinker a régi tégla utal környezetbarát anyagok és fel lehet használni, hogy befejezze a helyiségek. Természetes nyersanyagokból készül, ami a pala agyag. A jellemzői szempontjából hasonló a hagyományos homlokzati téglához, de javított tulajdonságokkal rendelkezik, mivel a gyártás után magas hőmérsékleten égetett.

  Ennek eredményeképpen az ilyen termék nem fél a sokkoktól és más mechanikai hatásoktól, amelyek lehetővé teszik számukra, hogy bármilyen alapot szállítsák a belső vagy kültéren, függetlenül attól, hogy melyik méretük van. A klinker csempe ellenáll az ultraibolya ellen, és nem fakad a napba, és nem befolyásolja az éghajlati viszonyok és más tényezők, nem gyullad ki, ha felmeleged, és nem osztja ki az emberre vagy a természetben lévő anyagokat.

  A sűrű struktúra miatt ez az anyag nem felszívja a vizet, a penész vagy gombák nem jelennek meg, ami fontos, amikor a helyiségeket magas páratartalommal végezzük.

  A csempe felületén por vagy szennyeződés esetén könnyen mossák a szokásos vízzel.

  Szerint a szakértők, akik sok éven át dolgoznak ezzel az anyaggal, gyakorlatilag nem rendelkezik hátrányokkal, kivéve a csempe magas költségeit. De ez a mínusz jelentéktelennek tekinthető, hiszen a klinker egyszerre eredj innen, és nem igényel javítást, és maga az anyag megtartja jellemzőit az egész életét a 15 évnél.

  Hatótávolság

  A klinker bemutatja a piacon egy nagy választékban. A csempe különböző árnyalatokkal rendelkezhetnek – barna és fehér között. A piros csempe a legjobban alkalmas a dekorációs berendezésre, ha a falat természetes téglából kell szimulálni. Továbbá a csempe formában készült:

  • négyzet;
  • hatszög;
  • Téglalap.

  Különböző és a bevonat textúrája, ezért lehet:

  • sima;
  • durva;
  • Komor.

  A jellemző az, hogy a klinker csempe ma a sarkok befejezésére szolgáló egyedi elemek formájában készült – ez viszont lehetővé teszi, hogy felgyorsítsa és egyszerűsítse a falazatot ezeken a helyeken, valamint hozzon létre egy vonzóbb kész felületet. Ezzel az anyaggal helyettesítheti a falat a szokásos téglákkal azokon a helyeken, ahol technikailag lehetetlen.

  Alkalmazás

  A falburkolat vastagsága lehetővé teszi, hogy különböző felületeken alkalmazzák, beleértve a fa és a gipszkarton. A lefektetés megkezdése előtt ajánlott az alapot a láda formájában, és önmagát vonzza a falra, és a további munkát nem kell termelnie.

  Annak érdekében, hogy a csempe jobban rögzüljön a felszínen, a speciális hornyok belsejében készült, amelyek tele vannak cementgel, és megbízhatóan rögzítik a terméket a falon. Ezzel az eszközzel könnyedén elkészítheti a belső teret különböző stílusban, frissítheti, szigetelje a szobát, és esztétikai díszítésként is használja.

  Az ilyen anyag nem igényel gyakori javítást és különleges karbantartást, ha használják, így az anyag meglehetősen népszerű és kereslet.

  A csempe különböző célokra alkalmazható.

  • Műszaki. A készítményekben lévő csempe gyártásában a festékek nem kerülnek hozzáadásra, és az ilyen eseteket a laboratóriumok vagy az ipari helyiségek befejezésére használják. Az ilyen csempe számára bemutatott fő kritérium a kémiai expozícióval szembeni ellenállás, valamint az erő. Ezért a csempe nagyméretű falvastagsággal lehet.
  • A belsőépítészethez. Tökéletesen illeszkednek bármilyen belső térbe, és nem igényelnek előzetes képzést. A modelltartományt a színes és szerkezeti csempék különböző változatok képviselik.

  • Magas páratartalomhoz való használatra. Az úszómedencékben, szaunában vagy más helyiségekben használják, ahol hőmérséklet-különbségek és magas páratartalom van.
  • Szigeteléshez. Ezt az anyagot fűtésként alkalmazzuk, öntés után szárítjuk, majd égetünk. Ezért egy ilyen csempe felhasználható a helyiségek szigetelésére anélkül, hogy további szigetelési típusokat használnánk.
  • Az egyes paraméterek szerint. Megrendelhet egy csempe az Ön paraméterei és kritériumainak megfelelően az egyedi megoldások végrehajtására.

  Dimenziók

  A modell tartományban ez az anyag számos különböző variációk, amelyek különböznek nem csak a forma és a szín, hanem a mérete, hogy bizonyos esetekben megnehezíti választani egy tapasztalatlan felhasználó. Az ilyen csempe hossza 210-240 mm, szélessége – 50-113 mm.

  Lefektetés

  Az anyag felszíne az anyaghoz hasonlóan történik, amelyet a homlokzati téglák falazására használnak. Az anyag egy speciális ragasztóhoz van csatlakoztatva, amelyben különböző színezékek vagy lágyítószerek adhatók hozzá a tulajdonságok javítása érdekében. A csekélyeket a varratok feldolgozására használják, és az alapot további előkészítést igényel.

  Alapul. Az idősebb tégla alatti klinker csempe csak az elkészített falakra van felszerelve. Nem lehetnek sima, hogy jobban tartsák a termék súlyát.

  A falakon is nem lehet hibák vagy repedések.

  A kábel segítségével a falon jelölje meg, amelyre egy külön csempe fog menni. Függetlenül attól, hogy a jelölés gondosan befejeződött, és a felületet elkészítjük, szükség lesz arra, hogy lefektetik néhány csempeelemeket. Ehhez speciális mechanikus típusú eszközöket alkalmaznak.

  Minden munkát szobahőmérsékletű szobákban kell elvégezni. Ha ezeket a munkákat az utcán fogják elvégezni, akkor az időjárás nem üvegedénynek kell lennie, hogy a csempe ne legyen felszívja az oldatot az összes nedvességből.

  falvédő

  Az elegyet a fal felületére 1 cm vastagságba helyezzük. Az oldatot ezután spatulával kíméljük a felületen. A csempe vízszintesen sorban van. Az egyes lemezek között a korlátozások a távolság betartására vannak felszerelve. Egy bizonyos idő elteltével ezeket a korlátozókat eltávolítják, és a varratok megoldással zárva vannak.

  Tedd

  Szárítás után a csempéknek söpörnek a varratoknak. Ehhez a megfelelő kompozíciót vízben kell hígítanunk a használati utasítások szerint. A habarcs gumi spatulával készült.

  A munkafolyamat során a csempe felszínéről eltávolított szennyezés eltávolítása.

  Ezeket a munkákat követően a felület nem fél a nedvességtől, akkor a negatív külső tényezők hatása alatt nem lesz homályos. Ha a helyiségekben meg kell fejeznie ezt az anyagot, a sarkok különböző elemekkel vagy feldolgozási technikai szilikonokkal díszíthetők.

  Szakértők Megjegyezzük, hogy a klinker csempe nem mindig illeszkedik a belső térbe, mivel a speciális textúra, a fektetés és az árnyalatok felhasználják ezt az anyagot. Még akkor is, ha helyesen felveszi a csempét az általános belső tér stílusának megfelelően, a klinker még mindig kiemelkedik a háttérükön, rámutatva a stílusára.

  A funkció az, hogy egy ilyen anyag használatakor nem hoz létre kifejezett függőleges és vízszintes vonalakat, de lehetővé teszi a felület felépítését, ezért fontos figyelembe venni az ilyen termékek kiválasztásakor.

  Teljesen elválasztva a szoba klinkerje, akinek csak azoknak van szüksége, amelyeket egy nagy terület megkülönbözteti. Ha egy kis szobát választasz, akkor vizuálisan kevesebb lesz.

  Fontos továbbá, hogy a csempe helyesen és méretét választsuk bizonyos helyeken.

  Egyes minták is használhatók konyhai vagy fürdőszobai kikészítéshez. Lehetőség van egy színű csempe kiválasztására a felületek befejezéséhez, vagy különböző színű gammas kombinációjához.

  Az alábbi videóban talál egy mesterosztályt a klinker csempe telepítésén a homlokzaton.

  Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: