Laminált nedvességálló rétegelt lemez jellemzői és használata

A modern piac egyik legnépszerűbb anyaga laminált rétegelt lemez. A termék megkülönböztető jellemzője, hogy egy speciális film, amely a tetején van. Ez hozzájárul az anyag műszaki jellemzőinek javításához. Meg kell jegyeznünk, hogy ez az anyag eltérő felületű opciókkal rendelkezhet, amelyekből a víztisztítás tulajdonságai függnek.

Sajátosságok

Olyan anyagkészletek opciói, mindegyikük különbözik a szélességükben, a bevonat és a gyártás jellemzői. Az optimális termék kiválasztásához nagy figyelmet kell fordítania a jellemzők tanulmányozására. A rétegelt lemez egy olyan rendszeres lap, amely fa van. Ezenkívül a feldolgozás számos szakaszát adja át, amely a terméket egyedülálló tulajdonságokkal adja.

A ragasztási rétegek folyamata a speciális készítmények alkalmazása miatt következik be, amelyeket általában a gyantán alapulnak. A kimeneten könnyű anyagot kapunk, ami szintén büszkélkedhet a hőmérsékletcsökkenési ellenállásával.

Ezenkívül a laminált rétegelt lemezeket ökológiai szempontból, valamint kiváló termikus vezetőképességi mutatókkal jellemzik.

A termék fő előnyei között a következőket oszthatja meg.

 • Nedvességállóság, Amelynek következtében az anyag is használható a fürdőszoba befejezéséhez. Lehetséges, hogy ezt azért lehet elérni, hogy a vízzel való érintkezéskor a rétegelt lemez lapja nem szaga van, és nem veszíti el az űrlapot.
 • Könnyű feldolgozás és telepítés. Ez az anyag híres az erőéről, így bármilyen szerszámot használhat a félelem nélküli feldolgozáshoz. Rétegelt lemez vágások nélkül, fűrészelés vagy fúrt, ami előnyös, hogy kiemelje más anyagok ellen.
 • Lehetőség más anyagokkal való kombinálására. Meg kell jegyezni, hogy a laminált rétegelt lemezt gyakran használják további anyagként, így tökéletes a mennyezet, a padló vagy a tető befejezéséhez. A legtöbb szakember ilyen fánt használ a természetes fával kombinálva.
 • Hatalmas alkalmazási kör. A laminált rétegelt lemezek egyedülálló teljesítményével büszkélkedhetnek, amely lehetővé teszi, hogy a befejező munka folyamatában, bútorok és táj gyártásában használják.

A nedvességálló laminált rétegelt lemez megkülönböztető jellemzője, hogy a gyártási folyamatban sokkal hosszabb, és több sűrű papírral borított. Ezt a papírt egy speciális kompozícióval impregnálták, ami a késztermék tartós, és hosszú ideig lehetővé teszi, hogy ne veszítse el tulajdonságait. Ezenkívül vízállóságot biztosít.

A többi anyagból származó laminált rétegelt lemez megkülönbözteti az a tény, hogy szinte nem fogékony a hőmérsékletcsökkenésre, így még fürdőben is használható. A speciális réteg védi a tisztítószerek, beleértve az agresszív csiszolóanyagokat is. Az ilyen rétegelt lemezek másik jellemzője, hogy tartalmazza a minimális fenol mennyiségét. Ennek köszönhetően a rugalmas és tartós anyagot összekapcsol egy lakkozott védőréteggel.

Az ilyen termék több műanyag, és kiváló víztaszító tulajdonságokkal is büszkélkedhet.

Nézetek

A modern piac hatalmas számú laminált rétegelt lemezeket mutat be, amelyeket működési jellemzők jellemeznek. Ennek köszönhetően minden személy megtalálható egy olyan fane, aki maximálisan megközelíti a megoldás egy bizonyos problémát.

A legnépszerűbb fajok közül a következőket oszthatja meg.

 • Háló, amelynek megkülönböztető jellemzője egy komplex megkönnyebbülés jelenléte, amely csökkenti a csúszkát nullára. Az ilyen anyag rendkívül ritka, és csak a járművek befejezése során képes volt bizonyítani hatékonyságát. A terméknek más textúrájuk is lehet, és a fő követelmény tartós bevonat.

 • Nedvességállóság. Ezek magukban foglalják a műanyag burkolat által megkülönböztetett lemezeket. A termék kiváló megoldás lesz a házon belüli különböző helyiségek számára, valamint az épületek külső oldalának befejezéséhez. Az ilyen bevonat híres a tartósságáról, valamint a külső tényezők hatása alatt nem romlott.

 • Színezett. A mai napig 8 árnyalat képviselteti magát a piacon, amely hatalmas számra oszlik. Ha meg kell választania az optimális opciót egy bizonyos belső térhez, akkor egy ilyen rétegelt lemez egészen az úton lesz. Az ilyen széles színsémának köszönhetően az anyag aktívan használható a homlokzatok és a bútorok létrehozásakor.

 • Opalube. Az ilyen anyag fő jellemzője az, hogy képesnek kell megbirkózni még a nagy kémiai vagy fizikai hatásokkal is. Ezenkívül a panelek többször is használhatók, a szerkezet tartósságától függően.

 • Bútorok – A laminált rétegelt lemez egyik legmagasabb színvonala.

A laminált rétegelt lemez több bélyeggel rendelkezik, amelyek meghatározzák a nedvesség ellenállás mértékét.

A márka függ a furnér minőségétől, valamint a ragasztóanyagtól.

 1. Fk – Kiderül a karbamid-formaldehid gyanta ragasztó komponenseivel. Az ilyen készítmény megkülönböztető jellemzője a környezeti biztonság, így beltéren is használhat.
 2. FSF – kiderül, hogy egy fenol formaldehid gyantát kötőanyagként használják. Az ilyen rétegelt lemez kiváló választás lesz az utcán való alkalmazásra.
 3. Fbs – Bakelit laminált rétegelt lemez, amelynek előállítását használták Bakelit-ragasztó. Ez a rétegelt lemez a leginkább vízállónak tekinthető, így aktívan használható a hajók és a repülőgépek létrehozásában.

A laminált rétegelt lemez a gyártótól függően a fajra oszlik. Lehet, hogy ilyen lehet.

 • Finn rétegelt lemez, amely az erővédőnek tekinthető. Az egyedülálló jellemzői miatt az anyag megbirkózhat a kolosszális terhelésekkel, azonban magas költséggel jellemezhető. A vásárláskor meg kell vizsgálni a megfelelőségi igazolást, hogy ne fusson a hamisítványba.
 • Kínai ajkak, a különböző fák furnérának előállítására. A vászon adatai nem tudnak jó erőt büszkélkedniük, és nagy mennyiségű formaldehidet is tartalmazhatnak. A költségek meglehetősen demokratikusak.
 • Orosz – Általában a szigorú gosztból származó nyírból készül. Az anyagot gyakran formálják, és megbirkózhatnak 60 ciklus beton kitöltésével.

Dimenziók

Napjainkban a nedvességálló laminált rétegelt lemez normál méretei vannak, amelyeket a legtöbb gyártó általában ragaszkodik. Az ilyen termékek kiválasztásának folyamatában figyelembe kell venni a szükséges anyagok megszerzésének méretét. A legnépszerűbb ma olyan lapok, amelyek szélessége 1200 és 1500 mm.

Ami a hosszúságot illeti, kétszer annyi szélesség lesz. Alapvető fontosságú a lapok vastagsága, amely 4-30 mm között lehet. Ez a vastagság, amely kulcsfontosságú a terület meghatározásában, ahol bizonyos laminált rétegelt lemezeket használnak.

Ha a vastagság 6 mm, akkor különböző furgonokat vagy hűtőszekrényeket vethet fel, és 4 mm-es háztartási célokra.

A vékony anyagokat a leggazdaságosabban tekintik, és szinte mindenhol használható. Nyilvánvaló, hogy az ilyen termékek nem képesek a nagy terhelésekkel megbirkózni. A vékony rétegelt lemeznek is tekinthető, amelynek vastagsága 9 mm. Aktívan használják a padló befejezésének folyamatában a szobákban, ahol nincs nehéz bútorok. Ezenkívül az anyag optimálisnak tekinthető, amikor a kisteherautók létrehozásakor.

A 12 mm-es laminált rétegelt lemez kiváló erejű jellemzőkkel büszkélkedhet. Ez a termék nagy terhelésekkel működik, és a nagy bútorok által betöltött padló tökéletes megoldása lesz. Ezenkívül az anyag rendkívül releváns, ha az autóballa.

Ha a lap vastagsága 15 mm, akkor a padlóra helyezhető, ahol sok bútor telepítve van. De az ipari épületek esetében ez az anyag nem alkalmas, mivel az erő jellemzői még mindig kevések lesznek. Egy ilyen anyagból különböző szekrényeket is készíthet. A méret kiválasztásakor figyelembe kell venni – annál nagyobb vastagságot, annál nagyobb a rétegelt lemez költsége.

Hatály

   Az egyedi előírásoknak köszönhetően, A laminált rétegelt lemez szinte mindenhol használható. A barna lehetőségek jól láthatóak a termelési szektorban. Az építésben az ilyen termékek, a populációk az erejük miatt, kopásállóság és a nedvesség ellenállási képessége. Ez az utolsó kritérium, amely lehetővé teszi az anyag használatát bármilyen körülmények között.

   A nedvességállóság és a jó végfeldolgozás a laminált fader kiváló választás a gépgyártásban és az eljárásban. Ezenkívül ezt az anyagot megkülönbözteti a hőmérsékletcseppek minimális érzékenysége, valamint csúszásmentes felület, így a gőz befejezésekor is használható.

   Így a laminált rétegelt lemez egy speciális anyag, egyedi jellemzőkkel és tulajdonságokkal. Köszönjük nekik, hogy a termék szinte bármilyen iparágban használható.

   Nézze meg a videót a témában Tovább.

   Értékelje a cikket
   ( Még nincsenek értékelések )
   Megjegyzések hozzáadása

   ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: