Lézeres vágás Plexiglas

Lézeres technológia jött a lemezfűrészek, marógépek vagy kézi munka eltolódásához. Megegyeztek a folyamatot, és minimalizálták a plexilass károsodásának lehetőségét. A lézer segítségével lehetővé vált a komplexum Aberras-val, még a legkisebb méretekkel is.

Érvek és ellenérvek

Az akril lézer technológiával való együttműködés számos előnye van:

 • tiszta és tiszta arc;
 • deformáció hiánya;
 • A plexilass lézeres vágása kiküszöböli a véletlenszerű károsodás kockázatát, amely fontos a későbbi összeszerelést igénylő komplex struktúrák előállításában;
 • A vágott részek szélei nem igényelnek további feldolgozást, polírozott élek;
 • A lézerrel való együttműködés lehetővé teszi, hogy jelentősen mentse az anyagot – ezzel a technológiával, megjelentette az alkatrészek kompakt helyének lehetőségét, és ezért csökkenti a hulladékot;
 • Lézeres gép segítségével lehetővé vált a legbonyolultabb formák részleteit, amely teljesen lehetetlen elérni a fűrész vagy egy malom, lehetővé teszi, hogy megoldja a különböző komplexitású tervezési projektek megoldását;
 • Hasonló gépek lehetővé teszik a nagy mennyiségű munkát;
 • A lézeres technológia jelentősen megmenti a projekt idejét, mivel a részszakaszok későbbi kezelésére vonatkozó szükség hiánya miatt a plexiüveg csökkentése esetén az ilyen kezelés mechanikus módja nem kerülhető el;
 • A lézert nem csak az akril vágására, hanem a gravírozáshoz is használják, amely lehetővé teszi a gyártó szolgáltatásainak kiterjesztését;
 • Az ilyen típusú vágás költsége alacsonyabb, mint a mechanikus, különösen akkor, ha az egyszerű formák részleteit érinti;
 • A technológiát nagy teljesítmény és csökkentett költségek jellemzik, mivel a vágás folyamata emberi részvétel nélkül történik.

A plexiglák ilyen módon történő csökkentésének hatékonysága nem okoz kétséget, és egyre népszerűbbé válik.

A hátrányok magukban foglalják az akrilben maradt nagy belső stressz.

Hogyan kell csinálni?

A plexiüvegek otthoni vágása többféleképpen történik. A kézművesek egy elektrolitizát használnak, fémhúshoz, bolgárhoz, háromszörös szálcal. kívül, A gyártók különleges kést kínálnak a plexiglas vágásához. A sok lehetőség ellenére a lézer vágása a legfejlettebb módszer. Az ilyen berendezések lehetővé teszik a komplex és az eredeti kontúrok létrehozását.

A feldolgozás minősége és sebessége a gerenda erejétől függ, és a lap takarmánya befolyásolja a szél fényét.

Az adagolási arány az anyag vastagságától függ – a vastagság, a lassabb a takarmány és fordítva. A szélesség minősége befolyásolja az adagolási sebesség kalibrálását. Túl lassú sebességgel a vágás homályos lesz, amikor a magas él túl magas, lesz egy hornya és egy lépcső hatás. Nagy jelentőségű a lézer pontos fókusza – szigorúan illeszkedik a lemez középső vastagságához. A feldolgozás után szerves üveg átlátszó arcai éles sarkokkal.

A plexilass vágásának teljes folyamata a lézerblokk mozgásának vezérlése számítógépes program futtatásával történik. Ha szeretné, programozhatja a szerves üveg felületének díszítő felületét, gravírozást alkalmazva, így megadva. Az anyaglap a munkafelületre van rakva, ha szükséges, rögzítve van, bár nincs szükség erre, mivel ez nem mechanikusan kitéve.

A számítógépes program magában foglalja a szükséges változtatásokat és célkitűzéseket: az elemek száma, alakja és dimenziói.

Különös előny az, hogy a program maga is meghatározza az alkatrészek optimális helyét.

A szükséges algoritmus végrehajtása után a lézer aktiválva van. Sok kézműves önállóan teszi a lézergépeket otthon dolgozni.

A lézergép összeállítása saját kezével, szüksége lesz egy olyan alkatrészkészletre, amely lehetővé teszi, hogy kiváló minőségű eszközt kapjon:

 • Lézeres ágyú – a gerenda átalakítása;
 • amelynek zökkenőmentes mozgása biztosítja a szükséges eredményeket;
 • Sokan az egyetemi eszközökből származnak, de minden esetben lefedniük kell a munkafelületet;
 • motorok, relék, hajtószíjak, csapágyak;
 • Szoftver, amellyel a szükséges adatok, számok vagy minták megadása lehetséges;
 • az elektronikus áramellátás, amely felelős a parancsok végrehajtásáért;
 • Működés közben a megjelenése káros égéstermékek elkerülhetetlen, akinek kiáramlását biztosítani kell, a szellőztető rendszert kell létrehozni erre.

Az első lépés a szükséges komponensek előkészítése és összegyűjtése, beleértve a szükséges rajzokat is. Ezek önállóan vagy az internet szolgáltatásait felhasználhatják, ahol sok hasznos információ és kész rajz van. Otthoni használatra gyakran válassza az Arduino chipet.

A vezérlőrendszert a kész formában lehet megvásárolni, vagy összeszerelhető a chip alapján.

A kocsik, mint sok más csomópont, nyomtatható egy 3D-s nyomtatóra. A profilok alumíniumot használnak, mivel tüdők, és nem veszítik el a tervezést. A keret összeállításakor jobb, ha nem késlelteti a rögzítést szorosan, akkor leginkább a munka minden szakaszának befejezése után leginkább megteszi.

Miután összeszerelte a kocsi összes csomópontját, ellenőrizni kell a stroke simaságát. Ezután gyengítette a kereten lévő sarkokat a feszültség eltávolítására, amely a lehetséges torzulásokból és újra késleltetett. A stroke simaságát és a hátlány hiányát újra ellenőrizzük.

A munka következő szakasza az elektronikus rész. Jól létrehozott egy kék lézert, amelynek hullámhossza 445nm, és 2 W kapacitása megfelel a vezetőnek. Minden vezetékes csatlakozás eltűnik és csomagolva a hő zsugorodásában. A terminálkapcsolók telepítése kényelmes munkát biztosít.

A lézeres gép háza forgácslemezből, rétegelt lemezből és így tovább. Ha nem lehet saját magad, akkor megrendelheti a bútorgyárat.

A hibák elkerülése?

A lézeres vágóüvegszalaggal való hibák elkerülése érdekében emlékezni kell arra, hogy ez a módszer nagyon eltér a mechanikustól. A lézersugár nem vágja le a műanyagot – ahol érintkezésbe kerül a felülethez, az anyagmolekulák egyszerűen elpárolognak.

Figyelembe véve ezt a tulajdonságot, a részleteket, amikor a vágás nem érintkezhet egymással, különben károsíthatja az arcot.

A program bármely bonyolultságának létrehozása a vektor formátumban készült makett. A szükséges paraméterek a gerenda hőmérsékletére és vastagságára vannak beállítva, ha a gépmodell nem nyújt független beállításokat. Az automatizálás elosztja az elemek pozícióját egy vagy több plexiüveg lapon. Megengedett vastagság 25 mm.

A lézergéppel való együttműködés rendkívüli pontosságot igényel a programozás során, különben nagy mennyiségű házasságot kaphat.

Deformációban lesz, arcok vagy durva vágások. Bizonyos esetekben a polírozási módot egy tükör vágáshoz használják, kétszer több időt vesz igénybe, és növeli a termék költségeit.

A lézeres vágás előnyeiről, lásd a videót.

a

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: